אוכל  טעם החיים
במקום חמין - קדירות בשר בבישול ארוך
ynet
פורסם: 23.11.06, 07:50
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 52 תגובות ב-48 דיונים
31. סגירת הבשר וקניית בשר
נעם דקרס ברקרולה   (23.11.06)
רצוי לסגור את הבשר בסיר עם שמן חם מאד. לא לפחד מההמולה בסיר ולתת לבשר להשחים היטב. להוציא אותו ולטגן ירקות ואז להחזירו. לגבי הכתף הקפואה - הבשר יצא רך כיוון שמוספים לו בתהליך העיבוד גם מים וגם חומרים מרככים. לכן יש לו גם טעם לוואי ששונה לחלוטין מבשר טרי. אני ממליץ לכם להתנסות בבשר טרי ולהבין את ההבדל.
32. לא להוסיף נוזלים
נעם דקרס ברקרולה.   (23.11.06)
במהלך הבישול האיטי מופרשות כמויות ניכרות של נוזלים מכל המרכיבים. כל עוד הכלי מכוסה אין שום צורך להוסיף נוזלים אלא אם רוצים מרק.
33. מס. 19 - אפשר להחליף אותך במישהי יותר מצחיקה וחכמה?
סבתא אילנה   (23.11.06)
34. מתכון עם עוף והרבה יותר פשוט:
נעמה ,   בתאבון   (23.11.06)
3-4 כרעי עוף (גם מהקפאה) לנקות שערות. 4 תפו"א קלוף וחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ 2 - 3 בטטות כנ"ל מלח, פלפל, מעט חוויג' או כורכום, פפריקה מתוקה - לא יותר מידי ולא בקמצנות. סיר שטוח ורחב מתאים לתנור. לסדר את הפרוסות על הקרקעית ובדפנות. להניח את העוף במרכז. לפזר את התבלינים (ללא נוזלים או שמן) לסגור היטב ולתנור בחום נמוך 60 או 70 או אופצית שבת (למי שיש בתנור) למשך הלילה עד ארוחת הצהרים - נימוח בפה. לא מתאים על פלטה של שבת - מניסיון.
35. לתוהים בעניין הטמפרטורה
נעמה ,   ת"א   (23.11.06)
בדרך כלל, בסביבות 100-120 מעלות. בפעם הראשונה, צריך לבדוק לפני שהולכים לישון, או אפילו באמצע הלילה, כמה אידוי יש מהסיר. בסירי ברזל כבדים ומשובחים עם מכסה תואם, אין כמעט אידוי, ואפשר לאפות בחום קצת יותר גבוה.
36. שאלה לגבי הלימונים
רותי   (23.11.06)
מתנצלת אם השאלה טפשית - אבל האם אתה מתכוון ללימונים צהובים רגילים או האם ,לימונים צהובים, זה זן מיוחד? אני עולה חדשה ולא יודעת אם יש הבדל
37. ל-7
אחת   (23.11.06)
אתם אוכלים רק מהצומח לא??? אז התשובה לשאלתך היא: כן, אתם עז :-)
38. ספריטו טעים מאוד, וקל להכנה
cela   (23.11.06)
לבשל את העוף עים כורכום ,פלפל שחור ,שום אחי חשוב גם הל. ולהשאיר רוטב בעוף. להכין ציפס , כאשר הציפס מוכן מוסיפים שן שום קצוצה, מערבבים כך שהציפס יספוג הטעם. אחרי שהעוף מוכן מכניםים את הציפס לסיר העוף המוכן ומקפיצים מעט כדי שהציפס יספוג את רוטב העוף זה פשוט קל , ומאוד מאוד טעים. (לא להשחים את הציפס) בתאבון
39. ל 7. אתם אוכלים אוכל של עיזים. אז מי יודע?....
(23.11.06)
40. תשקיעי בשרי , אחותי
יועץ לבבלים   (23.11.06)
שרי אנסקי כמובן . בספר שלה יש פרק שלם על חמינים שונים ומשובחים ביניהם תבית אלוהי שמאז הכנתי אותו בפעם הראשונה , העם דורש אותו כל שבת .
41. טביט - ימין עירקי
לילי ,   רמלה   (23.11.06)
אפשרי עוף שלם שממלאים אותו עם כחצי כוס אורז עגבניה בשלה וקצוצה ופפריקה מלח פלפל שחור וחובה בהרת לקובה וכף גדושה של רסק עגבניות. אפשרי עם חלקי עוף גם חזה או כרעיים. אופן ההכנה: מטגנים בצל די גדול מוסיפים כף פפריקה חצי כפית כורכום פלפל שחור . אם שמים 2 כוסות אורז מסביב לעוף אזי צריך לשים כ-4 כפות גדושות מאוד של רסק עגבניות רצוי של פריכוז כי הוא היחיד שמרוכז מאוד. לערבב יחד הם התבלינים ולהוסיף כ-3 כוסות מים ואת העוף להוסיף מלח לפי הטעם וקצת יותר להרתיח אותו כ-חצי שעה. לשטוף 2 כוסות אורז או יותר ולפי הצורך גם להוסיף רסק. אם הטביט יהיה לבן הוא לא יהיה טעים ולכן שמים רסק עגבניות הרבה. כשהמרק רותח להוסיף את האורז. אם משתמשים ברבעי עוף אזי להוסיף ככפית די מלאה של בהרת, בלי התבלין הזה לא יהיה ריח של טביט אופייני. לערבב מידי כ-2 דקות עם כף עץ למנוע הדבקות בתחתית הסיר מהאורז. צריך שישאר כ-2 ס"מ מרק מעל האורז אחרי שהוא יתבשל . אז לכבות את האש ולהעביר את הסיר לפלטה או תנור של 100 מעלות. אם בפלטה יש לכסות את הסיר במגבת גדולה. רצוי לא בסיר נירוסטה אלא בטפלון או אלומיניום. בהצלחה ובתאבון.
42. שכחתם מרכיבים חשובים!
האמת   (23.11.06)
כנף של עטלף ולשון של סלמנדרה
43. ל- 7 חמין צמחוני
ביצת ,   חמינדוס   (24.11.06)
לא הבנתי מה הבעיה לעשות חמין רגיל - כלומר : גריסים, שעועית (או חומוס), ביצים, תפ"א, בצל, שום, בטטה בלי להוסיף בשר ? לחמין לא ממש צריכים מתכון, שמים את כל המרכיבים (ואפשר תמיד להוסיף עוד)ותבלינים בבישול לכל הלילה, רק דואגים שיהיו מספיק נוזלים, והטעם בא מעצמו
44. ל 36 הכוונה ללימונים צהובים רגילים
מיקו זאמברי   (24.11.06)
ישנו עוד משהו שנקרא :לייים , אבל פה הכוונה ללימונים צהובים רגילים , ברוכה הבאה ובהצלחה פה
45. תמונות מהממות-כל הכבוד!
spy ,   מרכז   (25.11.06)
47. כבר שמתי את הסיר בתנור !
אני   (19.12.14)
כבר שמתי את הסיר בתנור ! אמנם היה חסר לי סלרי וחציל אבל אלך לקנות ואוסיף אחר כך. ירד מיץ מהבשר אל הסיר אז התבשיל לא בדיוק יבש ועל 100 מעלות אפשר להשאיר אותו מתבשל בשקט. אודיע איך יצא כשיהיה מוכן ! האם אפשר להעביר את הסיר לפלטה חשמלי יותר מאוחר ?? נראה לי שאפשרי אבל הייתי רוצה תשובה ממומחה. תודה !
48. תנסי ותספרי לנו מה יצא לך ומי אכל -אתם או חתולים שאוכלים הכל
(14.10.17)
49. בולשיט
לילה   (23.08.19)
כתבב מטומטמת
תגובות קודמות
חזרה לכתבה