בריאות  איכות חיים
מה התזונה לטיפול ולמניעת תת פעילות בלוטת התריס
אולגה רז
פורסם: 05.08.07, 09:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 91 תגובות ב-80 דיונים
1. כיצד לאזן את עצמך ללא תרופות
חולה בתת פעילות של ,   בלוטת התריס 20 שנים   (05.08.07)
אני אובחנתי בגיל 16 - לפני כ 12 שנים, ניסיתי כל טיפול אפשרי, קונבנציונלי ואלטרנטיבי. דרך אגב - יוד כמעט הרג אותי. היום אני מאוזנת ללא תרופות והשיטה היא: צמחונות, לאכול ירקות, מוצרי חלב באחוזי שומן נמוכים- סבירים, דגים - אך לא פירות ים, שמן זית, מעט בצקים ופחמימות בלבד - אורז אפשר לאכול מנה ביום 4-5 פעמים בשבוע, לא מגבילה את עצמי בשום סוג של ירק, ולא מגזימה בפירות. הTSH שלי היום מאוזן על הגבול העליון - ללא טיפול תרופתי כבר 4 שנים. אהה ושכחתי - הכי חשוב !!!! יוגה!!!! בשביל להרגיע את הנשמה!!!!!! בהצלחה!!! דרך אגב - למי שרוצה להפסיק את הטיפול התרופתי, אמליץ להתחיל עם המלצותיי לאט לאט ולהוריד את מינון התרופות בהדרגתיות ולעשות בדיקות דם מידי פעם כדי לוודא שזה עובד גם עבורכם. (:
2. לכותבת אין מושג קלוש בבעייה של הבלוטה ושל יוד.
נעלחדש ,   בבית   (05.08.07)
מדהים איך אנשים לא מתביישים לפנות לציבור עם גיבוב של סילופים ושטויות, במסווה של ייעוץ תזונתי רפואי. מי שיש לו או לה בעייה עם הבלוטה, שיפנה מיד לרופא שמטפל במחלות הורמונליות ולא יקשיב לדברי הבל על "לחם עם ממרח".
3. איזה קטע, עם השנים אני ממלאת אחת העצות באופן טבעי, חבל שעם
(05.08.07)
האלטרוקסין לא נתנו לנו גם את הכתבה הזו מזמן. היא היתה חוסכת לי הרבה
4. מדהים. יש לי הכול.
-   (05.08.07)
ואני מתאימה לכל התיאורים שלכם. עם זאת, עדיין קשה לי להמנע מצריכת סוכר עודפת, ברמות מטורפות. אני לא שמנה, אבל כפי שציינתם יש גם מרכיבים נוספים - כגון דיכאון וכו', שממש מדרדרות את איכות החיים. ועדיין הרגלי אכילה נכונים מהווים מאבק יומיומי.
5. אצות ים
ליה ,   ניו יורק   (05.08.07)
יוד בכמוסות אולי לא מומלץ, אך שילוב של אצות במזון יוכל להועיל לתחזוק ושיקום בלוטת התריס. אצות מכילות יוד ומינרלים מסוגים שונים והן מזון מצויין לסובלים מתת פעילות של בלטות התריס.
6. כתבה מצוינת אך מה אם ילדים הסובלים?
(05.08.07)
7. פלואור במים?? הרי זה בדיוק מה שיש היום במים.
(05.08.07)
8. כתבה מעניינת מאוד! תודה
סי   (05.08.07)
9. מה לעשות במקרה של פעילות יתר?
הצעה לכתבה   (05.08.07)
10. גברים?
אריה   (05.08.07)
האם הכתבה מתיחסת לגברים ונשים יחד ?
11. למה אסור סויה?
חן   (05.08.07)
הכוונה למוצרי סויה וכו' או לרוטב סויה?
12. ירידה במשקל עם תת פעילות
יעל   (05.08.07)
אולגה שלום, אני מכירה אותך באופן אישי ומחבבת אותך מאוד, עבדנו יחד דלת לצד דלת כמה שנים ואת מקסימה מאוד. אבל - אין לך מושג קלוש בבעיות של הבלוטה. ירדתי כבר 30 ק"ג בחצי שנה וזאת בזמן שהייתי בתת פעילות של הבלוטה ועכשיו כשאני מאוזנת הירידה במשקל הפכה קלה ומהירה יותר. את מה שכתבת בכתבה, אמרת לי כבר פנים מול פנים לפני שהתחלתי לרדת במשקל - בכל זאת המציאות חזקה מכל נאום או מאמר.
13. תת פעילות בעקבות טיפול ביוד
טלי ,   חיפה   (05.08.07)
לפני כ-12 שנה אובחנה אצלי פעילות יתר של הבלוטה, שלאחר מספר נסיונות תרופתיים שלא הצליחו להוריד את רמת הפעילות, עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי, שהמית חלק מהבלוטה. מאז אני מטופלת באלטרוקסין ונמצאת במצב מאוזן, עם מעקב קבוע. האם כל ההמלצות שהוזכרו רלוונטיות גם לתת פעילות על הרקע הזה? האם יש מצב, לאחר כל כך הרבה שנים של טיפול באלטרוקסין, שאפשר יהיה להפחית במינון או לא להזדקק לו כלל?
14. מה הקשר לפוריות
דואגת   (05.08.07)
איך זה בא לידי ביטוי בבעיות פוריות
15. זה רלוונטי גם לאחר כריתה?
(05.08.07)
העצות האלו גם רלוונטיות לאחר כריתה מלאה בשל סרטן בלוטת התריס?
16. להפסיק את הוספת הפלואוריד למים ומיד.
פעילה בארגון הדסה   (05.08.07)
פלואוריד מזיק לבריאות שלנו אך הגברים במשרד הבריאות מצפצפים עלינו. אנחנו חייבות להתאגד ולדרוש את הפסקת ההפלרה.
17. למה לא מתייחסים גם לפעילות יתר של הבלוטה?
כרמית   (05.08.07)
18. ל-2:היא לא אמרה טיפול תזונתי במקום רפואי, אלא כמשלים
(05.08.07)
נא ללמוד לקרוא לפני שבאים בטענות.
19. כמה יפה 1
מיכאל ,   ארה'ב   (05.08.07)
מגיבה מס 1, כמה ברור ויפה כתבת עם רצון לעזור לאחר ללא תמורה כלשהיא. ברכות
20. פרטים חסרים...
לובנגולו מלך זולו ,   מרכז דרומי   (05.08.07)
היה מקום לפירוט רב יותר של מזונות המוגדרים 'גויטרוגניים' - כאלה שמפריעים לפעילות תקינה של בלוטת התריס, על-מנת שאנשים בסיכון או כאלה שכבר סובלים יוכלו להימנע מצריכה של אותם מזונות. אני למשל יודע שהירקות שהופיעו בכתבה הנ"ל אכן מפריעים לפעילות תקינה של הבלוטה, אלא שבאמת, בישול שלהם מנטרל את פעילותם השלילית על הבלוטה, אולם גם תירס ובוטנים מוגדרים כמזונות גויטרוגניים, וחבל שלא היה פירוט רב יותר של מזונות רבים נוספים שמפריעים, או למשל פירוט של מזונות העשירים מאד בסלניום, אשר תורם לפעילות תקינה של בלוטת התריס, כמו למשל אגוזי ברזיל שנחשבים לאחד המקורות העשירים ביותר בסלניום.
21. מישהו הבין מה כתוב ב-2.? "פחות מגוון"? סו לא טעות?
(05.08.07)
22. נגד כל מחלה - זה בדוק ...כנסו
סרג'ו קונסטנצה ,   ת"א אצל רודיקה   (05.08.07)
תהי מדינת ישראל !!! אין כמו אנטריקוט + צ'פס ( ברומנית , Cartofi Prajitsi ) + חמוצים + צויקה טובה לריפוי כל חולי ומכאוב . ניתן להוסיף לנ"ל תחמיץ שום ( ברומנית - Mujdei de usturoi ) . אמא שלי בת 86 כיום אוכלת הנ"ל וראית ... זה בדוק !!! תהי מדינת ישראל !!!
23. זהירות- קודם כל איבחון!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אסתי ,   תל אביב   (05.08.07)
בשנת 99 סבלתי כמעט מכל הסימפטומים המצויינים בכתבה.בבדיקת דם גילו tsh 119 כל הרופאים מיהרו לדחוף לי אלטרוקסין מבלי ממש לעשות דיאגנוזה כמ שצריך.קיבלתי מינון גבוה מדי של הכדור שגרם לי פרפורים בלב.הפסקתי מיד.הלכתי להומיאופט שהמליץ לי לא לקחת את התרופה.כעבור 3 חודשים ערכי הבלוטה ירדו בחזרה לנורמל--- היתה לי בעיה ויראלית!! לו לא התעקשתי לבדוק כל דרך יתכן שהייתי עד היום לוקחת סתם כדור שהורג את הבלוטה מאז אין לי שום בעיה . מסקנה:לעשות את כל הבדיקות לוודא שזה לא היפר או היפו.יש עוד אפשרויות אחרות שאינן כרוניות.
24. ל-14 - פשוט לא מצליחים להיכנס להריון, ולוקח המון זמן לאתר
יונקת   (05.08.07)
זה קרה לקרובת משפחה שלי שניסתה להיכנס להריון ללא הצלחה. לקח המון זמן להבין שזה מהבלוטה (כי הם שללו גם דברים אחרים).
25. האלטרוקסין עשה לי רע- חצ'קונים ענקיים
יונקת   (05.08.07)
וגיליתי שהכדורים הם הסיבה לפצעים ממש בטעות- עברתי דירה, הכדורים אבדו לי, ונוצר מצב שלא בלעתי אותם במשך שבועיים, ובינתיים הפנים שלי התחילו להתייבש ולהרגע... בקיצור- מאז הפסקתי את הכדורים (תור לאינדוקרינולוג עולה בדם יזע ודמעות). תודה על הכתבה. אני אנסה לאזן את עצמי בלי צלקות על הפנים.
26. שאלה ל-24: הצליחה להיכנס בסוף?
אחת שלוקחת כדורים   (05.08.07)
אני לוקחת כדורים כבר 5 שנה, לאחר שהוציאו לי חצי בלוטה מחשש לסרטן. בסוף לא היה סרטן. אין עוד ילדים ועוד לא ניסיתי. כמה זמן לקח לחברה שלך להיכנס להיריון לאחר טיפול באלטרוקסין אם בכלל? בתודה מראש.
27. תת-פעילות של בלוטת התריס
תדי ,   מרכז   (05.08.07)
1. לא לקבל/לקחת תורפות בכלל, ללא בדיקות במעבדה - ורק לאחר התייעצות עם רופא מוסמך. 2. מי שמטופל באלטרוקסין, אסור לאכול או לצרוך בדרך כלשהי אצות ים, אלה מכילות כמויות גדולות של יוד. יוד בכמות לא מבוקרת יוציא את הבלוטה מאיזון. יכול להיות מסוכן. 3. רשת האינטרנט מלאה בדברי הבל ובורות, בכל הקשור לבריאותכם צריך להיות מאוד זהיר ולדאוג לרופא משפחה טוב. אך ביחד עם זאת להיות ערני ולנסות ללמוד על הבעיה לבד באמצעות ספרות הזמינה לכל אחד , כולל באתרי ORG . ניתו ללמוד כך רבות, ולא לקבל דעות של אחרים כולל רופאים, נטורופתים, מרפאים הוליסטים, וכו' לבריאות ובזהירות
28. למה משרד הבריאות לא מפרסם שהפלואוריד במים מסוכן
(05.08.07)
לתינוקות, לחולי כליות, חולי סרטן, חולי איידס וגם לחולי בלוטת התריס. סתירים מידע ופוגעים בציבור.
29. ההפלרה היא מזימה שוביניסטית הגברים פוגעים בנשים
בוגרת משרד הבריאות   (05.08.07)
30.  אנדוקרינולוג
עדי ,   באר שבע   (05.08.07)
במשך למעלה מעשרים וחמש שנה אני סובלת מפגיעה בבלוטת התריס. עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי לפני עשרים שנה ומאז אני מטופלת באלטרוקסין בכמויות משתנות בהתאם לשינויים עם השנים. הדרך המומלצת לכולן היא להיות תחת השגחה קפדנית של אנדוקרינולוג, לערוך בדיקות דם שגרתיות מדי שלושה חודשים ולקחת את התרופות הדרושות מתוך הקפדה מירבית.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה