חדשות  דעות  מאמרים  דני גוטוויין
אני ואפסי עוד: גרסת הסגל הבכיר
דני גוטוויין
פורסם: 19.04.08, 00:07
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 62 תגובות ב-62 דיונים
1. האוניברסיטאות העכשוויות עבר זמנם, כמו הסוס והעגלה שעבר זמנם.
סולו   (19.04.08)
זאת הסיבה העיקרית שהסגל האקדמי הבכיר מתנהג כפי שהוא מתנהג. זמנו עבר, והוא הפך למיותר, סרח עודף מהעבר הרחוק. מה שצריך היום זה לחלק את ההשכלה הגבוהה לשלוש מסגרות. - ביצוע לימודים, בעיקר דרך רשת מחשבים. - כתיבה והכנת תוכניות וספרי לימוד. - מכוני מחקר טהורים. בכל התחומי הידע האנושי. כך נשיג יעילות גבוהה ביותר בהנחלת השכלה גבוהה לכולם, וגם נשיג יעילות גבוהה ביותר בפיתוח ומחקר בידע האנושי, (מדעי הטבע והמתמטיקה, מדעי הרוח והחברה, מדעי המחשב, תבונה מלאכותית, עסקים ומינהל, וכו..). וכבונוס, נתפטר מהסגל הבכיר. המאובן והמפוטם,
2. כתבה מופלאה - בא לי להקיא מראשי הסגל
מרצה מן החוץ   (19.04.08)
3. הסתירה בדברי גוטווין
ערן ,   פרופ'   (20.04.08)
גוטווין מציין בצדק את סכנת ההפרטה המתבטאת בהרחבת שורות המורים מהחוץ על חשבון הסגל האקדמי. אך המענה שהוא מציין נוגד את אפיון הבעיה. הרחבת מספר המורים מהחוץ נבע מקיצוץ מספר התקנים. זה גם הדבר הפוגע יותר מכל בסגל הזוטר, שסיכוייו להקלט באקדמיה פחתו כתוצאה מקיצוץ זה. לכן המאבק הבא חייב להיות על מספר התקנים, וזאת בכדי לבטל את הצורך במורים מהחוץ, ולתת לאלו מהם שאכן מתאימים להקלט בתקן. מעמד המורה מהחוץ נועד לאנשים שפרנסתם מובטחת, בממשלה או בסקטור העסקי, והם נותנים קורס בתחום התמחותם מעבר למשרתם הרגילה. המטרה חייבת להיות לכן שהמורים מהחוץ יהיו אכן כאלו - מומחים עם משרות במקומות אחרים, ואילו בעלי התארים המתקדמים העוסקים באקדמיה יהיו בתוכה, ולא יועסקו כלל כמורים מהחוץ.
4. צודק בהחלט
סגל זוטר לשעבר   (20.04.08)
רוב הסגל הבכיר כבר הפכו "פרופסורים גמורים". לא אכפת להם מהסטודנטים, מהסגל המינהלי ומהסגל הזוטר. העיקר המשכורות. הם שוכחים שהם על פנסיה תקציבית, וש(מעטים מאד אבל בכל זאת) מהסגל הזוטר הם הסגל הבכיר של מחר.
5. דני גוטוויין - כל הכבוד !
אזרח מודאג   (20.04.08)
ומיעוט התגובות מוכיח, לצערי, שהציבור לא מבין את גודל הבעיה ומתעלם מהסכנה הצפויה למדינה. בריחת המוחות המסיבית מוכיחה שהסכנה אכן ממשית. בוז למרצים הבכירים על קוצר הראות , הטפשות והאנוכיות שיביאו את האוניברסיטאות לידי כך שיעמדו בפני שוקת שבורה , אבל את התשלום העיקרי - נשלם כולנו.
6. דני אנשים עם תפיסת עולם כשלנו צריכים לגור במערב אירופה
משה א ,   בת-ים   (20.04.08)
7. מה קרה דני? לא קיבלו את דעתך?
(20.04.08)
לא ראיתי שלא קיבלת את התוספת... כן, היו חברי סגל שרצו שביתה על יותר והיו כאלה שרצו על פחות, מה לעשות שדעתך לא התקבלה? האקדמייה מסתגרת במגדל השן - זאת הבשורה שלך (ממש חידוש)? ול1 קשה לי להאמין שאפשר לכתוב דבר כזה אחרי שעוברים יותר ממבואות בתואר ראשון, הרי העניין בהוראת סגל בכיר זה שהם החוקרים המובילים בתחום.
8. מילים כדורבנות!
מתרגל באוני' חיפה   (20.04.08)
חבל מאוד שדווקא ראשי האוניברסיטה בה אתה מלמד וחוקר - אוניברסיטת חיפה - לא חושבים כמוך ובחרו להתנער מחברי הסגל הזוטר (לאחר שביתת הבכיר) ולהפוך אותם ל"עבדים מודרנים", העובדים נכון להיום ללא שכר, ללא כתב מינוי ותחת לחץ הולך וגובר של כל הגורמים הרשמיים באוני' להמשיך ולעבוד במצב הנוכחי.
9. תעביר את תוספת השכר שלך לזוטרים - נראה אותך
צבוע   (20.04.08)
10. צודק!
מרצה   (20.04.08)
11. יש משהו בטיעון
א   (20.04.08)
אבל הניסוחים הופכים את הנושא לסתם קוריוז במקום תכנית פעולה ממשית
12. חצי אמת בלבד
אייל ,   חיפה   (20.04.08)
נכון - האוניברסיטאות מנושלות מניהול אקדמי ראוי של עצמן נכון - ראוי להתנער מהברוטאליות התקציבית חסרת החזון של נערי האוצר בגיבוי הממשלות לדורותירן שרואות בהשכלה נטל במקום נכס לא נכון שהסגל הזוטר לא זכה מן ההפקר בשביתה - לפחות בטכניון אוה יקבל את כל תוספות השכר שקיבל הסגל הבכיר באותה רוח, בטכניון יצרו מנגנון שנועד לאפשר פיצוי לגסל הזוטר עקב שיניי לוח הזמנים שנכפו עליו עקב השביתה
13. מורי ורבי - מצדיע לך בהוקרה ובתקווה!!!
אברהם שרון   (20.04.08)
פרופסור דני גוטווין משמר את אש-התמיד של השאיפה לצדק, גם אם לא בהכרח של השוויון. הודות לאנשים נדירי-מעלה ויחידי סגולה כמוהו, אנחנו רשאים אולי אף ראויים להיקרא - עדיין - בני-אדם. יבורך דני על מאבקו הנחוש ועל העקביות וההתמדה שבהן הוא מנהל אותו לא רק על דמותה ש החברה הישראלית אלא על עצם מהותה - לא רק על זכות קיומה אלא על יכולתה להתקיים.
14. ניתוח מעולה. למה לא לומר את האמת בעצם?
ערן ,   צפון   (20.04.08)
15. תתביישו
ע   (20.04.08)
אנשי הסגל האקדמי הבכיר הבהירו בצורה פשוטה ודוחה כי מה שמעניין אותם זה כסף ותו לא. רק הדאגה לשכרם שלהם, למעמדם ולסטטוס האישי שלהם היא שהניעה אותם במאבק. עליכם להתבייש- בזמן שחברי סגל זוטר ממשיכים לזכות ליחס מבזה מצד האוניברסיטה, לתנאי ההעסקה מגוכחים ונבזיים, ובזמן שמערכת החינוך הולכת וגווועת ומורים מרוויחים משכורות רעב (מה שמביא לכך שהטובים יברחו מהמערכת הזו) וביקשו להילחם על כך....בזמן זה אתם בחרתם להאטם במגדל השן ולנסות לצפותו בעוד קצת כסף....תתביישו, פשוט דוחה. אל תרצו לנו בשיעורים על אידיאלים, על חברה, על ערכים....אל תדברו איתנו על תיאוריות של צדק...אל תצטטו את גדולי הפילוסופיה, הסוציולוגיה וכו'...מספיק עם הדו פרצופיות. נחשפתם...נמושות.... וזה בדיוק העניין, פרופ' גוטווין...החלק הארי של אנשי הסגל אינם "נכנעים", כדברייך, להגיון המנחה את אנשי האוצר. נהפוכו, רבים מחברייך פועלים ומונעים על פי אותו ההגיון- כסף, כסף, כסף. קל ונחמד להסתתר מאחורי האח הגדול והרשע- האוצר- אבל רבים מחברייך נהנים משיתוף הפעולה הזה, ובו בזמן מנסים בחצי מצמוץ, להתנער ממנו, כביכול. תתביישו.
16. למה כן להפריט את האקדמיה:
סטודנט ,   אונ' תל אביב   (20.04.08)
1. אנחנו חיים בעולם קפיטליסטי, תפנימו. בדיוק כמו הקיבוצים, האקדמיה במתכונתה הישנה כבר אינה רלוונטית היום. 2. היום כל הפרופסורים, כ-ו-ל-ם (לפחות בת"א), מקבלים את אותו השכר. גם אם נתעלם מהבדלי הרמות ( גם כמרצים וגם כחוקרים) והוותק בין אנשי הסגל הבכיר וחוסר הצדק שאדם משכיל מגיע לפסגת השכר שלו בגיל 40 - הרי שהמצב האבסורדי הזה מעודד בינוניות, ורואים זאת הן במחקרים שלא מחדשים כלום והן בחוסר החשק שמראים חלק מהמרצים בכיתות. 3. עם כל הכבוד - מרצה למשפטים לא צריך לקבל את אותו שכר כמו מרצה לספרות. לא שאני מזלזל או משהו, אבל מה לעשות - תואר היום זה מוצר, כמו כל דבר אחר - שאפשר למדוד אותו בכסף. אם התואר שלי ייתן לי אפשרות להרוויח יותר מאשר תואר אחר - אז (בכסף) הוא שווה יותר, כלומר אני כסטודנט צריך לשלם עליו יותר והמשכורת של הסגל שלי (גם הזוטר) צריכה אף היא להיות גבוהה יותר. הבדלים אלו צריכים לבוא לידי ביטוי גם במימד המחקר. 4. האוניברסיטאות היום מנוהלות רע מאוד מבחינה תקציבית. גירעונות מטורפים שבסופו של דבר נופלים בחלקם על המדינה ומורידים את רמת הלימודים. שכר לימוד דיפרנציאלי (עם מערכת מסודרת למתן מלגות כמובן, שתמנע את הגדלת הפערים החברתיים), שכר מחקר/הוראה דיפרנציאלי וניהול נכון יפתרו את הבעיה הזו ויצילו את ההשכלה הגבוהה. 5. הסגל הבכיר בכיין -הוא גם רוצה שכר גבוה, וגם קבוע ומובטח. דהיינו - גם לשמור על רמת השכר - וגם לקבל אותה אפילו אם ההישגים לא מצדיקים זאת. חוזים אישיים למרצים - כמו בחו"ל - תראו איזה יופי זה עובד שם.
17. העתיד יקבע ע"י הסגל הזוטר
ליבנה ,   בית שמש   (20.04.08)
כל מי שדואג לעתיד האוניברסיטאות חייב להסכים: העתיד יקבע ע"י הסגל הזוטר. הסגל הבכיר, חייב להבין זאת ולשתף פעולה עם הסגל הזוטר.
18. גוטוין, הסולידריות כתהליך מתמשך אינו יכול להתקיים
ראובן גרפיט   (20.04.08)
בעיית ה FREE RIDER , דילמת האסיר, למעשה כל המודלים ההתנהגותים הכלכליים מוכיחים שהאגו, קידום האינטרס האישי יגבר . ככל שהקבוצה גדולה יותר, ככל שמנגנוני שכ ועונש אינם פועלים במהירות , ככל שמספר הנהנים מן ההפקר, "הפרזיטים" שתרומתם לקבוצה למערכת גדלה , ככל שהתמורה, הכיבודים והשכר מצויים בחסר הסולידריות תפחת.הפתרון אחת משלושה : או שגורם חיצוני "האבא הגדול" ינהל את העינינים או להיות נתון לחסדי השוק החופשי האכזר או שיתוף פעולה בין הסגל האקדמי לממשלה תוך מענה לדרישות השוק והצרכנים.
19. ליצנות אקדמית
מיכל אפרת ,   צפון   (20.04.08)
דני הרחבת עקרון "עובדי הקבלן" תחת שמירה והניקיון אל ההוראה; על ידי "תוכניות חוץ-תקציביות"; קבלת ההפרדה שיצר האוצר בין "האקדמיה" ל"יעילות" וההפרטה הזוחלת של ההשכלה הגבוהה ולפגיעה באופיה הציבורי. אכן, אינה רק עניין של שכר (הבכירים או הזוטרים) אלא סופה בליצנות אקדמית.
20. סולו, זו איננה הפעם הראשונה
מורגי   (20.04.08)
האם אתה באמת חושב שהמחשב הוא ישות אוטונומית? מי אם לא האדם, או יותר נכון החוקר, פיתח את המחשב ויכניס מידע לתוכו? מהיכן יבוא המידע אם לא החוקר? אנא חשוב מעט לפני שאתה מתיז את שנאתך להשכלה לחלל האוויר.
21. יצרנים
דני ,   בת ים   (20.04.08)
ברגע שהאוניברסיטאות הפכו ליצרנים של משפטנים בכמויות שהעולם אינו זקוק להם על כל זב חוטם שני עורכי דין זה מבייש אוניברסיטת תל אביב בגרעונות ענק עם משכורת על זה בושה . כל בתי הספר המקצועים נעלמו מהאופק ועל החתום מסגר עם תואר פילוסוף שניכסתי לעצמי
22. לשנה הבאה בסטנפורד הבנויה
סטודנט מהעברית   (20.04.08)
קיבלתי מלגה לדוקטורט בסטנפורד. אני עף מכאן שנה הבאה ולא חוזר. איזה כיף שלא אצטרך להיות מתוסכל מכל השטויות שמעסיקות את האקדמיה בארץ.
23. צודק מאד , ההשכלה והמחקר בקריסה מדאיגה
ארז צמחוני   (20.04.08)
חלק עצום מעמוד השידרה ממלא את אוניברסיטאות העולם, אגב מהטובות שבהם. אין כמעט דוקטורים, הגיל הממוצע מאד גבוה.
24. הישועה לאקדמיה לא תבוא מתקצוב ציבורי
מורה מן החוץ   (20.04.08)
האוניברסיטאות המובילות בעולן אינן נשענות על תקצוב ציבורי. ראה מקרה בריטניה, אוסטרליה, וארה"ב. להבדיל, האירופאיות שכן ניזונות מכספי המדינה, נותרו הרחק מאחור ברמת האיכות האקדמית. אין מנוס מהחלת כללי שוק חופשי על האקדמיה. האוניברסיאות שעשו כן רק השתפרו אקדמית ומינהלית (וגם מוסרית).
25. רוב הסגל הבכיר בקושי עובד ומקבל משכורת עתק
אלון   (20.04.08)
צריך לפטר את כולם ולהעסיק רק את הטובים והמועילים באמת בחוזים אישיים.
26. האקדמיה הישראלית - מהרסיך ומחריביך באו מתוכך!
עוד מורה מן החוץ   (20.04.08)
27. דני גוטווין, אתה איש מדהים ואם תלך לפוליטיקה, לפחות יהיה לך
עדי ,   סטודנטית באונ' חיפה   (20.04.08)
28. ישראל היא גבירוקרטיה.
איתי   (20.04.08)
הגבירים שולטים במדינה שעושה את רצונם. השליטים האמיתיים כביכול, הפוליטקאים הנבחרים, מצפצפים על הבוחרים ועל האזרחים והם עושי דברם של הגבירים. למרבה החרפה והאכזבה, רבים מדי בציבור - מזדהים עם השיטה הזו וסבורים שככה צריך להיות. אולי פרופ' גוטווין יכול להשכילנו אם יש לשיטה הזו ולמחשבה הציבורית הזו - שרשים עמוקים בתולדות עמנו? עוד בימים שרבנים מילאו את מקום הפוליטקאים הנבחרים של היום, והשלטון בקהילה היה למעשה בידי ברית שבין הגבירים לרבנים?
29. מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית.דורך מי שיכול כדי לקטוף פירות.
(20.04.08)
30. תגובה ל-6
דני מהצפון   (20.04.08)
"מערב אירופה"?? ברית-המועצות הסטליניסטית הייתה מתאימה לכם יותר.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה