אוכל  טעם החיים
בעיקר בקר - טיפים ומתכונים לגריל מושלם
יעל מורג
פורסם: 18.04.07, 13:18
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-33 דיונים
1. בשר זה טעים (-:
אז מה חדש?   (18.04.07)
2. בשר איכותי רק במקום אחד - כנסו
חובב בשר מושבע ,   תל אביב   (18.04.07)
לפני שנים קיבלתי המלצות לקנות בשר באטליז של "חיים מילר" בעיר העתיקה בלוד. המקום קיים עשרות שנים. יש שם מפעל גדול וחנות קצבים למוצרי בשר. הכל מתוצרת עצמית ומיוצר במקום, ללא תוספי מים ובאיכות גבוהה מאד ללא פשרות. ולמי שזה חשוב גם כשר. מאז ועד היום זה הבית שלי, לקוחות מגיעים לקצביה המדהימה הזו מכל רחבי הארץ, נסו ותהנו, באחריות. זה כדאי
3. איכות הבשר והקצב - כנסו
חובב בשר מושבע ,   תל אביב   (18.04.07)
לפני שנים קיבלתי המלצות לקנות בשר באטליז של "חיים מילר" בעיר העתיקה בלוד ברח' הרצל אם אני לא טועה.. המקום קיים עשרות שנים. יש שם מפעל גדול וחנות קצבים למוצרי בשר. הכל מתוצרת עצמית ומיוצר במקום, ללא תוספי מים ובאיכות גבוהה מאד ללא פשרות. מתאים גם לחולי צליאק. הקבבים ללא לחם. ולמי שזה חשוב גם כשר. תמיד תוכלו לקבל ייעוץ בנושא בישול של הבשר ומנגל. מאז ועד היום זה הבית שלי, אני שוקל לעבור לגור שם. לקוחות מגיעים לקצביה המדהימה הזו מכל רחבי הארץ, נסו ותהנו, באחריות.
4. ל 2ו-3
אני ,   ראשון   (18.04.07)
איזה פרסום אתם עושים לעצמכם, רק חבל ששכחתם להשתמש באותו סגנון..... חובבי בשר מושבעים!!!!
5. הצילומים של דניה- הורסים!
יעל   (18.04.07)
6. בשר טוב לא צריך רטבים. זורקים על הגריל, וטורפים!
מאיה   (18.04.07)
לדעתי לא מדגישים מספיק את הקטע הזה. העבודה הכי קשה כאן זה להשיג נתח טוב. לא צריך יותר מזה!! יש מאמר מפורט ומאוד ידידותי (יחד עם צילומים) באתר בצק אלים: http://www.bazekalim.com/
7. 2 שהוא גם 3
(18.04.07)
יה מטומטםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
8. ל-2 ו-3 (שהם אותו אדם):
אסכלה   (18.04.07)
כן, נכון, אני ממש רואה אותך עובר דירה מת"א ללוד רק בשביל להיות קרוב לחנות האיטליז. מילא שאתה עושה פרסומת לחנות (ואולי אתה הוא בעל החנות במסווה?), אבל לפחות תעשה את זה בצורה נבונה- בלי זיוני שכל!
9. קבבים בלי פטרוזליה? בסיסי! אפשר גם כוסברה ושום
(19.04.07)
10. כנסו - הקצב, האיכות, והבשר
חובב בשר מושבע ,   תל אביב   (19.04.07)
לפני שנים קיבלתי המלצות לקנות בשר באטליז של "חיים מילר" בעיר העתיקה בלוד ברח' הרצל אם אני לא טועה.. המקום קיים עשרות שנים. יש שם מפעל גדול וחנות קצבים למוצרי בשר. הכל מתוצרת עצמית ומיוצר במקום, ללא תוספי מים ובאיכות גבוהה מאד ללא פשרות. מתאים גם לחולי צליאק. הקבבים ללא לחם. ולמי שזה חשוב גם כשר. תמיד תוכלו לקבל ייעוץ בנושא בישול של הבשר ומנגל. מאז ועד היום זה הבית שלי, אני שוקל לעבור לגור שם. לקוחות מגיעים לקצביה המדהימה הזו מכל רחבי הארץ, נסו ותהנו, באחריות.
11. ואז שזה שנסיים הכול...
עומר   (19.04.07)
כבר לא היה חשק לעשות כל הקטע בלי כלום לעשות רק בשר כמה דברים קטנים וזהוא לא צריך להגזים...
12. המצב משתפר!
אסאדור   (18.04.07)
רמת הכתבות בנושא צליית בשר עולה עם עליית המודעות בארץ. אכן המפתח להצלחה הוא סבלנות. עובי הבשר: הדרך הטובה ביותר היא לקנות גוש של שייטל, אנטריקוט או סינטה. הגוש צריך להיות במשקל של 2 ק"ג ומעלה. צריך סבלנות, גוש של 3 ק"ג מצריך צלייה של 3 שעות. יש להתחיל ניתן לאטום את הבשר קרוב לאש מכל הצדדים ובכל מקרה הצליה צריכה להעשות בחום נמוך - כזה שמאפשר לשים את כף היד בגובה הרשת ולספור עד 10 מבלי להיכוות . המרחק מהגחלים צריך להיות בין 30 ל60 ס"מ, תלוי בעוצמת החום. מכיוון שקשה לשלוט בעוצמת החום, כדאי להשתמש בגריל בו אפשר לשנות את מרחק הבשר מהגחלים. אם אין זמן או סבלנות לצלות גוש של מס' ק"ג או שמספר הסעודים קטן, ניתן לצלות סטקים. הסטקים חייבים להיות עבים או עבים מאוד. סטק טוב צריך להיות בעובי 3 ס"מ (כעובי שלוש פרוסות לחם) גם כאן אפש לסגור את הבשר על אש חזקה ואז להגדיל את מרחק הבשר מהאש. 40 דקות זה זמן צלייה סביר לסטיק של 3 ס"מ שנמצא מספיק רחוק מהאש. אפשר לעבוד עם פחמים ואפשר עם עצים. בכל מקרה יש להכין את הגחלים בצד (בגריל אחר או בצד הגריל אם הוא מספיק גדול) ורק שהן לבנות יש להזיז אותן אל מתחת לבשר. לא כדי לנפנף כדי לא להעיף אפר על האוכל. הרבה שומן (אנריקוט) פחות זמן מעט שומן (שייטל) יותר זמן, בהצלחה
13. מדהים שעדת המפגרים הפנאטית של "בשר הוא נצח" לא הופיעה. הגיע
אז מה חדש, ג'ורג'?   (18.04.07)
המשיח ושכחו לספר לי?
14. לווינט, כל הכבוד
תודה   (19.04.07)
בבוקר פירסמתם כתבה עם כותרת דומה , אבל היא לא הייתה קשורה לתוכן המתכונים. אבל שיפרתם ושיניתם וזאת כדי לרצות אותו, הקוראים הנאמנים. אז תודה על הטיפים...אני הולכת לטרוף בזכותכם אוכל טוב החג הזה:)
15. ל-2 שהוא 3
קרניבורצ'יק   (19.04.07)
אם יש דבר שאני שונא יותר ממגיבים בתשלום-זה מגיבים בתשלום שהם אהבלים.. אתה מגיב באותו נוסח גם בעוד כתבות בנושאי בשר כאן ב YNET ולמרות שאני מוכן לנסוע רחוק יותר מאשר ללוד בשביל בשר טוב,אל המקום שאתה מייצג-לא אכנס לעולם.
16. מה זה העצות המוזרות האלו ?
עוז   (18.04.07)
מי מנגב את הבשר במגבת לפני שהוא שם אותו על האש ? אתם רוצים בשר יבש וקשה או בשר רך ועסיסי ? (ובמיוחד במנגל, שעודף הנוזלים פשוט יכולים לטפטף בחופשיות) ואיך אפשר לעשות הפרדה של 10 ס"מ בין הפחמים לבשר ? הרי המנגלים של רוב עם ישראל הם 10 ס"מ עומק בסה"כ ???
17. 2 ו-,3 ו-6
N   (18.04.07)
לא משנה מי כתב את התגובות 2 ו-3 - תכלס, צודק. למילר יש בשר מעולה. ולמאיה ב-6 - את צודקת והאתר שלך עושה אותי מאוד מאוד מאושר! בעיקר מה שכתבת על בשר בפוסט האחרון (והתמונות) אבל גם כל השאר... תמשיכי ככה :-)
18. לפזר מלח על הגחלים ולא להתיז מים
יוסי רז ,   כרמיאל   (18.04.07)
מנסיון של שנים אין צורך להתיז מים על הגחלים, השיטה הבדוקה ביותר היא לפזר כמות נכבדת של מלח על הגחלים לפני הצבת הבשר על הרשת. לאחר שפזרנו את המלח ובכל זאת עולה האש אזי לפזר כמות נוספת של מלח על האיזור הבוער. בהצלחה. מינגול נעים ובתאבון. לתגובה: razlifecoaching@gmail.com
19. רק מלהסתכל על התמונות אני נעשיתי רעבה.
רינה   (18.04.07)
20. בשר טוב קונים ב...
שני ,   צפון   (18.04.07)
בשר טוב ומיושן קונים רק בלימוזין שנמצאת ברמת ישי. למסעדה הזו יש אטליז שהוא כשר (המסעדה לא כשרה), השחיטה גם כן כשרה. הם מגדלים את הצאן והם שוחטים והבשר פשוט ניפלא ונמס בפה!!!!!!!
21. חג (על) האש?
mario ,   שפלה   (19.04.07)
למה בישראל נוהגים לשרוף חייות במנגל בכול הזדמנות שיש כמה שעות פנויות? עוד יעשו מזה מחקר אקדמי.
22. תגובה ל2 ו3.........חחחחחחחחחחחחחחח
אופיר ,   תל אביב   (18.04.07)
אידיוטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט..... איזה בעל בית של איטליז מפגר... חחח
23. ומה עם הצמחונים? שימותו מרעב...
טל   (19.04.07)
24. כוסברה - גועל נפש אמיתי
שונאת כוסברה   (19.04.07)
25. בסך הכל טעות
חובב בשר ,   תל אביב   (18.04.07)
הכנסתי את תגובה מס' 2 ולא ריתי שהיא מופיעה אז הכנסתי שוב ובגלל זה הכפילות. בכל מקרה הכל אמת ומי שרוצה שינסה ומי שלא לא. רק רציתי להמליץ. לשיקולכם
26. בשר זה רצח!!!!!
אכרם ,   סכנין   (19.04.07)
לאכול רק כמו שאוכלים אצלנו בכפר - חתול בפיתה!
27. יופי - אני קונה בשר יקר ואיכותי ומצליחה להרוס כל פעם!
(19.04.07)
לא מתקמצנת, משקיעה את כל האהבה והסבלנות, ואיכשהו, הסטייקים יוצאים לי יבשים, מגעילים, פשוט לבכות על כל המאמץ שהושקע. הכי בטוח - סלטים. אי-אפשר לפקשש!
28. תגובה ל-8 ו15 : "ואהבת לרעך כמוך" ... זה בחינם ...
ציפורה מרזוק   (19.04.07)
29. הסטייק הכי הכי,ערב קודם בסיר עם בצל קצוץ
ישראלית   (19.04.07)
ופלפל גרוס להפוך מידי פעם עד לצלייה.......
30. בשביל בעלי החיים כל יום הוא טרבלינקה
רועי ,   ראשל"צ   (22.04.07)
אמר יפה יצחק בשביס זינגר.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה