לאשה  מגזין שף  קינוחים
צ'ורוס לחנוכה
איילת הירשמן, לאשה
פורסם: 14.12.06, 13:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות ב-25 דיונים
1. סוף סוף בחורה שנעים לצפות
יפה האופה   (15.12.06)
בה ושמדברת בצורה נעימה !!
3. איפה קונים ספל כזו
סיגל   (15.12.06)
אני מעדיפה את הספל היפיפיה הזו יש למישהו מושג איכן אפשר למצוא כלים כאלו ונ.ב. זו הגירסה המעודנת של הספינז המרוקני בתיאבון
5. ושלא יעבדו עליכם....
נחמיה עם האצבע ,   הארץ   (14.12.06)
6. יו איזה דבר!
זלופי הזלפן ,   ד. אמריקה   (15.12.06)
הייתי הולך 20 דקות בשביל לנגוס בדבר האמיתי בהוארז - פרו. ומהו הדבר האמיתי? אותו צ'ורוס, אבל ממולא בריבת חלב. לדעתי ריבת החלב הוחדרה לבצק עוד לפני הטיגון. כיצד? רק הצ'ולות של ד. אמריקה יודעות. אולי למישהו יש הצעה? הפיתרון המיידי שאני מציע הוא לנסות להזריק את ריבת החלב אחרי הטיגון. ומה הקשר לצ'וקולטה? לא נשמע לי... אל תשככו לערבב "נמרצות" (מחווה ל- 2...) חנוכה שמח וטעים לכל עם ישראל
7. ספל
רוני ,   יבנה   (16.12.06)
הספל המוצג בתמונה נמצא בחנויות דיזיין סנטר. מחירו 20 ש"ח
8. אני הולכת להכין היום לילדים
מרטין ,   ת"א   (17.12.06)
9. למגיב 6
גדי ,   רמת גן   (17.12.06)
ממלאים הצורו אחרי הטיגון עם מתקן מיוחד שלא נמכר בארץ.
10. מישהו ניסה וזה הצליח כמו בטפאו?
נוש הנושנוש   (17.12.06)
מי
11. אין, אין על הצ'ורוס של טפאו!!!
ירון   (17.12.06)
12. עדיף לקנות במאפיה שמכינה דברים כאלה
י. ,   תל אביב   (17.12.06)
היה את המתכון הזה בוואלה אוכל לפני כחודש. הכנתי בבית. יצא טעים מאוד, אבל לא שווה את הזמן, הכסף והבלאגן ! מה שכתוב לכם פה "השמן משפריץ ! " אתם תופתעו לגלות עד לאן השמן משפריץ כאשר מכניסים צ'ורסו. מסוכן להכנה בבית, בעיקר אם ילדים מסתובבים ליד. לא מומלץ. יש מאפיות של ארגנטינאים (כפר סבא) שמכינים את זה במקום.
13. מקור הצ'ורוס הוא בארגנטינה
ארגנטינאית   (17.12.06)
וטובלים אותו בריבת חלב ! לידיעתכם
14. ל-3 כתוב במפורש: אי די דיזיין.
ספל יפה   (17.12.06)
15. מה פתאום ספרד? המקור בארגנטינה ואוכלים עם ריבת חלב
למה ככה איילת?   (19.12.06)
16. איפה אפשר להשיג שק זילוף כזה
מיטל   (24.12.06)
יש לי משהו אחר וזה יוצא גרוע לגמרי...מישהו יודע?
17. הכנתי
דינה ,   ת"א   (26.12.06)
ויצא פשוט מעולה!!!!!!!!!!!! 5 דקות הכנה+20 דקות טיגון ממש קלי קלות תודה רבה על המתכון המצוין
18. תיקון: אומרים CHURROS ולא CHOROS
קורדובה   (03.03.07)
המתכון קל ונראה טעים רק שלא בריא במיוחד כמו רוב הדברים הטעימים. תיקון נוסף: כמו שאמרו קודמיי, מקור הצ'ורוס הוא בארגנטינה ואומנם זה דבק מתוקן אבל טעים ואין מה להשוות עם קונדיטוריות, להן נשאיר העוגות הטובות והצ'ורוס נכין בבית, כמו שצריך, ונוכל אותם מיד כהם חמים בחיק המשפוחה.
19. הצעה (כמו שמכינים בארגנטינה בשוק)
קורדובה   (03.03.07)
כדי לא להשפריץ ולהתלונן, אפשר לזלוף פעם אחת בלבד בספירלה (עם רווח בין סיבוב לסיבוב) וכשמוציאים מהשמן או תוך כדי, לחתוך עם המספריים של העוף, לרצועות קטנות. עוד הצעה (גם כמו שמכינים בארגנטינה), במקום או בנוסף לאבקת הסוכר, אפשר למלא בדולסה דה לצ'ה או כל דבר אחר. שווה-שווה!
20. ל-13 ה-BURRA מקור הצ'ורוס מספרד
אחת שיודעת ,   דרום אמריקה   (27.06.07)
אבל אין מה לצפות מארגנטינאית מצויה
21. צ'ורוס של עיראקים
נאוה, ר"ג ,   רג   (05.12.07)
לעיראקים יש ממתק שנראה בדיוק אותו דבר מטוגן אף הוא בשמן עמוק ואורכו כאורך אצבע אחת - אצל העיראקים זה נקרא: גאטלי
22. הכנתי השבוע
- ,   -   (21.12.08)
יצא מעולה.עדיף לגלגל את הצ'ורוס בקינמון ולטבול אותם בריבת חלב,שילוב מנצח,הטעמים משלימים אחד את השני
23. ל-מס' 21! על מה את מדברת?
שוקו-מוקו   (21.12.08)
אין דבר כזה לעירקים, לא גטלי ולא מטלי! לעירקים יש זנגולה שזה משהו אחר לגמרי! אולי תתני את המתכון ונראה למה את מתכוונת.
24. עשיתי אתמול!!!
לורן ,   נתניה   (23.12.08)
ויצא מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!!!!!!!! סוף הדרך וממש, אבל ממש קל הכנה (רק מלאכת הטיגון קצת לוקחת זמן). ממליצה בחום!!!
25. ל 23 שוקו מוקו - את/ה קוקו
נאוה, ר"ג ,   ר"ג   (12.10.09)
במקרה היום עליתי שוב לאתר... איזה בור את/ה, יש דבר כזה! קוראים לו גאטלי!!! יש אפילו תמונה באחד האתרים. בשווקים ניתן לקנות. בור...בור
26. הצ'ורוס המקוריים מארגנטינה
הילה   (13.12.09)

מוסיפים  גם 2 כפות קורנפלור , ניתן להכין את נקניקי הצ'ורוס מראש ולהקפיא

לשים דף נייר שעווה בין השכבות.

אין צורך להפשיר , מחממים שמן ומטגנים כשעוד קפוא.

 

אני מכינה כמות ומטגנת כשבא לי ולילדים.

לא רק בחנוכה.

 

*אפשר להכניס לבצק קצת סיבים כמו אינולין או דייסיבית וזה קצת עוזר...מהבחינה הבריאותית

 

כדי למלא עם ריבת החלב אני מכניסה מקל עץ ארוך כמו של צמר גפן מתוק,

מחוררת וממלא עם מזרק בפנים עם הריבה, אין על זה!!!!!!!!!!ענק!!!!!!!!

 

ושכל הקנאים יתרוממו מקנאה כי הארגנטינאים מביאים אותה בגדול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27. כדי למנוע השפרצת שמן
בשלן   (17.11.10)
כדי למנוע השפרצה של השמן כששמים את הבצק בסיר, וגם כדי לעשות את זה יפה, אפשר לקשור חוט פשוט על שתי הידיות של הסיר, לוחצים בצק עם המזלף לתוך השמן וכשמסיימים חותכים את הבצק עם הפייה של המזלף על החוט הקשור.
חזרה לכתבה