לאשה  מגזין שף
גרנולה שעשיתם בעצמכם
איילת הירשמן
פורסם: 02.07.07, 09:41
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 58 תגובות ב-57 דיונים
31. למספר 20 - אנחנו כן טורפים. והערה לגבי "בריאות" הגראנולה
יוסי   (03.07.07)
יודעים זאת לפי כמות ציפוי האמיל על השיניים שלנו - לבעלי חיים צמחוניים יש ציפוי אמיל על השיניים כדי להגן על עליהם מגרגרי חול ואדמה שנמצאים בצומח. לבני אדם, טורפים, ואוכלי נבלות אין שכבה כזאת - מכיוון שהם נוגסים בבשר נקי. פרט לכך - תזונה אופטימלית של בן אדם לא תמיד יכולה לבוא רק מהטבע. זה למה רבים הצמחוניים שלוקחים תוספי תזונה על מנת להשלים את המינראלים והוויטמינים החסרים להם. ולגבי הגראנולה - עדיף לאכול שיבולת שועל נקיה מחמאה וסוכר (סוכר בצורה של דבש ופירות מיובשים לא פחות מזיק). זה יפה שהשיבולת שועל נותנת לזה כאילו תירוץ לכך שמדובר במאכל בריאות - בעוד העובדה היא שזה מוצר רווי בשומן ופחמימות פשוטות לא פחות מפחמימות מורכבות.
32. איילת איזה מההמם את נראית!
תומר   (03.07.07)
33. הערה!
אברהם   (03.07.07)
זה לא רעיון כזה טוב לשים את הכל על הכיריים וגם לא חייבים אפשר להשתמש בתנור ולחסוך את הזמן לייד הכיריים ואת האפשרות שישרף מלמטה
34. איזה קטע!!
לבנע   (03.07.07)
ילדתי לפני שבועיים וחברה שלי הביאה לי בדיוק עוגיות כאלה!! היא כנראה ראתה את זה פה. עוגיות מ-ע-ו-ל-ו-ת.
35. למגיב 20
(03.07.07)
אני צמחונית בעצמי, אבל יש לדייק בעובדות. מערכת העיכול שלנו הינה ביניים בין טורפים וצמחונים (שיני צמחונים, קיבה לא צמחונית) בנוסף - צר לי לאמר אבל הטיבטים אוכלי בשר (בעיקר בשר יאק). בתאבון
36. באירופה אפשר לקנות בסופרים
לא רק שיבולת שועל   (03.07.07)
פתיתי כוסמין - כמו פתיתי שיבולת שועל, בגדלים שונים. אפשר להכין מזה גרנולה מעולה. בטח יש גם בחנויות טבע בארץ.
37. מישהו יודע איך עושים עגבניות מיובשות?
שולי   (03.07.07)
אודה מאוד אם מישהו יוכל לכתוב פה...
38. עשיתי את העוגיות, לא משהו....
הילי ,   אמא לשניים   (03.07.07)
חסר משהו לעוגיות למרות שההכנה באמת קלה, הן לא מספיק מעניינות...
39. למגיב 35 להשכלתך....
ממגיבה 20   (04.07.07)
הטיבטים נימנים עם דת הבודהיזם שזה אומר שהינם צ-מ-ח-ו-נ-י-ם! בודאהיסטים/הינדים אינם אוכלים בשר. הטיבטים משתמשים בחלב היאק בלבד ואינם אוכלים את בשרו! האם אכלת פעם בשר יאק? תגלה לדעת שלא ניתן לאכול בשר זה... לגביי מערכת העיכול שלנו לא אתווכח, רק אסתמך על כך שמאות מילוני הודים הינדים ועמים בודהיסטים אחרים, חיים חיי צמחונות או טבעונות ללא כל תוסף מזון, ויטמינים וחרטות אחרות אותן מוכרים בבתי הטבע ברמת אביב ושומרים על בריאות תקינה עליה יכולים רק לחלום בישראל ובארה''ב.
40. מתכונים נהדרים! לעשות את העוגיות רק מהגרנולה של איילת
רננה   (04.07.07)
חשוב - אם לוקחים למתכון העוגיות גרנולה לא איכותית, ולא מהמתכון לגרנולה שאיילת נותנת, העוגיות יוצאות סתמיות. המיוחד במתכון זה הוא האגוזים הרבים וההוספה של צימוקים או חמוציות שיש במתכון זה.
41. ל 39 ידעת שתוחלת החיים בהודו היא 55-60 ממש בריא
דר ספוק ,   תא   (04.07.07)
42. ל37 עגבניות מיובשות
מאיה ,   איטליה   (04.07.07)
מאוד פשוט. לקנות עגבניות בשרניות (מהסוג המוארך עדיף) לשתוף היטב את העגבניות לייבש ולחצות ואורך. למלא קערה עם מלח שלחן ולטבול עגבניה עגבניה בקערה כדי שהמלח יחדור הייטב. להניח בשמש מספר ימים. זהו
43. ל41 הרבה פחות
מאיה   (04.07.07)
44. האגוזים הקלויים הם הבעיה העיקרית
החמאה לא בעייתית   (04.07.07)
אגוזים קלויים שווה שומן רווי וחומצי שמזיק יותר מחמאה...
45.  טעים אבל זה מתכון לגרנולה משמינה....
עדי ,   שפלה   (04.07.07)
אני קולה במחבת את הקוואקר. מוסיפה זרעוני פשתן ושומשום מלא שהם הרבה יותר בריאים ומזינים מאגוזים. למי שאוהב ניתן להוסיף גם גרעיני חמניה ולטעמי עם סילאן זה יותר טעים מאשר עם סוכר חום. ואופה בחום נמוך 150 בערך חצי שעה
46. מתכון יותר קל
נטע   (04.07.07)
מערבבים בתבנית פיירקס: 3 כוסות שיבולת שועל 2 כפות דבש 2 כפות סוכר כף קינמון אגוזים וזרעונים מכל הסוגים (כמה שרוצים) אופים בחום של 120 מעלות למשך בערך חצי שעה, מערבבים מדי פעם ורואים אם מוכן. מכבים את התנור, ומוסיפים צימוקים ופירות יבשים. מערבבים ומשאירים בתנור הכבוי למשך 5 דקות נוספות. בתאבון!
47. תודה
רבקהלה ,   ירושלים   (04.07.07)
איילת את מדהימה. תמשיכי ללמד אותנו דברים קלים ואיכותיים. יופי של מתכון. תודה רבה.
48. ל-41
(04.07.07)
תוכלת החיים בהודו היא 60-69 שנה.וכאשר ממשלת הודו תחליט להיות קומוניסטית כמו בסין, תוכלת החיים של ההודים יהיה זהה לזה של הסינים-70-75 שנה. חכמה להביא דוגמא של אומה המונה כמיליארד איש...
49. מתכון לגרנולה=מתכון לגאזים. ראו - הוזהרתם!
הפל צן   (04.07.07)
50. מה עושה מי שאלרגית לשיבולת שועל?
חנה ,   חדרה   (05.07.07)
שיבולת שועל קורעת לי את הבטן מכאבים- ואני מתה על כל המרכיבים האחרים ומאד רוצה להכניס גרנולה לתפריט שלי. יש מצב לתחליפים? ואם כן- איזה?
51. בודהיסטים וצמחונות
מאוסטרליה   (05.07.07)
אני יושבת כרגע בשדה התעופה של בנקוק - ארץ בודהיסטית - ולאחר שהיות מרובות בארץ זו - כמו גם בארצות בודהיסטיות אחרות - הם לא צמחונים! הנזירים שבהם כן, אבל לא האוכלוסיהץ
52. לאוסטרלי מ-51
היהודי הנודד   (07.07.07)
כמו מרבית היהודים בעולם שאוכלים חזיר ושרצים ועדיין קוראים לעצמם יהודים, כך גם הבודהיסטים. מי שאכן מעוניין להיות בודהיסט על כל המשתמע מכך, נהיה צמחוני. זו תורתו של הבודהיסט, זה האל''ף בי''ת. בדיוק כמו שלהיות יהודי זה אומר לשמור על כל, אבל כל חוקי הכשרות. מלבד זאת, בהודו, מחצית האוכלוסיה צמחונית. אפילו במק'דונאלדס תמצא קציצת ירק בתור המבורגר.
53. למה להתאמץ? יש את הגרנולה של תימור
הזורע   (01.04.08)
היא עושה אותה בבית ומוכרת לברי מזל בלבד!!
54. גרנולה בריאה באמת! וטעימה...
הראל   (28.11.08)
בדרך כלל משתמשים בשמן או חמאה כדי לקבל גרנולה פריכה ולנו זה עולה בקלוריות!! עד עכשיו הגרנולה הכי בריאה וטעימה שאכלתי היא הגרנולה של דני וגלית - משיבולת שועל אורגנית, ללא שמן וסוכר והם לא אופים את המרכיבים כדי שבאמת נקבל את הויטמינים. אחלה גרנולה!!
55. ל - 1 - יואל המבשל - קציצות טלה לארוחת בוקר - כנסו
חן   (24.05.10)

מתכון נפלא להתקף לב, עודף לחץ דם וכולסטרול, השמנה ומוות מוקדם.

 

בתאבון :)

56. ל - 16 תודה על שדרוג מתכון הגרנולה שלך
גלית ,   ירושלים   (27.08.10)

הוא נראה לי בריא יותר ועם תהליך עבודה קצר יותר.

תודה רבה!!

57. תודה
הילה ,   אשחר   (19.05.11)
תודה
תגובות קודמות
חזרה לכתבה