אוכל  טעם החיים
נעים להכיר: אפונת שלג - דקיקה, עדינה ורעננה
יעל גרטי
פורסם: 24.12.06, 10:41
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 32 תגובות ב-32 דיונים
1. אפשר לאכול גם סתם ככה
דנש ,   מרכז   (24.12.06)
טעיםםםםםםםםםםם
2. הכי טעים בלי בישול לדוגמא..
ארז ,   נגב   (24.12.06)
להוסיף לסלט ירוק עם קרוטונים מלחם מטוגן או סתם לנשנש בלי כלום .
3. אני מתה על זה! לא ידעתי שקוראים לזה אפונת שלג...
אנה   (24.12.06)
4. באנגלית זאת אפונת "שלג", בעברית אפונה סינית, שטוחה ועוד
לא חייבים   (24.12.06)
5. חולה על זה
שילה ,   רעננה   (24.12.06)
באנגליה יש כ-6 סוגים של שעועית ירוקה והכי טעימה בעיני היא זאת.
6. אני מוסיפה את האפונה לאורז....
חיה   (24.12.06)
מקפיצה את האפונה במעט שמן עם ג'ינג'ר ושום מסננת ומוסיפה לאורז שבישלתי עם חלב קוקוס. ממש מעדן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7. היכן יש עוד אנשים כמו האישה הזו
(24.12.06)
נעמי לוי הייתה אישה חזקה, יצירתי, אינטלגנטתית , חרוצה ומיוחדת, אין כבר אנשים כמוה...
8. היכן ישנן נשים כאלה
(24.12.06)
נעמי הייתה אישה חזקה ומדהימה, חרוצה יצירתית ואינטלגנטית מאוד, הייתה לי הזכות להכיר אותה
9. מישו ראה ?
מתכון לפנים   (24.12.06)
מישו ראה את לימי ? כבר שאלתי במדור ספורט. לא עברה שם. שאלתי כבר בחדשות פנים. אף'חד לא עבר שם. שאלתי גם בחדשות החוץ ובמוסף הרכב אך מאומה. אם מישו רואה אותה - שיתקשר אלי. דרך אגב, אחלה אפונה.
10. תני בבקשה את המתכון לאורז. מוטי
לחיה   (24.12.06)
11. הצבע הירוק הטהור של האפונה הזו משך אותי לנסות, ואהבתי
מישהי   (24.12.06)
12. אל תבלבלו את המוח,אין כל הצדקה למחיר כזה פרט לרצונו של המגדל
חקלאי ומשווק   (24.12.06)
אם לא נתפס לדברי הכותבת שלדעתי יש לה אינטרס אישי לדחוף את המוצר ( כל איש יחסי ציבור יודע ,אם לא מדברים עליך משמע אינך קיים )ולכתוב על מוצר כל כך שטותי וזניח ולא נקנה במחירים האלה וככל שיהיו יותר מגדלים יהיה מחירו כמחיר כל ירק .
13. אוי המחיר - עוד סיבה להתגעגע לאמריקה
(24.12.06)
לפחות בעניין נגישות, זמינות ומחירים.....כנ"ל לגבי בוקצ'וי ירקות "אקזוטים" נוספים. יעל שיחקה אותה בשנית (-:
14. Nothing beats crunchy Snow Peas
(24.12.06)
15. אכלתי את המנה לפני שנה בזוזוברה
אילנית ,   הרצליה   (24.12.06)
והיה מעולה- ועד עכשיו עוד אין אותה בזוזוברה. תעשו משהו
16. תגובה ל 12
מגדל אפונה ,   מרכז   (24.12.06)
חקלאי ומשווק גיבור. אם זה כל כך פשוט לגדל אפונה סינית בוא והצטרף למגדלי האפונה ואחרכך נקרא מה דעתך על עלויות הגידול ומחיר המוצר.
17.  מישהו סם לב למחיר התותים: 50שח לקילו
יוסי ,   צפון   (24.12.06)
18. Snow Peas
Dany ,   Canada   (24.12.06)
Don't let the em Bull Shit you, here a typical price is US$4/Kg, no excuses about hot houses, workers picking by hand, etc. On the conrary, it has to be Transported from the US, since it's grown there in the same waether as in Israel! Sometimes it's even US$2/Kg ! The highest can be US$6/Kg.
19. אפונת השלג
ענת   (24.12.06)
אני קניתי אפונה נהדרת בירקניה של רוני מומלץץץ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20. אני ממליצה להחרים מוצרים במחירי שחיטה כאלה
טליה   (24.12.06)
תשאלו את הפועל התאילנדי כמה משלם לו אדון לוי לשעה... אני לא מממנת אדונים פלצנים כמותו.
