אוכל  טעם החיים
איך מכינים את הצ'יפס המושלם - מדריך למשתמש
אייל מרקוס
פורסם: 18.12.06, 12:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 104 תגובות ב-103 דיונים
31. הרגשתי ממש רע מהצ'יפס של בלאק, מפוצץ בשמן ושרוף
עדי   (18.12.06)
הרגשת
32. המסעדה של בוקששתר - בלק- מזעזעת!!
מור   (18.12.06)
אכלנו שם והתאכזבנו מאוד!!! שום דבר שהזמנו לא היה מוצלח! לא ממליץ!
33. ציפס זה ממש לא בריא
פיצי ,   מודיעין   (18.12.06)
לעניות דעתי שמן זחומם מספר פעמים גורם לסרטן. לכן שימו לב לא לאכול ציפ'ס בשום אופן אין בזה שום דבר מזין זה אפילו רעל
34. הכי טוב לקנות מוכן בהקפאה
סיון   (18.12.06)
35. כותרת בכל מחיר
זה שנמאס לו משטויות   (18.12.06)
אין כל חידוש בכתבה הקהל לא פראייר וקולט את התרמית והיחצנות. זה פועל לרעתך ,צחי, תראה איך המסעדה מושמצת. חבל! אם אין מה להגיד עדיף לשתוק!
36. באמת אהבתי את הצ'יפס אצלו, הבורגר לא משהו
לילח   (18.12.06)
37. איך מקבלים את הסרטן המושלם - מדריך למשתמש
(18.12.06)
38. ציפס בתנור
צ'יפסית ,   קנדה   (18.12.06)
חותכים את התפוח אדמה לציפסים שמים 2 -3 כפות שמן זית מלח פלפל שום פפריקה מתוקה מערבבים מפזרים בתבנית גדולה על נייר אלומניום ששומן מראש לשעה על 180 מעלות יוצא טעים קריספי והכי חשוב בריא יותר מטיגון. תנסו ותראו
39. לכל מי שרוצה לדעת איך מרקוס אוהב את הציפס שלו...
רפאל ,   מרומי הכרם   (18.12.06)
קטן דק דק דק ומלא שמן.....???? יענו את כל האחרונים שתמיד נמצאים בסוף! נכון מוזר?
40. כולם מדברים שטויות
דני דין   (18.12.06)
אני לא מבינה מה הקטע שלכם , מה אתם מכנים שהוא אחלה שף ??? צחי כול הכבוד אתה ענק והאוכל בבלק פשוט מצויין. כול מה שהזמנו לאכול היה ממש טעים , עד כדי כך שאני והחברים שלי עשינו לנו מנהג לאכול בבלק כול יום חמישי . הכול שם טעים - גם הצ'יפס, מה שכן אני מסכימה לגבי טיגון כפול לא חידשת כלום זה ידוע
41. אסור לטגן טיגון עמוק בשמן קנולה
מיקה   (18.12.06)
לא כדאי http://www.tevalife.co.il/article.asp?id=864
42. ל- 9 בגלל השמן השרוף !!!
"טעמים" ,   זה לא הכל   (18.12.06)
43. "בניגוד למה שמספרות האגדות
צ'יפסוש   (18.12.06)
הצ'יפס שלך לא משהו..בכלל ישבתי ערב אחד בבלאק בורגר הזמנתי צ'יפס - לא היה לי טעים, החלפתי לצי'פס אחר וגם לא היה טעים, בקיצור איזה מאה פעם החלפתי ועדיין הצ'יפס ממש לא היה אכיל. צריך כשרון מיוחד כדי לפספס בצ'יפס...
44. ל 38
רחלי   (18.12.06)
אחלה, רק שזה תפוחי אדמה בתנור ולא ממש צ'יפס. אני אישית, מעדיפה צ'יפס קנוי, של תפוגן. רבע שעה בתנור - יש ארוחת ערב והילדים בעננים. לגבי תכולת השמן - הצ'יפס הקנוי מכיל שמן אבל נראה לי שבסופו של דבר עדיין פחות מבטיגון.
45. לא הבנתי משהו
אייל   (18.12.06)
בתמונה למעלה רשום: "טיגון כפול זה כל הסוד." לכאורה ניתן להניח כי צחי בוקששתר אמר זאת אבל אם מחפשים זאת בכתבה לא מוצאים. אז מי כן הגיע למסקנה הזו?
46. תקראו את 26!!!
סטודנט לרפואה   (18.12.06)
ותחפשו אחר כך את המושג "רדיקלים חופשיים" ומה הם מסוגלים לעשות לכם...ב10 מילים -ממש ממש ממש לא טוב ללב, כלי דם וטוב לסרטן..
47. "בניגוד למה שמספרות האגדות, אפשר להשתמש בשמן כמה פעמים",
שוף על השף   (18.12.06)
מוסיף השף.... ועכשיו אתם מצפים שאני אלך לאכול אצלו?!
48. הצ'יפס האולטימאטיביייי, מדהים..............הכי טוב שיש !!!!
אייל ,   הכי טוב שטעמתי   (18.12.06)
הנה מתכוןן לצ'יפססס פשוט מדהים!!! המתכון הוצג בערוץ דיסקברי בתוכנית "כימיה במטבח", הוא יוצא כל כך טעים, פריך מבפנים ועם ציפויי "זכוכית" שביר מבחוץ, קודם כל הנה המתכון עצמו (מתחיל אחרי הפיסקה הראשונה) - http://www.timesonline.co.uk/article/0,,632-1684631,00.html והנה כמה הסבריםם על המתכון הזה מפורום מתכונים באתר תפוז - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=84398468 חברה תמליצו :))) ומי שמנסה את המתכון להגיב!
49. האוכל בבלאק מצויין
סער ,   רמת השרון   (18.12.06)
אני אוכל עם אישתי בבלאק פעם בשבוע והאוכל פשוט טעים. אבל ככה זה אצלנו היהודים - פשוט לא יודעים לפרגן
50. הפייבוריט שלי זה פוטיטו צ'יפס וצ'יפס מבטטה
מקלונית ,   ת"א   (18.12.06)
אני אישית לא מכינה צ'יפס בבית, חבל על השמן לפעם אחת ועדיף להימנע אלא אוכלת צ'יפס בחוץ אם ממש בא והפייבוריט שלי זה פוטיטו צ'יפס (העבים עם הציפוי, לא אזכיר של איזו חברה), אבל בבית הוריי הייתי אוכלת צ'יפס משולב מבטטה ותפו"א שזה ממש מעולה, לטבל בכורכום ומלח!!! חשוב שהשמן יהיה ממש חם שלא ידבקו!
51. פרנצ' פוטיטו בציפוי טוקסינים ורוטב אויל אוי לי!!!!
סופגת בד"כ ,   אך מטביעה כשצריך   (19.12.06)
מה?!?!?!?!?!? "בניגוד למה שמספרות האגדות, אפשר להשתמש בשמן כמה פעמים", מוסיף השף... "נייר סופג זה לרכרוכים" אתה חי באגדה! בטח גם יש לך מראה בבית שאומרת לך שאתה הכי רזה! צחי ממי, אתה לא חזק לא בצ'יפס ולא בתזונה וענייני בריאות, אל תקשקש שטויות! עדיף שתכין את המאכלים הפלצניים שלך, שם אתה יכול לקשקש שטויות על השמות והרכיבים ואף אחד גם ככה לא יבין, טוב שלא המצאת לצ'יפס שם בסגנון: "פרנצ' פוטיטו בציפוי טוקסינים ורוטב אויל אוי לי"! (טוקסינים=רעלנים בלעז) (אויל-oil)
52. צ'יפס פלחים כפרי
ליעד ויינברגר   (19.12.06)
לצורך העניין, ולאור הכתבה והתגובות, מעט מעט מהידע המועט שלי בנושא: להכנת צ'יפס פלחים כפרי: 1. חותכים את תפוחי האדמה (ניתן לקלוף אך יותר טעים עם הקליפה) לפלחים (לחצי ואז כל חצי לשלושה פלחים או ארבעה). 2. מבשלים את הפלחים במים רותחים, עם מלח (בהתאם לטעם). הפלחים צריכים להיות רכים בכדי שמזלג יחדור אותם בקלות יחסית, אך לא רכים מידי כדי שלא יהפכו לפירה. 3. לאחר הבישול מסננים את הפלחים מהמים ומצננים (ניתן לצנן במי קרח או אפילו להכניס למקפיא). 4. כשהפלחים מצוננים היטב, מפזרים עליהם תבלינים לפי הטעם (ניתן להשתמש בתבלין גריל עוף, לטעם פיקנטי, ברוזמרין קצוץ לטעם עדין וכמובן לשלב לפי הטעם). 5. את הפלחים המתובלים, מכניסים לשמן רותח (בטמפ' של כ 180 מעלות) ומטגנים עד להזהבה (במשך כ 5-6 דקות). 6. לאחר הטיגון מניחים את הצ'יפס מעל לסיר הטיגון כדי לתת לשמן לטפטף (עד לייבוש הצ'יפס), ומשלימים תיבול לפי הטעם. מי שיש לו כף פריזאית, יכול ליצור כדורי צ'יפס במקום פלחים. בתיאבון
53. בוקששתר נרדם בטיגון
רועי ,   תל אביב   (19.12.06)
הייתי במסעדתו המיוחצנת של בוקששתר ומה רבה הייתה אכזבתי. הצ'יפס מדובלל ואימפוטנטי, רווי להחריד בשמן ובקיצור - מגעיל !!! ההמבורגר שמנוני / גריזי ובקיצור - לא ראוי להקרא המבורגר. צחי, אכזבת ובענק !
54. תשובה לאייל מספר 45
אייל ב ,   לכל שאלה תגובה   (19.12.06)
תראה את הסרטון..... הוא מטגן בחום נמוך, מוציא לקירור..... ואז מטגן פעם נוספת בשמן רותח, לכן מדובר בטיגון כפול, יש מבין?
55. איך באמת להכין צ'יפס טוב
(19.12.06)
אחרי שחותכים את תפוחי האדמה למקלות מבשלים אותם מעט (פחות מ-10 דקות) במי מלח. אחר כך מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם מי קרח (הרבה מים וקוביות קרח). מחממים שמן לטיגון עמוק, ואז (וזה חשוב) מנגבים היטב את תפוחי האדמה ומטגנים במנות כדי לא לצנן את השמן. זהו.
56. כן, אבל כל דבר מטוגן הוא לא בריא, כולל חצילים, שאני אוהבת !
רינת   (19.12.06)
57. בוקששתר מגלה לנו את בלגיה
ז'אן-פול מארה   (19.12.06)
כל בלגי (וגם כל צרפתי) יודע שמטגנים צ'יפס פעמיים. ומה שמשדרג אותו באמת זה: הרבה מיונז!!
58. עזבו אתכם מהג'אנק הזה.
אדם בריא ,   ירושלים   (19.12.06)
עדיף תפו"א אפוי בקליפתו, עם מעט שמן זית ועשבי תיבול. הרבה יותר בריא וגם יותר משביע.
59. הנה דוגמא לכך שלפעמים עודף יחסי ציבור יכולים לגרום נזק!!
איל   (19.12.06)
היו לי תוכניות להגיע מתי שהוא לבלק...אבל אחרי הטוקבקים כאן כנראה שאני כבר לא אגיע לשם לעולם... טוקבק אחד משמיץ או שניים יכולים לנבוע מקנאה, תחרות וכו'...אבל לא שמעתי כאן מילה אחת טובה על המסעדה הזו. כנראה שמדובר בנפילה (או נפיחה) רצינית
60. להחרים את BLACK בגלל העישון !!! בואו נילחם בזה !
(19.12.06)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה