דעות  מאמרים  נעמי רגן
למה הצבעתי מקיין
פורסם: 04.11.08, 08:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 225 תגובות ב-225 דיונים
1. מהיכן גישת הימין לאמץ אל חיקם את "המנהיג האמיתי" לאחר רציחתו
Ehad Haam-Zioni   (04.11.08)
לא רבין ולא קנדי היו "אנשי ימין מוסווים"-הם נלחמו כשהיה צורך, אך דיברו עם אוייביהם כדי להשיג פתרונות לא צבאיים בדרך מדינית נכונה של עמידה על הדבר החשוב באמת ולא על ה"פוזה הצדקנית" גוהן סידני מקיין הוא אדם ישר ואמיץ, אך הוא אינו מתאים לאמריקאים (כיום או אפילו אז): אם הוא היה מופקד על האוניות ששמו מצור על הספקת הטילים הרוסיים לקובה בפקודת קנדי, אני חושב כי אופיו ה"לאומי צדקני" היה מוביל אותו לירות (מעל ואולי על) הספ במדינאות חכמה את ארהב והעולם מהאסון של מלחמת עולם שלישית. אמריקה (וישראל) זקוקה למנהיג חכם ושקול בעל עצבי ברזל החותר לשמוע את כל מגוון הדעות לפני עשיה, שיוביל אותה למצב הטוב שאבד בעשור האחרון של שלטון בוש וצייני (שהתנהלותו המדינית והכלכלית חסרת האחריות הובילה את ארהב לביצות טובעניות)-ולכן הבחירה הנכונה נופלת על אובמה החכם, והחשש הוא דווקא ממקיין הקופצני. מקיין הוא יותר מגוהן ויין הפשטני הטוב-מקיין הוא הגנרל קסטר הגיבור שבסוף הוביל לטבח גדול של צבאו-ודווקא אובמה הוא גרי קופר של "למי צילצלו הפעמונים" ו"בצהרי היום": הנלחם רק כשהכרח אך שונא זאת-ויש בו את התמימות הטובה של מלחמה ברוע שהיו לחושפיו של ניקסון בנפתולי ווטרגייט. בהכללה פוליטית התקוה האמריקאית שיש לה על מה לסמוך היא שאובמה הוא הכלאה של לינקולן בעל העקרונות והיושרה, של רוזוולט מקרין האופטימיות התמידית ובעל יכולת ההחלטה והביצוע-ושל קנדי קר הרוח ובעל עצבי הברזל בניהול מדיניות מונעת מלחמה מיותרת.
2. מישלינגים
קרטופל   (04.11.08)
דבר אחד הוכח בבחירות אילו והכותבת צודקת-יהודי ארה'ב הוכיחו כי אין להם כל עיניין בישראל וכי הקמת המדינה היא טעות מצערת כמו שסבורים האירופאים.למעט המיעוט האורתודוקסי ואולי הקונסרבטיבי יהודי ארה'ב הינם מישלינגים שחזרו אל השפל ההסטורי של מלחמת העולם השניה עת נמנעו מלהחלץ לעזרת אחיהם הטבוחים.
3. כן יקירתי, תמשיכו לבחור שוחרי מלחמה והרג....
ותמשיכו להרוס את US ,   ישראל והעולם.......   (04.11.08)
מלחמות של 20 שנה, מלחמות של 50 שנה ושל -100 שנה. למה לא. מקיין=וורמנגר.
4. @ סליחה, אבל אינך יודעת מיהו מקיין האמיתי
וגם לא מיהו אובמה. ,   חבל מאוד............   (04.11.08)
אז מה אם אביו וסבו היו אדמירלים מוצלחים בצי הימי של אמריקה? מקיין עצמו לא היה. מבין 900 סטודנטים בלימודי הצי האקדמי, הוא הגיע למקום החמישי מהסוף. לא משהו, נכון? על פי עדותו שלו, הוא היה תלמיד גרוע ואת רוב זמנו הוא בילה בחיזור אחרי נשים ושתייה. מספר פעמים הוא כמעט גורש מהצבא בגלל התנהגותו ובגלל שהרס ארבעה מטוסים של הצי, אבל שוב הפרוטקציה והייחוס המשפחתי עזרו לו להישאר בצי למרות היותו כה לא מוצלח. אדם אחר היה מזמן מגורש מהצי במקומו. גם כל הקידומים והג'ובים להם זכה בצי בשנים מאוחרות, היו בזכות הייחוס המשפחתי והקשרים שלו עם חברים ותיקים של אביו - מי שישבו במקומות הנכונים. ניסיונו הצבאי במלחמת וייטנאם מסתכם ב-20 שעות בלבד, עד שנפל בשבי. הוא ודאי לא ליקק דבש בשבי וזו חוויה לא קלה. בגלל זה הוא גם סובל מתסמונת פוסט טראומטית קשה. אובדן עשתונות במצבי לחץ והתפרצויות זעם קשות. בנוגע לשחרורו מהשבי את לא מעודכנת. גם לשבויים אחרים הוצע שחרור בתמורה לכך שהם יפעלו למען וייטנאם. הם לא נופפו בזה, אבל מקיין השתמש בעובדה זו, כפי שהוא עושה כל חייו כדי לקדם את עצמו ולהאדיר את עצמו. כדאי שתקראי ותשמעי את השבויים האחרים שהיו איתו שם. ועם כל הכבוד, להיות שבוי מלחמה זה עדיין לא מהווה קריטריון להיבחרות לנשיאות. http://www.google.com/search?hl=en&q=Colonel+Earl+Hopper+about+Mccain+&btnG=Google+Search&aq=f&oq= http://www.vietnamveteransagainstjohnmccain.com/cin_hopper_video.htm http://il.youtube.com/watch?v=KuSDwwKLYr8 על יחסו לאשתו הראשונה ונטישתה אחרי שעברה תאונה קשה מאוד, עברה עשרות ניתוחים, ובגלל שהיא איבדה את יופייה וכ-10 ס"מ מגובהה, היא כבר לא התאימה לו, על פי התבטאותו. הוא אפילו לא טרח לשלם את ההוצאות על הניתוחים והטיפולים. חברים שלהם עשו זאת. כבר אז בהיותה במצב קשה, הוא חיפש נשים אחרות ומכל "הסוגים". ובאחד מביקוריו בבר הוא פגש באשתו הנוכחית-יורשת מולטי מיליונים- שלה הוא נישא רגע לפני שהתגרש מהקודמת. האיש הזה הוא אגואיסט חמום מוח ורודף תענוגות שידע להסתדר בחיים. לא יותר מזה. רוב השנים בהם הוא סנטור, הוא עשה בעיקר למען בעלי ההון והמיליארדרים, כפי שהוא מבטיח היום-הוא יוריד את המיסים שלהם. בבתים הרבים שלו-9- ערך במשך שנים נשפים ומסיבות למען העשירים ולמען עיתונאים רבים שאותם ידע לקנות כדי שיכתבו עליו דברים יפים בתקשורת. בחירתה של פיילין "הגאונה" מחזק ומדגיש את כושר השיפוט הגרוע שלו. האם אדם כזה ראוי להיות נשיא המעצמה הגדולה בעולם? לדעתי לא!!! מדיניות אמריקה כלפי ישראל קבועה ואינטרסנטית. היא לא תלויה ולא תשתנה בגלל הנשיא הנבחר. את סגורה על דעותייך הקדומות, ולא נשכנע אותך, פוקס ניוז והדתיים הקיצוניים באמריקה מדברים מגרונך. Five Myths About John McCain HTTP://WWW.ROLLINGSTONE.COM/NATIONALAFFAIRS/INDEX.PHP/2008/10/03/FIVE-MYTHS-ABOUT-JOHN-MCCAIN/ Make-Believe Maverick http://www.rollingstone.com/news/coverstory/make_believe_maverick_the_real_john_mccain/ ג'ון מקיין לא יהיה נשיא אמריקה~!
5. הכתבה מלאה בהשמצות שקריות על אובמה.
לא יפה   (04.11.08)
6. נראה מה תגידי כשהוא ישלול את זכותך...
StoutViking   (04.11.08)
...על גופך שלך ויבטל את האפשרות לעשות הפלה. אולי תבואי לעשות בארץ? הסגנית המטורללת שלו מתנגדת נחרצת להפלות, גם במקרים של אונס (!!!) והוא הבטיח לפנאטים נוצריים שזוהי גם עמדתו. מעניין מה היה קורה אילו הבת של פיילין הייתה נאנסת ונכנסת להריון בגיל 14, לא 17. האם גם אז הייתה מחריכה אותה להתחתן עם ה"אבא" ולהיות כלי במשחק הפוליטי הזול שלה? הם גם נגד חינוך מיני. למקיין אין תכנית מגובשת (לא שלצד השני יש מי יודע מה). הוא מודה בגלוי שהוא רוצה להוריד מיסים ולתת הטבות למעמד הגבוהה, למיוחסים, בזמן שהמעמד הנמוך מפחד על המעט שיש לו ומגל פיתורים עקב המשבר. הוא לא יודע מה זה מיתון ומה זה משבר כלכלי. הוא לא מסוגל אפילו להבין איך אפשר שלא להיות בעל 9 בתים בימינו. זה שהוא "גיבור מלחמה" (לא הבנתי כיצד לשבת בשבי כמה חודשים הופך אדם לגיבור) לא הופך אותו למדינאי טוב. גם היטלר זכה לאות גבורה ממלחמת העולם הראשונה. זה עשה אותו מדינאי טוב? כל הממשלה שלנו לדורות הייתה מורכבת מגנרלים לשעבר ותראו איך אנחנו נראים! לא שאני אומרת שהמועמד הדמוקרטי הוא כזה שוס, אבל מקיין הוא סתם גבר לבן ושמרן שמנסה להידחף לבית הלבן בכל מחיר, אבל לא יודע למה (ההטבות?). דיי כבר עם ההפחדות של איראן ועירק. כל אימת שנוח לארה"ב הם הופכים מדינה אחת לאיום ולטרוריסטים, וכשנוח להם אז הם "אומה תחת דיכוי" ו"לוחמי חופש". להזכירכם, היו אלו האמריקנים שסיפקו נשק לאפגניסטן ואימנו את אוסמה בן-לאדן כדי שילחם ברוסים בסוף שנות ה-70 ותחילת 80. היו אלו האמריקנים שמכרו לסדאם חוסיין נשק (גם כימי) כדי שיילחם באיראן. היו אלו האמריקאים שתרפדו את המהפיכה באיראן וגרמו לעליית שלטון אייטולות במקום שלטון נאור. היו אלו האמריקאים שסיכלו מהפיכה דמוקרטית בניקרגוואה ועכשיו זאת רפובליקת בננות (אבל למורדים יש M16). ואחרון חביב - ארה"ב לא התערבה במדיניות של היטלר. הם עשו איתו עסקים עד הרגע האחרון שבו הבינו שהוא הולך להפסיד את המלחמה ורק אז נכנסו למערכה האירופית וכל זאת אך ורק מחשש שברה"מ תכבוש את כל השטח שהיה בשליטתו ותהפוך את כל העולם הישן (אירופה) לקומוניסטית. הכל אינטרסים. גם התמימות ובפחד שלנו מאיראן הם אינטרס. בהתחלה הם מתדלקים סיכסוכים בעולם עם נשק, אחרי זה הם אומרים "תבחרו בי, ואני אסדר הכל".
7. רק גזענים יצביעו אוסאמה
לאו   (04.11.08)
8. מעולה. חבל שלא שומעים מעוד מפורסמים דעות אלו.
אבי   (04.11.08)
9. ל-6 המצחיקה
(04.11.08)
נראה לך שנעמי רגן תומכת בהפלות? או שהיא מתנגדת להטבות מס למעמד הגבוה? מדובר בסופרת רומנים-למשרתות חרדית אם לא שמת לב, והליברליזם שלך זר לה בדיוק כמו לפיילין. ובדבר אחד את באמת טועה, גרמניה לא הייתה קרובה להפסד בזמן שארה"ב נכנסה למלחמת העולם השנייה. נכון שהאמריקאים נגררו למלחמה נגד רצונם, אבל מרגע שנכנסו הם היו גורם משפיע ביותר על הפסד גרמניה ויפן. אם לא היו נכנסים העולם שלנו היה נראה שונה לגמרי היום, יתכן מאוד שאנחנו לא היינו חלק ממנו, ועל זה אנחנו בהחלט צריכים להודות להם.
10. למה הצבעת מקיין?
מ   (04.11.08)
שאלה ראויה. לדעתי טעית בגדול.
11. A smear tactics of the Radical Right
well........l   (04.11.08)
12. הבעיה היא לא בעירק ולא באיראן, אלא בישראל
אזרח   (04.11.08)
ישראל של היום היא גורם זר ומוזר, שאינו רוצה להשתלב במזרח התיכון ורק מעורר ריב ומדון. היא הייתה כזאת מאז 48, ליתר דיוק מאז הצהרת בלפור (בלפור הבטיח מדינה ליהודים, אך שכח את הפלסטינים). קיומה של מדינת ישראל כמדינה "יהודית" מבוסס על שימוש בכוח צבאי. זה גורם לשאר מדינות ערב להרגיש חוסר ביטחון, מה שמביא אנשים קיצוניים לשלטון במדינות האלה. הפתרון הוא שמדינת ישראל תוותר על השימוש בכוח, תתן זכות בחירה לכנסת לכל הפלסטינאים בשטחים ותשנה את הדגל וההמנון כך שייצגו את כל מי שחי בין הירדן ובין הים. ישראל צריכה להחזיר את רמת הגולן לסוריה ולבטל את גיוס החובה. עליה להחזיק רק צבא שכיר קטן שיעסוק בשיטור על גבולות ולא בדיכוי של חצי מהאוכלוסיה שגרה בתוכה. אז גם השכנים לא ירגישו מאויימים. אני מעדיף שברק חוסיין אובאמה ייבחר לנשיאות ארה"ב, יש יותר סיכוי שהוא יקדם את ההסדר ההוגן בין ישראל לשכנותיה ויפסיק לדכא חצי עולם למען האינטרסים של התאגידים האמריקניים.
13. ל9: 6 צודקת
א   (04.11.08)
ארה"ב נכנסה באופן פעיל למלחמה לאחר כשלון המתקפות של היטלר על בריטניה ועל מוסקבה. נהייה ברור שהיטלר לא יצא מנצח באירופה. הם אכן עזרו לסיים את המערכה בשלוש וחצי שנים, אבל גם אם לא היו נכנסים, היטלר היה יוצא מותש ומובס תוך 5 או 7 שנים.
14. אל תשכחי שהוא לבן - סיבה הכי טובה מדוע להצביע לו, לא?!
כושי ,   סקוטסבורו   (04.11.08)
15. את באמת לא מבינה כלום
סטודנט להיסטוריה   (04.11.08)
מקיין גרוע משום שהוא ימשיך לשלוח לחיילים לביצה העירקאית שלא שונה מהויטנאמית. דבר שני, למה אלה שמפחדים מהאיסלם הרדיקלי מחבקים את הנצרות הרדיקלית שהיא לא פחות: אנטישמית, שובנסטית והומופובית.
16. מדוע לקרוא לרייט אנטישמי?
שמרני   (04.11.08)
אפשר להאשים את ג'רמיה רייט, הכומר לשעבר של הכנסייה אותה פקד ברק אובאמה בדברים שונים, בפרט במיליטנטיות שחורה, אבל מעולם לא ראיתי שמיוחסת לו אמרה אנטישמית. סתם להאשים כי זה מצלצל טוב? כי היו שחורים אחרים שהם אנטישמים?
17. חח 12, הרגת אותי מצחוק~~!! חי בסרט!
בן ,   שם   (04.11.08)
אין לי כח אפילו להתחיל להגיב להזיות שלך...
18. להצביע אובאמה בגלל שרה פיילין
תומר   (04.11.08)
עצם זה שמקיין בחר את פיילין כסגניתו מעמיד בספק את כושר ההחלטה שלו. פיילין בעד חוק למניעת הפלות, ולבריה גם אם אב אנס את ביתו בת ה 15, היא בעד לאסור עליה בחוק להפיל. מילא אם היתה בעד לעזור לה לא להפיל, אבל לאסור בחוק? בנוסף לא יתכן למנות אדם כל כך חסר נסיון לסגן של אדם זקן וחולה.
19. איך בדיוק מצביעים. האם כבר מאוחר מדי?
hamdinai   (04.11.08)
20. הסיכון שבעולם המוסלמי הוא תוצר של מדיניות החוץ האמריקאית
ב-40 השנה האחרונות ,   ותו לא   (04.11.08)
וכל אחד אחר שמנסה להציג את זה אחרת טועה ומטעה. מה שצריך זה שינוי של 180% במדינויות החוץ המתערבת של ארה"ב למדיניות שהיא יותר מכלילה גורמים ולא מנסה כל הזמן להשפיע אליהם - ראה ערך עליית הטליבאן, הכנסת גז חרדל לעיראק וההפיכות האינסופיות במרכז ודרום אמריקה!
21. אבל מה זה יעזור. אובמה ינצח בזכות השמאל הקיצוני
את צודקת   (04.11.08)
ששולט בתיקשורת בארה"ב או בחו"ל.
22. בחירות בארה"ב
חבה יחזקאל ,   גגוש דן   (04.11.08)
כל הכבוד לכותבת. חבל שאחרים אינם חושבים על זה ומצביעים כמועדר.
23. את אשה נבונה הלוואי והיו לרוב האמריקאים קצת מההגיון שלך
אזרח   (04.11.08)
24. אני בטוח שיש המון כמוה - מיליוני אמריקאים
משה - חיפה ,   חיפה   (04.11.08)
מחר תיראו בעצמכם את התוצאות וכל הסקרים יתמוטטו כמגדל קלפים !
25. 12 הוא שמאלן סהרורי
משה - חיפה ,   חיפה   (04.11.08)
תגיד, מאיפה נולדת ?
26. למה לא שוללים לה את זכות הבחירה לכנסת?! למה שתצביע פעמיים?!
יוסי   (04.11.08)
27. כל מילה אמת
Drora ,   n.y   (04.11.08)
כל מה שניכתב בכתבה אמת. חבל שהיהודים כאן לא מבינים מה שאת מבינה. אני חרדה למדינה וליהודים אם יבחר. הלואי ומקיין יבחר.
28. את הסיבה שבגללה אצביע אובמה
יורדת   (04.11.08)
אחותי את כל כך חשוכה..
29. ל12 אתה חי בסרט באורך מלא
אסף   (04.11.08)
אין לי עוד מה לומר חוץ מזה. יש לך שריטות אישיות שגורמות לך כנראה להסתכל על העולם אחרת. החלמה מהירה
30. אנשים כמוך יובילו לאסון עולמי ובמיוחד לישראל
שני   (04.11.08)
הרפובליקנים כבר הראו לנו לאיזה מפולות הם מסוגלים. עד כה הם רק הזיקו לבטחונה של ישראל
תגובות נוספות
חזרה לכתבה