אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל   קונדיטוריה להמונים
לא רק למקצוענים - מדריך לעבודה עם ג'לטין
יעל גרטי
פורסם: 25.05.08, 12:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 53 תגובות ב-48 דיונים
1. עוד דבר.....
דון ג'לטינו   (25.05.08)
1 שקית ג'לטין (14 גר') = 3 וחצי דפי ג'לטין. ...ועוד דבר .... מטרת הג'לטין - לייצב מערכות נוזלים בהתאם להגשה . כלומר אם מגישים את המוצר בכוס או בגביע , אז אין צורך בג'לטין . ודרך אגב , עלמנת להקריש 1 ליטר נוזל , צריך 25 גר' אבקת ג'לטין .
2. יעל . כרגיל כתבה מושקעת וטובה ...רק חבל שלא צרפת
גלי   (25.05.08)
כמה מתכונים ....במיוחד העוגה שבתמונה...
3. נשמח לכתבה על השימוש באגר-אגר
(25.05.08)
4. גם גרגירים גם דפים וגם אבקה זה אותו מצב צבירה: מוצק!
עמית   (25.05.08)
5. למה בכלל צריך גלטין ?
עוגה עוגה   (25.05.08)
מי בכלל רוצה לאכול בתוך העוגה עצמות דגים ? או בקר ? או עורות חזירים ? ובטח שלו אצות ! מה זה סושי !!!
6. אפשר להמיס הדף במיקרו?
דן   (25.05.08)
7. לא רוצה להיות טרחן
דידי ,   תל אביב   (25.05.08)
אבל זה בדם שלי, מצטער לחומר ארבעה מצבי צבירה: מוצק, נוזל, גז ופלזמה. דפים גרגרים ואבקה - כולם מוצקים
8. ראוי לסיים כל כתבה במתכון או שניים. לשפר!
ד"ר לתקשורת   (25.05.08)
9. משקלים שונים של עלי ג'לטין
אמא   (25.05.08)
רצוי לציין את משקל עלה הג'לטין במתכונים כי יש משקלים שונים לעלי הג'לטין... אני למשל משתמשת בעלה ג'לטין שמשקלו 5 גר'.
10. ג'לטין עשוי מפרות ועוד אומרים שזה פרווה משלמים לאנשים לשתוק.
טל   (25.05.08)
11. ג'לטין (נקרא גם מקפית) הוא חלבון קרישי המופק מעצמות ומעורות
טל   (25.05.08)
בהמות כגון פרות וחזירים או דגים-שלא יעבדו עליכם.
12. עוגה בציפוי מיץ עור ועצמות של פרה
גואל נפש   (25.05.08)
משהו אתם
13. איך סוחטים דפים של ג'לטין???
(25.05.08)
14. מעולה - עוגת מוס עם עור חזיר. נשמע מעורר תיאבון.
(25.05.08)
15. אלופת האלופים את!!-שאפו!
חגית   (25.05.08)
16. אין על גרטי
אורלי ס ,   תל אביב   (25.05.08)
יקירה אני מתה על הכתבות שלך
17. לטרחן מ-7
שחר ,   הגיון   (25.05.08)
גם צמר-גפן וחוצת טריקו שניהם בצמב צבירה מוצק... האם השימושים שלהם זהים??
18. איכס, כשר!? תנו לי בטריפות
אביעד ,   דתל"ש   (25.05.08)
חזק גדול מהיר עכשיו !!!
19. יעלי ...תודה .
דובדבן   (25.05.08)
20. היכן ניתן להשיג ג'לטין צמחי?
טל   (25.05.08)
21. לכל הצמחונים המתחסדים
קרניבור   (25.05.08)
אין לי שום בעיה עם זה שבעוגה שלי תהיה קצת תוספת חלבונים מהחי... אם אלוהים היה רוצה שנאכל חסה הוא היה עושה אותנו ארנבת או פרה. הקיבה של בני האדם מותאמת לעיכול בשר. לא נראה לי שהאדם הקדמון היה צריך להתמודד עם קינואה או טופו. חלס עם הצביעות - קדימה לבשר!
22. תגובה ל-13 + הסבר:
סימבה ,   היער הירוק   (25.05.08)
הסחיטה מתבצעת אוטומטית אחרי השטיפה האחרונה . מומלץ לשים את דפי הג'לטין במכונת הכביסה על תכנית ארוכה ועם מנת אבקה כפולה או טבליות עם פעולה כפולה , כדי להוריד היטב את כל הג'יפה מעור החזיר !
23. רעיון מצויין לסדרת כתבות=בתור אחת שאוהבת לבשל ולאפות אני כל
(25.05.08)
הזמן נתקלת בכל מיני חידושים והמצאות שאין לי מושג מה זה אומר, למה זה טוב, איך זה משפר, כל הכבוד יעל על הרעיון הנפלא, המשיכי כך...
24. תשובה ל13
Nir D ,   תל אביב   (25.05.08)
מאיימים עליהם שאם הם לא ישלמו לכם תחשפו את התמונות המביכות שיש לכם...
25. למה להתלהם? מעצמות דג זה בהחלט כשר.
רונית ,   ירושלים   (25.05.08)
וקצת איפוק - מי שלא אוהב שלא יתלהב גם לבקר - חוכמה גדולה להיתפס במילה ולחזור עליה כמו תקליט ...מה עם קצת נימוסי תגובה וביקורת ? אני לכשעצמי, מאוד נהניתי מהכתבה. אכן מורגש היעדרם של מתכון או שניים... לפעם הבאה
26. מה כל כך קשה במונח "מרקם" ?!
דליה ,   רחובות   (25.05.08)
בפסקה הראשונה נעשה לדעתי שימוש קצת מורחב מידי במונח "מצב צבירה". נראה לי ששימוש זה נעשה במקום המונח/ים צורה/ות או מרקם .וכמובן שלא ברור לי מדוע נזנחו שלושת המרקמים...
27. יעלי יקרה, תענוג שיש לנו אותך!
כתומנטה ,   מבשרת ציון   (25.05.08)
יש הרבה הרבה מה ללמוד ממך נשיקות!!!
28. 9: לעלי ג'לטין יש שלוש רמות
דן_ד   (25.05.08)
כל רמה מציינת משקל וההפרשים בניהם הם שני גרם ברונזה- שני גרם (אין בארץ) כסף - 4 ג' שהוא היחיד שיש בארץ כיום ולכן מספר אחד כותב ש=14 ג' אבקה שווה ערך לשלושה וחצי עלי ג'לטין וזהב - 6 ג' (אין בארץ) כמו כן, הג'לטין בארץ הוא ברמת 180 בלום בניגוד למתכונים צרפתיים שהג'לטין בו הוא 200 בלום (הם גם טורחים לכתוב לרוב מה דרגת החוזק של הג'לטין)
29. יעל יקירתי,
עידית המקורית   (25.05.08)
אמנם המידע חשוב וכתוב בצורה מופלאה, אבל אני רוצה את העוגה שבתמונה !!!! :) כל הכבוד על המקצועיות. עידית
30. לידיעתכם, גם ג'לטין המופק מעצמות חזיר הוא כשר
רב גדול ,   בתורה   (25.05.08)
ישנם פסיקות המתירות ג'לטין זה מהסיבה שהעורות המיובשים והעצמות הטחונות של החזיר אינן ראויות למאכל אדם ולפי טעם זה דיני הכשרות אינם חלים עליהן. אופן ההפקה של החלבון מתוך אבקת העורות המיובשת נחקר עמוקות ע"י פוסקי הלכה ואושר ככשר פרווה, גם עקב העובדה שריכוזם בחומר הסופי בטל בשישים. רוב רובם של קפסולות התרופות עשוי מג'לטין המופק מעצמות חזיר ונמכר ככשר פרווה. לכל המפקפקים בבקשה תגלשו באתרי היהדות השונים ותמצאו תשובות של רבנים לגבי הבעיה ההלכתית הזו.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה