אוכל  טעם החיים
אחד-אחד: 3 מתכוני אורז פשוטים
קרין גורן
פורסם: 07.01.08, 10:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 25 תגובות ב-25 דיונים
1. להגיד על חנוך בר שלום "תימני שעבד במס הכנסה החליט להיות שף
ע   (07.01.08)
ןלהוציא ספר" - זה אחד הדברים הכי מגוחכים שאפשר לכתוב: א. מה זה חשוב שהוא תימני?? ב. מה זה חשוב שהוא עבד במס הכנסה? גם את, קרין, היית מתכנתת לפני שהתחלת לאפות ג. הוא עבד 17 שנה במקצוע לפני שהוציא ספר!! כמה זמן את עבדת במקצוע עד שהוצאת ספר? שנתיים? שלוש? כמה דקות עבדת בקונדיטוריה?? למה לעשות בדיחה מהבנאדם?? האם מישהו כתב עליך: מתכנתת מרוקאית מחליטה להיות קונדיטורית ולהוציא ספר?? בקיצור: קרין, יצאת חומוס.
2. אורז אחד אחד
פשושית ,   הרצליה   (07.01.08)
תעזבו אתכם מהמתכונים של כל שף ו/או טבח, אין אבל פשוט אין על אופן בישול האורז שהפרסים מבשלים, אין סוף צבעים, אין סוף טעמים, אין סוף תוספות. שאף אחד לא יבלבל לכם את המוח, רק בישול פרסי, הכי טעים בעולם.
3. אשכנזיה שעבדה בדואר החליטה ליהיות שפית
זיו   (07.01.08)
זה אולי נשמע בדיחה. אז כן.. זה בדיחה. כי יצא לה אוכל מכובס ודגים מתוקים. אהבת את זה קרין גורן? אז למה לערב עדות בכתבה?
4. קרין, לא לעניין.
(07.01.08)
מסכימה עם 1. לא לעניין לפתוח כתבה כפי שהצגת את חנוך,האמת שציפיתי ממך ליותר עומק, בקיצור קרין, לא מתאים.
5. מה כל כך פשוט במתכונים???
(07.01.08)
6. כרגיל, אתם שוגים בקריאה.
דן ,   תל אביב   (07.01.08)
תקראו את המשפט כמו שהוא עד הסוף ותבינו שהחלק החשוב במשפט הוא " זו הייתה תחילת ההתאהבות של השף חנוך בר-שלום בבישול." אל תחפשו בכוח שגיאות אצל אנשים, הכתבה מדברת על אורז, אז תתרכזו באורז. במידה ויש לכם משהו רע לכתוב על האורז שיצא, זה המקום. נ.ב, קרין עבדה יממות ארוכות בקונדיטוריה של לחם ארז, ואחראית למיטב המתכונים שנעשים שם.
8. ל-1, 3, 4 העלובים...
קצת הבנת הנקרא   (07.01.08)
לא היתה פה שום רמיזה עדתית, הנה שוב באים המקופחים וקופצים בלי להבין מה הם קראו. בסך הכל היא הציגה את הרקע בצורה משעשעת (נשמעת כמו התחלה של בדיחה). הכאילו-צדקנות הזאת ממש פאתטית, במיוחד כשהמסקנה היא שאתם לא יודעים לקרוא משפט פשוט. אז מי פה יצא חומוס? קרין היקרה, את מקסימה ומוכשרת ושום דבר לא יכול לקחת ממך את זה! מעריצה נאמנה שלך
9. 6 - כמה יממות ארוכות היא עבדה אצל לחם ארז?
דנה   (07.01.08)
היא היתה שם מפתחת מתכונים - ולא קונדיטורית מן המניין
10. היי, מה קרה לכם?
רולי   (07.01.08)
קצת הבנת מה שבין השורות. הקטע על שף תימני וכו' נכתב בסך הכל בחיבה, מה לא ברור פה? די עם רגשי..
11. חוסר טעם בפתיחה-ממש מיותר
גלית   (07.01.08)
ויש לי חוש הומור ואני צינית וכו וכו אבל ...למה? מי אומר היום "תימני". חשבתי שמאז חסמבה מנשה נעלם. לא מתאים ולא ראוי- גם אם זה ממש לא מכוונה ואני מאמינה שלא היתה לקארין כוונה רעה. עורך טוב היה יודע מה לעשות.
12. תגובה ל3
sideffect   (07.01.08)
יש לך רגשי נחיתות,טפל בזה
13. על מה קפצתם כל כך ?
מור ,   מרכז   (07.01.08)
קראתי ושוב פעם קראתי ולא מצאתי שום פגם בניסוח של קרין. אני רק מצאתי פירגון מצידה לשף חנוך בר שלום.
14. הבא שיקרא לאוכל "מנחם" יחטוף ממני קדרית ירקות שורש מנחמת
על הראש! ,   רוצה חיבוקי?   (07.01.08)
15. ל 8 - תתפלא- אני אשכנזיה
1   (07.01.08)
כך שנאום המקופחים שלך לא מתאים.. אותי הבדיחה של קרין ממש לא משעשעת. אולי כדאי שקרין תתרכז בלאפות עוגות במקום בלשעשע.
16. מתכון מעולה לאורז קל בטריוף ללא אבקות ומעולה!
יהיה   (07.01.08)
כפ שמן זית לחממם לטגן כוס וחצי אורז לשים כפית מלח קורט פלפל שחור קורט חוויאג' של התיימנים כף לימון כף סוייה קורט סוכר לאחר סיום הטיבול הזריז 4 דק' תוך כדיי ערבוב להוסיף מים 3 כוסת יוצא מעולה!!! (על גז גבוהה תוך כדי בחישה עד שרותח להנמיח את האש וסגירת הסיר
17. 16 - נשמע מעולה. יותר טוב מכל הכתבה הזו
ליידי   (08.01.08)
18. למגיבים לפתיחה
קשקשת ,   ברשת   (08.01.08)
קודם כל, די ברור שהיא לא התכוונה פה ללעוג למוצא התימני שלו או משהו כזה. יכול להיות שהפתיחה לא היתה הכי מוצלחת אבל אני ממליץ לכולם לנשום עמוק ולהרגע. גםאם הייתה פה בדיחה עדתית, מה שלא הייתה, זה לא סוף העולם. בדיחות עדתיות הן חלק מההווי הישראלי ואף אחד עדיין לא מת מהן. וקיימות בדיחות עדתיות על כוווולם, אשכנזים, ספרדים, מרוקאים, פולנים ומי לא. בעיניי עדיף בהרבה שיספרו בדיחות עדתיות מאשר שנהפוך למדינת פוליטיקלי קורקט כמו ארה"ב, שם אנשים עסוקים כל היום בלדבר על כלום (הנועזים ידברו על מזג האויר) רק מחשש שלא יעליבו מישהו בטעות.
19. אפשר לקבל מתכונים לאורז מתוק בחלב? מחמם את הלב בחורף...
ריזוטה   (08.01.08)
20. ל-19, המתכון שלי לאורז בחלב
רוני   (08.01.08)
מבשלים מים וחלב ביחס של 1 ל-1 . מוסיפים אורז (שטוף) ביחס של חצי כוס אורז לשתי כוסות נוזלים. סוכר לפי הטעם. מבשלים עד שמתקבל מרקם דייסתי. (אפשר גם לאכול דליל יותר, לפי הטעם). אם רוצים דייסתי יותר, ניתן להוסיף 2 כפיות קורנפלור מדוללות במים קרים ואז מתקבל מרקם דביק יותר. ממש יאמי! מרשם בלקני של אמא שלי. בלדינו: סוטלצ'. בתאבון.
21. קרין כולה פוזה, למרות שהיא מנסה להראות חברמנית
tsiona ,   holon   (08.01.08)
אך בפועל היא סתם התנפחה מעל היכולת והצורך עוד מוכרת מוצרי מטבח במעטפת שף מישפחתי מי היא בכלל??
22. קיצ'רי אתם מכירים? לוקח בגדול:כנסו
טלטל   (08.01.08)
באמת מתכון פשוט {לאוהבי השום} מחממים סיר עם מעט שמן ןמעט חמאה מוספים 3-4 שיני שום כתושות! מיד להוסיף כוס וחצי אורז 3/4 כוס עדשים כתומות- לערבב למלא מים מעל האורז {כרגיל} מיד להוסיף קופסת רסק עג' קטנה חצי כפית כמון מלח ופלפל לפי הטעם לבשל עד שהמים נספגים 'לכבות ולחכות כמה דק' - יוצא מעדן אנחנו נוהגים לאכול עם יוגורט וסלט עגבניות עם בצל ופטרוסליה תהינו חברים
23. מה זה האמירה הגזענית בפתיחה-לא חכם!!!
ענת   (09.01.08)
24. זמן בשול?
(09.01.08)
כמה זמן מתבשל האורז על אש נמוכה?
25. אורז עם חלב
(10.01.08)
המאכל האהוב עלי בתור ילדה, כיום נהנים ממנו הילדים שלי: הכי פשוט לבשל את האורז קודם במיקרו עם מים 15 דק.(בישול בחלב ארוך ותמיד נשרף...).לחמם חלב בסיר, להוסיף סוכר ומקל וניל או מקל קינמון, להוסיף את האורז המבושל... להגיש עם קינמון מפוזר למעלה...
26. ל 2
אא ,   אשקלון   (13.01.08)
האם יש לך מתכון מנצח אשמח לקבל . תודה אא אשקלון
חזרה לכתבה