אוכל  טעם החיים
ארוחה רומנית: מנות ראשונות וחמוצים
ynet
פורסם: 17.08.08, 11:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 55 תגובות ב-45 דיונים
31. המלצה: ספר המשלב מתכונים רומנים אותנטים עם סיפורים על מחוזות
ורדית ,   ירושלים   (18.08.08)
לפרטים על הספר: http://www.mnews.co.il/iton/601/insert/momu1p012.pdf נהניתי מאוד מהסיפורים והבישולים!!!! לרכישה ישירות מהסופרת, נעמי דרוקמן: 08-9714907 או במייל neomi.druckmann@gmail.com
32. יש גם סכין מסיליקון
יודע   (18.08.08)
לא חייבים עץ . סכין מתכת לא מומלץ בגלל ההתחמצנות שגורמת להשחרה ולמרירות
33. אני מחכה בקוצר רוח למתכון של המלאיי
רון הכחול ,   חצי רומני   (18.08.08)
אי אי אייי! רק מלחשוב על זה נוזל לי ריר מהפה. אבל זה רק בפרק הקינוחים.
34. קבבים רומנים
צבי ,   רחובות   (18.08.08)
את המרכיב החשוב בקבבים שכחתם והוא: מים שבהם הורתחו עצמות עם מח
35. 5 - אין על יונק בחיפה, בעיר התחתית
דנה   (18.08.08)
מוסד רומני ידוע. אני אוכלת שם מאז שהייתי ילדה קטנה. מקום פשוט עם אוכל מצויין.
36. אז יש אוכל אשכנזי טעים!
גל ,   נהריה   (19.08.08)
וואו,אחיי הרומנים,יש לכם אוכל טעים מאוד...
37. ל 35
יהודית ,   ק.חיים   (24.08.08)
המסעדה יונק היום יש שם הדש - גלידה- חיפה העירה
38. מסעדה רומנית
פישר יעקב ,   קרית ביאליק   (25.08.08)
מסעדה רומנית יש רק אחת בארץ מסעדת הניצחון באשקלון האוכל טעים כל המנות השרות מהיר רומן הגריליסט מקצוען אמיתי והמחירים סבירים ביותר אני נוסע לפחות אחת לשבועיים מהקריות ש
39. to 27--DANY, Canada - Romanian food
Yag   (04.09.08)
Dany shalom Would very much appreciate receiving your private e-mail - I'v some questions to ask you about the way you preserv cucumbers & tomatoes, etc thanks in advance
40. מסעדת מאמאיה כמובן
מירב ,   מרכז   (18.10.08)
אין כמו המסעדה הרומנית הנפלאה הזו ברחוב בן יהודה ת"א , מסעדה רומנית אורגינלית , מעולה!!!
41. כבד קצוץ
מינה ,   רמת גן   (30.11.08)
מה קןרה אם המתכון של הכבד הקצוץ
42. תיזהרו עם האיקרא.
נילי.רומניה. ,   מרכז.   (24.07.09)
זה הופך אותנו מזה חרמנים ועוד עם בצל. וואו! בגלל האיקרא והבצל הרומנים חרמנים אש.
43. איקרא
(23.04.10)

האיקרא הוא לא רק מאכל רומני אלא גם הונגרי כי אמא שלי שנולדה בהונגריה גם ידעה להכין אותו והיא הכינה אותו מביצי דג מטיאס ולא מביצי קרפיון. היוונים מכינים את האיקרא מביצי דג סלמון והוא ורוד.  ואת הקבב מכינים גם הערבים והתורקים אז למי שייך האוכל הזה לתורקים ששלטו פעם גם ברומניה והיגיעו עד להונגריה או לרומנים?

בברכה

שרה אנגל

44. חצילים עם פלפל אדום
(23.04.10)

אווא, חצילים עם סוכר!!!

זה כואב לראות איך הטעם הרומני הופך לאט לאט לטעם גרמני - הכל עם סוכר, הפלפל האדום לא מספיק מתוק שצריך להוסיף עוד סוכר ועוד 2 כפות?

בברכה

שרה אנגל

45. האם יש הבדל בין איקרה רומנית ליוונית?
רינה   (19.12.11)
תגובות קודמות
חזרה לכתבה