אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
בלי לוקשים: קניידלך כמו שסבתא מכינה
רותי קינן
פורסם: 10.04.08, 09:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 57 תגובות ב-55 דיונים
1. בעניין המרגרינה
אמא גדולה ,   חיפה   (10.04.08)
נראה לי שכדאי קודם להמיסה ולהוסיפה לתערובת אחרי שהצטננה(כדי שלא תהייה שם חביתה עם הביצים..)
2. רצוי להשתמש בשמן או בחמאה ולא במרגרינה
מיה   (10.04.08)
3. לא נורא,שכחתי את השבוע שעבר..תודה על המתכון
קרן   (10.04.08)
4. כשרות...
גולי ,   מרכז   (10.04.08)
האם כאשר מוסיפים אבקת אפיה זה לא הופך לחמץ
5. קניידלך כמו שסבתא הכינה
מרכז   (10.04.08)
מרגרינה????? מי היום משתמש ברעל הזה? שלא נדבר על זה שממש,אבל ממש אין בה ובאבקת אפיה צורך במתכון לכופתאות!
6. מרגרינה ואבקת אפיה????מאיפה הבאת את זה?
(10.04.08)
אנחנו בפולניה עושים בלי. חבל להוסיף - זה לא טעים, זה משמין נורא וזה ממש לא בריא ולא נחוץ. אני שמה כמה טיפות שמן רגיל ונגמר הסיפור.
7. בחיים לא שמעתי ששמים מרגרינה בקנידלך !
נאוה ,   ת"א   (10.04.08)
המתכון אמור להיות עם הוספת קצת שמן ולא שום מרגרינה וגם בלי אבקת אפיה. יש גבול לדמיון הפורה.
8. קניידלך מופחתי פחמימות
בישולוג   (10.04.08)
http://www.bishulog.co.il/blog/2008/04/04/מתכון-נבון-לפסח-קניידלך-מופחתי-פחמימו/
9. זה לא המתכון המקורי. כנסו
הפולניה ,   פולין. סתם... ת"א.   (10.04.08)
בקניידלעך אמיתיים במקום מרגרינה שמים שומן של עוף (קצת, לא מרגישים כ"כ בטעם) ומוסיפים בצל מטוגן. וזה המקורי..
10. מרגרינה ואבקת אפיה? בשביל מה
אורית   (10.04.08)
כל החומרים הלא בריאים האלה?? פיכסה. אפשר לעשות קיינדעלך מצויינים עם שמן ובלי שום אבקת אפייה.
11. סבתא ממש לא השתמשה במרגרינה
עננה   (10.04.08)
מרגרינה זה השמן של העצלנים של העת החדשה. סבתא שלנו השתמשה בשמאלץ! ולחרוצים שביניכם - בכל פעם שאתם קונים עוף, תבקשו מהקצב להוריד את השומן ולשים לכם בשקית נפרדת. תקפיאו את זה. כשמגיע פסח, תוציאו את כל שקיות השומן המוקפאות, שימו במחבת ותתחילו לטגן... השמן שיוצא זה שמאלץ המפורסם שנותן לקניידלעך את הטעם האלוהי שלהן, ואת הגריבלעך (שזה החתיכות הקריספיות שנשארות אחרי שכל השומן יצא מהן, דהיינו עור קריספי), ממליחים קצת ואוכלים עם מצה. בתיאבון
12. אין על הקניידלך של אמי
ירון ,   כפ"ס   (10.04.08)
כל מה שטעם אותו, התאהב, קניידלך טעים ולא עבש ובטעם אבק...
13. לא להעיז ולעשות את זה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המקיא בשער   (10.04.08)
14. לא כמו הסבתא שלי
בשלנית מנוסה   (10.04.08)
קניידלאך מכינים עם שמן ולא מרגרינה - אבל אם את רוצה להיות אמינה למקור אש שמאלץ. ואין כל צורך באבקת אפיה - מים, שמן, בצים וקמח מצה - למה להסתבך??
15. מרגרינה ואבקת אפיה
אתי ,   תל אביב   (10.04.08)
מספר5 את ממש צודקת
16. המתכון שלי פשוט ומנצח
דנצ'וק   (10.04.08)
על כוס קמח מצה, כוס מים רותחים, כף שמן רגיל,1 ביצה וכפית אבקת מרק.כדי שהקיניידלך יהיו אוורירייים אני מקציפה את חלבון הביצה. מבשלת במים רותחים או במרק צח בהצלחה ובתיאבון
17. המתכון האמיתי
שלומית   (10.04.08)
במתכון האמיתי אין לא מרגרינה ולא אבקת אפיה. מרגרינה סתם גרועה ואבקת אפיה תייצר לכם קניידלך במרקם של ספוג. להלן המתכון המדויק: לתוך כוס קמח מצה שמים כוס אחת של מים רותחים ושתי כפות שמן רגיל. לאחר עירבוב שמים שתי ביצים וחצי כפית מלח. מהתערובת מכינים כדורים בגודל כדור פינג פונג, אותם מבשלים בסיר עם מים רותחים מומלחים או ששמתם בהם כף אבקת מרק. יש לבשל חמש דקות אחרי שהקניידלך צפים. מכמות של כוס אחת קמח מצה תקבלו כעשרים כופתאות בגודל שציינתי. בתיאבון.
18. מס'9 למה אצלך חצי הסבר + תהליך לוקה? זה לא סתם שומן עוף אלא
צאצא של דוברי ,   יידיש ליטאית   (10.04.08)
שומן שטוגן עד להפיכתו לשמאלץ. ומכיוון שאת היחיד/ה שכתב/ה עד עכשיו את המילה בצל אז ייתכן כי במשפחתך הוסיפו (אולי) בצל קצוץ לא-דק שטוגן באותו שומן-עוף יחד עם חתיכות עור ומלח עד לקבלת גריווענעס. לאלו יש שם בעברית: שויסק (Shvisak), "עברית קשה שפה",מה לעשות.
19. אף כי באירופה הישנה השתמשו גם בשמאלץ משומן תרנגולת כדי
MEISHL,גם ליטוואק עם ,   יידיש ליטאית(המעטירה   (10.04.08)
להכין קניידלעך,הרי שהדרגה העליונה היתה שייכת ללא עוררין ל...שומן-אווז. נקודה. באותם ימים טענו כי בנוסף לטעם נותן שמאלץ משומן אווז אפקט תופח לקניידלעך,שעושה אותם אווריריים ולא דחוסים. אפשר כי שמאלץ משומן תרנגולות גם הוא מיטיב עם הקניידל,הכל עניין של לנסות בלי פחד.לבטח יהיו עוד חוץ ממני שישמחו לשמוע על כך. בתאבון וברכות!
20. כמו שפולניה היתה אומרת
יונתן   (10.04.08)
זה שהשונאים שלי יוכלו מכינים עם שמאלץ וללא אבקת אפיה מאיפה המצאת את זה, אף אחת מהפולניות לא היתה מכינה כך
21. ככה סבתא שלה הכינה
פולניה   (10.04.08)
מה אתם קוטלים את הסבתא שלה מה??? חבל שסבתא שלי מתה, הייתי שואלת אותה איך הכינה. בינתיים אני אקנה את האבקשה מהסופר ואכין לפי ההוראות עד שמישהו או מישהי כאן יביא את המתכון השווה של סבתא שלו שהוא גם בריא וגם פולני. בתאבון.
22. מומלץ להוסיף
סבתא אושי ,   הרצליה   (10.04.08)
מעט אגוז מוסקט מגורר, התוספת שתופסת!
23. ללא מרגרינה
רותי ,   מרכז   (10.04.08)
אין שום צורך במרגרינה, הקניידלך יוצאים רכים וטעימים פרורי מצה, מים רותחים, מלח, פלפל, 2 בייצים פשוט תענוג וטעים לחיך חג שמח
24. ולא יזיק
יקיר ,   תל אביב   (10.04.08)
להוסיף קצת ירק למרק, הצלחת נראית אנמית. ורצוי הרבה סלרי! ובמקום קמח מצה, אני משתמש בסולת, למי שלא בדיוק שומר, כמובן. ובוודאי בלי מרגרינה ובלי אבקת אפיה.
25. המתכון האמיתי!ההונגרי!
מרים ,   אץ ישראל   (10.04.08)
אכן אין כמו קניידלעך אמיתיים אבל.... ההכנה הרבה יותר פשוטה, קמח מצה, מים, שמן,ביצים,מלח, פלפל שחור. בקערה טורפים את הביצים לפי הכמות הרצויה, מוסיפים מים, שמן, תבלינים מערבבים הכל היטב מוסיפים קמח מצה כמה שלוקח, התערובת צריכה להיות קלה, לא מוצקה מדי. אפשר ורצוי להוסיף למרק לאחר הרתיחה ולבשל בתוך המרק.הקניידלעך סופגים את טעם המרק. יוצא מעדן!
26. סבתא לא הכינה קניידלך, אלא אוכל טעים...
אביבה ,   רמת גן   (11.04.08)
אנחנו לא פולנים. מזל
27. שומן עוף, או כבש, או בצל מטוגן במעט שמן.
בוז למרגרינה   (11.04.08)
28. שימו בתערובת שמן או חמאה. פשוט מאוד
פולניה   (11.04.08)
29. שמאלץ של
oren miriam ,   beer sheva   (12.04.08)
שומן אווז!!! אך ורק שומן אווז למדקדקים. למדקדקים לייט - שמן צמחי. ושמאלץ של אווז יש למכירה בחנויות. המתכון בכתבה - דוחה.
30. מה זה הגוש בטון הזה? סבתא שלי הכינה פאצ'ה, זה טעים!!!
גילי ,   פ"ת   (11.04.08)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה