אוכל  טעם החיים
מגלגלים ירוק: עלי גפן ממולאים בסגנון דרוזי
ynet
פורסם: 29.04.08, 11:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-22 דיונים
1. סגנון דרוזי??!! עושים צחוק מהאנשים...ממש כך
אחד העם ,   נצרת   (29.04.08)
2. אין על האוכל הדרוזי...
dani   (29.04.08)
3. דרוזי יתאבד
סומייה ,   חיפה   (29.04.08)
אם זה נקרא דרוזי אני בטוחה שדרוזי יתאבד
4. תגידו מהזה המתכון האשכנזי הזה???!!! מבשחים את האורז לפני?
אבראהים ,   נצרת   (29.04.08)
5. ממש לא
(29.04.08)
באמת אבל באמת תביאו מישהי דרוזית שתתן לכם את המתכון
6. מתכון ערבי/ דרוזי אמיתי
אבו אחמד ,   הגליל   (29.04.08)
השיטה נכונה אבל אני ארשום את התיכונים: 1. עדיף עלי גפן ירוקים וטריים (מוכרים בשווקים)- אם הם טובים אז החמיצות בתוך העלים. 2. בלי לימון (או מקס טיפה קטנה). 3. את האורז והבשר לא מטגנים קודם לגלגול. רק משרים את האורז במים לחצי שעה מערבבים את האורז והבשר מוסיף פלפל שחור + בהראט+ מלח (קינמון למי שאוהב) 4. מטגנים את הצנוברים קלות. 5. אכן מרתיחים את עלי הגפן כדי לרכך רותן ולגלג אותן ביתר קלות. אכן מרפדים את תחתית הסיר עם עלי גפן. 6. מניחים את הכלים הממולאים שכבות שכבות (יותר משכבה אחת). 7. מוסיפים מים חמים ומרק עוף צח או כפית אבקת מרק עוף. 8. למי שאוהב ארוחה שמנונית הוא יכול לטגן בשר כבש או אפילו חלקי עוף בשמן עמוק ולאחר שהבשר משחים לסדר בין העלים או על פני הסיר. ולמי שאוהב חמיצות אפשר להוסיף פלחי עבניה טריה וירוקה למחצה (תוספת טעימה מאוד לדעתי) 9. המים מכסים את העלים בדיוק ולא יותר. 10. עדיף לשים על פני שכבות העלים צלחת מזכוכית עמידה בחום כדי שהעלים לא יפתחו בעת הבישול ולא יתפזרו. 11. לכסות את הסיר ולהרתיח (מורידים את המכסה באמצע הבישול ומשאירים את הצלחת. 12. לא הופכים את העלים ולא בוחשים. 13. כאשר המים כמעט התייבשו והתאדו מכבים את הכיריים ומשאירים בסיר ל-5 דקות ואז מורידים מהכיריים. 14. בתיאבון
7. איך 3 כוסות אורז+בשר ל-40 עלים ו-3 אורז בלי בשר גם
רוחי ,   צפון   (29.04.08)
ל-40 עלים. בודאי צריך רק כוס אחת של אורז מבושל יחד עם הבשר.
8. מה אתם גנובים?
פראנק בלאק   (29.04.08)
אני את האורז שלי שומר מתחת לבלטות ומגלגל דולרים במקום
9. זה בכלל עלי גפן בסגנון טורקי .. בדוק
חחח   (29.04.08)
10. אני מחפשת מתכון ערבי מדהים. זה נראה כך: משולשי בצק
רונה   (29.04.08)
עם מילוי תרד ושמן זית, כשהבצק הוא דק מאוד והמשולשים קצת שטוחים. זה טעים ברמות. אני אפילו לא יודעת איך קוראים לזה. אכלתי את זה אצל חברה מהאוביברסיטה בכפר סולם (ליד עפולה) לפני כמה שנים טובות. לצערי עם השנים הקשר התנתק, ולא לקחתי את המתכון. מישהו יודע? מלא תודה!
11. אם זה האוכל שיש שם - אני מוותר
אוכל דרוזי עאלק...   (29.04.08)
12. קוראים לו פטאייר- כנסי לפורום אוכל. יש
נעמי דה פירסט   (29.04.08)
אני שמתי אתמול קישורים ל- 3 מתכוני פטאייר
13. לאבו אחמד מתגובה 6 - אחלה מתכון!!!
ציני כאן   (29.04.08)
14. אין על העלי גפן ( יאפרח' ) של הכורדים . הוא גם ניראה
ראש בלטה   (29.04.08)
קצת שונה - "קוביה" גדולה וקצת שטוחה ולא גליל .(מה לעשות ? כמו הראש שלנו ) לכן הוא יותר בשרני , הומוגני ובעל מרקם טוב יותר ,ומגרה יותר. והטעם ?...... מה מה מיאה ...( טוב , בכורדית אני לא יודע איך אומרים את זה ).
15. 3 כוסות אורז??
דן תפרן   (29.04.08)
ויי-נט, למה,פעם אחת לשם שינוי, אתם לא יכולים לתת מתכונים עממיים של "עמך", עם מצרכים זמינים ופשוטים ,כמו קוויאר,או צדפות, במקום רק מתכונים למאכלי יוקרה,ועם מרכיבים יקרים ואקזוטיים, כמו אורז??
16. נעמי- הרבה תודה, ואיזה צירוף מקרים... ינוסה!
רונה   (29.04.08)
17. אצל נימר נימר בחורפייש תמצאו את המתכון והביצוע הכי טוב לזה
sari   (30.04.08)
18. ל - 10
לא חשוב   (30.04.08)
פטיאר והנה המתכון מאתר על הבדואים בישראל: המצרכים: לבצק: ½ קג' קמח 1 כפית שמרים 3 כפיות מלח למילוי: 1 קג' עלי ציפורן מצרית (או עלי מנגולד או תרד טרי) 3 בצלים קצוצים 1 פלפל חריף טרי קצוץ חצי כפית בהרט מלח, פלפל שחור טחון טרי 3/4 כוס שמן זית אופן ההכנה: הבצק: שמים את חומרי הבצק בקערה מערבבים ומוסיפים מים פושרים בהדרגה, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אפשר להכין את הבצק במיקסר. מכסים את הבצק במגבת לחה ונותנים לו לתפוח במשך שעה. המילוי: מנקים ושוטפים היטב את העלים. קוצצים אותם גס. מערבבים את העלים הקצוצים עם שאר החומרים. תולשים מהבצק כדורים בגודל של ביצה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של כ- 15 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול בצק 2-3 כפות מילוי ומקפלים למשולש (כמו אוזן המן). מהדקים מעט. מורחים את המשולש במעט שמן זית ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהפטירה שחומה ויפה. והנה מקצה שיפור: במקום להכין את הבצק את יכולה להשתמש בבצק פילס (מן בצק עלים דק במיוחד) או אפילו עלי פילו
19. אם זה המתכון שלהם עדיף לא לאכל שם
1   (30.04.08)
20. אבו אחמד נשמע אמין והודות לו הדפסתי את התגובה שלו... סחטין מ
אריאנה   (30.04.08)
21. אבו אחמד
עופר ,   דרום   (03.07.09)

  " בראבו עליק".התיקונים נתת היו  10 יצא מעולה .אולי אתה תפתח מסעדה? לפי  המתכון אתה יכול בלי בעיה בכלל 

22. עלי גפן ממולאים של הכורדים
שלווה ,   שומרון   (20.07.16)
נכון, הכי טעימים אל מי יכול לרשום מתכון מדוייק תודה
חזרה לכתבה