אוכל  טעם החיים
שלושה מתכוני פטריות לעונת המטריות
פיליס גלזר
פורסם: 26.12.06, 09:31
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 19 תגובות ב-19 דיונים
1. פטריה אינה צמח היא פטריה!!!!!!!
הח-מורה לביולוגיה ,   בביביי החינוך   (26.12.06)
2. נכון פטריה זה אורגניזם בפני עצמו
ל   (26.12.06)
לא חי ולא צומח זה נקרא עולם הפטריות. וחוצמזה שמפיניון זה ח_ה של פטריה
3. פטריות
רות ,   הרי יהודה   (26.12.06)
כמובן שפטריה אינה צמח. אפילו הברכה שמברכים עליה היא "שהכל נהיה בדברו", כמו על מים למשל, ולא "בורא פרי האדמה".
4. מה זה גבינת עיזים קשה בקיש?
יעל ,   רחובות   (26.12.06)
5. ליעל (4) - ניתן להשיג ביוחננוף
נעם   (26.12.06)
6. פיטריות ממולאות
אסף ,   חיפה   (26.12.06)
מומלץ להכניס את הפטריות הממולאות בגבינה לתנור עד לקבלת ציפוי או התכה של הגבינה. פשוט מעדן...
7. מה הקשר בין פטריות מאכל בארץ ובין גשם?
רותי   (26.12.06)
כל הפטריות למאכל בארץ גדלות במפעלים סגורים כמו מרינה בצפון ותקוע
8. שונאת מתכונים שצריך לצאת בשבילם למסע קניות
גרגרנית   (26.12.06)
9. חה. כתבה לחננות על פטריות לחננות.
(26.12.06)
שמפיניון? ירדן? פורטובלו? בשביל פטריות אמיתיות, כמו נרתיקון או אורניות, לא צריך ללכת לסופר, אלא לצאת לשדה, לפרדס או לאבוקדו. המועד ליציאה כזו צריך להיבחר בקפידה: דרושים בדיוק בדיוק יום-יומיים של שמש אחרי הרבה הרבה גשם. לא שלושה ימים - אז הפטריות כבר זקנות ועלובות. גם לא פחות מיום - אז הפטריות עוד מתחבאות מתחת לרגבים. הכי מומלץ, כמובן, בשישי או שבת. כי איסוף פטריות מצריך זמן וסבלנות. הן מאוד ביישניות, ונוהגות להתחפש לאדמה או לעלה יבש של אבוקדו. המחפשים הסבלניים יפסעו לאט לאט - כדי לא לרמוס ולא לפסוח - יחפשו בתשומת לב, וישמחו על כל יפיפיה שלא השכילה להתחבא היטב. הממהרים יחמיצו וישובו הביתה עם שקיות ריקות. באת הביתה?! עכשיו טיגון עדין של בצל, מים, ירקות שורש, תפוחי אדמה ופטריות. בעדינות! - הפטריות בלתי חברותיות. לא אוהבות שמנסים להאפיל עליהן, ולקשקש אותן עם יותר מדי תבלינים ושטויות. אוהבות נטו - סוליקו - הגנדרניות. שמת על האש? הפשרת את הרגליים? המגפיים המבוצבצות עומדות ומתייבשות ליד התנור? עכשיו הזמן להתכונן לפלא. זהירות: למבינים בלבד. כוסונים וחננות יכולים להסתפק בשמפניון ברוטב יין. הפטריות שלי הן אך ורק למי שיודע להאריך את הטעם הבלתי-מתפשר והלא-מתיפיף של האדמה והגשם. זהירות 2: מי שלא מבין - שלא ינסה!!הפטריות הרעילות מסוכנות מאוד, וצריך להיות בקיא ממש כדי להבחין בינן לבין החמודות שלי. ספרי לימוד, עצות של חברים, ותמונות מהאינטרנט - זה לא מספיק! מי שלא בקיא. מי שלא בטוח לגמרי - שלא ינסה. בכלל.
10. פטריות לא שוטפים במים - רק מנגבים!!!
(26.12.06)
11. HELP!!!!!!
chana ,   u.s.   (26.12.06)
please tell me what is "mangold"" in english? i have encountered it several times and have not a clue as to it is.....the recepe's sound great! thanks!
12. מאוד אהבתי יש לזה טעם עשיר מאוד
גיא   (26.12.06)
בלהבלהלבלהלהבלבלהבללהבלהלבלהלבלהבלהלבלהלבלהלבלהבבלההבלל
13. פטריות לא לחננות
קוטף ידוע ,   השרון   (26.12.06)
כל מה שכתבת אמת אבל עוד כמה טיפים. העקרונות הגדולים במציאת פטריות (פטריות הן רק נרתיקן דביק כל היתר לא שוות התיחסות) הם: 1.אין לפטריות שום עקרונות הן צומחות היכן שמתחשק להן, בשנה הבאה הן יצמחו במקום אחר. 2. אם תשאל חובב פטריות אמיתי היכן מצא את אוצרו הוא יגיד לך תמיד את הכיוון ההפוך מזה שבו מצא את מציאתו. 3.הקטנות ביותר (בשפתנו נקראות "התינוקות") הן הטעימות ביותר. 4. ציוד חובה לאוספים הם שקיות ניילון, מגפיים, סכין יפנית (לדאווין) וסבלנות. 5. הניקיון שלהן חייב להיות יסודי (רצוי לא לקטוף אותן עם השורש בגלל הליכלוך), אסור לקצר בנקיון. 6. לבשול - טיגון בצל, הוספת הפטריות, אחרי כמה זמן הוספת מעט תפ"א וגזר, מלח ופלפל. (אבקת מרק אסורה מדאורייתא) זהו! לא יותר חבל לבזבז את הטעם. 7. אפשר לשים במרכז הצלחת כף עם שמנת חמוצה (לא להוסיף לבישול רק לפני האוכל) 8. סוגרים את החלונות שהשכנים לא יריחו ויבואו להיות חברים שלכם. 9. אוכלים לאט ומדי פעם מק'נחים בבירה קרה (אין בירה "הפועל" אז בלת ברירה את היריבה העירונית) 10. מי שלא מבין על מה מדובר שישלח גינוי חריף להוריו על שביזבזו את חורפי ילדותו ולא חיפשו איתו פ ט ר י ו ת.
14. ל-9
פטר הגדול ,   אורנית   (26.12.06)
החזקתי ממך תותח עד שנפלת בשגיאת כתיב.
15. מנגולד=chard
מנגולד=chard   (27.12.06)
Chard (Beta vulgaris var. cicla), also known as Swiss Chard, Silverbeet, Perpetual Spinach or Mangold
16. איך לקנות פטריות למרק ללא תולעים
רחל   (27.12.06)
http://www.kosherdelight.com/007sz.pdf
17. לקוטף הידוע מהשרון, ולמספר 14
מס' 9   (27.12.06)
למספר 14 - אורך רוח, ידידי. אורך רוח לשגגות מקריות היא תכונה ראויה להערכה. ברם צדקת - אכן אינני תותח אלא תותחית. ולקוטף הידוע - אז קבענו: יום שבת. אצלך. סיר פטריות + בירה (גולדסטאר בשבילי, תודה).
18. ל-4 גבינת חלומי קפריסאית- מעולה!
אוהבת את קפריסין   (29.12.06)
במרכולים הגדולים ישנה גבינת חלומי שמיובאת מקפריסין -לא זולה אבל מעולה נשמרת זמן רב (בהקפאה) וטובה למיני מאפה או לסלטים משובחים (קוביות קוביות)
19. משועמממיםםם
ניצי אולוווו ,   חסוי   (03.01.08)
משועממיםםםםםםם.. מי מגיב באתרים כאלה יקופים... המלכה של העולם...
חזרה לכתבה