|
1. du Vin du Pain et de Boursin
זו המשמעות של להיות צרפתי
ולמי שלא מבין: יין, לחם וגבינת בורסין
אם היה לנו מאלה, אולי היינו קצת יותר אוהבי חיים ופחות אוהבי מדנים.
|
|
|
|
|
הכתבה מעולה, אני מוכר גבינות וכמובן מבין בתחום ואני ממליץ מאוד תמיד לנסות גבינות חדשות גם כאלה שחשבתם שלא תוכלו לעולם.
תהנו לכם מהמבחר העצום שיש בארץ ויבוא מכל העולם.
|
|
|
|
|
חתיכת באגט, חרוכה קלות על האש, עליה מרוחה חמאה בצורה נדיבה, מעל החמאה כשהבגאט עדיין חם מרוחה לה רוקפור מלאה בעובש ומעל לפזר שכבה נדיבה של קויאר אדום..
אחחח אני מזיל ריר על המקלדת רק מהמחשבה!
|
|
|
|
|
7. אני נוסעת לצרפת האם אפשר להביא משם גבינות
טליההההההההההההההההה |
|
|
(23.07.07) |
ואם זה לא יתקלקל
|
|
|
8. אין מסריחות ולא מסריחות, צרפתי זה תמיד מסריח
|
|
|
9. הכבינות זה אוכל לעשירים. הן יקרות בטירוף
|
|
|
10. תשובה ל-7
רועי , |
תל אביב |
|
(23.07.07) |
את יכולה להביא גבינות מפריז. תקני אותן רק ביום הנסיעה חזרה. אני מביא המון והם לא מתקלקלות
|
|
|
ראוי לקנות גבינות אשר אינן לגמרי בשלות; לא רכות מידי ובודאי לא ניגרות. לשם כך בקשי מהמוכר גבינות "לנסיעה" - pour voyage. את הגבינות כדאי לארוז, בנוסף לאריזה של החנות, בשקיות כפולות עם סגר (zip lock).
|
|
|
12. תודה לנילי על הכתבה המעולה
|
|
|
13. אבל למה הגבינה Ferme Saint Aubinפחות טעימה בארץ? מישהו יודע?
|
|
|
14. Munster - מלכת הגבינות הפיקנטיות !!
|
|
|
15. ל 7 על איזה גבינות אתה ממליץ אני נוסעת לרבירה הצרפתית
|
|
|
16. מה עם הגבינות האיטלקיות - גם להם מגיע משהו
|
|
|
17. ל-7 רצוי מאד מאד זה נשמר ולא מתקלקל
|
|
|
18. אתם יודעים מה מסריח? אוכל של תימנים!!!!!!!!!!!!
ליאורה , |
הוד השרון החדשה |
|
(23.07.07) |
|
|
|
19. פצצת כולסטרול, הלב מתקתק בספירה לאחור
טעים טעים אבל , |
עולה בבריאות |
|
(23.07.07) |
|
|
|
אחלה כתבה!
גם אני מסכים עם תגובה 8
|
|
|
21. כתבה מבולבלת, ללא קו מחשבה. אוסף מידע לא מאורגן.
|
|
|
22. טליה מ-7 : תכנסי
רוקפלר , |
רוקפורלנד |
|
(23.07.07) |
מכירה את הסיפור מה עושה צרפתיה המגיעה לגיל 12?
ובכן היא מחביאה גבינת רוקפור בין הרגלים כדי להריח כמו אחותה הבוגרת.
|
|
|
23. יואאאוווווו איזה פלצנות.... ועוד ממי שאכלה גבינה מסריחה
๑۩۞۩๑ ๑۩۞۩๑ , |
ירושלים של זהב |
|
(23.07.07) |
ואני עדין סובלן ומתחשב וגם קצת אינטלקטואל.!!!!
|
|
|
24. יופי, ועכשיו בבקשה כתבת קונטרה על הגבינות האיטלקיות
ליאור , |
טורינו |
|
(23.07.07) |
שהן טובות לא פחות (אם לא הרבה יותר) מגוונות יותר ואין להן את כל ה"שיק" הפלצני של הגבינות הצרפתיות והצרפתים.
מס' דוגמאות פשוטות לגבינות שלצרפתים פשוט אין וגם לא משהו דומה:
פרמזן (PARMIGGIANO)
מוצרלה (MOZZARELLA)
ריקוטה (RICOTTA)
מסקרפונה (MASCARPONE)
קסטלמניו (CASTELMAGNO)
והרשימה עוד ארוכה ארוכה...אז בבקשה
|
|
|
25. אמנטל זאת גבינה שוויצרית
גבינת אמנטלר היא אכן גבינה צהובה - אבל מקורה בשוויץ לא בצרפת.
|
|
|
26. מס. 8 השחצן -
די,נמאס מכם !!! |
|
|
(23.07.07) |
מספר 8 - דביל ישראלי מצוי.
|
|
|
27. המלצות
סרג , |
פעם צרפתי |
|
(23.07.07) |
חייבים בהמלצות להוסיף 2 גבינות
1 - munster גבינה מאזור גבול גרמניה טעם וריח חזק ביותר אבל לטעמי הכי
2 - crotin de chevre גבינה עיזים קטן מטוד קשה השם שלו בעברית חירבון של עז הריח כמו השם אבל הטעם מיוחד עם כוס יין ולחם כפרי שווה רק בגללו את הניסיעה לצרפת
|
|
|
28. קמומבר זאת הגבינה... לדעתי
והיא לא יותר מדי קשה למי שלא אוכל גבינות אז מומלץ.. והגבינות לא מתקלקלות בטיסה אלה אם םכן קניתם כמה ימים לפני הטיסה
|
|
|
כידוע לי בזמנו היו משתמשים בתהליך הייצור של הגבינות עם חומר שנלקח מתוך הכיבה של עגל או כבש ואי לכך הגבינות הללו היו נוגדים את הלכת הכשורות- לשומרים.
האם זה עדין ממשיך או לחילופין משתמשים בחומר כימי?
|
|
|
כשחזרתי מפריז לפני כמה חודשים המאבטחים בשדה התעופה בפריז לא התירו לזוג שהיה לפניי בתור לבידוק הביטחוני להעלות את הגבינות על המטוס, ומאחר שהמזוודות כבר נשלחו, הם נאלצו לזרוק את הגבינות. אז המלצה שלי היא לבדוק עם חברת התעופה שהם מתירים להעלות גבינות, ואם לא - להיערך בהתאם. בהצלחה!
| |