אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
אוכל רומני שילדים אוהבים - קציצות ברוטב
רותי קינן
פורסם: 21.08.08, 11:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 86 תגובות ב-74 דיונים
31. נאוט=חומוס
יהודית ,   ק.חיים   (21.08.08)
לא בכל רומניה אכלו נאוט אצלינו בטרנסילבניה לא אכלו נאוט
32. beef patties in sauce + soup Powder - FUI
dany ,   canada   (21.08.08)
Miss Keenan, 6, 25, Soup POWDER for kids? with all the Monosodium Glutamate & Tons of Salt - Is this for Children, even grownups? Why use the powder, is there not enough taste without it? Yes to Tomato sauce, kids love it as in pasta/spaghetti. 12, ketchup, another "Smart" idea. Reminds me in a Sibiu restaurant, they served the Spaghetti with white sauce instead of the ordered tomato sauce; The waiter came back with Ketchup... Or, my wife made a real tomato sauce, with Romanian Basil, so my cousin said that they did not like it, because they were used to Ketchup... 27, the bread is used for a lighter texture & binding
33. פישלך=פלצה פיש
יהודית ,   ק.חיים   (21.08.08)
קציצות מי חזה עוף מבושלות עם חתיכות גזר בצל פטרוזיליה פלפל שחור מאט סוכר ו מלח מתכון מאוד מוצלך ב אתר ציורבה
34. ל-29
אילנה ,   גליל   (21.08.08)
בטח שצריך שמנת חמוצה למתכון בשרי. זה מה שטעים כאן. ניסית פעם???
35. כל יוצאי הבלקן מוסיפים תפו"א,גזר, קישוא לבשר טחון של קציצות.
בלנקה הטורקיה ,   קציצות ממוצא טורקי   (21.08.08)
כל יוצאי בולגריה, יוון, וטורקיה מוסיפים לבשר טחון תפוח אדמה, או גזר, או קישוא, או כולם ביחד, ואז מכינים קציצות ואם רוצים מבשלים ברסק עגבניות. זה ממש לא מתכון רומני אורגינלי. תנו כבוד לבלקנים !
36. גם סבתות שלי -פולניה וייקית - מוסיפות בצל מטוגן לקציצות !
קציצות מבושלות ברסק ,   תרצה בליי-אופיר   (21.08.08)
מה מיוחד בקציצות ה"רומניות" האלה? סבתא שלי מגרמניה גם היא מוסיפה בצל מטוגן לתערובת הבשר, וסבתא שלי השניה - מפולניה - עושה אותו דבר כי ככה גם עשתה אמא שלה בפולניה. זה לא "רומני".....
37. "ילדים אוהבים"? אולי ברומניה אוהבים .....
צ'אוצ'סקו   (21.08.08)
38. אבקת מרק עוף? אבקה? ממש לא ולא !!
רומנישטע ,   בלי אבקות בכלל !   (21.08.08)
בשלן שמכבד את עצמו, לא משתמש בשום אבקות מרק. איכסססססס
39. אם כבר להוסיף שמנת, אז תכינו קציצות מבשר חזיר, הכי טעם באמת.
איז'ו הרומני   (21.08.08)
40. אלה בכלל קציצות בוכריות, ולא צריך שום, אלא פטרוזיליה.
מוסאיוף ,   ובלי אבקת מרק   (21.08.08)
41. העניים היו מוסיפים לקצת בשר טחון, כל מיני ירקות...
שנאוצי ,   כפר שמריהו   (21.08.08)
מוסיפים גזר תפוח אדמה קישואים בצל שום סלרי וירקות שורש ועם קצת בשר טחון מקבלים המון קציצות טעימות שהן אוכל של עניים שאין להם כסף לקנות בשר.
42. 4-פשוט מוסיפים צימוקים מושרים ביין, לתערובת הבשר .
קציצות עם צימוקים ,   אוכל אסלי עיראקי   (21.08.08)
סבתא שלך הרומניה בטח היתה ממוצא עיראקי כי קציצות עם צימוקים זה אוכל אסלי עיראקי .
43. 27- the bread is used for the thickening of the meatloaf
batia ,   raanana   (21.08.08)
If you want the meat ball to be tight and not fall apart in the souce, you need to add bread crums or bread soaked in water like they use here- but don't forget to add the eggs they do the work together... :) enjoy
44. המלצה חמה לקציצות חד פעמיות!
בתיה ,   רעננה   (21.08.08)
פעם אחת התחשק לי להשתגע קצת וטחנתי בשר פילה לקציצות- זו היתה הארוחה הכי טעימה שאכלתי - הקציצות יצאו כל כך רכות וטעימות- מי שמוכן להשקיע את העלות עבור קציצות... זה פשוט מדהים!
45. ל17, האמיני לי אין כמו האוכל העירקי.
אושרת   (21.08.08)
46. היה לי פעם ספר בישול רומני, ובפתיחה כתוב:
שי ,   חולון   (22.08.08)
"גינבי לך תריסר ביצים וקמח".... טוב אני יודע שזה לא במקום להכניס יותר מבדיחה אחת בהודעה, אבל חייבים לחסוך בטוקבקים, אז: למה פסי הרכבת ברומניה מונחים בזיג-זג? כדי שנהג הקטר יוכל לראות בזוית העין אם לא גנבו לו את הקרון האחרון. איך מלמדים רומני לשחות? "לקחת, להחביא, לקחת, להחביא..."
47. לרומנים, אין קציצות הכי אמיתיות. יש מחוזות עם בישול שונה
מאזור הצפון ,   פעם אוסטרו-הונגריה   (22.08.08)
מה הטעם להתווכח, אתם הרי יודעים שיש מחוזות שונים, אז כל מחוז וגירסתו, וגם כל משפחה וגירסתה. ולקציצות העוף ברוטב לבן קוראים : פלשה פיש , ז"א מדמה דג. ( כמו פלש פילה). אצלי בבית שמו צימוקים רק בקציצות חזה העוף הנ"ל, בפלשה פיש.
48. למזלזלים ומשמיצים, למה אתם בכלל קוראים ?
אנשים רדודים ,   מגיבים לגופו של אדם   (22.08.08)
הרי בחיים לא תכינו אוכל חדש , אלא רק את 4 המאכלים שאכלתם בבית בו גדלתם. זו צרות מוחין וחיך לוקה בחסר.. אז חיסכו לכם את הביקור במדור, אולי קיראו משהו אחר בזמן הזה . ( לפתוח את הראש ). וחיסכו לנו את תגובתכם הלא ענינית. שחוזרת כל פעם מחדש כשלא מדובר באוכל של עדתכם.
49. ל- 7 גם אצלנו קוראים לזה פישלך
ליאורה ,   רחובות   (22.08.08)
50. למה להוסיף שמנת לקציצות בשר= היכן הכשרות??
נאוה   (22.08.08)
ברומניה אכלו רק טריפות???
51. לעופרה מ-30
אני מ-13   (22.08.08)
אוהבת אותך!! סבתא שלי הייתה מכינה לי את זה בילדותי. איזו נוסטלגיה... עכשיו אני פשוט חייבת להכין את זה. תודה :-)
52. אין על קציצות רומניות!! אכלתי קציצה רומנית כל יום שלוש פעמים
במשך חודש ולא שבעתי! ,   מאמא ליגה ליגה~~~~~~   (22.08.08)
53. האוכל המרקאי מספר
(22.08.08)
54. ל7 פישלך
מירה ,   צפון   (22.08.08)
פישלך עשויות תםיד מחזה עוף.מבשלימ אותם ברוטב עם תפו''א ושמיר.מאד טעים וכל הכבוד שעוד מכירים את התבשיל הזה.מקור השם באידיש הפירוש דגיגים
55. קוראים לזה קיפטלה קו בוליון
אילנית ,   חיפה   (22.08.08)
והקציצות של סבתא שלי הם הכי טובות
56. 36 - אז מה את רוצה, שקל??
ראדו עצבנסקו ,   ביסטריצה   (22.08.08)
חאלאס להתקטנן...
57. מה זה צילום איילת בן-יוסף? התגעגעתי גם למתכוניך איילת
(23.08.08)
58. תגובה ל2 מירב
ינקו ,   יפו   (22.08.08)
תגידי יא בהמה, לא לימדו אותך שלא אומרים איכס על אוכל? את כ"כ טיפשה ופוסטמה. מעניין מה את מאכילה את הילדים שלך? אה , שכחתי, הילדים שלך ברחו, נו זה די ברור עם כזאת אמא, לכי תאכלי קצת קציצות כאלה ותפסיקי להיות מגעילה יא בהמה. ודרך אגב, כמה שילמו לך על הניתוח?
59. רומני, או לא- יצא מעולה!!!
סוג של רומני ,   ניו יורק   (23.08.08)
בתור סוג של רומני, ניסינו את ה"קציצות של ילדים" ויצא מעולה! מומלץ בחום.
60.  התאמצתי לא להגיב אבל ינקו בחיאת
חמודי   (23.08.08)
התגובה המתלהמת שלך יוצרת משוואה בינך לבין מירב. אני מציעה לענות בדרך ארץ ואולי משהו מהאנרגיה הטובה שלך תדבק במירב לפעם הבאה. לשפוך עליה את כל הזבל שבאיזור רק מגביר את הלכלוך . שבת שלום
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה