אוכל  טעם החיים
המילון הקולינרי
ynet
פורסם: 11.05.07, 10:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 103 תגובות ב-99 דיונים
1. חסרים כמה דברים :)
HANA ,   OREGON   (11.05.07)
לדוגמא : אסקרגו...
2. אנטריקוט
דקל דן ,   רמת גן   (12.05.07)
האנטריקוט נמצא בחלק הקידמי של הבקר.בהמשך לצאוור.וגובל לסינטה שבחלק האחורי.{ בספרדית.ביפה } טעות לעולם חוזרת
3. תוסיפו "פוֹיֳקֳה, סיר ברזל כבד לבישול ארוך
ציון ,   ת"א   (11.05.07)
4. אנטרקוט
מתי ,   מלבורן   (12.05.07)
אנטרקוט הוא אבל בדיוק החלק בגב של הפרה בין הצלע האחרונה לתחילת הסינטה. הפרוש בצרפתית - בין העצמות.
5. המילון הקולינרי
Pouldu ,   צפון   (12.05.07)
Gruyere היא גבינה קשה 100 %.
6. אבל מאיפה משיגים כל דבר???
ע'   (12.05.07)
יש כאן דברים שאין בסופרים.....
7. מה עם במיה???
O   (12.05.07)
8. אז חסר פריט או שניים; עדיין תודה לווינט!
כוס חצי מלאה   (12.05.07)
9. תמשיכו לעדכן ולפרט
יופי של כתבה ,   תודה   (12.05.07)
10. אנלפבתיות לשמה! מי שמסוגל לשים תמונה של אנדיב ירוק
שף   (12.05.07)
מוטב שלא יעסוק במילונאות מזון. אנדיב חייב להיות לבן או צהבהב. הצבע הירוק מראה שנחשף לאור והוא כבר לא מתאים לאכילה.
11. קסאדייה? לא תמיד סגורה. יכולה להיות כמו פיצה
מקסיקני   (12.05.07)
העיקר שיישמר העקרון של טורטיה + גבינה + תוספות /רטבים והכל קלוי בחום. למה אין פאי? למה אין ביף סטרוגנוף? למה ההסבר על בוקה גארני צולע מאוד? אין דבר כזה למשל. יש בוקה מקורי ובסיסי ואפשר לשנות אותו. למשל, בבסיסי יש תמיד עלה כרישה. כדאי להתייעץ או ללמוד ממילונים אחרים ברשת.
12. ציר (מסייע ללידת כל רוטב)...
הטבח השבדי   (12.05.07)
פרויקט מבורך ומושקע הצעה להוספה ציר הוא הבסיס לכל הרטבים נוזל עשיר בטעם מעצמות בשר,שורשים תבלינים ואלמנטים ארומתיים
13. חבר'ה תפרגנו!
פיל ,   פל   (12.05.07)
סך הכל כתבה נחמדה, באמת יהיה נחמד אם תוסיפו את מה שחסר...
14. גרמתם לי להרוס את הדיאטה !!! תתביישו !!
לרדת בגדול 1   (12.05.07)
15. וגם אוסובוקו
(12.05.07)
16. ווָאסָאבּי - חסר את החלק הכי חשוב
שמעון   (12.05.07)
שהוא חריף אש ושהוא שורף שערות באף!!! מה עם טבסקו?
17. שכחתם!! נגיעות לבנדר גלילי!!!
מניה שוחד   (12.05.07)
אפשר להכניס את זה תחת הכותרת "פלצנות"- ולהלן דוגמאות: 1. נגיעות לבנדר גלילי 2. זילופי שמן זית בתולי אורגני 3. נתחוני עגבניות שרי טבעיות 4. ברוטב קרם גבינת תאו
18. בבקשה - גם מילון עברי לשמות דגים
תודה   (12.05.07)
19. יוזמה מבורכת אבל...
יניב צ. ,   גבעתיים(אימפריה)   (12.05.07)
סגרתם לי כמה פינות כאן אבל חסרים כמה מונחים וגם כמה לינקים (לקינואה למשל)
20. אני הייתי מוסיף כוסמת.
ל.   (12.05.07)
21. לכל ההערות למיניהן
יאיר לוי ,   תל אביב   (12.05.07)
אם לא למדתם בחיים האלה, שאין משהו מושלם, גם הכתבה המעניינת והעשירה הזאת. אז חסר דבר אחד או שתיים או עשר, עדיין יש הרבה מה ללמוד ממנה. תמשיכו כך לתת כתבות על האוכל ויש לי איזה רעיון לכתבה לעשות כתבה על קיצורי דרך בבישול ובאפיה. המשך יום טוב לכולם.
22. יש אפשרות למתכון של קרם בואריה טוב
רמי ,   השרון   (12.05.07)
23. חמוד מאד, עשיתם אותי רעבה...
מיכל   (12.05.07)
24. שכחתם אותי - אני טעים
(12.05.07)
25. שימושי מאוד ומעניים, תודה רבה!
(12.05.07)
26. איו דבר כזה באק צ'וי !
(11.05.07)
יש פאק צ'וי, יש בוק צ'וי. אל תבלבלו.
27. איפה החומוס פול???איפה???
אחאב ,   דבוריה   (12.05.07)
מה זה לא קולינרי???
28. שרבט/סורבה
מיכאל ,   ירושלים   (12.05.07)
המונח שרבט (אנגלית) הוא תרגום למונח סורבה (צרפתית), ראה NEW LAROUSSE GASTRONOMIQUE. בצרפת גלידה זו מוגשת בין המנות. השרבט/סורבה מיוצר בדרך כלל מפירות, ליקרים או יינות כבדים. מה שהתברר לי להפתעתי, מעיון חוזר באנציקלופדיה, זה שיש באמת כאלה שמוסיפים שמנת מתוקה בשלב הסופי של הכנת הגלידה. כל הכבוד על היוזמה.
29. שאלה לגבי טרטר
פול ,   גובי   (12.05.07)
לפי ההסבר שניתן כאן, אני לא מבינה איך יש מנות שמוגשות עם רוטב טרטר.... ? תודה מראש
30. כבר באות "א" נפלתם!! מה יהיה איתכם??
המבשל בחשכה ,   גו-מיו   (12.05.07)
אוסו בוקו משמעותה באיטלקית "עצם שבורה" (או עצם חתוכה), כי חותכים (פעם היו גם שוברים) את העצם לרוחב, להרבה חתיכות (לפי אורכה). נכון שמדובר גם בעצמות שהן חלולות, אבל לא מזה נובע השם.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה