אנציקלופדיה  האנציקלופדיה עונה
איך עובד מיקרוגל?
אנציקלופדיה ynet
פורסם: 30.07.08, 09:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 19 תגובות ב-19 דיונים
1. יסודו של הפטנט
בני ,   מבשרת   (30.07.08)
חימום במיקרוגל מבוסס על תדר תהודה של המים שהוא 2450 מגה הרץ בשל שידור בתדר הזה כל דבר אורגני ושמכיל מים מתחמם גלי המיקרו נכנסים לאוכל וגורמים לאטומים לנוע מהר יותר ותנועה מהירה יותר פרושה חום לכן הצלחת לא תתחמם רק האוכל לידעתכם בני
2. קראתי פעם שגלי המיקרוגל...
סתם ,   חיפה   (30.07.08)
... בעצם מרטיטים את מולקולות המים שבמזון וכך מחממים אותן. מישהו יודע אם זה נכון?
3. ל-2
עפר ,   פתח תקווה   (30.07.08)
האורך גל של מיקרוגל ביתי מתאים לקוטר סיבוב של מולקולת מים (לא ריטוטים)
4. 2 - בוא נראה..
מהנדס חשמל.   (30.07.08)
אורך הגל של גלי המיקרו שמייצרת שפופרת המגנטרון הוא c/2.45GHz, שזה בקירוב 12 ס"מ. לא יתכן, אם כן, שקרינה באורך גל זה תגרום למולקולות בודדות לרטוט - ז"א ההסבר האמיתי פה נמצא באפקט קוונטי כלשהו: או שאלקטרוני הקשר בין החמצן והמימן קולטים פוטונים באורך גל זה, או שאלקטרוני הערכיות של החמצן או המימן קולטים פוטונים באורך זה, או שהספין של כל המולקולה משתנה, עקב קליטת פוטון באורך גל זה.
5. אני מייבש את הכלב שלי במיקרו אחרי האמבטיה
חולה נפש ,   רמלה   (30.07.08)
הרבה יותר קל ונוח מכל שיטה אחרת
6. הסלולרי המוצמד לאוזן מבשל את התאים במוח בבישול איטי ומסוכן
יותר מהקרינה ,   במיקרוגל!~~~~~~~~~~~   (30.07.08)
7. ל-4
כימאית אמיתית   (30.07.08)
אתה בטוח שאתה מהנדס חשמל? כי כמו שענית זה נשמע שאתה עוד חושב שגם תוכל להתחשמל מפוטונים... ממתי אלקטרונים בולעים פוטונים באורך הגל הזה? כדאי שתחזור ללמוד, אני מקווה שהתואר שלך לא מאוניברסיטת לטביה...
8. ל-7, הסבר קצר על מהנדסי חשמל
אלמוני פלוני ,   שם   (30.07.08)
את כנראה לא מבינה מה המשמעות של להיות מהנדס חשמל... מהנדס חשמל יודע בדיוק מה שהוא צריך לדעת ולא מעבר לזה. אם זה לדעת בדיוק את החומר למבחנים בקורסים או בדיוק את מה שצריך לדעת לתפקידו בעבודה... הבחור ב-4 מדבר על קשרים כימיים ופיזיקלים וגם זרק את השם קוונטים כשרוב הסיכויים שגם את הדברים האלה העתיק מחברו לקורס בזמן הלימודים. (הכותב הינו מהנדס חשמל)
9. מדוע?
אמנון ,   מרכז   (30.07.08)
מדוע אין משתמשים במקרו גל בזכוכית עם עופרת. בכל מכוני הרנטגן ישנה זכוכית כזו אשר ארכה לגבי קרינה עולה על מתכת רגילה. אני מכיר את הזכוכית הזו למעלה משישים שנה.
10. 7,8 - ציפיתי לזה.. עדיף ש**אתם** תחזרו לספרים :-).
מהנדס חשמל.   (30.07.08)
7,8 - אני בהחלט מודע לעובדה, שלפוטונים הנפלטים או נקלטים מ-או-אל אלקטרוני הערכיות של חמצן ומימן ש**אינם** במולקולת מים, יש אורכי גל קצרים - ליתר דיוק, בין כמה מיקרומטרים למעבר בין רמות ועד לסביבות 90 ננומטר שזאת אנרגיית קשר כימי (פחות או יותר) . נו אז? מולקולת המים קוטבית. לכן כל רמה במולקולת המים, מתפצלת לפי הספינים של האלקטרונים, לשתי תת-רמות שתונדות בין גבולות מסוימים. צריך לבדוק האם מעבר בין שתי תת-רמות קרובות שכאלו, יכול לקלוט ו/או לפלוט פוטון באורך גל הדרוש (כ-12 ס"מ). בנוסף, בגלל שהמולקולה קוטבית - קיים בה בור פוטנציאל עמוק יותר מאשר בור הפוטנציאל הרגיל של חמצן/מימן, המכיל רמות נוספות. ז"א, הדיפול של מולקולת המים, יוצר מצב לרמות נוספות במולקולה זו. יתכן בהחלט מעבר בין תת-רמות חדשות שיוצר הדיפול, הגורם קליטה/פליטה של פוטון ב-12 ס"מ, אבל אני לא כימאי. את זה את (מגיבה 7) צריכה לבדוק, לא אני. מיפוי רמות האנרגיה של מולקולת המים, זה הג'וב שלך. כך, יוצא שבהחלט יתכן שגם שתי האפשרויות הראשונות שציינתי בתגובה 4 שלי - נכונות, כלומר שיש אלקטרונים הקולטים/פולטים פוטונים באורך גל 12 ס"מ בתוך מולקולת המים, כתוצאה משינוי ספין תחת השפעת השדה החשמלי. צריך לבדוק זאת (אבל שוב, זה הג'וב שלך, מגיבה 7, לא שלי. את הכימאית פה!). מכל מקום, לא זה העיקר - לידיעתכם, כאשר כתבתי את תגובה 4, כבר ידעתי את התשובה.. מדובר בספין של *כל* מולקולת המים. קראו את תגובה 4 ושימו לב שכבר כתבתי זאת בתור האפשרות האחרונה. במילים אחרות, בהשפעת קרינת מיקרוגל - מולקולת המים אינה מתנדנדת, היא מסתובבת! דרך אגב, דבר אחרון - מגיב 8 - אל תבייש את המקצוע שלנו. אצלנו בב"ג, אף אחד לא העתיק. בנוגע לפיזיקה 3 - למעשה, אני עדיין כועס עליהם: היה בונוס של 10 נקודות במבחן בפיזיקה 3, אבל הם נתנו לי רק 5 נקודות בונוס, כי אי אפשר לקבל יותר מ-100. אז.. קצת כבוד בבקשה.
11. איזו שפה, תתביישו רבותי, לא הבנתי כמעט אף מלה, בחיי!
פרדיננד פדהצור   (30.07.08)
12. לא צריך קוונטים בשביל לתאר את זה
פיזיקאי   (30.07.08)
התחממות כתוצאה מגלים א"מ עשו כבר במאה ה-19. יש להוסיף את אנרגיית השדות לפוטנציאליים התרמודינמיים וזה מתקבל מיידית. כמובן שהתכונות החומר (דיאלקטריות, מוליכות וכו') ,אשר משפיעות על הפוטנציאליים הללו, נובעות מהמבנה הקוונטי של החומר
13. ל-1 ו-2: אין קשר לתדר תהודה של מים. מדובר בבליעה פשוטה.
********* ,   **********   (30.07.08)
גם שמן מתחמם, ולמעשה כל מולקולה בעלת קיטוב חשמלי שיש לה מספיק חופש תנועה.
14. ועל זה נאמר:מה הקשר בין מחט לת...
אני רק ממדעי המחשב..   (30.07.08)
הנושא היה גלי מיקרו או יוקרה של כימאים מול מהנדסי חשמל? התבלבלתי.
15. וואו, אילו ריבים אקדמאים מתרחשים כאן!
לא מהנדסת ולא כימאית   (30.07.08)
יש לכם ספר פיזיקה ואתם לא תהססו להשתמש בו!
16. ממש הסבר
(09.08.08)
מיקרוגל פולט קרינה בתדירות שגורמת למולקולות המים שיש בכל מזון לרטוט ולהסתובב וזה יוצר חיכוך, החיכוך יוצר חום וכך המזון מתחמם, הסיבה שהכלים לא מתחממים היא שאין בהם מולקולות של מים
17. למגיבים
מהנדס חשמל?   (07.09.08)
חבר'ה לא שכחתם את התווך הדיאלקטרי? הממשי והמרוכב?
18. תנור המיקרוגל מפיק גלי מיקרו בתדירות גבוהה, כ-2.45 גיגאהרץ.
אריאל   (13.10.08)
התנור הוא מכל אטוּם שמצויים בו מגנטרון (magnetron), שפופרת אלקטרונית להפקת גלי מיקרו, והתקן סיבוב המבטיח את חשיפת המזון שבתוכו לקרינה באופן אחיד. הבנתי כל מילה...
19. נכון אבל חלקית
אזרח נרעם ,   ארץ ישראל   (15.02.12)
כותבי מאמר יקרים. אכן התיחסתם לפעולת חימום המולקולות בעזרת גלי המיקרו. אבל איך יתכן שאנשים משכילים כמותכם שוכחים לציין את פעולת חימום המים, אשר כידוע לכל נמצאים בכל דבר ובכל חומר?! איך יתכן שמדענים רבי מעלה כמותכם מכובדי, שוכחים לציין פרט חשוב זה?! לא יעלה על הדעת... אני מבקש ודורש לתקן מאמר זה מידית, שכן חשוב שהאמת תגיע אל הציבור. תודה.
חזרה לכתבה