אוכל  טעם החיים
איטליה במטבח הביתי: איך מכינים פיצה מושלמת
קרין גורן
פורסם: 01.11.07, 10:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 81 תגובות ב-78 דיונים
1. פיצה למוצאי שבת
אמא גדולה ,   חיפה   (01.11.07)
בשבת שעברה החבר'ה ביקשו שבשעת הצפייה במשחק הכדורגל בטלוויזיה - הכיבוד יהיה פיצה. בבוקר הכנתי את הבצק שמרים ושלחתי אותו ל-8 שעות לנוח במקרר(אפשר לכל הלילה) בערב רידדתי והבצק יצא מעולה,דק,פריך והעיקר טעים מאד אם כל התוספות יצאו 4 פיצות מצויינת (תבניות 26 עגולות שאפתי אחת אחרי השנייה בתנור הביתי).
2. הרגת אותי עכשיו .. מתי כבר ארוחת צהריים??
רעבה   (01.11.07)
3. פיצה דקה מדי. אין על ג'ויה - איטלקית אמיתית
עפר ,   פתח תקווה   (01.11.07)
4. עכשיו בא לי פיצה....
פז   (01.11.07)
5. עם החומרים שאני צריכה לקנות אני יכולה לקנות 4 מגשי פיצה טעימ
שלהבת ,   תל אביב   (01.11.07)
6. bull shit!
sk   (01.11.07)
sorry but i heard it all about using the italian flour for cantucci buscits, so i got two kilos of israeki flour went and gave it to my friend gabriela in tuscani. she made great things with it and thought i was mad for carring flour from israel. no one could tell the diffrence- artsifartsy writers that know nothing about food. gabriella and her mum cook for a living and for fun. sk
7. הנה המתכון השפוי: להתקשר לפיצרייה ולהזמין ב-25 ש"ח.
לא צריך לעבוד   (01.11.07)
8. בצק מהיר מעולה ללא תפיחה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איטלקיה ,   חיפה   (01.11.07)
3 אשל, כפית מלח,חבילת קמח אוסם קטנה.
9. לפני שלושה שבועות בדיוק חזרתי משבוע
דן   (01.11.07)
באיטליה. חרא של פיצות יש להם שם. ממש התאכזבתי. הפיצה הכי טובה (עם בצק דק כזה וכו') הייתה דווקא בכיכר דאם בהולנד שם הייתי שבוע קודם (טיול של שבועיים לשני יעדים). ומי שמנהל שם את הפיצרייה הוא דווקא ישראלי ממזרח ירושליים. הפיצות האיטלקיות היו ממש אכזבה. אין..הכל פה דפוק במדינה הזו, אבל בנושא האוכל, אנחנו מקדימים את העולם בכמה שנים טובות.
10. לפעמים אני קונה בצק מוכן ביפו, או תחתיות
טליההההההההההההההההה   (01.11.07)
ואופה בטאבון סוף הדרך
11. שרה בא לי פיצה....
(01.11.07)
12. השערות של הידים מגעילות בבצק
mira   (01.11.07)
פשוט לא מאמינה שלא נתלשות מספר שערות לתוך הבצק..זה כל כך דוחה שבא להקיא..אפשר לגלח לתלוש ליזר אבל כך זה ממש לא אסטתי..ובאוכל ,?
13. שטויות וחוסר ידע מוחלטים! גבינה רק של בפאלו,פיצות טובות
פיצפיצרילי ,   פיצריסטאן   (01.11.07)
אין באיטליה! הפיצות הטובות בעולם נאפות ונאכלות בארה'ב ועל זה גם כל איטלקי אמיתי מסכים. באיטליה עצמה יש רשת תעבורה מיוחדת שמובילה מוצרלה טריה כל יום מהדרום לשווקים בכל איטליה.איטלקי אמיתי לא יקנה מוצרלה שאינה מחלב בפאלו. בכל חור באיטליה אפשר לקנות טרי טרי כל יום כדורי מוצרלה הקרויים "בופולינה". האמת שמוצרלה של פרות טובה יותר לפיצות והעובדה שבעולם יש פיצות טובות יותר מאשר באיטליה מוכיחה את זה!!!!
14. 7 איפה מוכרים פיצה ומביאים לך הביתה ב25??בשכם??
(01.11.07)
15. ל-6: תודה לך. מידע חשוב נתת לנו. קמח הוא קמח הוא קמח. פשוט
(01.11.07)
מגוחך להזמין קמח "איטלקי" כשאפשר לקנות קמח "ישראלי" טוב ובזול. עשית לכולנו שירות חשוב עם המידע הזה!
16. 13 אתה לא צודק
גד   (01.11.07)
בפעם הבאה שתאכל בפיצריה באיטליה, תשים לב שאולי יש אחת בתפריט שעשויה מבפאלו. בפאלו יקר (לפחות למי שגר בצפון) והם מאמינים שמה שאתה ראית בחנות הוא "מדולל" לכן יש חותמת ממשלתית רשמית (כמו שהם שמים על יינות) על הקופסא כשהגבינה היא מבפאלו. עדיין המוצרלה בארה"ב זה פלסטיק, וצריך להשתמש בטריה כמו שכתוב בכתבה. ואם יש לך בפאלו אמיתי, אל תבזבז אותה על פיצה, תאכל אותה טרייה.
17. אויי בעעע מס' 12 הרגת אותי מגועל (כי את צודקת....)
(01.11.07)
18. ל- 1 - פראיירית
ענת ,   חיפה   (01.11.07)
באמת...
19. מירה. את צריכה טיפול. החיים וגם האוכל שלנו אינם סטרילים
מתאבקת בוץ ,   מ**יינת בת*ת   (01.11.07)
ובתוך גופך יש חיידקים. וכולך הרבה פחות עדינה ממה שנימדה לך. ושערות ידיים לא נתלשות כל כך מהר.. אלא אם מישהו חולה. בקיצור. קחי את החיים הקלות. תתלכלכי קצת, אולי אפילו תהני.
20. ל-12: אני מסכימה איתך לחלוטין. זה פשוט דוחה. גם כשאני רואה
(01.11.07)
את אהרוני מבשל בתוכניות שלו, אין לי שום חשק לאכול, בגלל אותה הסיבה בדיוק: שיעור יתר. הוא נחמד ומקצועי ומאוד תקשורתי, אבל כל מה שאני מצליחה לחשוב עליו כשאני רואה אותו לש בצק או מכין כל מאכל אחר, זה כמה מהשערות שלו מגיעות גם לתבשילים...ואני ממש לא צוחקת. זה מגעיל.
21. באיטליה אין פיצות טובות ?!
נונקפיסקו ,   ל'איטאליאנו   (01.11.07)
אתמול חזרנו משבועיים באיטליה. באיזורים המפורסמים יותר פשוט צריך לדעת לבחור את המקומות הטובים (המועטים) בין מלכודות התיירים! למזלנו באנו מצויידים בהמלצות ממקומיים על פיצריות והן היו נהדרות - נהדרות - נהדרות. טיפ הכי פשוט: לא להתקרב לפיצריות שמבינים בהן אנגלית או שאין בהן תור מטורף של איטלקים דחוסים ורעבים בשעות הצהריים או בלילה.
22. תגובה ל-8: נשמע מעניין
=   (02.11.07)
האם הבצק יוצא דק או עבה ?
23. במחיר שהשקיע ביחצנות היה יכול לפתוח ,,
rano ,   מרכז   (02.11.07)
היה יכול לנסות לפתוח ולסגור עוד איזה 4 מסעדות . לפחות
24. ל-12
(01.11.07)
נראה כי שערות בבצק זו הבעיה הכי קטנה אצלך. יש גם זיהום אויר אז לא ננשום ?.
25. תודה רבה לך קרין להיום אני מכינה כבר אלפחורס ובראוניז שלך
הילה   (02.11.07)
אז את הפיצה אני אדחה למועד קרוב אחר נשמע מעולה תודה רבה !!!!!
26. ל-12, אז תפסיקי לאכול. את חושבת כל הטבחים במסעדות לא שעירים
לא שף   (02.11.07)
27. ל-12, את יודעת שכל שף, גם הכי מכובדים ואלגנטיים,
אמיר   (02.11.07)
טועמים עם האצבע לפה מכל רוטב, ואפילו מדברים עדיין לא מבושלים (כמו בצק ובשר טחון מטובל, לפני הבישול) כדי לראות שהמרקם או הטיבול נכונים? אז פעם הבאה שאת הולכת למסעדה, תזכרי שבתוך האוכל שלך יש רוק, שיער (לא צריך שיעור יתר בשביל ששיער יפול לאוכל), ועוד כל מני דברים יותר גרועים, שאני אשאיר לדמיון. או שפשוט תפסיקי להיות כזו פולניה סטרילית, ואני מבטיח לך שיהיה לך הרבה יותר כיף לאכול. בתאבון!
28. פרסומת לחנות האינטרנט האיטלקית
אוכלת באיטלקית   (02.11.07)
29. תגידו השערות בידיים שלו גם כלולות בפיצה?!?!? איכככככככככככסס
מייסון ,   לוד   (02.11.07)
30. 21 צודק אבל יש עוד טיפים:
י.ב. ,   צפון איטליה   (02.11.07)
לא להתקרב למסעדות שבחוץ יש שלטים עם תמונות של המנות, מסעדות שבהם השלטים ו/או התפריטים כתובים באנגלית, מסעדות שיושבים בהן יותר משניים-שלושה אמריקנים. אז איך בכל זאת למצוא? בערים שעל המסלול האמריקני/יפני (רומא, פירנצה, ונציה, מילנו וכדומה) להתרחק אפילו 3-4 רחובות מהאטרקציות לעומק השכונות. מקומות שבשעות הצהריים (סביבות 12-13) או הערב (סביבות 20-21) מלאים באיטלקים, במיוחד מבוגרים, הם מקומות שבהסתברות גבוהה אוכלים בהם טוב. לא לפחד מאיטלקית תמיד אפשר להסתדר!! חוצמזה, איטליה מדהימה גם מחוץ לערי התיירות האמריקנית/יפנית. מומלץ ושווה לבקר לטעום ולהנות.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה