אוכל  טעם החיים
ארבעה מתכונים מרגשים עם חבושים
יעל גרטי
פורסם: 08.10.06, 11:31
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-40 דיונים
1. אחלה כתבה אבל במקום
חובב צעירות   (08.10.06)
מלא תמונות של חבושים למה אין תמונה אחת חמודה של פאני? מסקרן אותי ארגניטאית שאוהבת חבושים.
2. לבשל בקליפה ?
אלה ,   שרון   (08.10.06)
לקונפיטורה: האם לבשל בקליפה ואח"כ לקלוף או לפני כן ? הפרי הזה נראה לי קשה כמו אבן וש-50 דקות בישול לא יספיקו. אני חולה על לפתן או קונפ. חבושים. כמו כן איזו כמות תצא מ-600 גר' פרי ? חבל להתאמץ בשביל שתי צנצנות קטנות.
3. לאלה - אני לא קולפת חבושים
יעל גרטי   (08.10.06)
לא כדאי להכין קונפיטורה מפחות מקילו פרי, לא שווה את המאמץ. בהצלחה!
4. מתכון בוכרי נפלא של חבושים
יוחננוף ,   יודפת   (08.10.06)
4-5 חבושים שטופים היטב וחתוכים לקוביות בנוניות 1 בצל גדול חתוך לקוביות 4 כרעי עוף שמן זית 5-6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות מלח,פלפל שחור מטגנים בשמן הזית את הבצל קלות מניחים את העוף על העור בסיר לטיגון קצר מוסיפים מלח+פלפל שחור מוסיפים את החבושים ולאחר מכן את העגבניות מוסיפים כוס מים לסיר ובודקים מידי פעם את כות הנוזלים מוספים מעט כדי למנוע שהעוף יכרך מורידים את האש ללהבה קטנה מבשלים 2-3 שעות על אש קטנה ובודקים מידי פעם את הנוזלים בסיר בתאבון
5. יופי של כתבה. אין כמו חבושים!!!!
אלה   (08.10.06)
6. אני זוכרת את החבושים בקומפוט
גלית ,   בית המחבוש   (08.10.06)
ולא ממש אהבתי אותם אבל התמונות פה מגרות אז אולי יש סיכוי שאצא מהפלשבקים הפולניים ש"חבוש" מעלה בי
7. החבוש מלא מלא בתולעים בתוכו. בדוק בוודאות
אירנה   (08.10.06)
8. חבושים עם בשר
השף   (08.10.06)
לקלף את החבושים (6)ולחתוך גס לחתוך 4 בצלים ולטגן לחתוך 5 שיני שום 2 תפו"א חתוך גס 2גזרים חתוך גס 1קג בשר טלה איכותי (טרי ולא קפוא) חתוך לקוביות. לטגן מעט את הבשר(לסגור אותו) להעביר הכל לסיר לכסות במים ולהוסיף כף אבקת מרק עוף פלפל שחור, מלח, מעט דבש ופפריקה מתוקה. לבשל על האש כחצי שעה ואח"כ להעביר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעוד שעתיים. מתכון מדהים ניתן להגיש עם אורז (אטליז גדעון ת"א) הוא הקצב שלי
9. חן חן על כתבתכם היפה
מבקר ספרות בינ"ל   (08.10.06)
10. ריבת החבושים נראית ממש מפתה
נועה ,   ת"א   (08.10.06)
11. על פניו הוא קשה, שעיר ומעצבן,
efrat   (08.10.06)
=גבר
12. בלדה לחבוש
efrat   (08.10.06)
נהדר ומרעיב אך אוי להכאיב החבוש שלי הצהיב נראה כי יש בו קיב אז בינתיים פתרון מעולה לחם עם שוקולד השחר העולה.
13. חבוש אומרים וגם כותבים עם ב' דגושה -
הכל טוב ויפה, אבל...   (08.10.06)
Haboosh. זאת טעות נפוצה לומר Havoosh. לכן גם כל ההסברים על מקור השם פשוט לא תופסים.
14. ישנו מאכל נוסף
דודי   (08.10.06)
אם הזכרתם את מוצאו של החבוש למה לא נתתם את המתכון הפרסי למרק חבושים ?? ממש מעדן.
15. דודי 14 - ספר מהר מה זה מרק חבושים!!
דנה   (08.10.06)
תודה
16. ל 2 כן אני מרתיה את החבושים לרבע שעה וקולפת זה הרבה יותר קל
cela   (08.10.06)
17. קיצור דרך אדיר
תמר   (08.10.06)
שטיפה, עיטוף בניילון נצמד, דקה במיקרוגל ואחר כך הכל ממש פשוט - חיתוך ניקוי מהגרעינים וכו'.
18. כדי שפשר יהיה לאכול אותו ושיהיה טעים
raffi   (08.10.06)
צריך להוציא ממנו את הטעם ולהוסיף המון חומרי טעם וים של קלוריות
19. EFRAT, YO'RE SUCH A CUTE
אור   (09.10.06)
20. לדודי - לך על זה, עכשיו אני סקרנית!
ענת ,   תל אביב   (09.10.06)
ליעל - מאלף כרגיל, תודה.
21. איך מתפתרים מהתולעים?
בת-שבע ,   ירושלים   (08.10.06)
22. אמא שלי שמה על פלטת שבת חבושים כל הלילה.
איזה אמא בשלנית ,   יש לי   (09.10.06)
בשבת תאכלו את החבוש עם מלח. טעים טעים השילוב מתוק מלוח. מעדן מימי ילדותי.
23. לבת שבע מתגובה 21
בני לגונה   (09.10.06)
פשוט מאוד. נכנסים למשרד של התולעים ואומרים להם שלא מוכנים לעבוד בשבילם יותר. יכול להיות שיבקשו ממך מכתב ואז זה קצת יותר מסובך....
24. ליפה נפש מתגובה 23
אריאל ,   חולון   (10.10.06)
במקום לבזבז זמן ואנרגיה כדי לכתוב תגובה צינית, יכולת להגיב בצורה יותר עניינית.
25. עוגת החבושים
ענבל ,   מרכז   (10.10.06)
זכיתי להנות מהעוגה שיעל אפתה, יצא מדהים, מצטרפת למועדון המעריצים של יעל ולמעדון מלטפי החבושים.
26. Merci bien pushkonit
סידני   (11.10.06)
27. קליפת החבושים
עדנה ,   רמת ישי   (11.10.06)
השנה בישלתי כמה פעמים ליפתן חבושים, זה נפלא. קירצפתי, רחצתי והתפטרתי מהפלומה החומה שעל הקליפה. לא קלפתי!!! עם סכין חד וחזק חתכתי את החבוש לרבעים ולשמיניות ואז סילקתי את כל הג'יפה ממנו. שוב אני מזכירה לא צריך לקלף את החבוש. בישלתי כשעה וחצי על אש קטנה (לנעוץ מזלג כדי לבדוק אם הפרי רך), עם עודף של מים בסיר מכוסה משום שהמים התאדו במקצת. בסוף הבישול הוספתי מיץ מלימון אחד וסוכרזית נוזלי והתוצאה ליפתן משובח. את הקליפה לא מרגישים בכלל כשאוכלים. ב ת א ב ו ן .
28. כמומחה בעל שם בעולם החבושים
מנחה היקום ,   דרום   (12.10.06)
בכדי לקלוף לא צריך לבשל שעה. רבע שעה בהחלט מספיקה. יש את הדגם הזה של החבושים שאינם שעירים, אבל גם אז הקליפה שלהם נראית ממש לא חביבה. מעולם לא נתקלתי בתולעים בתוך החבושים כפי שציין כאן מישהו, אבל זה לא משנה, כי אחרי הרתחה של רבע שעה בכל מקרה קולפים ומגלענים. בייצור הקונפיטורה, להוסיף מעט מאוד מים כי החבוש מפריש המון.
29. "בומברס"
סומאק ,   אקליפטוס   (13.10.06)
פרי עץ הדעת צריך לדעת איך לאכול. ולפני כמה ימים סיפרה לי חמדת שבמשפחתה האשכנזית-ירושלמית בסדר ברכות ערב שני של ראש השנה, אוכלים מרקחת חבושים ומברכים: "שיפלו בומבות על אויבנו ושונאנו וכל מבקשי רעתנו...אמן
30. אין על חורש בה של הפרסים עם חבושים שזיבים ומשמישים
יעקבזדה   (17.12.07)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה