בריאות  איכות חיים  הטיפ היומי
הטיפ היומי: למה בריא להרתיח בוטנים לפני אכילתם
ynet
פורסם: 05.08.08, 12:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 22 תגובות ב-22 דיונים
1. מומלץ להוסיף לבוטנים גם בננות לפני הטיפוס על עצים !!!!!!!!!!
ד"ר בבונסקי- ווטרינר ,   פארק הקופים~~~~~~~~~   (05.08.08)
2. האם אפשר לאחסן אחרי הבישול?
טל ,   צפון   (05.08.08)
לשימוש עתידי? או שהתכונות הטובות האלה יתמוססו?
3. בניגריה בוטנים מבושלים ב-80 ניירה (=3 שקל) זה ארוחת
מנור ,   ניגריה   (05.08.08)
צהרים להרבה מקומיים. בוטנים בנפח של משהוא כמו קופסת קפה עלית קטנה זו מנה של 40 ניירה.
4. לא הבנתי - צריך לפצח את הקליפה העבה לפני הבישול או להשאיר?
רוצה הסבר   (05.08.08)
5. לאחר הכרות רבת שנים עם הפסקנות המדעית
קובי   (05.08.08)
של העתונות המקוונת היומית בישראל, היה מן הראוי לציין את הקישור למאמר המדעי שטוען שנוגדי החמצון נשארים פעילים לאחר הבישול.
6. זה נכון גם לגבי עגבניה
מון שרי   (05.08.08)
בישול עגבניה (עדיף עם מעט שמן זית)מעלה את תכולת נוגדי החימצון. יש מידע בגוגל.
7. לקובי (5), מחקר על בישול הבוטנים
א   (05.08.08)
J Agric Food Chem. 2007 Oct 31;55(22):9266-73 Changes in the phytochemical composition and profile of raw, boiled, and roasted peanuts .Chukwumah Y, Walker L, Vogler B, Verghese M. Department of Food and Animal Sciences, Alabama A&M University, P.O. Box 1628, Normal, Alabama 35762, USA. Peanuts are consumed mostly as processed products. Although the effect of processing on isoflavone composition of legumes has been extensively studied, there has been no such study on peanuts. The objective of this study was to evaluate the effect of processing (boiling, oil- and dry-roasting) on the phytochemical composition of peanuts. Boiling had a significant effect on the phytochemical composition of peanuts compared to oil- and dry-roasting. Boiled peanuts had the highest total flavonoid and polyphenol content. The biochanin A and genistein content of boiled peanut extracts were two- and fourfold higher, respectively. trans-Resveratrol was detected only in the boiled peanuts, with the commercial product having a significantly (p < or = 0.05) higher concentration. Ultraviolet and mass spectrometry chromatograms for the boiled peanut extracts show the presence of four additional peaks that were not observed in the raw peanut extracts
8. לא הבנתי כלום-לבשל עם הקליפה ומה אחר כך לאכול רגיל הבוטנים?
אז איפה כל הנוגדי ,   חמצון? שמישהו יסביר   (05.08.08)
9. ל-8 לא הבנת? תשאל אורנג אוטן הוא כבר מחומצן !!!!!!!!!!
ד"ר בבונסקי-ווטרינר ,   פארק הקופים~~~~~~~~~   (05.08.08)
10. המחקר פרי תורתו של דארווין
דארווין ,   בג'ונגל על העץ   (05.08.08)
התפתחות האדם מהקוף שמת על בוטנים ונוהג ללעוס קליפת בוטנים ולהשליך את השאריות על אחיו הקטנים . את הבננות רצוי מוקפצות עם הקליפה שיש בה הרבה חומרי ריסוס להקפיץ במחבט בוער בתוספת סוכר .
11. בהודו מוכרים אותם כך, הישר מסיר הבישול
שלולית ,   תה לביב   (05.08.08)
מעדן!
12. לא יותר פשוט לשתות EXOהרבה יותר קל לשימוש ומלא נוגדני חמצון
eyal   (05.08.08)
ב שביל מה כל הבאלגן של הרתחה עים קליפה בלי קליפה?פשוט מאד שולפים EXOשל AGELמכיל למעלה מ200 נוגדי חמצון ותהנו לפרטים:http://eyalito9.iamagel.com/
13. לכל הבבונים - אין כמו ב(ט)נונים...
קופיקו   (05.08.08)
14. לאייל מ 12 לך חפש לך פריירים שיקנו ממך גל
(05.08.08)
כסף כשאפשר לקנות את אותו דבר בסופר בשקל עשרים רק שקוראים לו "פלאפי" כל השיווק הרב שכבתי הזה הוא הונאה אחת גדולה חחחחחחחח...
15. אחי 40 זה מחיר ללבנים, אני קונה ב 10 ניירה
גילי ,   ניגריה   (05.08.08)
16. לא צריך להיסחף. מספיק לאכול בוטנים לא קלויים עם הקליפה הדקה.
(05.08.08)
את הקליפה החיצונית לזרוק לפח! צריך לאכול אוכל בריא אם הוא גם טעים לנו ולא רק כי זה בריא.
17. ממרח בוטנים זה לא מבושל?
בן   (05.08.08)
18. ל-7 : תודה על הקישור.
קובי   (05.08.08)
19. ניגריה
ערן ,   אשקלון   (05.08.08)
הבוטנים בניגרייה הרבה יותר טעמים
20. 1 ו-9
עדי ,   הסניף המרכזי   (05.08.08)
לא מצחיק. אתה דור שני בבית שהולך על שתיים? זה-עתה ירדת מן העץ ואתה מרגיש צורך לשתף עוד גולשים בהלצותיך הנבובות? אולי תחזור לענף החביב עליך ותשאיר את האתר נקי מתגובותיך? טיפוס נעים (לצמרת).
21. 19 נכון אבל הבחורות שם מכוערות וגם האנשים נוכלים
(05.08.08)
22. מרים את הכפפה
עמנואל   (21.06.18)
תכננתי לקלות ולאחר שקראתי נראה לי מעניין ולכן החלטתי לנסות את בישול הבוטנים עם קליפתם, כרגע על האש, צפו לעידכונים
חזרה לכתבה