|
1. מה זה "מקפים"? (לקראת הרתיחה מקפים את הקצף שנוצר ...)
|
|
|
אני מכינה רק חומוס בבית ואין כמותו.
ראשית, אני מעדיפה לבשל יותר זמן ולא להשתמש בסודה.
אני טוחנת את החומוס כאשר הוא עדין חם ולקראת סיום אני מוסיפה כמות קטנה של שמן זית, זה נותן טעם נפלא לחומוס.
|
|
|
3. כל אחד וטעמו; שלי אומר טחינה קראוון.
והרי רעיון : בביקורי האחרון שלי באיטליה, ראיתי במעדניות מעמד עם סיר חומוס שבושל מבעוד מועד - שרק מחכה למשהו שיבוא ימלא שקית וייקח הביתה....איטלקיים חכמים.
ולא, הם לא מכינים מזה חומוס אלא את מרק החומוס המפורסם שלהם.
מתי בארץ?
|
|
|
אני אוהבת להכין חומוס בעצמי, כי אין טוב ממנו והנה לפניכם המרשם.
קופסא של חומוס משומר, (כשאין זמן לבשל חומוס) להוסיף את חלק מהמים
טחינה לפי הצורך,
לימון שום ומלח לפי הטעם.
לטחון הכל במג'יק מיקס.
בהצלחה ובתאבון
|
|
|
5. 2טיפים נפלאים
אבו חומוס , |
תל חימצה |
|
(29.08.08) |
1. לבשל עד חצי שעה בסיר לחץ (אחרי שנוצר הלחץ) חסכון בזמן, גז וריח!!!!
2. לטחון ביד כמו פירה במכשיר המתאים, קל, בדיוק לסמיכות הרצויה והרבה ,הרבה הרבה פחות לכלוך ובלגן!!!
|
|
|
6. זוכרים את החומוס מפגש ויצמן ת"א
מרק רגל קרושה , |
רמת ה השרון |
|
(29.08.08) |
זה היה החומוס הבריא והיותר טעים שכולם אכלו אכלו ורצו לספר לחברה .תרתי משמע .למי שלא יודע או לא זוכר יפנה למערכת כלבוטק
|
|
|
לקפות פירושו להסיר את הקצף מעל התבשיל.
במקרה זה של חומוס, אין צורך לקפות, ממילא המתכון אומר לשטוף את החומוס, כך שהקצף נשטף.
אני לא מקפה וגם לא שוטפת, הקצף פשוט נעלם במשך הבישול ואינו מפריע...
אני משתמשת במלח לימון ולא במיץ לימון. יותר זול ונמצא תמיד במטבח, בניגוד ללימונים שתלויים בעונה.
|
|
|
8. גם גלידה תעשיתית לא בריאה
כמו החומוס התעשיתי, גם הגלידה שנמכרת בחוץ, אינה בריאה לחלוטין. יש בה שמן דקלים, חומרים משמרים , צבעי מאכל וכו.
אני רואה הורים שנותנים לתינוקות וילדים גלידה, וזה מפחיד. הכל לא בריא בגלידה, כולל כמויות גדולות של סוכר. שמן דקלים
סותם עורקים.
יחזקאל
|
|
|
9. ל 4 דווקא נראה שהקופסאות שולטות אצלך
והבישול נדיר....אבל כל אחד וטעמו.
בכל אופן, אין צורך להוסיף מלח כי קופסת השימורים מכילה אותו כבר....
|
|
|
10. שידרוג לחומוס - זרעי כמון קלויים!
מאוד מומלץ!
קולים זרעי כמון על יבש במחבת, טוחנים במכתש, מסדרים את החומוס בצלחת, בוזקים מלמעלה ומוסיפים שמן זית.
|
|
|
11. 7 מלח לימון זה מוצר תעשייתי- למה להכניס את התעשיה לאוכל ביתי
מחומרים טבעיים????
|
|
|
במקום להוציא ולהכניס מאתיים (בערך) פעם מים קרים ושוב להרתיח אפשר פשוט, להכניס לסיר לחץ עם קורט מלח בישול לפי הטעם ומיים שיכסו במקצת את גובה הגרגרים בסיר (כמובן לאחר השריית לילה). להביא לרתיחה בסיר ולהשאירו ברתיחה שבע דקות. לכבות את האש ולהשאיר כמו תמיד, עוד חצי שעה לפני הפתיחה של הסיר.
|
|
|
13. הכנת חומוס בעצמי בבית
האם אפשר לקחת קופסא של חומוס מוכן מגרגרים ולעשות מזה חומוס לאכילה בעצמי? תנו את דעתכם בנושא, למביני דבר.
אל כותבי הכתבה.
|
|
|
14. האם יש מעקב של משרד הבריאות על הטחינות משכם?
|
|
|
גרגרי חומוס ,משרים לפחות ל24שעות. מחליפים מים שלוש פעמים במהלך ההשריה. בישול החומוס עם מלח בישול+ מעט סודה לשתיה.חומוס אמיתי הוא ללא כמון וללא שום. רק טחינה ומעט לימון, וקצת ממי הבישול,ומעט מלח. זהו .כל דבר נוסף מיותר .בצלחת כמובן שמן זית איכותי, אם אוהבים צנוברים.פפריקה.חס וחלילה שום.
זו לא עבודה רבה. אני משרה כמות של גרעינים. ואחר כך שמה בשקיות מנות ומקפיאה.כשטועמים את ההבדל לא רוצים חומוס תעשיתי.
|
|
|
16. ל 9
פיכסה , |
קופסת שימורים |
|
(29.08.08) |
נכון.. כל אחד והאיכסה שלו.
יממם יממממי
|
|
|
17. ל- . יש חומוס קפוא . אפשר . הכי טעים ההכנה בבית לבד
|
|
|
18. ל-13- אפשר וזה יוצא לא רע בכלל
שופכים את תוכן קופסאת השימורים (עם הנוזל) לבלנדר,מוסיפים 2 כפות טחינה גולמית,כף מיץ לימון,כפית כמון,מעט פטרוזליה. טוחנים ובתאבון.
|
|
|
אני נוהג להשרות ללילה את גרעיני החומוס עם:חצי בצל קטן,2 שיני שום, גבעול פטרוזיליה וגבעול כוסברה,מלח,פלפל שחור ומעט כמון. הבישול נעשה יחד עם כל הנ"ל. בסוף הבישול שופכים את הנוזלים ושומרים חלק קטן לטחינת החומוס. טוחנים את החומוס בפוד פרוססור עם הבצל השום הפטרוזיליה והכוסברה(כן כן!!)ומוסיפים קצת ממי הבישול,טחינה,מים קרים,מיץ לימון טרי,שן שום טריה,מלח ופלפל וקצת כמון. הטיבול הוא מינימלי מכיון שהחומוס כבר ספג תבלינים בהשריה ובבישול.
|
|
|
gril red pepers peel them add humus lemon garlic puree all it should test amazing
|
|
|
קופסת חומוס ללא חומר משמר פותרת את ההתעסקות עם החומוס.
לבלנדר עם המים עם השום הכמון הטחינה המיץ לימון 5 דקות ויש אחלה חומוס בריא טעים מזין וגו'.
|
|
|
22. משתמשת בגרגירי חומוס מבושלים של סנפרוסט,טחינה,לימון,כמון,מלח
ופלפל. יוצא נפלא ! |
|
|
(30.08.08) |
|
|
|
23. ל6 בטח אתה היית ההשראה ליוצרי החומוס הידני
|
|
|
24. ל1 מקפים -מלשון קיפוי - אשכרה מילה בעברית
קיפוי זה איסוף קצף
|
|
|
השרייה להכניס את הכלי עם המים והחומוס שמושרה לתוך המקרר ( מאיט את פעולת התסיסה ) .
שטיפה לפני בישול כמו שכתבו .
בסיר לחץ ללא שום תוספת של חומרים ( מלח אבקת אפיה וכו') .
לתת לחומוס להתקרר לא לטחון חם .
כמון לפני הטחינה בלעדיו אין חומוס .
טחינה לפי סדר העדיפות אצלנו ( הנסיך , אל ארז , היונה ).
שום ולימון לפי הטעם במשפחה .
לא להוסיף שום דבר אחר ( גורם לקלקול החומוס) .
|
|
|
26. השטיפה במיים קרים גורמת לחומוס להתקשות
כל הוספה של מיים קרים לקטניות כל שהן
כשהן חמות גורמת להתכווצות, לכן אפשר לבשל עד הסוף באותם מיים או להוסיף מיים חמים משך זמן הבישול מתקצר לשעה שעה ורבע והחומוס מוכן לטחינה אפשר לשטוף אותו בסוף ואז לטחון
|
|
|
27. חומוס היי-טק
עיח , |
מרכז ת"א |
|
(31.08.08) |
תהליך הכנה ארוך ומייגע מתכון מתאים לתכניתנים.
פשוט לרכך במיקרו גל 20 דקות
ולטחון במכונת בשר.
כל היתר להוסיף אחרי הטחינה.
סה"כ 50 דקות ללא המתנות מקפות ושהיות
בתיאבון
|
|
|
מקפים זה להוציא את הקצף הלבן שנוצר מעל החומוס ואת זה צריך להויא עם כף
|
|
|
א. חבל להפחיד אנשים סתם - חומוס מתבשל יופי גם עם מלח - פשוט כדאי לבשל חומוס, כמו רוב הקטניות, בסיר לחץ על מנת לקצר את משך הבישול.
ב. גם לא חייבים אבקת אפיה, או סודה לשתיה, או לטעום את המים.
ג. אם מכינים כמות גדולה של חומוסים ומקפיאים, ניתן להפשיר מתי שצריך וזה מקצר את הכנת החומוס ל5-10 דקות גג.
ד. טחינה אל ארז לא טובה לכלום, גם לא לחומוס.
|
|
|
סודה לשתיה מיותרת ,סיר לחץ ל45 דקות
מעיכה ביד ,ותוספת שמן זית ,טחינה ,גמל יונה או צבי והחומוס מושלם .
| |