1. לפני שהוספתי את החלמונים הקצפתי אותם במטרפה ידנית שיהיו אוריריים עם כפית סוכר. שלא יהרסו את קצפת החלמונים. ומכאן והלאה השתמשתי רק במטרפה ידנית. והקמח מומלץ שיהיה מנופה.
2. הכנתי חצי מהכמות בצדוק חצי , הכנתי בסיס לטורט אננס
3. אחרי הקירור מעל הבסיס יצקתי את מי האננס שהפכתי לסירופ עם סוכר וקצת רום על אש קטנה
4. הוספתי מיכל קצפת שבפנים הכנסתי אננס קצוץ היטב
ומעל סידרתי במעגליות הרבה אננס יצקתי ג'לי בטעם פירות .
5. לקישוט עוד קצת אננס אפל בצורת 3 פרחים קטנים עליהם יצקתי את שארית הגלי לצורך יישור העוגה
6. השארתי בצד כפית וצי קצפת ורשמתי בין הפרחים : "חג שמח"
7. העוגה שמחה את כל בני הבית שנים שלא אכלנו עוגה כזו, ביתית , טעימה ולא קנויה.
8. כמה שעוגת ספוג הכי פשוטה ולפעמים "ענייה" אחיי הקטנים פשוט אהבו אותה יותר משאר התוספות של הקצפת, האננס וג'לי
9. זה מה שכיף בעוגה 10 דקות הכנה בגלל שהכנתי חצי מהכמות תוך 14 דקות היא כמעט ונשרפה לי . ואז בין מקלחת פן לאיפור הרכבתי אותה בתבנית וישר לאוטו לנסיעה .
תודה על המתכון