לאשה  מגזין שף
גרנולה שעשיתם בעצמכם
איילת הירשמן
פורסם: 02.07.07, 09:41
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 58 תגובות ב-57 דיונים
1. גרנולה - מתנה נפלאה
יואל המבשל ,   תמיד במטבח   (02.07.07)
קודם כל אני רוצה להגיד שהקציצות טלה מהשבוע שעבר יצאו מה זה מעולות! על הבוקר ביום שבת לא יכולתי לחכות והאמת שזה יצא ממש ממש רך וטעים, לפני שמצחצחים שיניים להוריד איזה 4-5 קציצות טלה, גם הילדים היו מרוצים. אני הוספתי פול מיובש שהפך לרך ופריך וזה היה פיגוז!!! אני כבר נהיה רעב רק מלחשוב על זה. בנוגע לגרנולה הזאת, מי שעוקב אחרי מה שאני כותב יודע שאני לא ממש חובב של כל האוכל הזה שלא היה אף פעם חי בעצמו, לא נשם אויר ולא אכל דברים אחרים, אז הדבר היחידי שאני יכול להציע לכם בנוגע למתכון זה לתת את זה מתנה לחמות או למישהו שאתם לא אוהבים או שדומה לקוף כי כל הגרנולה הזאת מקסימום עושה כאב בטן, וזה ממש לא בריא כי מה שקורה זה שאתם אוכלים קילו מזה, משמינים ובסוף שואלים - איפה האוכל? למה אני עדיין רעב? למה אכלתי מזון חתולים? איפה השווארמה? בקיצור - איילת - אני מבין שאוכלי הסויה לוחצים עלייך לשחרר מתכונים כאלו, אבל אני מחכה לשבוע הבא....
2. איילת - את גדולה - אכן כל כך פשוט וקל
גיל ,   תל-אביב   (02.07.07)
3. כמה מפתיע..תמיד חשבתי שזה מסובך להכין
צילה ,   רעננה   (02.07.07)
ועכשיו נראה לי פשוט וקל
4. זהו, זו כבר מסורת בשבילי...
דן ,   הרצליה   (02.07.07)
לבדוק ביום שני בבוקר מה איילת הכינה לנו הפעם ולהפתיע את אשתי כל פעם מחדש (נראה לי שהיא כבר עלתה על הטריק שלי...)
5. 1 ו- 4, כייף לקרוא אתכם :)
דיקלה   (02.07.07)
1 עם ההומור (אגב, מבינה אותך אבל אוהבת גם גרנולה:)) 4 עם האהבה הלוואי שבכל יום אתקל בדברים כאלו בטוקבקים :)
6. גרנולה לא קלויה???
דוד ר"ג   (02.07.07)
האים מישהו יודע כיצד ניתן להכין גרנולה ללא קליה (כדי שתשמור על כל המרכיבים התזונתיים שלה). יש מישהו ממושב יבול בפתחת שלום שמכין ומוכר גרנולה כזו ולדעתי היא הרבה יותר מוצלחת מזו הקלויה.
7. ל5 המלצה: אל תקראי כל יום טוקבקים.
(02.07.07)
8. וואו, גלידת חלבה ופיסטוקים יייאמי!!!
מחכה לשבוע הבא!!!   (02.07.07)
9. הכנת גרנולה זה לא פשוט בכלל
המתכונאי   (02.07.07)
לקנות מלא מצרכים (רצוי אורגניים) לקלות לאפות לחתוך ולקצוץ ובו בזמן להיזהר שלא ישרף או יחרך לא נחשב פשוט כמו לגשת למדף המתאים ולבחור ממגוון הטעמים והצרופים של הגרנולה ואז לאפות את העוגיות שבמתכון השני... מדוע סתם לסבך את החיים - מה גם שז לא ממש חוסך כסף
10. 9 - רוצה לדעת למה..?
פויוקוקויו   (02.07.07)
מכיוון שכל תרכובות הגרנולה המסחריות שמוכרים לנו בחנויות שווה, מבחינה תזונתית, לתח... רובן ככולן מורכבות מסוכרים ואין בהן ערכים תזונתיים המגיעים אפילו למחצית הערכים של גרנולה שאני מכין בעצמי. שווה את המאמץ בלי שום ויכוח בכלל.
11. גרנולה לא קלויה
רפי ,   השרון   (02.07.07)
הגרנולה היחידה הלא קלויה, הנמכרת כיום בכל רשתות השיווק, הינה של חברת 'אפקטיבעי'. אני נהנה ממנה כבר שנים בארוחת הבוקר. נסו ותהנו.
12. זה לא אמור להיות "בריאותי"?
ר ,   ירושלים   (02.07.07)
אם לא, אז סבבה אם כן - למה לשים חמאה, ועוד בכמויות האלו, ולמה להשתמש בקמח לבן??? לא עדיף להכין עוגיות גרנולה שמבוססות על סוכר חום, שמן קנולה / תירס וכו'??
13. איילת עם גרנולה מעל...אחחח הייתי אוכל את זה כל היום.
ליאור   (02.07.07)
14. גרנולה לא אמור להיות דיאטטי ?
יאהו ,   חיפה   (02.07.07)
קצת קשה עם כל האגוזים, המייפל והחמאה שהיא שמה שם...
15. זהירות, גרנולה אינה דלת קלוריות
(02.07.07)
16. אפשר גם בלי חמאה/שמן!
ניק4 ,   מתכון יותר בריא   (02.07.07)
תחליפו את החמאה/שמן בחמאת שומשום משומשום מלא. (או טחינה משומשום מלא, אותו דבר...) המתכון שלי לגרנולה ביתית הוא די דומה: 4 כוסות שיבולת שועל 2 כוסות אגוזים (שקדים, פקאן, מלך, קשיו) 1/2 כוס גרעיני חמניה 1/2 כוס שומשום מלא 1 כוס פירות יבשים 1/2 כוס דבש 1/2 כוס חמאת שומשום לערבב את הנוזלים בסיר על להבה נמוכה, להוסיף את הבלילה לקערה עם שאר המרכיבים ולערבב היטב. להעביר לתנור ולקלות במשך 40 דקות. חשוב! להקפיד לערבב כל מס' דקות כדי שהגרנולה לא תחרך. בתיאבון!
17. יותר זול לקנות מוכן - החומרים מאוד יקרים בנפרד!
רפאל ,   באר שבע   (03.07.07)
18. ל-9: אתה טועה זה קלי קלות
שירה   (03.07.07)
אגב לא חייבים לקלות על הגז אפשר ישר לערבב את הרכיבים עם הסירופ ולהכניס לתנור, לערבב פעם פעמיים, להוציא להוסיף את הצימוקים/חמוציות וזהו. תענוג. בביקור אחד בחנות טבע אפשר לקנות מצרכים שיספיקו לכמה פעמים, גם לא מדובר ברכיבים מאד יקרים וזה בטח יותר משתלם (ויותר טעים ובריא) מאשר לקנות מוכן.
19. ל-6: גרנולה לא אפוייה = מיזלי
מעריץ של פיליס   (03.07.07)
המרכיבים (כ-3 כוסות וקצת): 1 כוס שיבולת שועל רגילה (גסה) 1/2 כוס פשתן טחון טרי 1/2 חצי כוס נבט חיטה 1/2 חצי כוס סובין שיבולת שועל 3 כפות גרעיני חמניות 2 כפות גרעיני דלעת 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס 5 יחידות פרי מיובש כמו תאנה, תמר, משמש, קצוצים 2 כפות גדושות חמוציות (קרנברי) מיובשות אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ביחד ושומרים בצנצנת סגורה במקרר. טיפ: אין לקנות פשתן טחון כי הוא מתחמצן בקלות. עדיף לטחון לבד ולשמור במקרר. לקוח מ- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3396776,00.html
20. למגיב 1 התמוהה
פרנצ'סקה   (03.07.07)
לידיעתך בני האדם הינם יצורים צמחוניים ולא נועדו לאכול בשר. ניתן לדעת זאת על פי: 1. השיניים לנו בפה הינן שיניי מכרסמים ולא שיני טורפים 2. ישנן תרבויות טבעוניות בעולם, טיבט לדוגמא, המוכיחות כי ניתן לחיות חיים בריאים עם התוכלת הגבוהה ביותר בעולם שלנו- מעל גיל 100 בממוצע, ללא אכילת בשר בכלל או כל תוצר המגיע מהחי. מכיוון שאנו נימנים עם משפחת המכרסמים בכל אשר קשור לתזונתינו, אכילת שיבולת שועל, אגוזים לכל מינהם וסוגיהם ושורשים הם הדיאטה האופטימלית לגופינו המכילה את כל, אבל את כל אבות המזון, המינרלים והויטמינים להם זקוק גופינו. גרונלה עושה כאב בטן? גרנולה ממש לא בריאה?מזון לחתולים? חתולים דרך אגב, בניגוד אליך הם יצורים טורפים באמת ולא ניזונים מגרגירים ואגוזים. גם אם תאכל קילו קציצות טלה תכאב לך מהר מאוד הבטן. אם החלטת לשים את עצמך בראש שרשרת המזון ולטרוף יצורים חיים אחרים, לפחות אל נא תתרברב על כך. לא מעיד על הרבה רגישות...וכנראה שתזונתך עתירת הבשר לא תרמה רבות לאינטיליגנציה שלך.
21. למגיב 12-לידעתך
שיר   (03.07.07)
שמן תירס אינו בשום אופן שמן בריא. בניגוד לשמן הקנולה, שמן התירס מופק משאריות התירס המזוקקות לאחר שכמעט כל התעשיות האפשריות מיצו את התירס ומרכיביו, בסוף בסוף נשאר "הג'יפה" ומזה מפיקים שמן תירס.
22. חמאה בכמות של עד כפית ליום אפילו בריאה-תתפלאו, וממליצה להוסי
א ,   מרכז   (02.07.07)
להוסיף קוקוס לגרנולה- מצויין, ואני דרך אגב לא קולה את הגרנולה אלא ישר מכניסה לתנור ל-15-20 דקות לעוצמה גבוהה עם האגוזים אחרי שהמסתי את הדבש עם החמאה/שמן, שפכתי וערבבתי עם הידיים כדי שזה יספג בהכול, ובחמש הדקות האחרונות מוסיפה את הפירות היבשים.
23. ליואל המבשל, מס 1 במטבח.
רועי ,   צפון   (03.07.07)
שמעת מה זה כיבוד האחר? יש עוד אנשים בגלובוס, ויש הרבה טעם וריח. תכבד את כולם ויכבדו אותך. אני אוהב מאוד אוכל בריא כמו שזה נקרא, ואני נהנה ממנו כל רגע. לא נעם לי הכתבה שלך, על הזלזול במאכלים אחרים, ובאנשים אחרים. כל אחד וטעמו וכבודו מונח.
24. גרנולה של שיבולת בשדה זה מעולה
אבי ,   ב"ש   (02.07.07)
25. גרנולה מגבירה חלב אם. בדוק!!!
שרה ,   ירושלים   (03.07.07)
26. שאלה?
לילי ,   רומניה   (03.07.07)
מהי כמות העוגיות מהמתכון?
27. במקום ביצה בעוגיות ניתן להוסיף כך וחצי טחינה גולמית
לא חשוב   (03.07.07)
מעדן מאוד את הטעם וגם בריא
28. זה לא בריא בכלל-האגוזים קלויים, חמאה וסירופ מייפל = בריא ?
היא מטעה את הקוראים   (03.07.07)
ידוע שאגוזים קלויים מאבדים מערכם הבריא ואפילו הופכים להיות מזיקים לגוף בצורתם הקלוייה . חמאה , בריאה ? ממתי ? סירופ מייפל = סוכר , ועוד תעשייתי , אז בכלל . חבל שאתם מטעים פה את האנשים !!! עצוב .
29. יש דרך לפשט את המתכון אפילו עוד יותר - היכנסו
יואב   (03.07.07)
במקום להסתבך בהצבת התבנית על אש הגז, הרבה יותר פשוט לבשל בסיר קטן את הסוכר , הדבש והחמאה כ-5 דקות ואז לשפוך את זה על תערובת השיבולת שועל והאגוזים , לערבב היטב ולהכניס לתנור. חום התנור מספיק כדי לקלות את הגרנולה (ניתן לערבב מספר פעמים תוך כדי האפייה). כדי לקלות בחום מעט נמוך יותר, כ 160 מעלות וכמובן למשך זמן ארוך יותר 30-40 דקות (עד הזהבה) אני מכין כך גרנולה כבר מספר שנים. בתיאבון
30. בסוף תמיד זה נשרף או קלוי מידי! זהירות: גרנולה לא עושים בבית
יותר זול לקנות   (03.07.07)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה