אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
בלי לוקשים: קניידלך כמו שסבתא מכינה
רותי קינן
פורסם: 10.04.08, 09:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 57 תגובות ב-55 דיונים
31. מה זה גושי הבטון האלה? הסבתא שלי הכינה פאצ'ה, זה אוכל זה!!!
גילי ,   פ"ת   (11.04.08)
32. דרך קצת שונה להכנת הקניידעלך
כרמית ,   צפון הארץ   (12.04.08)
אני למדתי מחמותי דרך קצת שונה וטעימה: 3 מצות - לשבור ולפורר אך להשאיר חתיכות. לצקת מרק עוף צח ולהניח מעט להתרכך. לטגן בצל קצוץ ולהוסיף להוסיף 2 ביצים, פפריקה מתוקה פלפל שחור טחון טרי, מלח וכף-שתי כפות קמח מצה לערבב ולהניח עוד מעט. לגלגל בעדינות (קצת עיסתי אך שווה) ולבשל עד להתרככות. טעם חלומי שווה את המאמץ
33. דיכאתם אותי...
אורית   (11.04.08)
כבר הוצאתי דף ועט לרשום את המתכון וחרי קראתי את התגובות התבלבלתי לגמרי ואין לי מושג איך עושים קניידלך...אני,כמו מגיבה נוספת,אקנה את האבקה המוכנה בסופר,אני בכל מקרה מרוקאית כך שאין לי מושג באמת מה הטעם של הקניידלך של סבתא...
34. והסוד של דודה חנה - את העיסה להניח במקרר לכמה שעות...
אוורירי כמו ענן ,   וטעימים ביותר.   (11.04.08)
בלי אבקת אפיה, ללא מרגרינה - עדיף שומן עופות ובמקום מים רותחים - להוסיף כוס מרק עוף עם השומן. וכמובן הרבה פלפל שחור. לבשל הקניידלאך לפחות 40 דקות.
35. קניידלך כמו של סבתא - במקום מרגרינה שומן חזיר
סבתא סורגת   (11.04.08)
36. וסבתא שלי דווקא
חיכע   (11.04.08)
כן מכינה עם מרגרינה אבל בלי אבקת אפייה. יוצא מ ע ו ל ה
37. מספר 9 - זה המתכון האמיתי !!!
ישראלית עם קניידלך   (11.04.08)
38. קניידלך
רבקה ,   קריות   (11.04.08)
אפשר בבקשה לקבל את המתכון?
39. בחיי הגזמה
חנה ,   טבעון   (12.04.08)
מה זאת ההתקפה חסרת הרסן הזאת יש לי את ספר בישול לפסח של הכותבת יש שם מתכונים נפלאים אחד אחד ניסיתי ועשיתי הכל ויצא מעולה כל איש יגוון לפי ראות עיניו שמן במקום מרגרינה ידלג על אבקת אפיה אם לא נראה לו אבל למה להתלכלך שיהיה חג שמח וכשר והעיקר אחדות
40. רק לפני יומיים שלושה, נתתם כאן מתכון נפלא לכופתאות
אהובה   (12.04.08)
41. לא מים רותחים ודאי לא מרגרינה
בשלן ,   טבריה   (12.04.08)
אני משתמש במים קרים. אם עושים את הקניידלך במים חמים הם יוצאים רכים ודוחים. אני מכין אותם קשים וקטנים במרק צח עם מעט שמן זית ומוסיף גם פטרוזיליה קצוצה דק. בלי מרגרינה ובלי אבקת אפיה (שעושה אותם עוד יותר רכים). במקום מלח אני שם מעט אבקת מרק והרבה פלפל שחור. - זה המתכון המנצח
42. ועוד טיפ... במקום המים...
דבי   (12.04.08)
במקום מים אני מוסיפה מרק עוף שבו יתבשלו הכדורים בסוף.. זה מפולניה... ובכלל אין פה חוקים.. כל אחד יעשה מה שמתאים לו!
43. לכרמית -תגובה 32
ester   (12.04.08)
בבקשב להסביר מה הכוונה מגלגלת בעדינות..מה מגלגלת ואיך מבשלים..האם את אופה או מטגנת או לא ברור..על פניו זנ נשמע כפשטידה..ניתן להסביר לי גם במייל..תודה וחג שמח
44. לנאווה , מס 7
(12.04.08)
לא שמעת על מרגרינה? ואני לא שמעתי על "בלי" . לא כיום כמובן ,לפני 30 ו 40 שנים שחמאה היתה מאכל לעשירים בלבד..
45. קניידלך בנוסח ייקי
היקית ,   השרון   (12.04.08)
כך או אחרת אבל מוסיפים שקדים טחונים ומעט תמצית שקדים. לאתגידו שלא אמרתי שצריך לשבת אחרת -תיפלו על התחת ! שלא תגידו שלא אמרתי - מעדן !!!
46. תוספת לקניידלך
ח .נ ,   עמק בית שאן   (12.04.08)
גם אני לא מחפשת צרות,לכן קונה את האבקה של אוסם ומכינה לפי המתקון בתוספת 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק וקצת פלפל לבן+כף שמן ,מערבבת היטב ומבשלת עד שהכדורים צפים ועד קצת,מעבירה למרק העףשם הם סוגים את הטעם עד הגיעם לצלחת וכן גם דודתי ז"ל השתמשה במרגרינה ללא אבקה היה נפלא אבל היום כבר מוטב לא
47. יקיריי, הרגע עשיתי קניידלאך בהצלחה רבה להלן המתכון
אלונה ,   כנסו   (12.04.08)
1 כוס קמח מצה, 1 כוס מים רותחים 2 כפות שמן,2 ביצים חצי כפית מלח ופלפל שחור, להרתיח סיר מים ליצור כדורים ולבשל..טעים מאד בתיאבון וחג שמח, קראתי את המתכון וכן את תגובותיכן ועיצותיכם וזה מה שיצא...תודה
48. מרגרינה זה רעל
תתקדמו קצת   (12.04.08)
49. מתכון נפלא לקניידעלך- כדאי להכנס!!!
איילת שטרן ,   מודיעין   (12.04.08)
חמוי יקר לימדה אותי להכין קניידעלך נפלאים- 2 ביצים כף מיים כפית אבקת מרק כוס קמח מצה מרתיחים מיים עם מעט מלח, יוצרים עיגולים, ומבשלים רבע שעה, טעם.... נפלא!! ממש אין ורך שומן מרגרינה ובטח שלא באבקת אפייה.... תודה לחמותי ובתיאבון לכל עם ישראל, פסח כשר ושמח!!
50. קניידלך
מירי ,   צפון   (13.04.08)
גם אני חושבת שאן צורך באבקת אפיה המירקם של הקניידלך האמיתיים צריכים להיות דבקה כן דביקים במרכז הקניידלה חג שמייח לכולם
51. פטנט גאוני לקניידלך,מי שלא נכנס מפסיד
מגיבה מהשרון ,   רעננה   (13.04.08)
הגיתי רעיון מקורי לשיפור הקניידלך , אני קוצצת פטרטזליה שמיר נענע שום פלפל ומלח , ופשוט ממלאת את הקניידלך,ואז מבשלת כרגיל במים או מרק, ואז כאשר מגישים במרק וחוצים לשניים הקניידלך יפים למראה בשני צבעים , והירק מתפשט במרק...פשוט שגעון וטעים להפליא.
52. מתכון מנצח שנים רבות לקנידלעך נפלאים
רעננה   (12.04.08)
1 כוס קמח מצה 1 כוס,פחות 4 כפות - מים רותחים, לתוכם בוחשים כפית אחת אבקת מרק עוף. 1 כף שמן סויה רגיל 1 כף יין מתוק לקידוש - כן כן זו לא טעות 2 ביצים גדולות מלח, פלפל שחור, אפשר להוסיף בצל מטוגן כ 2 כפות, אפשר אם אוהבים, פטרוזיליה קצוצה דק כ 2 כפות. כל החומרים למעט הביצים מערבבים יחד ומשהים ל 20 דקות בערך. בוחשים היטב ומוסיפים ביצה אחר ביצה. משהים ל 20 דקות נוספות. בינתיים מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים עם 1 כפית מלח. צרים כדורים לא גדולים (כ3 ס"מ קוטר), כאשר צפים כל הכדורים, מקטינים האש ומבשלים עוד כ 15 דקות. מסננים, מעבירים למרק חם ואוכלים בהנאה. פסח שמח וכשר ובתיאבון!
53. ל-47 כמה כופתאות יוצאות מכמות זו והאם הם לא קשות?
יעל   (13.04.08)
54. לגילי ממספר 30
רויטל   (13.04.08)
בטח בחיים לא טעמת קניידלך ואם טעמת זה היה ממישהו שלא יודע לבשל. לא מבינה למה המיזרחיים לא יכולים לפרגן לאוכל של אשכנזים. כל החיים הם רק בתחרות עם עצמם. תמשיך לאכול את הפאצ'ה שלך (קיבת חיה אנשים!!) ותחנק מקינאה.
55. קניידעלעך
שרה מיקובסקי ,   רמת גן   (13.04.08)
לי יש מתכון מבית אמא והוא מאוד מוצלח לכן אמסור אותו כדי שגם אחרות יהנו ממנו קילו קמח מצות כוס שמן 2 ביצים מים רתוחים פושרים כף מרק עוף אבקה מלח פלפל ובצל מטוגן מערבבים הכל יחד ונותנים עיסה קצת לנוח , לאחר מכן מרתיחים סיר גדול עם מים וכאשר המים רותחים עושים כדורים עגולים קטנים וזורקים למים כ - 5 דקות ומוצאים על מסננת . בתאבון מכל הלב וחג פסח כשר ושמח לכל עם ישראל אמן
תגובות קודמות
חזרה לכתבה