אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל   קונדיטוריה להמונים
גלוטן: האבקה הלבנה שמרימה את הלחם
יעל גרטי
פורסם: 28.10.08, 12:15
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 79 תגובות ב-74 דיונים
1. הנאה צרופה לאפות בעצמי לחם ולחמניות...
***   (28.10.08)
הלישה בידיים, התפיחה והתוצאה הסופית. ריח המאפה המתפשט בכל הבית והרחוב, החומרים שבחרתי בעצמי (כמו קמח מלא, למשל), והטעם המעולה של המאפים הטריים והחמימים. למדתי שאפייה ביתית היא קלת הכנה .
2. Thank you Yael
Maya ,   Germany   (28.10.08)
As always, informative, well written and interesting - :) Keep on the geat job!
3. כתבה טובה מאוד על הגלוטן . רק חבל שלא
1.2.3   (28.10.08)
התייחסתם לכל בצק ובצק . לדוגמה : בבצק פריך - חשוב לא לעבד וללוש את הבצק הפריך כדי לא לפתח רשת גלוטנית הגורמת לבצק להיות קשה ולא פריך ....
4. שמעתי שגלוטן אינו בריא האם נכון?
הדס   (28.10.08)
5. ראוי היה לציין את נושא הצליאק בכתבה כזאת
רחל   (28.10.08)
6. 4, כן.
(28.10.08)
7. נהדר, פעם הבאה כתבה על תחליפי גלוטן לחולי הצליאק (:
צליאקית ,   ת"א   (28.10.08)
8. עוד הרבה לפני הויאגרה,נעזרתי בגלוטן שירים לי,לא רק את הלחם..
מרומם נפש   (28.10.08)
9. עם כל הכבוד גלוטן זה רעל (ולא רק לחולי צליאק)
(28.10.08)
10. האם ידעתם שגלוטן --לא בריא!!
רגיש לגלוטן--צליאק ,   תל אביב   (28.10.08)
בעשור האחרון יותר ויותר אנשים שסבלו מכאבי בטן /שילשולים/עצירויות או סתם חולשה לאחר בדיקות גסטרו גילו כי הינם רגישים לגלוטן שגורם לנזקים במעי הגס !!בארץ המודעות לרגישות זו הולכת ותופסת תאוצה---לצערנו חברות גדולות כמו שטראוס למשל---אינם מתחשבים באוכלוסיה זו שמונה עשרות אלפי אנשים בארץ!!!!ורושמים על כל מוצריהם באופן גורף"עלול להכיל גלוטן"--ובכך מצמצמים עוד יותר את הרגישים לגלוטן....חבל
11. גלוטן הוא חומר מזיק!!!!!
כפיר ,   חיפה   (28.10.08)
ל- (4) ולכל הקוראים - אכן גלוטן הוא חומר מזיק, הגורם אצל אנשים עם מוכנות גנטית מסוימת, ויש רבים כאלו, למחלת הצליאק, שהיא מחלת מעי. מומלץ להימנע עד כמה שאפשר ממוצרים המכילים גלוטן.
12. ומדוע יש אנשים הרגישים לגלוטן ? ומה התחליף ?
Hואל   (28.10.08)
13. תגובה ל 10
ליהי ,   ירושלים   (28.10.08)
אנו מחרימים וקוראים לציבור גם כן להחרים/להפעיל לחץ על חברת שטראוס שאינה מתחשבת באוכלוסיית חולי הצליאק---שגודלת כל שנה במעל ל 7500 אנשים המגלים כי הינם רגישים לגלוטן!!!! החרימו אותם וישנו גישתם.....
14. שאלה חשובה למגיב מ"ס 8
M   (28.10.08)
אשמח אם תפרט יותר מה עשיתה איך וכמה וכול מה שאתה יכול לפרט
15. גלוטן זה רצח!
צליאקית   (28.10.08)
16. להחרים את שטראוס
שולמית ,   חיפה   (28.10.08)
חשבתי כי אני ובני משפחתי יחידים במערכה אנו גם מחרימים את שטראוס עלית עקב חוסר רגישות כלפי החברה בארץ(לפחות כ 4% סובלים מרגישות לגלוטן-ומספרם רק עולה)להחרים להחרים להחרים
17. שטראוס-גועל נפש!!!
מיקי ,   רמת אביב   (28.10.08)
18. הגלוטן פשוט מכה. אינו בריא!
tomer   (28.10.08)
מפריע בתהליך העיכול ופוגע בתזונה בכלל. להמנע כמה שניתן.
19. יעל, חבל שפספסת שימוש נוסף לגלוטן
(28.10.08)
מאבקת הגלוטן אפשר להכין סייטן! (מעין "תחליף בשר"). הנה דוגמה: http://vegandad.blogspot.com/2008/06/veggie-lunch-meat.html
20. המחיר שמוצג יקר מאוד
(28.10.08)
אני קונה חצי קילו גלוטן ב8-10 ש"ח. החנויות ה"מתמחות" מרפיצות מחירים ללא סיבה. חפשו חנויות קטנות שמחזיקות מוצרי אפייה, חנויות תבלינים ועוד.
21. מה אתם דפוקים בראש?!
ירון   (28.10.08)
גלוטן - תוצר תעשייתי של תעשיית הלחם והמאפיות. לא בריא בכלל, אלרגן מספר אחת יחד עם קזאין (חלבון חלב פרות)
22. כתבה שיווקית של תעשיית האפייה והלחם
שיווקאי בכיר   (28.10.08)
23. ceuliac disease
house ,   dr   (28.10.08)
people with genetic sensibility to glutan may develop ceiliac disease look it up in google- i dont have the power to write a kilometer long response
24. יש לי אבקה שגורמת לבחורות להתרומם,אין צורך בתנור אפיה!1
"אין הנחתום מעיד על ,   עיסתו"   (28.10.08)
Δ Δ Δ
25. גלוטן
tamara kuepfer ,   schweiz   (28.10.08)
בשוויץ בבית הספר לאפיה שבו למדתי שלוש שנים רצופות לימדו אותנו שיש שני חלבונים בקמח, חלבון אחד ששמו גלוטן, אצלנו פה בשוויץ לא מוסיפים גלוטון ללחמים. ולא ידוע לי ואף פעם לא שמעתי על הוספת גלוטון לקמח על מנת להשיג גובהה.ועל מנת להשיג גובה ואורירות האחראים על כך הם השמרים והשלבים הנכונים שקצרה היריעה מלהשכיר אפשר להוסיף וויטמיו סיי מחלת הצולייאקיי נגרמת כתוצאה מרגישות ואלרגייה לחלבון זה. נא להשתמש בזהירות עם כל התוספות שלא מכירים ולא יודעים מה זה מכיל. אחרי הכל הלחם זהו מצרך יום יומי ולא חד פעמי ההצטברות יכולה להיות מסוכנת ללא אפשרות הפיכה.
26. שקר עלוב !! "מתאים במיוחד לאפיית לחם מקמח מלא"
אין גבול לציניות   (28.10.08)
פשוט להקיא עליכם!!
27. עכשו גם גלוטן זה רעל?! מה, בימי התנ"ך אכלו טופו וקינואה?!
תרגיעו ,   מהר   (28.10.08)
קודם חלב זה האויב הראשי, עכשו כל אדם שני אומר לי שהוא רגיש לגלוטן (אבל אוכל כוסמין, שגם בו יש גלוטן לפי הכתבה...). פלצנים - נמאסתם! חוץ מלאוכלוסיה קטנה, הכל בריא אם אוכלים במידה! וזה המלצה מסבתא שלי, בת 95 שעוד עובדת כל יום, טפו טפו טפו
28. הפסיקו לזרוע בהלה!!!! גלוטן *אינו* מזיק אלא רק לחולי צליאק
א.   (28.10.08)
ולבעלי רגישויות! בני האדם צורכים לחם עם גלוטן מאות בשנים! מספיק כבר עם ההיסטריות ומסעות ההפחדה כל שני וחמישי וכל פעם בנושא אובייקט אחר!
29. ותוספת למה שרשמתי: כמו שיש אנשים שאלרגים לבוטנים, לתפוחים
א.   (28.10.08)
אפרסקים וכו יש גם מי שאלרגי לגלוטן! זה לא הופך את הגלוטן למסוכן ולרעיל! תרגיעו!
30. אי דיוקים בכתבה
אוהב לחם ,   ב"ש   (28.10.08)
כמות הגלוטן איננה מושפעת מהאקלים אלה איכותו, "חוזקו" נמדד באינדקס גלוטן המבטא את היחס בין הגליאדינים לגלוטננים, יחס נמוך מביא ללחם "חלש"
תגובות נוספות
חזרה לכתבה