אוכל  טעם החיים  עונג שבת
עוף צלוי בתנור - כך עושים את זה מושלם
חיים כהן ואלי לנדאו, "מבשלים"
פורסם: 21.08.08, 11:59
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 94 תגובות ב-92 דיונים
1. חזה כלפי מטה?חזה כלפי מעלה?
תמיר   (21.08.08)
2. יש להסביר מדוע וול דאן!!!
אלון   (21.08.08)
סכנת הסלמונלה המצוייה בבשר עוף.יש עדיין אנשים הסבורים שעוף מגישים "מדיום"....
3. תודה. למה האלומיניום עוזר כ"כ? ולמה צריך לשים את הצד הנוצץ ב
(21.08.08)
בפ]נים? תודה על המתכונים
4. למה לא יבש ?
ליאור   (21.08.08)
העוף הכי טעים כשהוא יבש.
5. תגובה ל-3 כנס ואסביר לך
השף השרירי   (21.08.08)
עוטפים בנייר כסף כדי שהעוף יקבל בישול יותר טוב וגם כמובן שהמיצים ישארו לכודים בעוף וכך העוף לא יצא יבש וכל המיץ והרטיבות ינטפו למגש והעוף יהיה סתם יבש
6. אולי גם מתכון לביצה עין
(21.08.08)
7. מתכון מעולה לעוף עם ויסקי
N   (21.08.08)
עוף עם וויסקי מתכון מעולה - הכנתי בבית נפלא לימים מיוחדים מצרכים : בקבוק וויסקי משובח עוף צעיר - עד 2 ק"ג מלח, פלפל, ועשבי תיבול שליש כוס שמן זית מעולה אופן ההכנה : לשטוף היטב את העוף לשתות כוס וויסקי לשפשף את העוף היטב במלח, פלפל ועשבי תיבול לעסות אותו מכל הכיוונים בעזרת שמן הזית לחמם את התנור ל 180 מעלות עד שהתנור מתחמם לשתות עוד כוס וויסקי לשים את העוף בתבנית גדולה לשתות עוד 2 כוסות וויסקי לסים הטרמוסטת במספר 3 אחרי עשרים דקים להכניס את הציפור לתנור אחרי חצי שאה להשים בתוך התחת של הציפור כוס וויקי תיקנס לערון ותשטה אוד כוס מהמיץ של הציפור לשיר הציפור הבן זונה בטנור לשתות עוד כוס וויסקי לטפור- לוושל- לא חשוב שילח ליזדיין הציפור לנסות לוצי הציפור השרמוטה בלי לסרופ היד תשפוח אוד וויסקי בגרון שלך לנסות אוד פאם לאוציא הציפור קי לא אלך כודם לארים הקוס ימה של הציפור מהריספה ולנגב אותו עם הסמרתות של הספונגה וללחת לישון כי כוס אמק נגמר הוווויסקקקי ומי אוהב לאחול ציפור בלי וויסקי?
8. העופות בארץ לא טעימים. נקודה.
יונתן   (21.08.08)
גם אלה שנחשבים כאורגנים בארץ , הם לא משהו. הרי כולנו אכלנו עוף בכל מיני כפרים באירופה. שם העוף שונה לגמרי, הטעם אחר ממש מעדן.
9. מתכון מנצח לעוף בתנור
עוף ,   בגריל   (21.08.08)
מטפטפים על עוף נקי שמן זית ומעל תבלין של עוף בגריל (מומלץ של חב' פרג) + מעט רוטב סויה - את הכל משפשפים היטב על כל העור. לתוך העוף דוחפים חצי ראש שום + חצי לימון. מניחים בתבנית צלייה (החזה כלפי מעלה!!!) על הרשת (יש תבניות פיירקס כאלו). לפני הכל משטחים שכבה של מלח גס בתחתית התבנית (מתחת לרשת, כך שהעוף לא יבוא במגע עם המלח). זהו. לתנור בחום של 200 מעלות למשך שעה ורבע - שעה וחצי. יוצא מדהים!!!
10. גם לי יש מתכון
הריאליסט ,   צפון   (21.08.08)
לא מתבלים את העוף כלל. מכניסים לתנור על רשת. מתחת לרשת, אך מספיק רחוק שמים בארבע פינות התנור כמות נדיבה של מלח גס. בערך 220 מעלות. המלח מייבש את האווירה והעוף נצלה באופן מיוחד - טעים ופריך. בתאבון.
11. בואונה... 7 אתה שיכור לאללה...
(21.08.08)
שתית??
12. לא אמרו שמסוכן שנייר הכסף יבוא במגע ישיר עם האוכל????
מיה   (21.08.08)
13. תגובה ל 7
קרן   (21.08.08)
להנהלה : אולי תמחקו כבר את הגועל נפש הזה. בא לי להקיא...
14. ל-7
שריתה ,   נגב   (21.08.08)
הרגת אותי.... "אני שיכור ולא מויסקי ידידי":)
15. 7 - תודה, חן- חן. המתכון ינוסה
הרגת אותי !   (21.08.08)
16. אלומיניום מזיק
dana   (21.08.08)
17. 7 הרגת אותי מצחוק, גדול
עוף   (21.08.08)
18. ל-7 גדול ,,התגלגלתי מצחוק
יוד ,   בת ים   (21.08.08)
19. העוף בארץ ממש גועל נפש..חייבים לשים המון
גו'אן ,   מרכז   (21.08.08)
תבלינים כדיי שהטעם המגעיל של העוף ייעלם.........אני שמה לפחות לימון שלם.....
20. 7 אתה גדול!!!!!!!!!!!
גדוווווווללללללללללל   (21.08.08)
21. ל - 9 המתכון נשמע נפלא אבל לימון ב - 29 שח לקילו
safta53   (21.08.08)
האם תפוז יקלקל את הטעם המשובח שהלימון משאיר בדרך כלל
22. ל-8
יעל ,   שרון   (21.08.08)
אני לא יודעת באיזה כפרים באירופה שחטו לך תרנגולות, אבל אני חייתי בכפר באנגליה והייתי קונה תרנגולות בסופר כמו כאן והן היו מה זה מגעילות. אי אפשר היה לשחוט תרנגולות בכפר. כאן הרבה יותר טובות. אולי אם תאכל כאן תרנגולת כפרית היא תהיה לך טעימה! בינתיים תשווה סחורה מסופר באירופה לזו בסופר שלנו ואני יכולה להבטיח לך שכאן הן יותר טעימות. מילא תגיד בקר או חזיר (שם יותר טוב) , אבל העוף פה פי אלף. וכבד עוף בכלל לא מוכרים שם.
23. ל 7 חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
יופי   (21.08.08)
כל המשרד צוחק, ואני עם דמעות הרגת אותי
24. תגובה ל-12
נותן בגמלים ,   רהט   (21.08.08)
אמרו
25. ל 7 מתכון מעולה - הרגת אותי
(21.08.08)
26. למה בנייר אלומיניום אפשר
אכפתית   (21.08.08)
גם לעטוף אותו בנייר פרגמנט ועושה אותה עבודה אנא על תשתמשו בנייר אלומיניום זה מסרטן.מצטערת אני בדרך כלל לא אוהבת הערות עם בעלי מקצוע אבל קצת אכפת לי מאנשים שלא יודעים.
27. תגובה ל-7
אירית ,   ראשל"צ   (21.08.08)
הצחקת אותי עד דמעות, מזמן לא קראתי משהו כזה מבדר
28. 7
הידד ,   נשתה   (21.08.08)
לחחחחחחחייייייייייייייייחחחחחחחחחחחייייייייייייייייייייייייייייחחחחחחחחחחייייחחחחחחחחחחחחחחחחחייייייייחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחייייייייייייייייייייייייייייייייים
29. אפוי ושחום-מי יודע
נ.ב ,   צפון   (21.08.08)
איך נעשה העוף כל כך שחום וצלוי כפי שמראים בתמונה הראשונה אם היה סגור באלומיניום והתנור במצב אפייה?
30. שאלה ל-7
סטולי   (21.08.08)
תגיד זה עובד גם עם וודקה? או שהציפור מבינה רק וויסקי?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה