אוכל  טעם החיים  משהו מתוק
כמו בבית-קפה: טארט אגסים בקרם שקדים
רוני ונציה
פורסם: 07.03.07, 08:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 36 תגובות ב-36 דיונים
1. נשמע מעולה, אך למה שוב תבנית 24 ???
gali ,   tel aviv   (07.03.07)
משום מה אתם נותנים כל הזמן מידות של תבניות קטנות, מדוע???? כשעושים עוגה למשפחה מורחבת אפילו קצת 24 זה פשוט קטן מדי!!! למה לא לתת מידות הגיוניות לפחות 26-28 זה מרגיז כל פעם מחדש לראות עוגות שעושות רושם נהדר וצריך להתחיל למתוח כמויות ולהוסיף כדי לעשות מידה גדולה יותר. אפשר שתתחשבו? או לפחות תתנו מדדים להמרה לתבנית גדולה יותר. תודה
2. רק שאלה אחת
קדרלעומר ,   תל אביב   (07.03.07)
מתכון נפלא. האם אפשר במקום אגסים להניח פיסות עוף ? יש להבריש את העוף עם מברשת שיער ? עם מברשת שיניים ? באיזו משחת נעליים להשתמש ? צבאית ? חומה או שחורה ?
3. מצפה למתכונים של עוגות בחושות וקלות להכנה
ליאן   (07.03.07)
תודה
4. אוי מעולה!! אין על המתכון שלה מחלומות מתוקים.
*/   (07.03.07)
5. מממממ.... חבל"ז
נובורישית   (07.03.07)
6. לא ככה עושים
קונדיטור   (07.03.07)
האגסים חייבים לעבור בישול ביין לבן וסוכר. אחרת הם נשארים קשים ואפורים אחרי האפיה. כמו בתמונה
7. מה אפשר לשים כזיגוג במקום ריבת משמיש?
דפנה ,   תל אביב   (07.03.07)
8. מי המטומטם ב-2
(07.03.07)
9. לדעתי צריך לבשל קצת את האגסים במי סוכר כדי שיתרככו קצת
אורית   (07.03.07)
לפני האפייה. ב35 דקות אפייה האגסי ישארו קשים מדי לדעתי, לא?
10. מצטרפת לבקשת הכותבת ממס' 1, זה באמת
ריטה ,   מהמרכז   (07.03.07)
מעצבן שנותנים מתכונים לפי תבנית 24 לא מכירה מישהי מחברותי שיש לה תבנית 24
11. ל-1, ו-10 תחשבו שרבים מתעצבנים כאשר המתכון לתבנית גדולה
קוטרים נמאסתם   (07.03.07)
כאשר נותנים מתכון לתבנית גדולה, אני מקטינה את הכמויות כדי להתאימן לתבנית הקטנה שלי, אז מה יקרה אם תגדילו קצת או שתאפו בשתי תבניות? זו לא תוכנית כבקשתך, פעם זה מתאים לך ופעם מתאים למישהו אחר. מה קרה? לא כולם אופים בתבניות ענקיות למשפחות גדולות. נמאס שתמיד מקטרים פה, אולי תגידו תודה על המתכון הנפלא הזה?
12. תודה, נראה מהמם ועושה חשק לנסות
שלומית   (07.03.07)
13. ל-3 ליאן
ניקי   (07.03.07)
העוגה הכי נהדרת וקלה בעולם: לוקח כ-10 דקות (כולל נקיון אח"כ) להכין את העוגה 4 כוסות קמח 2 כוסות סוכר 1/2 כוס קקאו 1/2 כוס שוקולית 1 שקיק אבקת אפייה 1 שקיק סוכר וניל מערבבים את כל החומרים היבשים היטב, זה מונע גושים (את הקקאו והשוקולית עדיף לנפות) מוספים: 1 כוס שמן 4 ביצים 2 כוסות מים רותחים הבן שלי בן 4 כבר מדקלם את המתכון ולילדים זו העוגה הכי טובה וטעימה ההורים בגן נדלקו על הרעיון וכולם ביקשו את המתכון ניתן לשדרג לכיוון הבריאותי עם 2/3 מהכמות קמח מלא ולהשתמש בסוכר חום וגם שם ניתן לצמצם לכוס וחצי וכמובן לצמצם את השמן ל3/4 כוס גם עם השדרוג הבריאותי ילדים אוהבים מאוד ואף פעם אין לי שאריות
14. נשמע מעולה, אבל יש לי רק טוסטר...
גלי.   (07.03.07)
בניגוד לאלה עם הדרישות למתכונים משפחתיים... האם אפשר לעשות את העוגות האלה גם בתבנית קטנה בגודל של טוסטר? האם צריך להקטין את הכמויות? (אין לי בעיה להתפשר על צורת ההגשה העקומה...)
15. 1 תגידי תודה שקיבלת מתכון את מתקמצנת לקנות ספר?
הולל הערב אני נפגש ,   עם מישהי מתוקה   (07.03.07)
לא טוב לך את מוזמנת לצאת החוצה. אני בטוח שעם כל העצבים שלך העוגה תצא על הפנים. ישראלית קוטרית. בטח הילדים שלך חצופים כמוך עם נזלת באף ושיניים של סוסים.
16. 1 ו10 עצבניות ועיצה-נשים לא להגיב כשאתן במחזור
(07.03.07)
גם ככה לא הכי חכמות, אני מציע ללכת להכין לי קפה, לחזור, לנקות את הבית ואז אם אתן חייבות להגיב.
17. איך אופים כמה באיזה תבנית איזה חום ?
LILLY1 ,   כפר סבא   (07.03.07)
18. למגיב #8
נבוכדנצר   (07.03.07)
אני מודה של #2 יש חוש הומור מעוות במקצת - הבעייה היא שלך אין בכלל :-)
19. ל 11 קודם כל קחי אוויר
gali ,   tel aviv   (07.03.07)
א. . זו בקשה הגיונית ביותר בהתחשב בעובדה שהתבניות הנפוצות והסטנדרטיות בשוק הן במידות 26-28. ב. מה את עושה עניין? הרבה יותר קל להוריד מכמות שישנה מאשר להוסיף תוך שמירה על אותו קנה מידה, את עושה הכל לפי הוראות ומשאירה טיפה בכלי ממש לא בעיה, אז על תהפכי לבעיה כדי שיהיה לך על מה לכתוב!!!
20. ל 15 תראו מי שמדבר.......
gali   (07.03.07)
א. היית מקבל זכות גדולה לאכול עוגה שאפיתי. כי הן באמת מצויינות. ב. היחיד שחצוף וכותב בגסות רוח ומילים מכוערות כאן זה אתה. אני בקשתי בקשה לגיטימית - לתת מתכון לפי המידה הנפוצה בשוק. 24 זה המיוחד. ג. לפי התנהגותך כאן כדאי שתהנה הערב כי אם היא מתוקה כדבריך....היא לא תבוא לפגישה השניה....... ערב טוב לך
21. ל 14 אין בעיה להעביר מגדול לקטן
gali ,   tel aviv   (07.03.07)
להפך זה יותר מסובך כי צריך להכפיל וכו. אם התבנית שלך קטנה יותר את יכולה לעשות כך: א. להכין בצק של כל הכמות ולהשתמש בחצי ולשמור בפריזר את היתר לנגלה הבאה - בצק פאי נשמר מעולה אני תמיד עושה כפול ואז כשבא לך מפשירים ויש בצק מוכן ברגע. ב. לפי הכמויות כאן במתכון נראה די נוח לחלק את הכמויות של המלית לחצי. ואגסים במילא שימי לפי המקום שיש לך. בתאבון.
22. ל 15 ו 16 אם אין לכם מה לעשות על תעשו את זה פה.
gali ,   tel aviv   (07.03.07)
רצוי ומומלץ להגיב לעניין עצמו - אבל זה בעצם קשה אם לא יודעים לקרוא........ואם לא מבינים מה אומר גודל התבנית.... ולא סתם כי בא לכם להוציא את העצבים על מישהי שעברה במקרה בזמן שישבתם לכם לבד ....
23. למגיבה מס' 3
אישה פשוטה   (07.03.07)
יש מספיק מתכונים פשוטים ברשת, אל תעליבי את רוני ונציה האלופה בבקשת מתכונים כאלה ממנה. העוגות שלה אמנם קצת יותר מסובכות מבחושות פושטיות אבל תמיד מצליחות והכי קוצרות מחמאות.
24. 2 אתה גדול
3333   (07.03.07)
25. למספר 14 טוסטר=תנור קטן
אורה ,   ת"א   (07.03.07)
אין שום בעיה עם טוסטר זה בדיוק כמו תנור רק קטן יותר. אני את העוגות הכי טובות שלי הייתי עושה בטוסטר
26. ל-18
ל-18   (07.03.07)
חומד, שתי יריקות ו-4 כפות מלח זה בסדר או לשים עוד?
27. ל-1
(07.03.07)
תבניות קטנות הן הסטנדרט ברוב מתכוני הקונדיטוריה בעולם, במיוחד כאשר מדובר במתכונים עשירים במיוחד. כמעט כל המתכונים שאני רואה משתמשים בתבנית של 9 אינץ', שהיא אפילו לא 24 אלא 22. בדרך כלל מדובר על מתכונים שהם גם יקרים וגם משמינים ולא נהוג להכין מהם כמויות ענק כדי שלא יהיה בבית המון. יחד עם זאת, אם את רוצה להכין למשפחה גדולה, אין קל מזה - פשוט תכיני את המתכון פעמיים.
28. למה אתם מראים רק חלק מהעוגה זה כמו חצי זיון
(07.03.07)
29. pear tart + roni venezia + no. 23
dany ,   canada   (08.03.07)
no. 23, as amatter of fact roni is insulting me & others with her large amounts of fats, sugar, etc. why can't she use 1/2 the quantities of these extra calories? you'll still get the same amount of cake, just as good tasting. I can hardly find an original recipe of hers...
30. את האגסים מוטב לאדות בקצת חמאה
תומר   (08.03.07)
(2-3 כפות) וסוכר (מספיק בכדי ליצור סירופ סמיף מהנוזלים המופרשים). כך האגסים יוצאים נימוחים כמו לאחר בישולת אך טעמם מודגש ולא מכובס על ידי נוזלי בישול
תגובות נוספות
חזרה לכתבה