בריאות  דיאטה
תזונה חורפית: למה כדאי לאכול עכשיו קטניות?
ענבל קרקו
פורסם: 06.11.08, 11:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 86 תגובות ב-84 דיונים
1. אין כמו גרגירי חומוס מבושל עם קוסקוס
(06.11.08)
2. שווה ערך ויותר ולא צריך להכין כלום
בואה ,   חדרה   (06.11.08)
VEMMAGAL מכיל את כול 12 הויטמינים 65 מינרלים ונוגד החימצון החזק שיש(קסנטון) הקישו בגוגל VEMMAGAL וקראו על המוצר .
3. מתכון למרק חרירה מקטניות- הכי טעים!
רחל   (06.11.08)
חומרים לסיר גדול: 1/2 3 כוסות חומוס מבושל מקולף 2 כוסות אפונה יבשה 2 כפות שמן 3 בצלים בינוניים קצוצים דק 7 עגבניות אדומות בינוניות, מקולפות ומנוקות מחרצנים 2 חופנים גדולים פטרוזיליה 2 חופנים גדולים כוסברה 2 לימונים מלח אופן ההכנה: מרתיחים בסיר גדול מאד חומוס מבושל, אפונה, ו 1.2 ליטר מים. מבשלים בסיר חצי מכוסה עד שמתרכך מעט, כחצי שעה. במחבת רחבה מטגנים בשמן את הבצל, וכשמזהיב מוסיפים לסיר המרק. מרסקים את העגבניות (טיפ שלי: אני חוצה את העגבניות הלא קלופות לשניים, ומעבירה בפומפייה דקה, וכך הקליפה והגרעינים נשארים בחוץ) ומוסיפים לסיר. מבשלים כשעה. בודקים מדי פעם, מוסיפים מים לפי הצורך. קוצצים דק פטרוזיליה וכוסברה ומוסיפים למרק. מסירים מהאש, סוחטים מיץ מהלימונים ומוסיפים, מתבלים במעט מלח לפי הטעם. אפשר לטחון חלקית את המרק על ידי בלנדר מקל, אפשר לטחון את כולו, ואפשר לא לטחון כלל, לפי העדפתכם האישית. בעודו חם, מוזגים לצלחות, סוחטים עוד מעט לימון ומגישים. אפשר להיכנס לאתר של הדיאטנית ולראות תמונה: http://www.bishulog.co.il/blog/2008/02/02
4. פתרון נהדר לגזים
ben ,   ny   (06.11.08)
חתיכה קטנה של אצה בשם קומבו בתוך התבשיל סופחת אליה את רוב הגזים. את אצת הקומבו ניתן להשיג בחנויות למכר מזון אסיאתי או אצל היבואן
5. אני נוטה לאכול הרבה שעועית ו-
רווק מושבע ,   ג'בליה   (06.11.08)
קורה לי שאני אוכל שעועית בדיוק לפני דייט עם בחורה ואז אני מפריח יונה באמצע הפגישה וכל הדייט נהרס. אני כבר בן 50 ונראה כי התמכרתי לקטניות. השאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו היא- האם זה עדיף על פני חיי זוגיות ואהבה? בשבילי בכל אופן זה מאוחר מדי.
6. גזים זה הכי כיף והכי מצחיק!! כל פעם מחדש זה קורע אותי!!
בן 31 ,   ת"א   (06.11.08)
7. מה עם העדשיםהכתומות?
(06.11.08)
8. הכי טוב צ'ילי-קון-קרנה צמחוני - עם גמבות מטוגנות.
(06.11.08)
מסוכן לאללה - רמת התמכרות גבוהה, גורם התחזרות מוחלטת ומשכיב רעבים בנוק-אאוט.
9. אל חשש, ניתן להפליץ בכיף במיוחד בחורף - מתחת לשמיכה
קול תרועה ,   וקול שמחה   (06.11.08)
10. קיטניות הן רעילות
חב   (06.11.08)
אם לא מבושלות היטב
11. איך מכינים את האפונה הירוקה הקלוייה?
מכור לאפונה ,   ירוקה קלוייה   (06.11.08)
זו שמוכרים בחנויות הפיצוחים. אשמח לשמוע איך מכינים את זה בבית.
12. אה נעביבשק חרירה בלי בשר?!
מיכאל   (06.11.08)
ובלי קצת קמח שיהיה סמיך ומשיי, ובלי עוד הרבה דברים שהחסרת במתכון שלך, תתקשרי לאמא שלי היא תסביר לך איך עושים אותו באמת.
13. קינואה אינה דגן
אבישי ,   ירושלים   (06.11.08)
וגם אינה נמנית על הקטניות. תבדקי שוב את הבוטניקה שלך, ענבל.
14. השרייה לא עוזרת לגזים, הסיבה האמיתית להשרייה היא כדי
אורלי רביבו ,   ירושלים   (06.11.08)
להוציא רעלנים שנמצאים באופן טבעי בחלק מהקטניות, כמו שעועית, חומוס וכו'. זאת הסיבה האמיתית. כולם משרים קטניות שנים, ולא יודעים למה באמת הם עושים את זה. לגזים זה לא עוזר בכל אופן, סודה לשתייה וכו', יכול לעזור. אבל למה למנוע את הגזים, זה כל הכיף, לא?
15. כתבה מצוינת!
סטודנט ,   בר אילן   (06.11.08)
יש להחדיר את הדברים לתוך מודעותם של חברות המזון המוכן והמסעדות כולל גורמה.
16. 13 צודק ותורמוס אינו קיטניה
,תומר   (06.11.08)
17. אחלה כתבה !! תודה רבה :)
חנן ,   חיפה   (06.11.08)
18. זהירות חומס קנוי! 29% שומן צמחי!
שאול   (06.11.08)
בחומוס תעשייתי מוכן יש 29% שומן ו6.5% חלבון. אם בגרגירי החומוס יש 19% חלבון ורק 6% שומן - אז החומוס של צבר מכיל שליש חומוס + 27% תוספת שומן צמחי + מים ואחרים. זוועה!
19. אין כמו פול לדיאטה. ראו את הערכים של החלבון
שרה   (06.11.08)
20. מס' 8 - תן מתכון!
רעבה   (06.11.08)
21. אספטידה נגד גזים
יובל   (06.11.08)
פטנט הודי נגד גזים הוא תבלין שנקרא "אספטידה". זהו שרף של צמח שגדל במדבריות צפון הודו ודרום פקיסטן, בצבע צהוב. לפעמים נמכר טחון כאבקה או שבבים, ולפעמים כגוש שרף צהוב (שצריך לגרר ממנו לצורך השימוש) לתבלין לפני הבישול יש ריח נוראי (ובגלל זה קוראים לו גם Devil's dung) אבל טיגון קצרצר הופך את הריח למשהו דומה לבצל או שום מטוגן. כמות קטנטנה ממנו שלא תשפיע על הטעם של האוכל מנטרלת את תופעת הגזים ביעילות. תשאלו בחנויות מזון הודי
22. כל שבת בבוקר קונה פול
כמונאי ,   נתניה   (07.11.08)
23. מס' 12 קרעתה אותי מצחוק....כנס
תושבת בנגקוק ,   תאילנד   (07.11.08)
אתה מקסים מקסים מקסים ומן הסתם צודק כמי שחיה בגולה גרמתה לי לגעגועים רבים עם פתיח התגובה שלך, אין עליך תמשיך כך ההומור שלך מקסים ומלא חן.
24. אני מכור לנישנוש פולי סויה בישול במים חמים ולהוסיף פלפל ומלח
אח"כ וזה מעדן לא ,   מפלצן! השף המכשף   (07.11.08)
/Δ/ \Δ/ \Δ\
25. אני אוכל הרבה שעועית
צרכן שעועית   (07.11.08)
ולכן הכתבה שלכם נטלה קורה מבין עיניי ממש.תודה לכם. ובקשר לגזים- אני נוהג להפליץ כי זה טוב לבריאות על פי תורת הפאנג שווי, אמונתי. הריח שנודף לאחר ההפלצה גורם לשחרור קונכות באף ולאוורור ברונכים וברונכיולים בריאות. אני ממליץ לכולם לאכול הרבה קטניות. כתבה מעולה ווינט-תודה!
26. אין על עדשים מכל הקטניות
אפרת   (07.11.08)
27. ככה לא מכינים מרק חרירה!זהירות
dd ,   הרצליה   (07.11.08)
מרק חרירה טעים ביותר אבל טעות של הכותבת!!! מכינים חומוס ועדשים חומות!!!!
28. 14 מקשקשת . ההשריה כדי לא לחכות יומיים עד שיתבשל...
גוז ,   חוות הגז   (07.11.08)
במיוחד שעועית וחומוס ההשריה מרככת
29. 7 עדשים כתומות אין כבר חדשיים ומה שיש פג תוקף מזמן
אלון ,   רג   (07.11.08)
גם ירוקות פג תוקף לפחות באזור מגורי כשהירוקות כבר חצי חומות זה פג תוקף (בדיוק היום זרקתי חצי קילו ) וכשהן חומות לגמרי אז בכלל מקולקלות . דיאטניות קליניות מלומדות לא מתיחסות כלל לנושא של הטריות והאיכות עקב חוסר מודעות כי את זה לא לומדים באוניברסיטה . כמון אולי סופח גזים במעיים אבל נדמה לי שעושה גזים בקיבה .
30. 21 למה לקלקל את כל הכיף ?
אלון ,   רמת גן   (07.11.08)
זה נשק יעיל נגד חמותי ששוכחת לפעמים להתחפף לבית שלה
תגובות נוספות
חזרה לכתבה