|
1. בחיים לא ראיתי כזאת כתבה מושקעת על פירה. כל הכבוד!
ותודה על המתכונים
|
|
|
2. אני מכינה פירה עם חלב ושמן זית (ללא חמאה)
הפירה יוצא נהדר וחלק. מבשלת תפוחי אדמה עם מלח עד שהם רכים. מועכת אותם עם חלב ושמן זית ולבסוף מגישה עם תוספות בצד. (קערית בצל מטוגן, שמיר טרי קצוץ או פטריות מטוגנות). כל אחד מוסיף לפי טעמו האישי או לא מוסיף דבר.
|
|
|
3. איך אפשר להכין פירה טעים לא חלבי ?
|
|
|
אחלה פירה שבעולם לא חלבי ופשוט אפשר לאכול מהסיר הכל לבד, מתכון של אימי היקרה..
מבשלת תפו"א עד שמתרככים שמה יחד עם המים החמים כף מרק עוף.. לאחר מכן שופכת את המים אבל משאירה איזה רבע כוס בתוך הפירה (תלוי בכמות של התפו"א)ומוערכת עם 2 כפות שמן או כפית מרגרינה מוסיפה מלח, בצל מטוגן שטיגנת בזמן שהתפו"א התבשלו ... אני מוסיפה ביצה אחת חיה לתוך הפירה ומוערכת זה הסוד של אמא שלי לפירה מהחלומות אם את נגעלת זה לא חובה אבל תנסי..... שווה, את תלקקי את הסיר עד סופו . בהצלחה.
|
|
|
תענוג לקרוא,מקיף, ברור,לא מתפלצן מעורר תיאבון והכי חשוב,עושה כבוד לתפוחי האדמה ולאוכליהם..
שאפו !
|
|
|
6. ל- 1 . אתה צודק בהחלט . יעל מדהימה אותי כל
פעם מחדש .
באמת כל הכבוד לך יעל !
|
|
|
במקום חמאה , שמנת או חלב , אני משתמש בשמן קנולה שבו אני מטגן בצל קצוץ עד לגוון זהוב - חום , מוסיף מלח ופלפל שחור ומעט מאוד כורכום ( לקבלת צבע עדין) . מוסיף לפירה החם ומערבב .
הבצל ושאר התבלינים הם מוסיפים טעם . אתה לא חייב להוסיף . אתה יכול גם להוסיף טעמים אחרים . הכל לטעמך .
דרך אגב אפשר להשתמש במרגרינה או מחמאה....לא ממליץ !
בהצלחה !
|
|
|
8. למומחים כדי שלא יהיה חלבי האם יהיה בסדר להשתמש בשמנת פרווה?
|
|
|
9. לכל אוהבי הטופו והחסה שלא
תעזו לקלקל את הכתבה המושקעת הזו .
כל אחד יאכל מה שבא לו .
פשוט אל תפריעו ותקלקלו.
|
|
|
|
|
11. אין על הפירה של מנה חמה!!!
|
|
|
12. כולם אוהבים פירה? אם יש משהו שאני מתעבת
זה פירה.
מזכיר לי אוכל לתינוקות, הצורה של זה והמירקם דוחה פשוט.
|
|
|
13. נשמע מעולה ינוסה בקרוב
אני גם פה + 2 , |
ת"א |
|
(14.05.08) |
|
|
|
14. לרונית מ-12: יופי שחלקת איתנו. עכשיו נוכל לישון בשקט...
בשביל מה נכנסת לכתבה על פירה אם את שונאת פירה?
|
|
|
|
|
16. סוף סוף אנציקלופדיה שלמה לתורת הפירה. שווה לשמור .
כל הכבוד על ההשקעה וההסברים . עכשיו צריך לנסות לעבוד לפי הכללים ולראות אם ייצא לנו פירה מקצועי.
|
|
|
17. ל-12 .את מתנהגת כתינוקת ...לא אומרים איכסה על אוכל ! במיוחד
אם לא תאכלי , |
יבוא שוטר |
|
(14.05.08) |
ש- 95% אוהבים את זה .
|
|
|
18. פירה תפוחי אדמה
בשלנית מדופלמת , |
במטבח |
|
(14.05.08) |
עצה פשוטה -
את תפוחי האדמה הקלופים , אני מאדה במניפת אידוי במשך כ- 20 דקות, וכך הם לא באים במגע עם המים ויוצאים חמים ולא רטובים.
תודה על התוספות והרעיונות .
|
|
|
19. תפו"א לבנים אינם שורדים בקירור לאחר בישול. נהיים קמחיים!!!!!
|
|
|
20. אני עושה פירה במיקרוגל והוא לא נופל מפירה של מסעדות טובות!!!
היות ואני סטודנטית אין לי זמן להשקיע באוכל, אז הנה המתכון:
אפשרות אחת היא לקלף את התפו"א לחתוך לקוביות ולשים בקערה עם חמאה לעשר דקות במיקרו באמצע להוסיף (לא חובה) קצת אבקת מרק פטריות/ בצל.
וכמובן שמוציאים מהמיקרו לאחר שהתפו"א התרכך למעוך ולאכול.
אפשרות שניה: לקלף את תפו"א ולחתוך לקוביות ואז לשים קצת מיים חמים ובמיקרו עד שהם מתרכחים. להוציא את המים ולהוסיף חמאה ותבלינים לפי טעם. ולמעוך.
(אפשר גם חרדל דיז'ון זה יוצא מאוד טעים)
בתאבון!!!!
|
|
|
21. נסו עם מיונז במקום חמאה (תגובה ל-3)
מעולה טעים קרמי שמיימי
אין על פירה עם מיונז
מאז שניסיתי לא הפסקתי :)
|
|
|
הכי חשוב לא לבשל את תפוחי אדמה במים.
להכניס שלמים עם קליפתם לתנור לקבלת טעם מדהים ומרקם משהו שמזכיר קומזיץ חלב מחומם ושמנת מלח פלפל חמאה.
בתאבון!!!
|
|
|
23. מה זה התולעים הלבנות האלה בתמונה???
|
|
|
24. ל-4 אבקת מרק עוף טוב רק להרעיל עכברושים
|
|
|
פירה זה כמו אורז - לא מסובך להכנה ויש המון אפשרויות.
אפשר לעשות פירה מתפוחי אדמה + בטטה
אפשר לעשות עם שמן זית, שום, קצת מלח ופלפל.
אפשר לעשות עם חציל, מבושל או קלוי או על האש.
ועוד מלא רעיונות.
|
|
|
הכי טעים , הכי פשוט והכי זמין - במקום חמאה, מרגרינה, חלב וכו' - להוסיף מיונז ! (אפשר גם מיונז דל קלוריות. מוסיף עידון למירקם , לטעם .... מה צריך יותר ?
תנסו - זה שווה !
|
|
|
לפירה. התוצאה צבעונית וטעימה מאוד (אם כי הסיבים של הבטטה יפריעו לטחינה האחידה)
|
|
|
|
|
תנסו להוסיף לפירה חצי כפית קצח בזמן הוספת החמאה והחלב.....תשאירו בסיר מכוסה למשך 5 דקות...ובתאבון
|
|
|
30. עד לאן תגיע ה"פלצנות"?
כולה כולה פירה...נו באמת?!!!!!!!!!
| |