אוכל  טעם החיים
פלפל חריף: כל מה שלא ידעתם ושרף לכם מדי לשאול
יעל גרטי
פורסם: 17.04.07, 10:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 129 תגובות ב-114 דיונים
1. יש לי שאלה רצינית - קראתי שיש פחות חולי סרטן לאכלנים של חריף
רונה   (17.04.07)
כאילו - יש חומרים חזקים בפלפלים החריפים - שהורסים תאים סרטניים .. האם מה שקראתי מבוסס ?
2. פלפלים חריפם זה רק אצלי בגינה קטנים וממזרים
חוברה סלימי ,   גדרה   (17.04.07)
3. סיפרתם הכל חוץ מ...
ישר חטפתי צרבת   (17.04.07)
רק מלקרוא את הכתבה המדהימה והחשובה הזו חטפתי צרבת. מה לעשות - נפש ובעיקר קיבה רגישה לאנוכי. מה עושים?? מפרסמים לי ד זה איפה אפשר להשיג אופמרדקס Z :) ושמישהו יציל אותנו מהצרבת השורפת.
4. קפּסאיצין
עוף אולמרט עוף ,   עם ביילין יש תקווה   (17.04.07)
אם שמים את זה לאולמרט בת*ת - האם אז הוא יעוף? צריך לבדוק אחרת לא נדע.
5. תודה על הטיפים בנוגע לחלב/חמאה!!!
תודה על הטיפים ,   תודה על הטיפים   (17.04.07)
תודה על הטיפים בנוגע לחלב/חמאה!!! מחכה בקוצר-רוח לפגוש ת'חריף-חריף הזה במעדניות.
6. זרעים לשתילה
חריף ,   י"ם   (17.04.07)
אשמח מאוד לקבל מן החריפים ביותר /מצורף דוא"ל
7. האמת נחשפת - רק אשכנזים יודעים לאכול חריף...
פלפלון   (17.04.07)
באמת, אחרי שמסלקים את כל הדאווין של מרוקאים (אריסה - טעים כן, חריף זה לא...), תימנים (סחוג - חריף, עלאק), טריפוליטאים (פלפלצ'ומה? פיקנטי, לא יותר מזה) וכו' וכו', מתברר שאלה שמכורים באמת לחריף הם אשכנזים לבנבנים..... תראו את המרואיינים בכתבה, אחד אשכנזי שגדל בנתניה והיום קובר שם את כל הטריפוליטאים בחריף, שני יבואן אכשנזי של רטבים חריפים. נכון שכעדות, כל אלו שציינתי אוכלים יותר חריף מאוכל אשכנזי עדתי, אבל אלופי החריף באים מקרב העדות החיוורות...מעניין למה.....
8. ספר מומלץ ועצה קטנה
שאול ,   תל אביב   (17.04.07)
אני גרתי בארה"ב וחבר טוב שלי הוא הודי וחובב חריפות. ממנו שמעתי על ספר מצוין שגם קניתי לי ולו במתנה (לסיום הדוקטורט...). שמו The Whole Chilli Pepper Book. בין היתר ישנה שם סקלת דירוג לחריפות לסוגי פלפלים, שהיא שימושית ולפי החוויה, לא מדעית. למשל הבנרו מקבל את דירוג השיא, 10. לכל המתכונים בספר יש דירוג חריפות לפי הסקלה הזו. ועצה קטנה. לחובבי חריפות מתונה כמוני, כדאי לטחון פלפל אדום יבש (במטחנה או מעבד מזון) ולערבב בכמה כפות שמן. את המשחה הזו שומרים במקרר (שנה ויותר). כמה טיפות ממנה, או יותר, מקפיצות את החריפות של כל תבשיל. http://www.amazon.com/Whole-Chile-Pepper-Book/dp/0316182230
9. אחלה צילומים!
כרמית   (17.04.07)
10. מלקרוא את הכתבה העיינים התחילו לשרוף לי מהחריף
זיו ,   גבעתיים   (17.04.07)
החריף בהודו באיזה מדד הוא ?
11. לכל המטיילים בסין כנסו למסעדה נוסח סיצואן
aa ,   kfar saba   (17.04.07)
12. פתחתם לי את התיאבון!..אין כמו חריף!...
(17.04.07)
מוסיף טעם,צבע וריח לכל מאכל שאכן מי שמתרגל לזה -יהיה לו קשה מאוד לאכול אחר כך ללא תוספת חריף.. פשוט תענוג,תהנו..
13. עכשיו אני מבינה למה אני גם חובבת BDSM
היפהיפיה הנרדמת ,   חולת חריף   (17.04.07)
הכל מסתדר פתאום... מכורה לכאב, מכורה לסימנים שחורים, מכורה ללסחוט את עצמי עד קצה היכולת. לאחי יש אוסף רטבים חריפים, וסוחב איתו אחד בתוך התיק, לא משנה לאן הולך. כתבה נדירה באיכותה- תודה יעל!! נהניתי מאוד.
14. תשתו דברים חומציים נגד חריפות
קצת מבין   (17.04.07)
החומרים החריפים הם בסיסים וחומצה מנטרלת בסיס תשתו מיץ לימון טוב והכאב יעבור
15. אופפ.. בא לי עכשיו על הצ'יפס הזה...
חושנית   (17.04.07)
16. כתבה 10!! אבל...כנסו
רים טחו ,   דרום   (17.04.07)
מה עם מערכת עיכול רגישה? מה זה עושה לטחורים? לכו על זה בזהירות רבה! הסובל בשקט.
17. על צילי'ס חובה לראות
השף הדיגיטלי   (17.04.07)
http://thedigitalchef.blogspot.com/20 07/03/blog-post_19.html סרט מומלץ!
18. תגידו, יש למישהו מושג איך מכינים את הפלפלים
פלפל   (17.04.07)
המטוגנים שיש בדוכני שווארמה נניח. ניסיתי, וזה לא יוצא כמו שצריך.
19. נחמד ומעניין, אבל
דוד   (17.04.07)
צריך גם לציין שהחריפות של הפלפלים הורסת, בהדרגה, את קולטני הטעם שעל הלשון, ובגלל זה כבר לא מרגישים כלום חוץ מחריף. לא כדאי להתמכר לזה...
20. תגידי, 13, את עושה גם בנות?
חרמנית   (17.04.07)
21. לא לשכוח - שורף בכניסה, שורף פי 2 ביציאה
השרוף ,   פיצריית הסובל   (17.04.07)
כן, כן, ישרוף לכם בתחת, זו לא בדיחה.
22. קפסאיצין מחזק מערכת חיסונית. עובדה!
מיקו22 ,   דרום   (17.04.07)
על פי מחקרים מדעיים שקראתי בעיתונות, בספרות, ובאתרי בריאות באינטרנט,חומר זה גורם למערכת החיסונית להיות יותר יעלה ו"ערנית" לפולשים כגון תאים טרום סרטניים,חידקים,ווירוסים. הוא משפר את תהליך פירוק המזון בגוף ובכך מונע השמנת יתר סוכר וכולסטרול. מה שמסוכן בחריף הוא גרימתו ליתר לחץ דם[ לרגישים לכך] כמו כן עלול לגרום לנזק למערכת העיכול ובעיקר לקיבה בשל עירבובו עם החומצה הטיבעית בקיבה גורם השילוב לחומצה חזקה במיוחד שעלולה לגרום לכיב כיבה [אולקוס], לכן אסור לאכול חריף על קיבה ריקה אלה עם הרבה אוכל מסביב כדאי שהפחממות יספגו חלק מהחומצה שבקיבה ובכך ימנעו חומציות יתר עם החריף! חובב חריף מ . מהדרום
23. הכי ערב לכל חיך - פיפלצ'ומה!!!!
טריפוליטאית ,   חריפות במידה אנושית   (17.04.07)
24. מדוע אי אפשר לכתוב "טעם לואי" במקום after taste?
ירושלמית   (17.04.07)
עצוב שעתונאים ישראלים לא כותבים בשפת אימם אלא מחפשים ביטויים משפות זרות בשביל להראות מתוחכמים. תחכום מתבטא בשימוש נאות בשפת האם. זריקת מילים באנגלית ללא צורך מבטאת סתם פלצנות.
25. לפילפלון
(17.04.07)
אתה ממש נישמע כמו מי שהו שאכל חריף שמים לב שאת לא יודע מזה חירף ישנם המון סוגים של סחוג
26. ל 1 , שאלתך נכונה !
מיקו22 ,   דרום   (17.04.07)
והתשובה היא שכן! הוא מונע היתפתחות תאים טרום סרטניים שרובם מתפתחים לסרטן זה או אחר! החומר הפעיל קפסאיצין גורם למערכת החיסונית שלנו להיות יותר "עירנית " ויעילה גם נגד חידקים ווירוסים. גם לחולים אוכלי חריף תהיה תגובה טובה יותר לאנטיביוטיקה או לתרופות אחרות לעומת חולים אחרים !
27. נכנס בטעם יוצא בזעם!!!!!!!!!!!
סודני!!!   (17.04.07)
וגם נכנס בשמחה יוצא בתרועה.....
28. ל13 (היפיפיה)ו-20 כמי שבקיא בהענק כאב מענג אתן מוזמנות לפנות
מאבריק   (17.04.07)
zizitop5@walla.com ול-20, במיוחד בשבילך יש גם משהי שעושה בנות...
29. אתר מומלץ- תזונה,בריאות,צמחי בריאות,ויטמינים וכו'
מיקו22 ,   דרום   (17.04.07)
www.gamenon.net בעיברית
30. פלפל חריף
ישראל דרנוב ,   רעננה   (17.04.07)
גיירתי פלפלים חריפים מפרו .ROCOTO, AJI AMARIO הפלפל גם מאד טעים . מי שרוצה זרעים שיפנה אלי .
תגובות נוספות
חזרה לכתבה