אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים  מתכונים מספרי בישול
"סבתא רחל מבשלת" - 4 מתכונים טורקיים
ynet
פורסם: 09.09.08, 12:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 55 תגובות ב-54 דיונים
31. תשובה ל 13 . בבקשה מתכון
טורקי אוריגינאל ,   ק.חיים   (10.09.08)
http://www.ynet.co.il/ency/0,7340,L-331740,00.html הנה מתכון לבולמאס טורקי מקורי והכי אמיתי שיש תהני ותגיבי
32. ל 25
עורב ביצות   (10.09.08)
"יהודי טורקי" זה לא "טורקי". חוץ מהקשקבל ועלי הגפן עצמם, אין במתכונים שום דבר שקשור למטבח הטורקי. בדיוק כמו ששניצל זה לא מתכון ישראלי, למרות שיהודי וינה ואוסטריה מבשלים את זה בישראל. זה עדיין לא הופך את זה להיות אוכל "יהודי".
33. מתכונים המאופיינים לאיזמירילים ולסביבה
שמחה ,   חולון   (10.09.08)
כבת של להורים יוצאי תורכיה בקרבת איזמיר (טיריה) אכן אני מכירה את המתכונים המצ"ב. אימי עליה השלום הייתה אומרת שלכל מחוז,עיר יש את המאכלים שלו וכי יש כמה וכמה מתכונים של המטבח הטורקי שכלל לא מככבים גם מטעמי כשרות. לסיכום אני מכירה את המתכונים של רחל מהבית וממליצה בחום רב.....נסו - לא תתאכזבו
34. מי יכול לענות ל-2 ???
משה   (10.09.08)
35. האם זו עכשיו עונת סםרי בישול של סםתות?
Luzifer ,   Haifa   (10.09.08)
חלילה וחסת לי יש אוסף עשיר של התקופה האוטנטית, אבל מעדיף של גיל חובב, חתי יקה חצי תימני. זו היתה משפחה נפלאה. טוב שהנכה כותב עדיין מתכונים. התוכניות אוהב פחות, פרסומת בולטת. MFG
36. ומה עושים עם הביצה והגבינה שנשארו?
אלונה   (10.09.08)
ומה עושים עם הביצה הנותרת ו- 1/2 כמות הגבינה? לא מוזכר במתכון...
37. הביצה במלית של העוגיות כדי שלא תהיה
רבקה   (10.09.08)
יבשה ויהיה מה שיחזיק את האגוזים.
38. לילך במקור עושים את העוגיות טרבדוס
רבקה   (10.09.08)
עם שמן, 1 מרגרינה = כוס שמן 200 גרם.
39. ל-4 דווקא לי התמונות נראות מאוד-מאוד טעימות !
רעבה   (10.09.08)
40. ל32 יש לך בעייה בהבנה
מירי ,   תל-אביב   (10.09.08)
41. מישהו מכיר עוגיות של פסח ? סבתא שלי
רבקה   (10.09.08)
עליה השלום , היתה מכינה לנו כל פסח עוגיות, המראה לא משהו בכלל, מרקם קשה וטעם גן עדן, מישהו יודע, מכיר? לצערנו לא השכלנו לבקש ממנה את המתכון והטעם נשאר בפה..... אך איזה טעם..
42. תשובה ל-26
אורלי ,   תל אביב   (11.09.08)
יש מסעדת גפן ברח' שוקן וגם טיקה ברח' שנקר בהרצליה.
43. ל - 13
(15.09.08)
אני מאמין שיש בספר. תתקשר ותברר.
44. בתשובה לשאלתך היכן משיגים את הספר
רותי כרמי ,   כרכור   (24.09.08)
שלום, ניתן להשיג את הספר אצל הכותבות שלו. או דרך האתר שלהן www.mevashlimsfarim.com או בטלפונים: רותי 052-3558056 דורית 054-7825509. נשמח אם תתקשר/רי. בברכה, רותי
45. ההמתכון עם התרד.
ניצה ,   חיפה   (30.09.08)
במתכון הראשון ( תרד +תפוחי-אדמה+הגבינות) חסר הסבר חשוב: מה עושים עם הביצה הנוספת +שארית הגבינה ? אשמח על השלמת הפרטים.תודה.
46. מתכונים טורקים אסלים-תודה רבה
יהודית   (05.10.08)
47. למוטי מ5-כנראה שאתה לא טורקי אורגינל או שלא מאיזמיר.
יהודית   (05.10.08)
48. ל-36 גם לי נראה שיש טעות במתכון. ניחשתי שמערבבים עם התפו"א
בשלנית מתחילה   (06.10.08)
גם לי נראה שיש טעות במתכון של פשטידת התרד .. לא אומרים מה לעשות עם חצי מהגבינה ועם הביצה שנותרה. אני אישית ניחשתי שמערבבים עם תפוחי-האדמה (אלה שמונחים למעלה כ"פטריות").
49. ל 25
דיתה   (15.12.08)
אכן צודקת,האוכל של יהודי איזמיר שונה מהאוכל של יהודי איסטנבול.וזה כי אני משני הצדדים שלי ושל בעלי וחמותי מבשלת שונה לחלוטין מאיתנו יוצאי איזמיר.
50. תגובה ל13... בויוס
כוכי ,   ירושלים   (07.01.09)
אמא שלי טורקיה אמיתית מכינה בויוס, מוכנה לשאול עבורך מה המתכון. המייל שלי הוא : mycochi@WALLA.CO.IL
51. טעיםםםם העוגיות טרבדיקוס ניסיתי ושווה לעשות קוצר מחמאות
אופה ביתית ,   מרכז   (11.01.09)
שווה לעשות אולי אפשרי בלי הסירופ אבל קצרתי ים של מחמאות שווה לעשות ליד קפה או בסוף ארוחה
52. ..........
אביתר   (11.01.09)
אני לא מכיר את זה אבל נראה נחמד...
53. מי שמעוניין במתכונים חזקים של הטורקים זאת סבתא רוזה .
ניר ,   יהוד   (11.08.09)
מי שאוהב אוויקס בויוס עם חנדר'זו {חצילים} גבינה ותרד כמובן ....ואת בומווואלוס סוטלאץ
54. יהודי טורקיה
Eli Sinay ,   ירושלים   (28.04.14)
כל טורקי בא מאזור אחר אם מאכל אחר הכי מפורסם זה הג`גיק סוטלץ בויוס מנורס ויש המון אלה לדינו יהודים מגירוש ספרד שחיו באיזמיר
תגובות קודמות
חזרה לכתבה