חדשות  דעות  מאמרים  עמיר לוי
המכללות הן התשובה
עמיר לוי
פורסם: 17.10.06, 21:26
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 246 תגובות ב-246 דיונים
1. חוסך כסף למכללה
תושב פריפריה   (17.10.06)
רק חבל שתושבי פריפריה צריכיםלשלם 30 אלף כול שנה למכללה הרי הם אלה שצריכים את העזרה
2. דברים כדורבנות
מרצה במכללה   (17.10.06)
מערכת הסיבסוד הקיימת מנציחה את שלטון האליטות, ומבלבלת בין סיבסוד ההשכלה הגבוהה וסיבסוד המחקר. תנאי הקבלה לאוניברסיטאות יוצרים העדפה וסיבסוד לאומי דוקא לבני השכבות המבוססות, שמקבלים תמיכה ועזרה בבית ובתיכון המקומי ומגיעים להישגים גבוהים בבגרות ובבחינה הפסיכומטרית. והמכללות המתוקצבות מציעות ברובן הגדול רמת לימוד נמוכה שיוצרת פער הכשרה לטובת בוגרי האוניברסיטה. הסובסידיה המיועדת ללימודים צריכה ללכת לכל סטודנט ללא קשר למוסד בו הוא לומד, והסובסידיה המיועדת למחקר תלך לפעילות מחקרית לפי סדרי עדיפות לאומיים.
3. מילים כדורבנות
קוקי ,   פ"ת   (17.10.06)
4. כל מילה בסלע!
הנרייטה   (17.10.06)
5. מילים כדורבנות!!!!!!!!!!!!!!1
סטודנט מכללה ורופא ,   רמת גן   (17.10.06)
6. המכללות הן הסיבה לרמה הירודה
דרור   (17.10.06)
תשקיעו הרבה כסף, במעט מוסדות אקדמיים ותקבלו מחקר על רמה!. לא כל אחד צריך ללכת ללמוד באוניברסיטה - רק הטובים יתקבלו והמחקר יהיה טוב יותר! כל השיוויון הזה - זה לא נכון אבולוציונית - החזק ישרוד, ובמקרה זה החכם יותר! בגלל כל היפי-נפש נהפוך למדינת עולם שלישי. תפסיקו לחלק את המשאבים המועטים !!
7. המכללות נותנות השכלה גבוהה, ומעלה את ההשכלה הגובהה בישראל
השר לעניניי חינוך ,   ירושלים הגדולה   (17.10.06)
ד"ר לוי, צודק בדבריו שאכן המכללות נותנות מענה של מתן השכלה גבוהה, וכן קירוב של הרמה האקדמית לתלמידים שאינן רוצים ו\או יכולים להתקבל לאוניברסיטאות כמו ת"א, חיפה, בר אילן או העברית, ושלא נדבר על הטכניון ו\או על מכון ויצמן. המכללות הפרטיות אינן נופלות מן הרמה האקדמית שלהן מן האוניברסיטאות, ויפה שכך. הממשלה צריך כמו שד"ר לוי אמר לתקצב גם את המכללות הפרטיות שאכן מעניקות תארים ראשונים ואפילו שניים לדוגריהן שסיימו עפ"י הדרישות המקובלות. מה שמדינת ישראל אינה לצערי הרב, דואגנת לאזרחי המעוטי יכולת באפילו השגה של השכלה גבוהה, המכללות הפרטיות ובכללותיהן, הן כן נותנות להשיג, וטוב שכ, והרמה שוב לא נופלת האוניברסיטאות. וכן צריך שיהיה תקצוב גם למחקר במכללות הפרטיות כמו מדעים ו\ או משפטים וכ"ו. הידד למכללות שמרימות את הרמה האקדמית במדינת ישראל!!!
8. ######כל הכבוד!!!!!!!!!!###########
סטורנטית בקריה אקדמי ,   פ"ת   (17.10.06)
סוף סוף מישהו מעז לומר את האמת הכואבת שלנו הסטודנטים הלומדים במכללות שנאלצים למשכן את עצמנו,לעבוד שעות נוספות,לקחת הלוואות מיותרות (לגילנו) ולהרגיש נחותים בגלל אי-צדק משווע שנקרא "החוק להשכלה גבוהה"
9. ובסוף הכנסת לעצמך גול עצמי. כנס!
גיא   (17.10.06)
מדוע אתה מרגיש צורך לציין שאתה בוגר אוניברסיטת תל אביב בתארים ראשון ושני ? אולי זו גאוותך ? אולי כך אתה חושב שיתייחסו אליך יותר ברצינות ? חשוב על כך.
10. כמה שזה נכון ...
צפוני ,   גליל   (17.10.06)
אני תושב אצבע הגליל שבא מרקע סוציו אקונומי מאוד ירוד. בעזרת המכללה, הצלחתי לסיים הנדסה (b-tech) וכיום אני עובד בחברת היי-טק מהמובילות בארץ!. שלא נדבר על זה שיצאתי מהכרוניקה של עוני ... ! תודה למכללות !!!
11. אם שכר לימוד שנתי במכללה הוא 30 אש"ח ובאוניברסיטה רק חצי,
משה לוי   (17.10.06)
אז איך בדיוק: - המכללה מגיעה לפרפריה ? - יש הזדמנות שווה ? - יש חוצפנים כמו אמיר חצרוני ? מה שבטוח: - יש מבחר והיצע, - יש קצת תחרות, -יש קצת יותר תעסוקה, ולבסוף יש גם יותר מובטלים אקדמאים.
12. לדעתי הן רק מעניקות אשליה...
אוניברסיטאי   (17.10.06)
מעטות הן המכללות שאכן הסטודנטים יצאו משם עם כלים.
13. מדיניות אקדמית
אבי ,   גדרה   (17.10.06)
עמיר לוי. עילוי שמקדים את זמנו.מסטודנט לשעבר. מדיניות האוניברסיטאות הינה להכשיל ולמגר את תנופת המכללות ובזה הם מתגלים בחולשתם וברדידותם המוחלטת. וניתן לראות זאת ברמתם של בוגריהם שאינם מדביקים את פער הדינמיקה ששוררת במגמות השווקים הן בארץ והן בח"ול.
14. הצדק איתו!(חשוב לקרוא)
א   (17.10.06)
במדינת ישראל הקבלה לאוניברסיטה בפקולטות ה"יותר נחשבות" תלויה בציון מאוד גבוה בפסיכומטרי (680 ומעלה).לצערי הרב,לפי הסטטיסטיקה אותה כל אחד מקבל יחד עם הציון פסיכומטרי בדואר רק אחוז קטן מאוד מצליח לקבל ציונים אלה.7 אחוז מהנבחנים מקבלים 620. ביומי הראשון בקורס פסיכומטרי בבית ספר "יואל גבע" הודיע המדריך שהממוצע הארצי עומד על 560.מה יעשו כל אותם אנשים חכמים,אשר לא מצליחים בבחינה זו?לא ילמדו?יעבדו תמורת שכר מינמום זעום של 18.5 ש"ח לשעה???לא!בשביל זה קמו המכללות הלא מסובסדות.במכללות אלה לומדים מרצים בעלי רקע אקדמאי מעולה,אשר היו דיקנים באוניברסיטאות השונות.המבחנים הם באותה רמה כמו באוניברסיטה ואין הנחות. חבל שכיום קמה הצעקה שיש לסגור את אותם מכללות!למה?יש לתת לכל אחד שרוצה ללמוד את האפשרות הזו.תנו למעסיקים לעשות את השיקול,כאשר הם מראיינים עובדים ותנו לכל אדם את החופש ללמוד. הכותבת הינה סטודנטית במרכז הבינתחומי הרצליה
15. אשכנזיות ברובן אה...
זרקאוי ,   לוד   (17.10.06)
ידידי, בוא נדבר דוגרי, מכללות זה דבר טוב, ז"א טוב שיש הרבה כאלה כדי לספק ידע והכשרה לשכבות רבות. אבל למה היית חייב להכניס את המילה אשכנזים ? על אותה אנלוגיה אני יכול להביא דוגמא מתחום הכדורגל, שרוב רובו מושתת על יוצאי עדות המזרח, שמרוויחים משכורות הרבה יותר גבוהות מאשר אותם "מרצים אשכנזים תומכי מר"צ ". אל תבלבל את המוח, החארטה הזאת של העדפה עדתית כבר עבר זמנה, זה אולי קורה בבחירות לראשי ועדים או ארגונים פרימיטיבים כאלה ואחרים, אבל ברוב המקומות זה לא עובד ככה. ודרך אגב, כאחד שלמד לימודי תעודה באחת המכללות המצוינות בישראל, אני יכול להבין עד מאוד את דרישות האונ' לציונים טובים + פסיכומטרי, אחרת הכיתות נראות כמו ערב רב. עדיף, וזה בדוק, לנסות להתקבל קודם כל לאונ'. בהצלחה לכולם בשנה החדשה
16. כתבה לעניין
רועי ,   תל אביב   (17.10.06)
17. אם הגבתי לדבריי - תרשה לי להגיב לדבריך
ד"ר אמיר חצרוני   (17.10.06)
חוששני שהחמצת את השורה התחתונה של מאמרי. לא הצעתי לסגור את המכללות ולסתום את הגולל על המרצים והתלמידים. הצעתי לשדרג את המערכת, כך שבמקום מספר חסר פרופורציה של מכללות קטנות יתווסף מספר מצומצם (אחת או שתיים) של אוניברסיטאות חדשות גדולות (או הרחבה של אוניברסיטאות קיימות), שניתן למקמן בפריפריה, ושייתנו השכלה אקדמית נאותה לסטודנטים שיש להם אמביציה, רצון וכישורים בסיסיים. אין צורך לדרוש ציון פסיכומטרי 700 על מנת להתקבל ללימודים, אבל מאידך גיסא שום תועלת לא תצמח מאותם תלמידים שמחפשים תחליף אקדמי נוצץ לקורס טכנאי מזגני אוויר.
18. מדוע לא צויין היכן קיבל הכותב את התואר ד"ר???
מגיב   (17.10.06)
19. יועברו כל לימודי תואר ראשון למכללות !
זהר ,   תא   (17.10.06)
האוניברסטאות יעסקו בתארים מתקדמים ומחקר, לכך הן מיועדות והמכללות ילמדו תואר ראשון וכולם ויוכלו להתקבל וללמוד
20. להסיר את המושכות מידי האוניברסיטאות
מודאג מחוסר הציונות ,   המובנה שם   (17.10.06)
האוניברסיטאות (בגדול) הן גופים קיצוניים שלפעמים פועלים במישרין כנגד האינטרס של העם היושב בציון. חלוקת תקציבים הוגנת עם המכללות תוכל לאזן את זה ולהעלות את רמת המכללות.
21. לא מתפלא כלל, ממרצה בשלוחת אונ' דרבי
עידו   (17.10.06)
22. אם המתנחלים והחרדים גוזלים מליארדים מכספי המדינה לא פלא
מאיפה ימצא הכסף?   (17.10.06)
שהפריפריה מוזנחת.יש פחות כסף לעיירות הפיתוח,לתושבי השכונות,לנכים,לחולים,לקשישים ולמערכת החינוך שמצבה מתדרדר משנה לשנה.
23. כמה קשקושים בכתבה אחת.
סטודנט, טכניון   (17.10.06)
המכללות בארץ מתוקצבות לא פחות מהאוניברסיטאות, להגיד שאין סבסוד זה שקר. פשוט המכללות מרשות לעצמן לקחת יותר כסף. מלבד זאת, רוב המכללות נמצאות במרכז-ליד האוניברסיטאות, ולא תורמות כלום לפריפריה. בכל אוניברסיטה יש מרצים שתפקידם ללמד בלבד וכאלה שמלמדים וגם עוסקים במחקר. בניגוד לטענתך, כיתות רבות מפוצצות ויש פחות מדי מרצים ופחות מדי חדרי לימוד נוחים, כן, גם בטכניון. לגבי העדתיות: קשקוש בלבוש. תבוא לטכניון ותראה אנשים מכל המינים וכל העדות, כולם ספרדים וערבים, גם בקרב המרצים. ולגבי חטאו של מי שלא הצליח בפסיכומטרי: אותו אחד שהולך ללמוד במכללה לא הצליח בפסיכומטרי כי לא השקיע\לא התאמץ\חסר יכולות. אבל לשלם כסף למכללה יש לו יכולת? אז שישלם. רק שיבין שהרמה, גם לדברייך (פסקה ראשונה) ירודה. שאלה אלייך: במה יש לך בדיוק תואר ראשון ושני באוניברסיטת תל אביב ולמה זה לא נכתב? לדעתי, יש תארים שבאמת מביש לכתוב, גם אם הם מאוניברסיטת תל אביב.
24. כשל לוגי
כשל ,   לוגי   (17.10.06)
לא כל כך ברור לי איך מכללות לא מסובסדות בהן שכר הלימוד גבוה יותר מסייעות לאנשים ממעמד סוציו אקונומי נמוך. הייתי מצפה ממי שהפרוטה אינה נמצאת בכיסו שיפנה למוסדות בהם שכר הלימוד מסובסד - האוניברסיטאות. במיוחד כאשר המחיר הוא השקעה בלימודים בתיכון.
25. תודב ד"ר עמיר לוי. כסטודנטית באוניברסיטה אני רואה זאת מקרוב
(17.10.06)
המרצים עצמם אינם מעודדים לסקרנות ומחקר בקרב הסטודנטים. רוב החומר הלימודי עבר עליו הכלח. רוב הסטודנטים מעוניינים להמשיך בתארים מתקדמים, אך לא מטעמים קידום מחקר, אלא, "עם תואר שני אפשר למצוא עבודה עם משכורת"
26. דרבי הגרועה מכולן
מרצה (לשעבר) באנגליה   (17.10.06)
יש מכללות טובות ויש כאלה שפחות. אוניברסיטת דרבי (המקור באנגליה) ברמה נומוכה ועובדת על עקרון של כמות (50 אלף סטודנטים). בארץ הרמה אפילו נמוכה יותר. לידיעתך ד"ר עמיר. באוניברסיטאות אין רק אשכנזים. יש כאשלה שהם טובים מספיק, הרבה מן העליה הרוסית, להם אקדמיה מסמלת משהו חשוב. אני ממוצא ספרדי ובכל זאת מרצה בטכניון. הטיעונים הגזעניים מקומם בתקןופת סאלח שבתי. לסיכום, האוניבקסיטאות עוברות ועדות הערכה (פר פקולטה). השוואה אובייקטיבית בין אוניברסיטה דוגמאת הטכניון והטובות במכללות תגזול את הטיעון השגוי והדמגוגי שלך
27. אינה מיכאלי לומדת במכללה...
שחר   (17.10.06)
וזו תמצית הבעיה- לא זה שיש שם שמאלנים, אלא חוסר יכולת רהוטה להסביר דעות, חוסר קו מחשבה רציף- והכל נובע משתי סיבות: -השכלה מחורבנת -אנשים ברמה נמוכה שמתקבלים לשם
28. דמגוגיה ושטויות
פפפ   (18.10.06)
מטרת האוניברסיטאות לעשות מחקר, ולהכשיר אקדמאים ברמה הגבוהה ביותר , כלומר אנשים שעושים דוקטורט. מה שמקדם את הכלכלה זה החדשנות והיצירתיות, שנתמכת ביכולת טכנית גבוהה. בשביל להיות בחזית המדע, ישראל צריכה להכשיר תלמידי דוקטורט והרבה. בביולוגיה בפיזיקה ובהנדסה. בשביל זה יש אוניברסיטאות, לא בשביל ללמד מבוא למדעי הדשא.
29.  12 אתה טפש גם למדת באוניברסיטה
(18.10.06)
וזה מה שיצה ממך אחד שלא למד אבל מבן במה מדובר
30. זילות האקדמיה במכללות
גיא ,   חיפה   (17.10.06)
אומנם המכללות מהוות פיתרון למצוקה במציאת מקום באוניברסיטאות, אין ספק שיש צורך באירגון מחדש של האוניברסיטאות בארץ , מרצים שחוקים, חומר לימודים שאינו מתחדש , קורסים שלא מתחדשים במשך שנים וכדומה, אך יחד עם זאת מכללות פרטיות שמקבלות כל סטודנט באשר הוא , ללא הבחנה בידע הקודם , כגון ציון הפסיכומטרי או ציוני הבגרות הן זילות לאקדמיה , מכללות שפותחות את שעריהן בפני כל דכפין, לדוגמא לימודי משפטים , תשלם 30 אלף בשנה תוך מספר שנים תהיה עו"ד, כמובן שרמת הלימודים במכללות הינה ירודה לאין שיעור, האם הכל שאלה של כסף? כסטודנט לשעבר באוניברסיטה שעמל קשות על מנת לסיים תואר ראשון ושני , הבטתי לא פעם בחומר הלימודים של תלמידי מכללות שונים ובמכללות שונות וכן התביישתי... רמת לימודים ירודה. אומנם יש צורך לאירגון מחדש בנושא האקדמיה , המועדון הסגור של המועצה להשכלה גבוהה חייב להשתנות , איך יחד עם זאת אסור לנו להוציא לשוק העבודה , "אקדמאים" עם רמה ירודה כ"כ.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה