|
1. מה רע בפילו? רזה ופי אלף יותר טעים !!!
|
|
|
2. שפאץ השפיץ! אתה הגורו שלי יא מלך!
|
|
|
אינ'על אחותכם.. מה עשיתם לי,אני עוד בעבודה.. ועכשיו הלך עלי...מה זה התמונות המגרות האלו? ולמה אני מריח בורקס חנים פתאום בעבודה? למהההההה???
|
|
|
4. איך כדאי להכין את הבצק ידנית למי שאין מיקסר או מעבד מזון?
סטודנטית ענייה |
|
|
(09.05.07) |
תודה מראש למבינים.
|
|
|
5. הגיע הזמן לבורקס בלי חמאה רק משמן קנולה
שאיזה קונדיטור ירים את הכפפה ויעשה כאלו
|
|
|
6. למה להכניס את הרעל הזה לגוף???
קמח לבן+שומן מוקשה= מתכון בטוח להתקף לב.
|
|
|
7. שף קונדיטור גולי פנחסוב
נראה טעים בטירוף. אין ספק שגולי הוא השף קונדיטור המוביל היום. ממליץ בחוף ללכת לסדנאות שלו.
|
|
|
8. 500 גרם חמאה על קילו קמח????
|
|
|
9. אין אין כמו הבורקס של סבתא שלי
|
|
|
|
|
11. מצטרפת למס' 4 איך מכינים את הבצק ידנית?
|
|
|
עדיף להשתמש בחמאה למרות הכולסטרול בגלל ששמן קנולה בטמפרטורות גבוהות מתחמצן יותר מהר מחמאה.
אם הכולסטרול ממש בעייתי ואני מדבר על ממש בעיה בריאותית , עדיך להשתמש במחמאה שנדמה לי שהיא מהצומח ולכן אין בה כולסטרול..
בכל אופן , עדיך להשתמש בקנולה לתיבול ובחמאה (או מחמאה) לבישול.
:)
|
|
|
13. אין כמו הבוריקטס של אמי בשבת בבוקר עם
צברית להורים מטורקיה |
|
|
(10.05.07) |
ביצים קשות, קשקאבל, וקפה עם חלב.
|
|
|
14. למי בא להכין לי איזה קילו 1 או 2 או 70
אני מחפש שפית שפה , |
שתעשה לי קבאץ בקבאץ |
|
(09.05.07) |
|
|
|
להכנת בורקטיס ללא חמאה
1/2 מרגרינה או מחמאה רכה
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים חמים
כפית מלח
1 ביצה או 2 תלוי בגודלה של הביצה
קמח כמה שתופס
ללוש הכל לקרוץ עיגוליפ או רולדות ולאפות בחום של 180 עד שמזהיבים
כל מלית ניתן למלא גם מלית בשר
בתאבון
דרך אגב מדובר במתכון טורקי אמיתי
מרג'י -חולון
|
|
|
16. את סבתא שלי הייתי מוכר בשביל כאלה בורקיטוס עכשיו!
|
|
|
17. 15 - מרגרינה הרבה יותר בעייתית מחמאה
|
|
|
18. אין שום בעיה לערבב וללוש את החומרים באופן ידני.
|
|
|
איך אתה יכול להשוות 500 גר' חמאה
ל100 גר' מרגרינה
מחמאה יותר בריאה ממרגרינה אולם יש אנשים שטעמה של המחמאה אינו ערב לחיכם ,לכן המלצתי על שתיהן .הן מרגרינה והן מחמאה.
יתרה מכך בבצק זה ניתן למלא מלית בשר
כיון שמדובר במתכון שאינו חלבי,
גם קרואסונים שהינם פרווה עשויים לא מחמאה אלא ממרגרינה תעשיתית ולא ביתית.
מעבר לכל ,העיקר שיצא טעים ולא חשוב ממה מורכב המתכון.
לדעתי מרביתם של האנשים מחפשים מתכון שיהיה קל להכינו ,ובעיקר שייצא טעים.
יום טוב- מרג'י
|
|
|
|
|
|
|
22. 500 חמאה או מרגרינה מזה ? סתימת עורקים.
|
|
|
23. מרג' מחולון תודה לך על המתכון,באמת נראה עדיף וקל.
|
|
|
24. יותר בריא מבורצח - מתכון מעולה!
שונא מרגרינה , |
חיפה |
|
(22.05.07) |
300 גר קמח
20 גר שמרים יבשים
כפית מלח
1 וחצי כוסות מים פושרים
3 כפות שמן זית
לשים קצת לבצק רך, מניחים לחצי שעה, מרדדים לעלה דק (חצי סמ) וממלאים במה שרוצים. אופים 20 דקות בחום בינוני
מתוך הבישול הלבנוני של גרסיה גרגו מתכון מעולה ואין בו את כל הטונה שמן שיש בבורקס, או אולי נכון לקרא להם בורצח!
| |