אוכל  טעם החיים  מתכון לבריאות
זן ואמנות אכילת הסלק
פיליס גלזר
פורסם: 19.08.07, 08:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-23 דיונים
1. לפיליס
מעריצה   (19.08.07)
תודה רבה על המתכונים גם בריאים וגם טעימים. בתי צמחונית ולכן אני עוקבת בקביעות אחרי המדור שלך ושוב, תודה. אחד הטיפים שנתת לפני זמן רב היה כיצד לשמן ולטפל בתבנית מקושטת עם ארובה באמצע. לי היו תמיד בעיות לשלוף את העוגה אחרי האפיה ומאז שנסיתי את השיטה שלך העוגה פשוט מחליקה מהתבנית. אולי כדאי לחזור על השיטה במדור שלך שאלות ותשובות.
2. פיליס, תודה, תודה, ושוב תודה. טוב שיש מי שדואג גם לצמחונים.
עוד מעריצה של פיליס   (19.08.07)
סלק זה אחד הירקות האהובים עליי ביותר, ואשמח לנסות את מתכונייך בהקדם.
3. אין על סלק !
נויה   (19.08.07)
אני מכינה אותו בתנור. מכניסה את הסלקים לתנור כשהם "שוחים" במעט שמן זית, מלח גס ועשבי תבלין. חום בינוני עד גבוה. כשהם רכים, הם מוכנים. דרושה סבלנות בהמתנה. כשעה בערך.
4. מתכוני סלק - פיליס גלזר
שלי ,   תל-אביב   (19.08.07)
האם הסלק הוא טוב ומותר לסוכרתיים?
5. סגול ,סגול
בלה   (19.08.07)
לא מצליחה להבין איך אפשר לאכול סלק חי כמו כן בתהליך הגירוד ,האם הוא לא צובע הכל בסגול ?
6. הסלט האחרון מעולה!
שולמית ,   י-ם   (19.08.07)
ממש ברגעים אלו סיימתי להכין את הסלט, במקום תפוח (כי אין בבית) שמתי אגס, ואין לי נבטים, אבל עדיין הסלט יוצא מעדן! דרך אגב שמתי פחות שמן ממה שכתוב במתכון והשתמשתי בסלקים בואקום שכבר מוכנים.(חוסך זמן ולכלוך). פיליס, תודה רבה אין מתכון שלך שניסיתי ולא יצא טוב.
7. האם ניתן באמת לאכול את הסלק ללא בישול? איזה טעם יש לזה?
יעל ,   ת"א   (19.08.07)
8. הבעיה היא שזה תמיד נוזל בשקית של שדות
אדם   (19.08.07)
9. ניסיתי סלק נגד תחורים - סוף הדרך
זרובבלה ,   בת ים   (19.08.07)
10. מעולה לטחורים !
א.נ. טחורי   (19.08.07)
11. 7, אמא שלי הכינה סלק חי ולא מבושל באיזשהו תחמיץ
(19.08.07)
וזה טעים פחד! אפילו יותר מסלק מבושל (בכל מקרה, לא פחות טעים). נסי ותהני.
12. איכס!!
דנה   (19.08.07)
13. סלט סלק מעולה :
רונה ,   הרצליה   (20.08.07)
לקוחים 2-3 סלקים גדולים. מקלפים חותכים לרבעים מבשלים קצת, אח"כ מגרדים, מוסיפים חומץ שום וסלרי, מעט שמן זית. למקרר לכמה שעות וזה מעדן בריאות.
14. המתכונים של פיליס גלזר
חנית ,   באר שבע   (20.08.07)
WOW פיליס, אין עלייך. עוד לא קרה מקרה שלא נהניתי מהמתכונים שלך או שלא מצאתי אותם מעניינים ומגרים את בלוטות הטעם והריח. פירסמת פעם מתכון לסלט עדשים שאני אוכלת מאז בקביעות בורסיות שונות. מעולה. הוספתי גם את העמוד הזה למועדפים שלי :-) נראה לי שאפשר להוסיף ללביבות הסלק סוג של גרעינים כמו חמניות או צנוברים.
15. מתכון
נורית   (20.08.07)
מבשלים את הסלק (כדאי להוסיף למי הבישול מעט חומץ, ופלפל קטן חריף אם רוצים) מגררים גס, מגררים גם בצל קטן ומתבלים בלימון מעט שמן, קטשופ חריף (כן!) ומלח. המתכון של אבא שלי, מכין אותו לכבודי בכל עת. יאמי!
16. יודעים מה עושים האוסטרלים עם סלק?
קנגורו ,   אאוטבק   (20.08.07)
הם שמים פרוסה של סלק מבושל בתוך הלחמניה של ההמבורגר, בין הקציצה לחסה. כן, כן. מה לעשות, אלוהים נתן לכל העמים דוברי האנגלית את הכשרון המפוקפק להמציא את המאכלים הכי ביזאריים ודוחים בעולם המערבי. אני מעדיף את הסלט של פיליס...
17. מיץ מסלק טעים ומזכיר טעם של רימונים
מטי ,   נתניה   (19.08.07)
במסחטת פירות שמים סלק, גזר, תפוח מוסיפים קרח גרוס וזהו.....מעולה!!!
18. את מיץ הסלק הסחוט רצוי לשתות-חבל על כל טיפה
בורשט קר ,   בורשט חם   (20.08.07)
19. אין צורך בקילוף הסלק.
אני   (20.08.07)
רק להוריד את החלק של העלים ולשטוף במים, העור שלו דק מאוד, עדיף להשאיר.
20. ווי איך בא לי קובה סלק.........
עיראקי פיג'מה   (20.08.07)
21. להיכן נעלם הסלק?
דרורה   (08.10.07)
סלט סלרי וכוסברה, הנושא הוא סלק ,היכן הסלק?
22. סלק, מדוע לקלף?
Drora Shlev Naveh ,   usa   (08.10.07)
ל13 ,מדוע לקלף את הסלק לפני הבישול? לדעתי עדיף לנקות לבשל עם הקליפה, לצנן ואחר כך להשיל את הקליפה. יותר בריא, נשמרים המרכיבים הטובים.
23. סלק חי טרי ללא בישול
טליה ,   דרום   (23.08.11)
ממליצה בחום להכניס את הסלק חי, טרי , כמו שהוא, לשייק בוקר שמכיל תפוח עץ אחד, בננה אחת, כף זרעי פשתן טחונים, חופן של עלים ירוקים מכל סוג( חסה, סלק, תרד, בייבי וכו') סלק אחד קטן טרי(לא מבושל) ושתי כוסות מים.. לשתות על בטן ריקה , בריאות בריאות בריאות :) טעים וגם בריא (אפשר להמתיק עם דבש או סילאן ללא סוכר ...
חזרה לכתבה