אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
אורז פרא, אורז בר - לא בדיוק אותו דבר
יעל גרטי
פורסם: 12.11.07, 08:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 32 תגובות ב-31 דיונים
1. מיצמיצ, הכתבות שלך בדיוק בשבילי!
פיהוק   (12.11.07)
איזה כיף לי :-)
2. מעניין מדוע אנשים מתבלבלים?
דני   (12.11.07)
3. אין אבל אין על אורז
צ'ינג ווהא צ'ונג ,   קוסטה ריסה   (12.11.07)
4. מקווה שהאורזבר עם חציל יותר טעים ממה שנראה
כלב צמא   (12.11.07)
5. אורז בר
מרב ,   הרצליה   (12.11.07)
כל יום לומדים משהו חדש, לא ידעתי שאורז בר נחשב לקטניה. בגלל המחיר הגבוה שלו, 80 שקל לקילו, אני קונה 200 גרם מבשלת ומקפיאה. כל פעם שאני מכינה אורז מלא אני מוסיפה מהאורז המוכן. משדרג את המנה פלאים.
6. לא קטנית ולא בטיח
יוסי ,   דרום   (12.11.07)
אורז הבר אמנם אינו אורז אך הוא דגן קרוב מאוד לאורז האמיתי.
7. אורז פרא
עדי   (12.11.07)
סוף סוף עשית לי סדר בבלגן. אורז פרא עם חציל - מנה מדליקה. יופי
8. "מרכיבים מנות"
איזה אופנה   (12.11.07)
משום מה האופנה היום היא לשים הכל בערימות אחד על השני. הכל נראה כמו ערימה אחת מטושטשת. האורז על החצילים היה נראה הרבה יותר מזמין לטעום אם היית מניחה את החצילים לצד האורז וזולפת טחינה על שניהם כך שלא הכל יכוסה. כנ"ל בכתבה אחרת שבה שמו את דג על החיטה ואת סלט השומר (הקר!) על הדג...
9. האורז עם חציל נראה שאכלו אותו כבר כמה פעמים והוא לא נקלט
נחליאלי   (12.11.07)
10. שאלה על קליית חציל
תימוש ,   שוויץ   (12.11.07)
האם אפשר לקלות חציל על כיירים חשמליות? והאם יוצא אותו דבר? תודה על המתכונים!
11. מי זו יעל גרטי??? למה לא רושמים מי הוא הכותב...
לירון   (12.11.07)
12. ל-10
החציל האציל   (12.11.07)
ניתן בהחלט לקלות חציל על כיריים חשמליים,אך ורק אם אלו כיריים עם גוף חימום להט רגיל,לא מומלץ אם הכיריים הם בעלי גופי חימום הלוגניים,עטפי את החציל בשכבה אחת או שתי שכבות נייר אלומניום,להדק היטב את הקצוות ופשוט הניחי על הכיריים ישירות..וכשמתרכך בצד אחד,הופכים לצד השני,שנים עשינו כך במילואים,והתוצאה,כמו על כיריים רגילות.
13. אורז בר אפשר להשיג אצל עמרני בשוק הכרמל
דליה ,   מרכז   (12.11.07)
14.  הבהרה בנוגע ל- wild rice
שאול ,   ראש פינה   (12.11.07)
אמנם אורז פרא שייך לסוג (genus) שונה מזה של האורז הרגיל אבל גם הוא שייך למשפחת הדגניים (poacea)
15. אין על עמרני! צודקת וגם...
ל-13 ,   תל אביב   (12.11.07)
יש לו תערובת מדהימה,שהם מכינים שנקראת "ג'עלה".היא מכילה:סומסום,גרעיני חמניה,צנוברים,בקיצור,תערובת מנצחת שאפשר להשוויץ בה עם כל מתכון!!! בכלל,אין על עמרני בתבלינים ומה לא...
16. שודדים אתכם!!!
מינסוטה   (12.11.07)
אורז בר עולה בסופר במינסוטה 3-4 $. למה 80 שקל??? אמנם בריא אבל עדין זה לא זהב
17. מה לגבי אורז אדום?
גוגי   (13.11.07)
גם להימשלי וגם (להבדיל אלפי הבדלות רחמנא ליצלן) לסוגת יש אורז אדום - עד היום לא הצלחתי להנות משניהם, בעיקר מאחר ולא משנה כמה זמן אני מבשל אותם, הם תמיד קצת יותר מדי "אל דנטה". רעיונות?
18. גרטי, מתי תכיני כתבה על אנטריקוט?
גליקמן   (13.11.07)
19. למעונינים להשיג
מיכל ,   מרכז   (12.11.07)
ניתן להשיג בלגעת האוכל לישנסקי 9 ראשל"צ או הסדנא 4 רעננה.
20. יעל שכחתי להגיד שצריך להיזהר שיש חיקויים
אורית עדן טבע מרקט   (13.11.07)
יש חיקויים בארץ של אנשים שלוחקים אורז רגיל וצובעים אותו. צריך לשים לב לקנות מחברה ידועה ולא לשלם סתם כסף לפעמים זול יותר אבל סתם לאורז צבוע.
21. אורז פרא עם חציל קלוי, טחינה ירוקה וגרעינים
עמדה 154   (13.11.07)
אוף שכחתי לקנות פטרוזיליה. מקווה שלא יתפרע לי האורז בינתיים.
22. היזהרו מתערובת אורז רב-גוני במשקל - האורז השחור צבוע
צובע את המים והסיר ,   בשחור משחור צבע מאכל   (13.11.07)
23. ל-17- אורז אדום
יעל גרטי   (13.11.07)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3290341,00.html
24. יעל, אנא תקני בכתבה,
מיכל   (14.11.07)
זו סתם הטעיה לכתוב שאורז בר הוא קטנייה. זו ממש לא קיטנייה כי אם סוג של עשב, דגן, אמנם לא אורז אבל בהחלט יותר קרוב לאורז מאשר לקטנייה.
25. מתכונים לאורז בר
משה   (14.11.07)
ניתן למצוא מתקונים נמקוריים לאורז בר ב http://enter-system.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=260499&depart_id=29838
26. קניתי תערובת והיא פשוט נצבעת בבישול
נעמה ,   ירושלים   (18.11.07)
איך מבשלים שזה יצא אחד אחד כמו בתמונה ולא עיסה חומה שחורה? האם קניתי חיקוי?
27. יקר
אני ,   צפון   (19.12.07)
אורז פר א מצויין וטעים מאד וכמובן בריא אבל מאד מאד יקר 03 שקל קילו לבית שאוכלים בו המון אורז זה מאד יקר
28. תיקון יעל - אורז בר לא קיטניה
מיצי   (08.03.08)
אורז בר הוא לא דגן אבל גם לא קיטניה אלא עשב
29. מעולה!
טבעונית   (25.01.11)
טעים ובריא וכיף שיש אותך
30. אורז פרא
צפונית ים תיכונית   (05.07.13)
טעים ואגוזי  שווה להכין זה משדרג את האורז הלבן.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה