אוכל  טעם החיים  מתכון לבריאות
לחמים - גם למתחילים
פיליס גלזר
פורסם: 25.10.07, 11:33
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-42 דיונים
1. מה עם אוכלי כשר?
(25.10.07)
פיליס שלום,אפשר מתכוני לחם בלי חמאה\חלב וכו'
2. למה תמיד אותה טעות?למה?
תמיר   (25.10.07)
למה להתחיל עם מתכונים מפונפנים של לחמים מתוסבכים?למה להבריח את הקליינטים?תני מתכון פשוט של לחם לבן או חצי מקמח מלא ,בלי יוגורט ובלי בטיח.אחרי מספר נסיונות והתמקצעות הפני ללחמים המתוסבכים.שמרים יבשים הם האופציה הטובה ביותר לאפיה ביתית.גם זול מאד לעומת השימריתים למיניהם (פי שבעים!)גם זמין תמיד וגם מוסיפים ישירות לקמח.אופה עם נסיון של 10 שנים.
3. מתכון פשוט ללחם ביתי
שרית   (25.10.07)
המצרכים: 1 ק'ג קמח . 40 ג'ר שמרים או כף שמרים יבשים . חצי כוס סוכר. כף מלח .100 ג'ר מרגרינה מרוככת . 2 ביצים . לערבב הכל ביחד . לתת לתערובת לתפוח. ללוש. שוב להתפיח. ללוש .להתפיח. להוציא מהבצק כמות של כוס להכנת בצק ליום שלמחרת. להכין לחמניות או כיכר לחם. למרוח בחלמון ביצה . להתפיח ולאפות ב175 .כעשרים דקות להכנת בצק נוסף אין צורך להוסיף לבצק שמרים . משתמשים מהבצק ששמרנו יום קודם לכן. ושוב לאחר שהכנו את הבצק יש להוציא כמות של כוס בצק כדי להכין בצק חדש. וכך הלאה. . הכנת הסטרטר מוסיפה טעם מיוחד ללחם.
4. עזבו אותכם מהחרטות...
א.ב.   (25.10.07)
הכי פשוט: 1 ק"ג קמח (אפשר חצי מלא וחצי רגיל ואפשר הכל רגיל) באמצע ליצור גומה ולהשים בה 1 כף שמרים יבשים (הכי טוב והכי זול) ולסגור את הגומה להוסיף 1 כף סוכר ו-1 כף מלח ומים לפי הצורך ללוש ללוש וללוש אח"כ לפני ההתפחה ליצוק מעט שמן (אפשר גם שמן זית).....להתפיח ללוש שוב ולהתפיח שוב ללוש ולעשות צורות ללחם להתפיח שוב אחרי שצרנו צורות לפני שמכניסים לתנור למרוח ביצה ושומשום או מלח גס או מה שבה ולהכניס לתנור שחומם מראש בחום גבוה מאוד....ובתאבון
5. לחם שיפון
(25.10.07)
מבקשת מתכון ללחם שיפון
6. כמו 5, אבל בבקשה לפחות 80- 70 % שיפון
(25.10.07)
7. 2: הוצאת לי את המילים מהפה
אני ,   דרום   (25.10.07)
אני מסכימה עם מגיב 2. אני הייתי מעדיפה לראות מתכון של לחם עשוי מדגנים מלאים בלי מרגרינות, יוגורטים ושאר שטויות. לחם פשוט להכנה ומזין. פיליס האם תרימי את הכפפה?
8. לחמים
שוש ,   צפון   (25.10.07)
אם אתה בעל נסיון של 10 שנים באפיית לחמים אשמח לקבל מתכונים גם למתחילים וגם למתקדמים
9. BREAD
YAFFA ,   PANAMA   (25.10.07)
START ON FRIDAY AND ON SATURDAY........ ISRAEL IS A JEWISH STATE. IF YOU DO IT OTHER DAY IT WILL NOT WORK.I LOOK FOR SOMETHING IN AL JAZIREE, AT LEAST THEY RESPECT THEMSELVES.
10. אין לחם בריא לכל היותר פחות מזיק ופחות טעים
zoum   (25.10.07)
פשוט לאכול פחות לחם
11. יותר זול
רינה ,   ב"ש   (25.10.07)
תסתכלו על המצרכים יותר יקר מאשר לקנות חשמל לא עולה כסף זמן לא עולה כסף חברים לקנות יותר עדיף
12. ללא גלוטן
elana ,   tel aviv   (25.10.07)
האם ניתן לאפות לחם לפי המתכון עם קמח ללא גלוטן תודה מצליאקית
13. כמה הבהרות וטיפים נוספים לעבודה עם בצקי לחמים
האזרח הקטן   (25.10.07)
1. שמרים יבשים לא פחות או יותר טובים משמרים טריים. אם כבר, הרבה יותר נוח, זול וקל להכין לחמים משמרים יבשים. 2. כמויות להכנת לחמים חייבות להיות מדוייקות, זו בדיוק הסיבה שבגללה לא אומרים כמויות בכוסות, אלא רק במשקל. קמח בכוס שעבר ניפוי במסננת אינו שוקל אותו דבר כמו זה שהוצא ישירות מהאריזה. 3. התפחה בשמרים, זה כמעט אף פעם לא נמדד בזמן, רק בנפח. בד"כ עד שהעיסה מכפילה את נפחה. 4. שמרים אוהבים חום, אבל עד גבול מסוים. מעל 50 מעלות הם מתים. קחו את זה בחשבון במקומות ההתפחה שאתם שמים אותם (לעולם לא מול מקור חום ישיר). חוץ מזה תמיד תעבדו עם חומרים בטמפרטורה של מקרר (מים וקמח) משום שהעבודה (לישה בעיקר) עם הבצק גם ככה גורמת להתחממות הבצק. 5. אפרופו התפחה. אפשר להשתמש בשיטה הישנה של מגבת לחה, אבל נוח יותר פשוט לעשות אותו דבר עם ניילון נצמד. מומלץ גם לתת שימון עדין-עדין לחלק העליון בבצק לפני שהוא מתחיל את תהליך ההתפחה על מנת שלא יתייבש. 6. כלל חשוב בעבודה עם בצק - עדיף שיהיה מעט יותר רטוב מאשר יבש. קל יותר להוסיף קמח לבצק בזמן הלישה, מאשר מים. בתיאבון שיהיה :)
14. למשיהו יש מתכון ללחם קל?..
ענת   (25.10.07)
15. תקראו את 2 ותפנימו
לכל הפלצנים למינהם   (25.10.07)
16. ולמי שלא יודע - מה זה אומא להתפיח?
אחת שלא יודעת   (25.10.07)
17. מתכון ללחם קל ל 14
רענן   (25.10.07)
כמו שכתוב מילה במילה רק לאכול קצת
18. מדוע לאפות בשבת? אפשר חמישי ושישי...
שי   (25.10.07)
19. די עם כוסות!
אופה   (25.10.07)
תקשיבו, שאני אופה במקצועי, ואני יכול להגיד לכם שזה פשוט מגוחך להשתמש במידות במתכון ללחם בכוסות. אני דיי בטוח שלאנשים שמתלהבים מאפיית לחם יש משקל בבית. וגם אם לא, אולי תתנו חוץ מכוסות מידות בגרם או באחוזים יחסית לקמח?
20. וההמלצה החמה שלי היא לקנות אופה-לחם ביתי
יערית   (25.10.07)
אופה-הלחם הביתי עושה את כל העבודה, הלישה, ההתפחה והאפיה והכל בכלי אחד עם חומרים בסיסיים. תענוג אמיתי!!!
21. 3 תודה. האם המתכון מתאים גם לאופה לחם?
(26.10.07)
האופה הזה שוכב לי מאחורי המיקרו כמו ארון מתים קטן. משום מה לא הצלחתי להתחבר ללחם המרובע שהוא מפיק. אולי למישהו יש המלצות שיעזרו לי להתגבר?
22. מניסיוני, "לחם שאור" זה בבל"ת. לא רק שממילא השמרים מתים
הוא גם פחות טעים ,   מלחם משמרים טובים.   (26.10.07)
כל הסיפורים על לחם שאור שהוא "בריא יותר" או "טעים יותר" זה בלבול ביצים. ממילא השמרים מתים באפיה. בנוסף, שתדעו - לפני מאתיים שנה, ככרות הלחם היו נמוכות יותר ובעלי מרקם פחות צפוף מהלחם הרגיל שאתם קונים במכולת. אז, היה קשה מאוד, למשל, למרוח חמאה על לחם והיה צריך להתיך אותה לפני-כן. כיום, הלחם צפוף מספיק כך שניתן לחתוך אותו לפרוסות דקות והוא בכ"ז מחזיק ממרח. איך? פשוט מאוד: משפר אפיה! ודרך אגב, אם אתם רוצים שהלחם יחזיק מעמד יותר משלושה ימים, אז יש לכם רק שתי ברירות: א. פריזר. ו/או ב. חומר משמר. וזה נכון גם ל"לחם שאור" שאתם קונים בלחם ארז - לידיעתכם. וזה עוד ללא קשר לעובדה שאין בכלל מה להתלהב מלחם כזה.
23. הכנת לחם בבית יקרה בהרבה מקניית לחם
אחד מהעם ,   מרכז   (26.10.07)
כאשר מחשבים בנוסף לכל החומרים גם את מחיר החשמל של תנור האפיה, המחיר יותר יקר ולא תמיד טעים יותר.
24. היכן ניתן להשיג מתכונים
OFER ,   HOLON   (26.10.07)
לאופנ לחם?
25. איזה סרט ואיזה התפלצנות... מעדיף לשלם 11.90 בסופר במקום...
האופה הוירטואלי   (26.10.07)
26. to 12, from someone who knows
shiran ,   norway   (26.10.07)
it never works, just try to look for recipes of gluten free bread and from my experience there is a lot. no matter what you want to make it doesn't work if you just use gluten free flour instead..
27. מתכון ללחם מחיטה מלאה
ניר   (26.10.07)
מעוניין לקבל מתכון. תודה.
28. זה לחם שאסור לאכול אותו עם בשר או נקניק, אז למה?
פה רובנו יהודים ,   שאולכים כשרות#######   (26.10.07)
ולא רוצים להיות חולים מעירוב בשר עם חלב.
29. לחם צריך 4מרכיבים
איסוך ,   מהמאפיה   (26.10.07)
קמח מים שמרים ומלח!!! יוגורט ויסקי וכל השטוית בנוסף רק מקלקלים את טעם הלחם
30. שאלה למספר 3!!!!! דחוף!!!!
אורנה   (26.10.07)
תודה על המתכון אבל בזה שמשתמשים כל יום בכוס בצק במקום להוסיף שמרים לא מוריד מהאחוזים של השמרים בבצק? אחרי שבוע לא יהיה כמעט שמרים התערובת? הסבר בבקשה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה