לאשה  מגזין שף
ספינג' - הספין המרוקאי לסופגנייה
דנית קימל, לאשה
פורסם: 11.12.06, 09:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 41 תגובות ב-38 דיונים
1. ומה איתך כבוד הרנטגן?
בלבלון ,   תל אביב   (11.12.06)
מתי אנחנו נאכל מהפלא המרוקני?
2. זו הסופגניה לחנוכה,יחי המרוקאים,,,
לילי ,   אוז   (12.12.06)
שווה ביותר, וכמובן לא לשכוח לצרף את התה עם הנענע בכדי להפוך את הניסיון הזה למושלם. תהנו ותשכחו לרגע מהקלוריות.
3. גם את זה המרוקאים ניכסו לעצמם?
אבי מהגליל   (11.12.06)
סבא שלי עשה קריירה מהספנג' לפני 80 שנה בתוניס,נו מילא,שיקחו,אם נדבר דוד לוי עוד יתפטר לנו,מה דוד לוי כבר לא? טוב אז מאיר שיטרית
4. אם לא תהיה תגובה אשכנזית גזענית בעמוד זה ,אני חותך את הראש
א   (11.12.06)
5. ידיעות
(12.12.06)
תחתוך
6. ל-4
פרענקי פרענק ,   פרענקלנד   (12.12.06)
מותק, גזעני אתה בעצמך! חוצפן. לא נמאס לכם להתלונן כל הזמן?! לי נמאס!
7. חשוב מאוד לדעת להרטיב את הידיים במים
mitos4u   (12.12.06)
בכל פעם שיוצרים כדור או צורה אחרת, לפני "ההשלכה לשמן" מרטיבים את הידיים במים (כדאי להניח קערת מים בסמוך) אחרת הבצק נדבק.
8. באמת טעים מאוד.
אשכנזיה   (12.12.06)
9. ל-1 אין כמו הספינג' של הרנטגן!!
רשףרשף ,   חיפה   (12.12.06)
באמא שלך תחכה קצת ואל תהרוס לי את הדיאטה!!
10. ל- 3 - תונסי חנג' - זה מה שאתה ....
מרוקאי סכין   (12.12.06)
11. פונצקה
(12.12.06)
אצלנו קוראים לסופגניה פונצקה היא גדולה ומלאה ריבה אדומה.
12. במקום סירופ אפשר לטבול
דפנה   (12.12.06)
את הלביבה בסוכר.גם טעים.
13. ל-6 "לכם"?
יוסי   (12.12.06)
14. תגובה ל 7 ולכולם - לא!!!!!!!
המומחית   (12.12.06)
לא להרטיב ידיים במים . זה יעוף לכם על הפרצוף . מורחים מעט שמן על הידיים כדי שהבצק לא ידבק .
15. שאלה בנושא השמרים
(12.12.06)
מישהו יודע האם אפשר להשתמש בשמרים יבשים? כמה צריך?
16.  Ynet קבלו ח-ח על המתכון כל הכבוד
אורלי בנג'ו ,   ראשל"צ   (12.12.06)
אין עליכם. וחג שמח לכל עם ישראל
17. תגובה ל- 3
סיס ,   ים   (12.12.06)
הלו!!!!!! האם יש לך רגשי נחיתות!!! מזל שהיום ניתן לבקר במרוקו ולראות איך עושים שפינז וכל מיני מטעמים יחודיים למרוקאים. לענייננו נפגשתי בהבה עדות שעושים אצלהם שפינז רק בצורה שונה למשל כדורים אצל "החלבים" סורים, רומנים, מצרים ועוד כנראה היהודים בבסיס כולם עושים את אותו בצק כמעט מטגנים בצורות שונות וטובלים אותם ברוטב. שיהיה לך יום נעים חמוד ובלי שטויות .
18. ניתן להשתמש ב 2 כפות שמרים יבשים לק"ג קמח
סיס ,   ים   (12.12.06)
19. ספינז מרוקאי עם גבינה לבנה
טריקי רחל ,   יהוד   (12.12.06)
1 גביע גבינה 250 גרם לתוך קערה ולמלא הגביע במים לתוך הקערה ולערבב הגבינה והמים להוסיף 2 כפות סוכר קורט שמרים יבשים כחצי כפית להקציף 2 ביצים 350 גרם קמח ולערבב לבצק רך לא קשה ולא דליל אם רוצים לשפר טעם להוסיף כף עארק או מי ורדים ולהניח לתפוח לחמם במחבט מעט שמן קנולה ובעזרת כף ליצוק למחבט שמן החם שיזהיב להפוך להגיש עם מעט סירופ מיפל או אבקת סוכר בתאבון אפשר לשמור במקקר ולחמם מחדש טריקי רחל ברכה מיהוד בתאבון וחג חנוכה שמח
20. קולולולולולולולולו......
חיז'ו   (13.12.06)
דורבאה יא שיבני דורבאה!
21. ל3 בתוניס קראו לזה "בנייה" - ועדיף סוכר ולא את ה"דבש" שכתוב.
מכאל   (13.12.06)
ה"דבש" (מי הסוכר ) יוצרים מהסופגניה עיסה פחוסה. הסוכר הכי טוב. זהירות - זה ממכר...
22. תגובה ל-4: להביא גרזן?
שוק ,   מרקש   (13.12.06)
23. ל-20 התפקעתי מצחוק
נורית ,   י-ם   (13.12.06)
אבל בכל זאת חנוכה אז בתיאבון ספינז'
24. צילום כזה גרוע הרבה זמן לא ראיתי!!
(13.12.06)
25. ל-20 למה הפסקת באמצע?
חולה על ספינג' ,   בכל מקום שיש ספינג'   (14.12.06)
ומה עם ההמשך?? לבקשת הקוראת הילה: דורבהה יחדים עליק וואעליה...
26. והפזמון : אהה אהה אהההה ו דורבאה
ספינג'ה ,   אי שם במרכז   (14.12.06)
יא שיבני דורבאה האוווז'ה ...... קולולו לולו שרק נצחק
27. מזכיר נשכחות
Debra ,   Ramat Hasharon   (15.12.06)
תמונת הספינג' מגרה ומשכנעת, ממליצה להכינם ומיד.
28. סופגניית גבינה טעימה מהירה עם כוס תה לבריאות
טריקי רחל ,   יהוד   (13.06.07)
סופגניית גבינה פשוטה ומהירה 1 גביע גבינה לבנה 5 % לתוך קערה למלא הגביע במים ולהוסיף לקערה , להקציף 1 ביצה 2 כפות סוכר וקמח לפי העין או כוס קמח רגיל. לערבב הכל לחמם מחבט עם מעט שמן קנולה ועם מצקת קטנה לקחת מהחומר הסמיך ולטגן במחבט, להגיש חם ולפזר מעל א. סוכר או לזלוף מעל סירופ מייפל יאמי יאמי איזה טעים לכל גיל ועדה. בהנאה רבה טריקי רחל
29. סכנה! הם מתפוצצים!! זו לא בדיחה.
Danger ,   סכנה!!!   (12.12.07)
אתמול (נר שמיני) הכנתי ספינג' לפי המתכון הנ"ל. החברה התפוצצו (תרתי משמע) בשמן והתיזו אותו לכל עבר. אני חטפתי כוויות בפנים ובידים. מניתוח פוסט-מורטם נראה שהתהווה קרום קשה על פני הבצק שלא נתן לקיטור שנוצר בפנים לצאת - עד הפיצוץ. יתכן שהשמן היה חם מדי. בקיצור - מתכון לוותר עליו או לחילופין - לטגן בסיר עם מכסה כבד ולהזהר מאוד.
30. בצק דליל
(21.12.08)
אחד מסודות ההצלחה של הספינג' זה בצק רך מאוד ואז הסופגניה יוצאת אוורירית ולא דחוסה. לדאבוני, זאת בתמונה נראית דחוסה ולא "חתיכה" כמו שהאלופים מכינים
תגובות נוספות
חזרה לכתבה