21. הכי טוב והכי פשוט
סון יאט סן   (24.12.06)
אפונה סינית עם ערמוני מים ושקדים: קוטמים וחותכים את התרמילים לשלושה חלקים . מקפיצים במעט שמן בוטנים בווק, ומוציאים,. מקפיצים לדקה בווק ערמוני מים [ מקופסה] כשהם חתוכים לפרוסות דקות. מחזירים את האפונה ומנמיכים את האש. מתבלים במעט רוטב סויהף שמן שומשום וקצת גינג'ר [ או הנוזל מגינג'ר יפני כבוש. מפזרים מעל מעט שקדים קלויים [ לא מלוחים !!!] ויאלה !!
22. ל-15 בקרוב המנה תהיה ב-צפרה כנראה
דנה   (25.12.06)
המסעדה החדשה של קונפורטי
23. נעים מאוד אפון נעים מאוד
efrat   (25.12.06)
נסיכה. מעולה בשדרוג אוכל מוקפץ באשר הוא.
24. in australia it is also cheap
(25.12.06)
25. לטליה מ-20 - את ממש טועה וחמור מזה, מטעה
ישראלית תאילנדית   (25.12.06)
מה את נובחת?! האם באמת בררת כמה משתכר התאילנדי? אה... לא... טוב, חשבתי כך... לא... כי אם היית בודקת היית מגלה... הפתעה! הם לא רק מרויחים שכר ראוי, אלא גם הרבה ישראלים (עצלנים, לא עלינו) היו שמחים לשכר שעתי כזה, כמובן אם זה לא היה קשור לעבודה פיזית. עם ובלי קשר - אם קילו עגבניות עולה במרכול 2.90, לחקלאי אין גרוש רווח מזה. (מרויחים בדרך: המרכול, המוביל, הסיטונאי, ה"תאילנדי"", יצרני חומרי הדישון וההדברה, יצרני השתילים, הרשתות לחממות, ושאר חומרי "הגלם" לחקלאות). החקלאי במקרה הזה מפסיד באופן ישיר, ואם הוא בר מזל והמחיר עלה מעל 3 שחים לקילו, הוא יהיה, במקרה הטוב "ברייק איבן". רק ככה שתדעו את המשמעות של מחירי יצור האוכל שאתם אוכלים. ולא, אין לי שום בעיה אישית עם זה שתחרימי ירקות בוטיק יוקרתיים. יש מספיק כאלו שיעריכו את זה, ואולי אם יהיו יותר כאלו, אז יותר חקלאים יגדלו את סוגי הירקות האלו... וחוקי השוק הבסיסיים של היצע וביקוש שוב ישחקו לפנינו. ובאה לציונה הגואלת. בתו של החקלאי (כן, אותה אחת שכבר לא יהיה מה להוריש לה...)
26. אפונת השלג.
נתי   (25.12.06)
גם לאפונה הזו ישנו "החוט" שעובר לאורכה. שוברים מעט את הקצה ומושכים.יורד בקלות ושווה את "ההשקעה" שלא יתקע אח"כ בשיניים. היופי והטעם של האפונה הנם בבישול ו - או טיגון קצר.למשל מעט שמן זית מעט יותר חמאה מעט שום טרי הקפצה של 1.5 דקות טיפת יין לבן לעוד 2 דקות וזהו. חייבים להרגיש את האפונה "מתפצחת" בפה.....
27. ל 26 שמור לסוף; יופי של חוט דנטלי
(25.12.06)
28. אהבתי את מה שנכתב בתגובה 25
יוסי ,   צפון   (25.12.06)
29. Snowpeas
Dany ,   Canada   (25.12.06)
to #25 Daughter of a farmer, If your father looses most of the time & MAYBE Breaks Even, HOW COME HE ISSTILL IN A FARMER? How come he is still in BUSINESS ? What kind of Bull Shit, NONSENSE are you trying to feed us? That's the same what Restaurant owners CRY about... If we assume that all the supporting materials & Labour COSTS are the same around the world, IN PROPORTION to the SELLING PRICE, how is it that it's WAY CHEAPER in North America & in Australia(#24) ??? I Fully Agree with #20. #28, Read what what I'm talking about...
30. דני מקנדה -
חוחית   (26.12.06)
עזוב אותנו, באמ'שך
תגובות נוספות
חזרה לכתבה