אוכל  טעם החיים
לא לשכוח את הקישקע - מדריך חמין במסעדות
תהל בלומנפלד
פורסם: 30.01.07, 11:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 46 תגובות ב-45 דיונים
1. חמין רק בבית
לילי ,   רומניה   (30.01.07)
האמת לא קראתי את הכתבה, אבל חמין הכי טעים זה בבית. במיוחד אחרי כשעייפים ומפוצצים אפשר לישון!!!!
2. יופי. אז הבנתי איפה כדאי לאכול חמין. אבל דבר אחד עוד לא ברור
איפה עושים אח"כ ,   את הצנתור?   (30.01.07)
3. אחחחח אתם בעדות אשכנז..מה יהיה?
עירקי פיג'מה   (30.01.07)
חמין אוכלים רק בבית ואם כבר חמין אז אין כמו התבית של העירקים עם החתיכות עוף והקובה עם הרבה עמבה..אחר כך ממשיכים לביצה ולחציל עם הבצל והעמבה ואחר כך תה טוב עם הל ויאללה אודרוב למיטה
4. אולי מישהו מכיר מסעדה המגישה העלזאלע?
חגית   (30.01.07)
אם כבר מדברים על פצצות הכולסטרול של המטבח היהודי המזרח אירופי, אולי מישהו מכיר מסעדה המגישה העלזאלע, אותו עור צואר של עוף (או אווז) הממולא כופתה של קמח ובצל מטוגן, כמו זו שממלאים בקישקע? אם מישהו יודע - אנא, את הכתובת!
5. במחיר של 2 מנות במסעדה
אני מכינה סיר ל 20 !   (30.01.07)
6. אולי נשכח\אולי לא שלמו לפרסום?אבל...
nana   (30.01.07)
7. ל 1 אפשר לקבל מתכון
צריך מתכון   (30.01.07)
חו מה צריך לשים בסיר ובלי גרגרי חומוס ותבלינים כובן ותודה מראש
8. רק לא ב"אלימלך" בת"א!!! נותנים מנות שרק ניתן להתבייש בהן!!!
אוהב חמין ,   ירחק   (30.01.07)
9. ל-4 מול עדן ת"א
lior g   (30.01.07)
10. גועל של אוכל-יושב על הנשמה ומדכא מרוב כבדות
אנטי חמין   (30.01.07)
11. 4-חגית
אנטי חמין   (30.01.07)
אם אני אתקל במסעדה שמכינה אוכל כזה אני אברח כל עוד נפשי בי! איו אוכל נורמלי לחפש?
12. תגובה ל-2
יונתן ,   דבלין, אירלנד   (30.01.07)
הבעיה אחר כך היא לא צנתור אלא זיהום אויר והתחממות כדור הארץ. איך אפשר לאכול את הזוועה הזו?? רק מלראות את התמונה נעשה לי רע.
13.  אני אגיד לך איפה יש העלזאלע
פולני אסלי   (30.01.07)
ניתן למצוא במסעדת " מול עדן" בת"א. בתאבון!
14. ל-4 במסעדת אמצע הדרך
הלזעלע   (30.01.07)
פעם המסעדה היתה בנס-ציונה, שמעתי שהיא התאחדה עם מסעדת המכבים ברמת-גן. בגלגול בנס-ציונה היה יופי של הלזעלה ממש מזכיר את הטעם של הסבתא. בחיי.
15. ל 3 רק אשכנזים מכינים חמין, ספרדים מכינים תערובת משאריות..
אשכנזי טהור ,   וורשה   (30.01.07)
16. ומה עם הקישקע של זמי ?
דני ,   ראשון   (30.01.07)
חבל על הזמן כמה טעים - "פיצוץ"
17. ל - 7
לילי ,   רומניה   (30.01.07)
להשרות יום שלם שעועית חומה. בסיר כבד, גדול וטוב המתאים לתנור מסדרים שעועית, בשר אוסובוקו עם עצמות, פולקע, תפו"א קלופים, אפשר ראש שום, אפשר בצל, שקית בד עם אורז או גריסים לפי הטעם. (אני מורחת קצת שמן בתוך הסיר) ממלאים את הסיר במים מתובלים במלח, פלפל, פפריקה,דבש ואפשר להכין חצי כוס קפה חזק עם סוכר חום. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה. בינתיים מבשלים ביצים. לאחר שעה מסדרים ביצים וקישקע מעל,נוזלים שיכסו הכל. אוטמים עם נייר כסף, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום נמוך למשך כל הלילה. כדאי לבדוק נוזלים לאחר כ - 5 שעות ואם חסר להוסיף. ואם נשאלת שאלה לגבי כמויות את זה אני משאירה פתוח, לפי כמות האנשים והתאבון. פשוט וטעים, בתאבון.
18. משלוש יוצא לוסטיג
דוד   (30.01.07)
משלוש מקומות שניסיתי, אצל גדי לוסטיג קיבלתי תמורה מירבית
19. החמין ועלזאלע
s   (30.01.07)
חמין טוב אבל באמת טוב אפשר להשיג בכל שישי ברעננה במעדניה חמים וטעים ויש מצב שבהזמנה מיוחדת ניתן להשיג עלזאלע (ואני חשבתי שרק אני המשוגעת שמחפשת) בהצלחה
20. חמין של אשכנזים מס 15
משה ירושלמי ,   מרכז   (30.01.07)
בשביל זה החמין של האשכנזים יוצא כמו דייסה עם כל הגריסים והקישקע המגעיל הממולא בכל מיני ........ כשאכל פעם חמין אמיתי של ספרדים אז אולי תבין מה זה חמין
21. בתל אביב -חמין של בתיה
איש אחד   (30.01.07)
אין כמו החמין של "בתיה" בםינת דיזנגוף עם ארלוזורוב-מול פרג'(אלו עם הצלמניות)
22. איזו יציקה זה החמין הזה!
א.   (31.01.07)
לא מבינה איך אפשר לאכול את זה... בללללללללללללללללללעעעעעעעעעעעעעעע
23. להפסיק לבלבל בחמינדוס, צ'ולנט אוכלים אצל דוסים. כנסו.
אחד העם #2   (30.01.07)
כל חמישי בלילה, ב"פסטרמה" בכנפי נשרים 68 ירושלים עד השעה 02:30, או במאורת האם - סניף "פסטרמה" באשתורי הפרחי, בשכונת גאולה. (נסגר בחצות). לא חמין ולא אידי אמין - הצ'ולנט של השוויגער עם בשר, קישקע, בעבאלאך וכל שאר הגודיס שהפיילה צריכה להכיל. המחיר מצחיק. (מה שאצל יפי הקרחת נחשב "גורמה" - אצל חובשי הכיפה השחורה הוא סה"כ מאכל מן השורה). רץ עם קרלסברג קרה - שצריך להביא מהבית.. הכינו את ה"טאמס"... :-) ובתאבון.
24. אין כמו הצ'ולנט של הלל!!!!
שלומי ,   בני ברק   (30.01.07)
25. חמין רק של אשכנזים
איריס ,   קרית חיים   (31.01.07)
איייייייייין כמו חמין אשכנזי החמין יוצא יפה לא דייסה כפי שאמרו מושרה ההההההההכי טעים צריך ללמוד מרומנים במיוחד
26. חמין טעים להכנה בבית
יונה   (31.01.07)
דבר ראשון מכניסים לסיר קטן כמה שקיות תה ומיים, ומרתיחים יחד כמה דקות. נותנים לעסק להתקרר. בינתיים, מניחים בסיר כבד שכבה של בצל חתוך גדול. מעל מניחים שעועית ו/או חומוס (שאני משרה ל 24 שעות, אח"כ מניחה במסננת, ומרטיבה מדי פעם, עד שנובט, בערך עוד יום. אז אני מרתיחה את החומוס או השעועית בסיר מיים עד שעולה כל הקצף, שופכת הקצף, שוטפת, ומרתיחה שנית עם מיים נקיים. מסננת, מקררת, ושומרת בפריזר בשקית ניילון. כך תמיד יש חומוס ושעועית מוכנים להכנת חמין, מרק חומוס, מרק שעועית, או ממרח חומוס ביתי, וגם נחסכים כל הגזים ותחושות הכובד) ובכן, אמרנו שכבת בצל, שכבת שעועית ו/או חומוס, מעל, מסביב לסיר, תפוחי אדמה, ובאמצע, חתיכות בשר חצי שמן, בהחלט אפשר אוסו בוקו עם העצם, זה מצויין. לפזר פלפל גרוס, מלח, אבקת מרק בטעם עוף, (לא לצעוק עלי, יש בלי חומרים משמרים וכל מני חולרות) ראש שום שלם. ואז שני הדברים הטעימים ביותר: 1 שקית קוקי, או כל ניילון מרשרש אחר, עם חיטה, פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה, מעט קינמון ומעט שמן, לערבב בתוך השקית, לעשות כמה חורים עם מזלג, ולהניח במרכז הסיר, מעל הבשר. מעל, אפשר להניח ביצים שעברו הרתחה, להוסיף את התה שהכנו, ומיים עד כמעט כיסוי, ולהתחיל לחמם, לא לתת להגיע לרתיחה חזקה. בינתיים, מכינים את מה שאצלי בבית קוראים "קישקא בלוף" : מטגנים בצל מאוד גדול, או שניים בינוניים קצוצים בדי הרבה שמן, כאשר מטוגן, להוסיף תפוח אדמה גדול מגורר, אבקת מרק, פלפל שחור גרוס, ביצה וקמח, עד שמגיע לסמיכות שאפשר ליצור קציצות רכות, אבל לא רכות מדי, שלא יתפוררו, כאשר הנוזלים בחמין הגיעו לרתיחה עדינה, להכניס בעדינות את הקציצות האלו לנוזלים, לכסות הסיר, לתת שוב לרתוח בעדינות, ולתנור בחום נמוך לכל הלילה. לפני השינה לבדוק אם יש צורך בהוספת נוזלים, להוסיף מיים רותחים. בשום אופן לא מיים קרים. לנעול את המטבח, שלא יתגנבו בלילה לגנוב את הקציצות. בבוקר, שוב לבדוק נוזלים, ולהשתדל לא לחסל את כל ה"קישקא בלוף" לבד, לא נעים, יש עוד אנשים שצריכים לטעום... בתיאבון
27. הכי טעים החמין הטריפוליטאי של אמא (טפינה)
טריפוליטאית גאה   (31.01.07)
עם שעועית, בשר, מעיים שהיא מכינה את המילוי בעצמה וקוקלה ואסבנה אין אין כמו האוכל הטריפוליטאי
28. רק במקום 1
(31.01.07)
כולם פה ישנים על האף- רק בקפה בתיה, אווירה של בית, בכיף, ראש טוב.... מוסד של 66 שנה לא הולך ברגל... בתיה אומרת לכולם תזוזו הצידה...
29. חמין רק אצלי. תשאלו את המוזמנים
סבתא'לה   (31.01.07)
30. חמין בסיסי - מתכון
יעקב א ,   רעננה   (31.01.07)
את הכמויות - יש להתאים אינדוודואלית : 0.5 ק"ג שעועית בובס 0.5 ק"ג חומוס (עדיף בולגרי) 0.5 ק"ג גריסי פנינה 1.5 ק"ג בשר בקר שמן, רצוי צוואר ושריר הזרוע. 3 חתיכות עצם בקר 2 ק"ג תפוחי אדמה 4 בצלים ענקיים חתוכים לטבעות מלח פלפל שמן (עדיף שומן אווז) 2 כף מחוקה סוכר הכנה: קיטניות משרים יומיים מראש במים. מחליפיפ אותם מידי כמה שעות. בהשריה שניה, לאחר התפיחה מוסיפים כפית סודה לשתיה ומים כמעט רותחים. קולים את העצמות בגריל או מטגנים. משחימים בצל בשמן בסיר גדול, פלפל שחור גרגירים שבורים, כשכמעט- מוסיפים את המלח והסוכר עד שיש קרמל שחום.מסירים מהאש ומוסיפים כוס מים למניעת חריכה.מסדרים את התכולה שכל רכיב הוא לגובה, פרט לת"א והשעועית שמעורבבים. מוסיפים מים רותחים לכיסוי, מבשלים ברתיחה כשעתים. מעבירים לתנור 150 מעלות לפחות 12 שעות. אם חסר נוזלים בזמן הבישול, להוסיף רק מים רותחים - הוספת מים קרים גורמת התקשות הקיטניות! ב3 שעות אחרונות אין להוסיף מים ויש לצמצם נוזלים. לפני הוספת מים אחרונה טועמים ע"מ לוודא מצב המלח/ פלפל.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה