אנציקלופדיה  האנציקלופדיה עונה
ממה עושים קמח מצה?
אנציקלופדיה ynet
פורסם: 02.05.07, 17:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות ב-8 דיונים
1. ומצות עשויות מ...קמח מצה?
גולש ,   יקר   (03.07.07)
2. זו בדיחה
לני   (18.09.07)
האם זו בדיחה
3. מצות עשויות מקמח רגיל שלא נתנו לא לתפוח
טלטל ,   חדרה   (19.02.08)
18 דקות, ולתנור (וכמובן, בלי שמרים)
4. קמח מצה עושים מחיטה
דוד דרורי ,   מודיעין   (16.01.09)
חיטה שניקצרה בשעות אחה"צ כך שהשמה יבשה אותה מלחות הלילה. נישמרה בתנאים מיוחדים תוך שמירה על לחות נמוכה מאוד. בבוא הזמן ניטחנת החיטה ופיקוח שלא יהיה בקיבת המקום חמץ. לאחר הטחינה מכינים מהקמח את המצות הרגילות והמהדרין את המצה השמורה .
5. ממצות שנאפו ונכתשו??? אוי באמת!!!
הצופה ,   צפון   (10.04.09)

אחת התשובות הכי מטומטמות ששמעתי עליהן...

 אם קמח מצה עשוי ממצות שנאפו בעבר ונכתשו, אז ממה הכינו את אותן המצות שנאפו ונכתשו??? ממצות אחרות, ישנות יותר שנאפו ונכתשו??? אז ממה עשו את אותן מצות ישנות שנכתשו???

 

באמת...הייתי מצפה מכם לתשובה יותר מפורטת וחשיבה יותר עמוקה...גם לשאלה כל כך פשוטנה ושטותית...

6. תגובה ל מס' 3
הצופה ,   צפון   (10.04.09)

מזה אומר קמח שלא נתנו לו לטפוח....קצת ללא שמרים לא יטפח...אז אם ככה ...קמח שלא טופח דייהנו קמח רגיל ללא שמרים גם אמור להיות כשר לא ?

 

אם ככה אז כל המוצרים המכילים קמח אך לו שמרים הינם כשרים?

7. ממה מכינים מצות?
שלי קסטרו ,   רעננה   (14.02.12)
קמח מצה עושים מחיטה!!!!
8. ממה מכינים מצות?
שלי קסטרו ,   רעננה   (14.02.12)
מח מצה עושים מחיטה דוד דרורי , מודיעין (16.01.09) חיטה שניקצרה בשעות אחה"צ כך שהשמה יבשה אותה מלחות הלילה. נישמרה בתנאים מיוחדים תוך שמירה על לחות נמוכה מאוד. בבוא הזמן ניטחנת החיטה ופיקוח שלא יהיה בקיבת המקום חמץ. לאחר הטחינה מכינים מהקמח את המצות הרגילות והמהדרין את המצה השמורה .
חזרה לכתבה