|
1. מיצמיצ, הכתבות שלך בדיוק בשבילי!
איזה כיף לי :-)
|
|
|
2. מעניין מדוע אנשים מתבלבלים?
|
|
|
3. אין אבל אין על אורז
צ'ינג ווהא צ'ונג , |
קוסטה ריסה |
|
(12.11.07) |
|
|
|
4. מקווה שהאורזבר עם חציל יותר טעים ממה שנראה
|
|
|
כל יום לומדים משהו חדש, לא ידעתי שאורז בר נחשב לקטניה. בגלל המחיר הגבוה שלו, 80 שקל לקילו, אני קונה 200 גרם מבשלת ומקפיאה. כל פעם שאני מכינה אורז מלא אני מוסיפה מהאורז המוכן. משדרג את המנה פלאים.
|
|
|
אורז הבר אמנם אינו אורז אך הוא דגן קרוב מאוד לאורז האמיתי.
|
|
|
סוף סוף עשית לי סדר בבלגן.
אורז פרא עם חציל - מנה מדליקה.
יופי
|
|
|
משום מה האופנה היום היא לשים הכל בערימות אחד על השני. הכל נראה כמו ערימה אחת מטושטשת.
האורז על החצילים היה נראה הרבה יותר מזמין לטעום אם היית מניחה את החצילים לצד האורז וזולפת טחינה על שניהם כך שלא הכל יכוסה.
כנ"ל בכתבה אחרת שבה שמו את דג על החיטה ואת סלט השומר (הקר!) על הדג...
|
|
|
9. האורז עם חציל נראה שאכלו אותו כבר כמה פעמים והוא לא נקלט
|
|
|
האם אפשר לקלות חציל על כיירים חשמליות? והאם יוצא אותו דבר?
תודה על המתכונים!
|
|
|
11. מי זו יעל גרטי??? למה לא רושמים מי הוא הכותב...
|
|
|
ניתן בהחלט לקלות חציל על כיריים חשמליים,אך ורק אם אלו כיריים עם גוף חימום להט רגיל,לא מומלץ אם הכיריים הם בעלי גופי חימום הלוגניים,עטפי את החציל בשכבה אחת או שתי שכבות נייר אלומניום,להדק היטב את הקצוות ופשוט הניחי על הכיריים ישירות..וכשמתרכך בצד אחד,הופכים לצד השני,שנים עשינו כך במילואים,והתוצאה,כמו על כיריים רגילות.
|
|
|
13. אורז בר אפשר להשיג אצל עמרני בשוק הכרמל
|
|
|
14. הבהרה בנוגע ל- wild rice
שאול , |
ראש פינה |
|
(12.11.07) |
אמנם אורז פרא שייך לסוג (genus) שונה מזה של האורז הרגיל אבל גם הוא שייך למשפחת הדגניים (poacea)
|
|
|
15. אין על עמרני! צודקת וגם...
ל-13 , |
תל אביב |
|
(12.11.07) |
יש לו תערובת מדהימה,שהם מכינים שנקראת "ג'עלה".היא מכילה:סומסום,גרעיני חמניה,צנוברים,בקיצור,תערובת מנצחת שאפשר להשוויץ בה עם כל מתכון!!! בכלל,אין על עמרני בתבלינים ומה לא...
|
|
|
אורז בר עולה בסופר במינסוטה 3-4 $. למה 80 שקל??? אמנם בריא אבל עדין זה לא זהב
|
|
|
גם להימשלי וגם (להבדיל אלפי הבדלות רחמנא ליצלן) לסוגת יש אורז אדום - עד היום לא הצלחתי להנות משניהם, בעיקר מאחר ולא משנה כמה זמן אני מבשל אותם, הם תמיד קצת יותר מדי "אל דנטה". רעיונות?
|
|
|
18. גרטי, מתי תכיני כתבה על אנטריקוט?
|
|
|
ניתן להשיג בלגעת האוכל לישנסקי 9 ראשל"צ או הסדנא 4 רעננה.
|
|
|
20. יעל שכחתי להגיד שצריך להיזהר שיש חיקויים
אורית עדן טבע מרקט |
|
|
(13.11.07) |
יש חיקויים בארץ של אנשים שלוחקים אורז רגיל וצובעים אותו. צריך לשים לב לקנות מחברה ידועה ולא לשלם סתם כסף לפעמים זול יותר אבל סתם לאורז צבוע.
|
|
|
21. אורז פרא עם חציל קלוי, טחינה ירוקה וגרעינים
אוף שכחתי לקנות פטרוזיליה. מקווה שלא יתפרע לי האורז בינתיים.
|
|
|
22. היזהרו מתערובת אורז רב-גוני במשקל - האורז השחור צבוע
צובע את המים והסיר , |
בשחור משחור צבע מאכל |
|
(13.11.07) |
|
|
|
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3290341,00.html
|
|
|
זו סתם הטעיה לכתוב שאורז בר הוא קטנייה. זו ממש לא קיטנייה כי אם סוג של עשב, דגן, אמנם לא אורז אבל בהחלט יותר קרוב לאורז מאשר לקטנייה.
|
|
|
ניתן למצוא מתקונים נמקוריים לאורז בר ב http://enter-system.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=260499&depart_id=29838
|
|
|
26. קניתי תערובת והיא פשוט נצבעת בבישול
נעמה , |
ירושלים |
|
(18.11.07) |
איך מבשלים שזה יצא אחד אחד כמו בתמונה ולא עיסה חומה שחורה? האם קניתי חיקוי?
|
|
|
אורז פר א מצויין וטעים מאד וכמובן בריא
אבל מאד מאד יקר 03 שקל קילו
לבית שאוכלים בו המון אורז זה מאד יקר
|
|
|
28. תיקון יעל - אורז בר לא קיטניה
אורז בר הוא לא דגן אבל גם לא קיטניה אלא עשב
|
|
|
|
|
30. אורז פרא
צפונית ים תיכונית |
|
|
(05.07.13) |
טעים ואגוזי שווה להכין זה משדרג את האורז הלבן.
| |