אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
הדבר האמיתי: איך מכינים מרציפן ביתי
יעל גרטי
פורסם: 13.04.08, 12:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 75 תגובות ב-67 דיונים
1. "כיוון שהחלבון אינו מפוסטר..." - די לשטיפת המוח !
(13.04.08)
יקירתי, החלבון אינו מפוסטר, אבל נראה איזה חידק יצליח לשרוד את כמות הסוכר הזו. דחיל רבכום, אנשים, תפסיקו לפחד מהביצים. הרבה יותר חשוב להזהר עם בשר העוף עצמו, מאשר עם הביצים.
2. תודה ליעל גרטי על עוד מתכונים מנצחים!
דלפין ,   תל-אביב   (13.04.08)
אני ממליצה גם על "סנדוויץ'" העשוי שתי פיסות אגוזי מלך שבתוכן מרציפן.
3. מעניין:אני אוהבת גם מרציפן, גם גויאבות וגם כוסברה.מה זה אומר
(13.04.08)
עליי? :-)) כ"כ הרבה עבודה עד שמגיעים לדבר עצמו. אני אמשיך בינתיים לקנות מרציפן.
4. איפה אפשר להשיג "שוקולד שטיינהרט"?
שוקי   (13.04.08)
מישהו יודע במקרה איפה אפשר להשיג מרציפן של "שוקולד שטיינהרט"? תודה מראש..
5. אני אף פעם לא אוכל להכין את אחד המתכונים
לורי   (13.04.08)
כי אני טורפת את המצרכים תוך כדי. ממממ. פשוט טעים בטירוף. אני מתה על זה.
6. איזה בלאגן...
שף.קונ. ,   דיטור   (13.04.08)
חצי ליטר רוזטה, להרתיח היטב, ולהוסיף חצי קילו אבקת-שקדים.לערבב כדי למנוע שריפה. ניתו ורצוי להוסיף מחית פיסטוק לחלק מהמאסה.לאחר קירור בחדר, שיהיה בתיאבון
7. ל-3. זה אומר שאת שמנה.
מרזי מורית ,   ארצות הברית   (13.04.08)
או שאת סתם מאלו שאין להם בעיה לאכול מהרצפה
8. דווקא כן צריך להזהר מחלבון ביצים
אבי ס. ,   נס ציונה   (13.04.08)
עיקר הסיכון הוא בשל המגע של החלבון עם הקליפה שבד"כ מזוהמת, אחוז די גדול של הביצים מזוהמות בסלמונלה. מה שמדהים הוא שמוצרים כמו שוקולד - או מוצרים עם הרבה סוכר משמרים את החיידק, ואז מנת ההדבקה היא נמוכה יותר - אם נדרש 50000 חיידקים למנת הדבקה במוצר רגיל, אז במוצר שמוגן ע"י סוכר או שמן - נדרש רק 100 ( חיידקים בגרם ). הסיבה לכך היא הגדלת הישרדותו של החיידק בקיבה ככל הנראה ע"י עטיפתו בשכבת מגן. בקיצור מס' 1 - עוד המלצות כמו שלך ו...
9. איפה יש?
ענת   (13.04.08)
לשם השוואה היכן ניתן לקנות מרציפן? אני לא מוצאת בחנויות מישהו יודע?
10. בדיוק אתמול שאלתי את סבתי בת ה-97 איך היא היתה מכינה מסאפן!
דומה לשיטה החמה ,   מרגש מאוד :-)   (13.04.08)
11. אוי לי למרשמים שכאלה ~זה מספן זה?
יונה ,   צפון   (13.04.08)
12. זהירות מסלמונלה בשקדים שקונים בשוק
ש ,   ש   (13.04.08)
הסלמונלה נמצאת, כמו בביצים, גם בשקדים טריים.
13. אני מהמתעבים של המרציפן! בעעעעע
עומר   (13.04.08)
14. אני חולה על מרציפן גרמני
לין זוקין   (13.04.08)
אוי, להתמכר לזה..... בלי תוספות של צבע מאכל זה רק הורס, עוגת מרציפן מליבק, איך בא לי עכשיו.
15. גם אני מחפשת לקנות
איפה יש (ת"א)?   (13.04.08)
מרציפן משובח
16. ל-9: יש מרציפן איכותי, גרמני או צרפתי, בחנויות מתמחות
(13.04.08)
כגון גרובשטיין, מר קייק ואחרות חשוב לקנות מרציפן 50% שקדים ומעלה.
17. זהירות כשחוצים את הכביש...
אם כבר..   (13.04.08)
18. כוסברה גויאבות וגם שלמה ארצי
יניב רימון ,   עין יעקב   (13.04.08)
מרציפן אוהבים או שונאים אין באמצע. ממש כמו כוסברה גויאבות וגם שלמה ארצי
19. מרציפן
נורית ארד ,   תל אביב   (13.04.08)
אנחנו משפחה חובבת מרציפנים ואני "מייצרת" אותם בבית כבר שנים רבות. המתכון הטוב ביותר הוא זה של רותי סירקיס מספרה המיתולוגי הראשון "מהמטבח באהבה". 200 גרם שקדים מולבנים, 10 כפות סוכר, חצי כפית תמצית שקדים,חצי כפית מיץ לימון וחלבון אחד. בעיני האחסון במקרר לא מוסיף.
20. מרציפן איכותי
גדי ,   רמת השרון   (14.04.08)
המרציפן הטוב ביותר הוא מתוצרת דנמרק "אנטון ברג" ניתן למצוא אותו בנתב"ג בדוכני הממתקים אבל שיא השיאים הוא מרציפן גולמי שאפשר למצוא בשדה התעופה של קופנהגן
21. ל-9 : מרציפן של המרשלג אריזה 1 ק"ג
רמון   (14.04.08)
יש שני סוגים - לאפיה ולאכילה (יותר שקדים=יותר איכותי). אפשר להשיג בשוק לוינסקי. אני קונה שם אצל יוסף מלמד (לוינסקי 55), בוודאי יש גם אצל אחרים , אבל הוא ישר ומחזיק סחורה טובה.
22. המרציפן הטוב ביותר
טל ,   מרכז   (13.04.08)
טיפ ענק: הגיעו לקונדיטורית "אלברט" ברחוב מטלון 36 , תל אביב, שם מיוצר המרציפן הטוב ביותר בארץ!!! (שאלו גם על עוגיות ה"מארוצינוס" וה"בזה" ). פצצה!!!
23. מסאפן
הבולגרי ,   תל אביב   (13.04.08)
אין כמו המסאפן של הסבתא הבולגריה אחחחחחח איזה טעםםם
24. מתה על מרציפן
efiefi   (13.04.08)
מתי תכתבי עלי? :-) אצלינו עובר מדור לדור מתכון סודי של להגיד לי שאני אוכלת יותר מידי ;-)
25. לכל המעוניינים לקנות מרציפן איכותי
רוני   (14.04.08)
כמכורה אמיתית סרקתי ובחנתי את כלהמרציפנים האיכותיים וקניתי בכל הגרובשטיינים, פור-שפים וכו'. הגאולה נמצאה בחנות השוקולד "קרדינל" באבן גבירול, בת"א (ליד קולנוע גת), שבה משתמשים במרציפן של חברת ולרונה וגם מוכרים אותו במשקל. המרציפן מיובא מפרובנס בצרפת והוא הכי קרוב לשלמות שאפשר לקנות.
26. אפשר גם!
עדן   (13.04.08)
עם ציפוי שוקולד מומס, בתוך תמר עם פיסטוקים או צנוברים מרוסקים מסביב ועוד הרבה אפשרויות
27. מישהו מכיר מתכון למרציפן ללא סוכר?
חולה סכרת ,   חובב מרציפן   (13.04.08)
בתודה!
28. 18 - שכחת: כוסמת, אבוקדו, סלק ו...ורדה רזיאל-ז'קונט
(13.04.08)
29. המרציפן הטוב ביותר - נידרגר מלובק
מר ציפן ,   לובק   (14.04.08)
לובק בצפון גרמניה מהווה "בירת המרציפן" העולמית. והחברה הטובה ביותר, שניתן להשיג את מוצריה בכל סופר בגרמניה אבל גם במקומות נוספים באירופה היא נידרגר. http://www.niederegger.de/en/index.php
30. איזה כתבה מתוקה. אני מכינה
אשרת ,   תל אביב   (14.04.08)
לפי מתכון של אמית מפורום אוכל, אנסה גם לפי המתכון של אמא של לולי. נשמע מוצלח ומזכיר את המרציפן של סבתא.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה