|
31. תשובה ל 13 . בבקשה מתכון
טורקי אוריגינאל , |
ק.חיים |
|
(10.09.08) |
http://www.ynet.co.il/ency/0,7340,L-331740,00.html
הנה מתכון לבולמאס טורקי מקורי והכי אמיתי שיש
תהני ותגיבי
|
|
|
"יהודי טורקי" זה לא "טורקי".
חוץ מהקשקבל ועלי הגפן עצמם, אין במתכונים שום דבר שקשור למטבח הטורקי.
בדיוק כמו ששניצל זה לא מתכון ישראלי, למרות שיהודי וינה ואוסטריה מבשלים את זה בישראל.
זה עדיין לא הופך את זה להיות אוכל "יהודי".
|
|
|
33. מתכונים המאופיינים לאיזמירילים ולסביבה
כבת של להורים יוצאי תורכיה בקרבת איזמיר (טיריה) אכן אני מכירה את המתכונים המצ"ב.
אימי עליה השלום הייתה אומרת שלכל מחוז,עיר יש את המאכלים שלו וכי יש כמה וכמה מתכונים של המטבח הטורקי שכלל לא מככבים גם מטעמי כשרות.
לסיכום אני מכירה את המתכונים של רחל מהבית וממליצה בחום רב.....נסו - לא תתאכזבו
|
|
|
34. מי יכול לענות ל-2 ???
|
|
|
35. האם זו עכשיו עונת סםרי בישול של סםתות?
Luzifer , |
Haifa |
|
(10.09.08) |
חלילה וחסת לי יש אוסף עשיר של התקופה האוטנטית, אבל מעדיף של גיל חובב, חתי יקה חצי תימני.
זו היתה משפחה נפלאה. טוב שהנכה כותב עדיין מתכונים.
התוכניות אוהב פחות, פרסומת בולטת.
MFG
|
|
|
36. ומה עושים עם הביצה והגבינה שנשארו?
ומה עושים עם הביצה הנותרת ו- 1/2 כמות הגבינה? לא מוזכר במתכון...
|
|
|
37. הביצה במלית של העוגיות כדי שלא תהיה
יבשה ויהיה מה שיחזיק את האגוזים.
|
|
|
38. לילך במקור עושים את העוגיות טרבדוס
עם שמן, 1 מרגרינה = כוס שמן 200 גרם.
|
|
|
39. ל-4 דווקא לי התמונות נראות מאוד-מאוד טעימות !
|
|
|
40. ל32 יש לך בעייה בהבנה
מירי , |
תל-אביב |
|
(10.09.08) |
|
|
|
41. מישהו מכיר עוגיות של פסח ? סבתא שלי
עליה השלום , היתה מכינה לנו כל פסח עוגיות, המראה לא משהו בכלל, מרקם קשה וטעם גן עדן, מישהו יודע, מכיר?
לצערנו לא השכלנו לבקש ממנה את המתכון
והטעם נשאר בפה..... אך איזה טעם..
|
|
|
42. תשובה ל-26
אורלי , |
תל אביב |
|
(11.09.08) |
יש מסעדת גפן ברח' שוקן וגם טיקה ברח' שנקר בהרצליה.
|
|
|
אני מאמין שיש בספר. תתקשר ותברר.
|
|
|
44. בתשובה לשאלתך היכן משיגים את הספר
רותי כרמי , |
כרכור |
|
(24.09.08) |
שלום, ניתן להשיג את הספר אצל הכותבות שלו. או דרך האתר שלהן www.mevashlimsfarim.com או בטלפונים: רותי 052-3558056 דורית 054-7825509.
נשמח אם תתקשר/רי.
בברכה,
רותי
|
|
|
במתכון הראשון ( תרד +תפוחי-אדמה+הגבינות) חסר הסבר חשוב: מה עושים עם הביצה הנוספת +שארית הגבינה ?
אשמח על השלמת הפרטים.תודה.
|
|
|
46. מתכונים טורקים אסלים-תודה רבה
|
|
|
47. למוטי מ5-כנראה שאתה לא טורקי אורגינל או שלא מאיזמיר.
|
|
|
48. ל-36 גם לי נראה שיש טעות במתכון. ניחשתי שמערבבים עם התפו"א
גם לי נראה שיש טעות במתכון של פשטידת התרד .. לא אומרים מה לעשות עם חצי מהגבינה ועם הביצה שנותרה.
אני אישית ניחשתי שמערבבים עם תפוחי-האדמה (אלה שמונחים למעלה כ"פטריות").
|
|
|
אכן צודקת,האוכל של יהודי איזמיר שונה מהאוכל של יהודי איסטנבול.וזה כי אני משני הצדדים שלי ושל בעלי וחמותי מבשלת שונה לחלוטין מאיתנו יוצאי איזמיר.
|
|
|
50. תגובה ל13... בויוס
כוכי , |
ירושלים |
|
(07.01.09) |
אמא שלי טורקיה אמיתית מכינה בויוס, מוכנה לשאול עבורך מה המתכון. המייל שלי הוא : mycochi@WALLA.CO.IL
|
|
|
51. טעיםםםם העוגיות טרבדיקוס ניסיתי ושווה לעשות קוצר מחמאות
אופה ביתית , |
מרכז |
|
(11.01.09) |
שווה לעשות אולי אפשרי בלי הסירופ אבל קצרתי ים של מחמאות שווה לעשות ליד קפה או בסוף ארוחה
|
|
|
אני לא מכיר את זה אבל נראה נחמד...
|
|
|
53. מי שמעוניין במתכונים חזקים של הטורקים זאת סבתא רוזה .
מי שאוהב אוויקס בויוס עם חנדר'זו {חצילים} גבינה ותרד כמובן ....ואת בומווואלוס סוטלאץ
|
|
|
54. יהודי טורקיה
Eli Sinay , |
ירושלים |
|
(28.04.14) |
כל טורקי בא מאזור אחר אם מאכל אחר הכי מפורסם זה הג`גיק סוטלץ בויוס מנורס ויש המון אלה לדינו יהודים מגירוש ספרד שחיו באיזמיר
| |