בריאות  מגזין מנטה - ישן  בריאות
האם תחליף הסוכר שלכם באמת בריא?
יפה שיר-רז
פורסם: 18.01.09, 10:58
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 135 תגובות ב-77 דיונים
1. יש משהו יותר בריא להמתיק
לילך   (18.01.09)
זה נקרא סטיביה - עלי הסטיביה מתוקים מאוד ואפשר להשתמש בהם בשתיית משקאות חמים ואין טעם לואי וכמובן ללא קלוריות
2. אם הסוכר הוא רעל, אז הסוכרלוז בטח ובטח
לנסות להגמל מסוכר   (18.01.09)
3. בולשיט מסית
יונתן אבידן ,   חולון   (18.01.09)
הכתבה משתמשת במילים גדולות ומפחידות על מנת להציג בצורה מגמתית את הסוכרלוז באור שלילי בעודה מתעלמת מערמות המחקרים שכן בוצעו בקנדה לאורך השנים. הסוכרלוז כן נבדק לאורך 20+ שנה ונמצא להיות בטוח לחלוטין, הוא נפלט בשלמותו מהגוף ואיננו נספג בתאי שומן או במעי בשום צורה, הוא איננו מסרטן ואיננו משפיע על הסוכר בדם. המאמר מתקמד בחוסר המחקר שנערך בארה"ב במקום לציין את המחקרים הקנדים המרובים (וגם האוסטרלים והיפנים). שקרים.
4. ומה עם שמן הקנולה-במקור שמן מכונות
מודאגת   (18.01.09)
גם הוא נדחף לתעשיית המזון ע"י תאגידים. שמן זה מכיל חומצת שומן ארוסית (ERUCIC) שהינה רעילה. ה-FDA אישר זן של השמן שמכיל 2% מחומצה זו בלבד ואסר את השימוש בה במזונות המיועדים לתנוקות עד גיל שנה- קרי פורמולות חלב וכן בסקויטים וכד'. פה בארץ- מטרנה מכניסה שמן קנולה למוצריהץ וכן הרבה ממזונות הילדים מתהדרים בתוספת שמן הקנולה למוצריהם. יש לציין שח' שומן זו נאגרת בגוף ועם האינפלציה בשימוש בה דווקא במוצרי הבריאות החשש לנזקים ממנה עולה. הדיאטניות בארץ לא מודעות לחומצה זו ומשווקות את השמן כמזון בריאות- למה? תשאלו אותן. למידע נוסף- קובץ ה- FDA.
5. מי טעם את כל הווריאציות עד שהגיעו לנגזרת הסופית - סוכרלוז??
תוהה...   (18.01.09)
6. הקפצת רמת הסוכר על ידי סוכר רגיל - גורמת לכם לסוכרת
תף   (18.01.09)
כמובן זה לוקח עשרות שנים אבל זה קורה...
7. הדיאטנית של קופ"ח מכבי המליצה לבעלי
על הסולכרוז   (18.01.09)
8. אתה מסיט
ל-3   (18.01.09)
סוכרולוז, כמו שאר הכימיקלים הרעים שמשמשים את התעשייה- פוגעים בנו ועוזרים לכיס של מישהו. זה פשוט רע. להשתמש בסטיוויה- כמעט ללא עלות, בריא ומתוק
9. שטויות! גם מלח עשוי מחומרים מסוכנים
אסף   (18.01.09)
מלח עשוי מבסיס חזק ומחומצה חזקה, כל אחד מהם בנפרד יגרום לפציעה חמורה ואף למוות בבליעה. למי אכפת אם תת מולקולה של הסוכרלוז היא מסוכנת בעיבוד מסויים, במים יש אטום חמצן אז אנחנו נושמים אותם? במים יש אטום מימן, אז אפשר להכין מהם פצצת מימן? הסוכרלוז טוב ובריא. ימים יגידו אם אכן בריא יותר מממתיקים אחרים - אבל דבר אחד בטוח - ברגע שהוא מחליף קלוריות ריקות ומשמינות הוא בריא יותר מסוכר טבעי.
10. מפחידים מהממתיקים בגלל "אולי" ומפנים לסוכר שמזיק בוודאות
עמיר   (18.01.09)
כל הכתיבה מאוד "סקופית" ולא מקצועית. מי זו היפה שיר-רז הזו שנותנים לה את הבמה ליצור נזק כזה בתודעת הציבור?
11. אחרי פתיח לכתבה שנשמע כמעט בבירור כאגדה אורבנית,
ג'ו   (18.01.09)
קשה להאמין להמשך, שגם אם נכון - מאוד מגמתי.
12. אני את הקפה שלי שותה בלי סוכר!
יהודי ,   ..   (18.01.09)
..
13. מחקר: כמויות גדולות של סוכרלוז מזיקות לבריאות
כנסו:   (18.01.09)
באופן דומה תקבלו תוצאות הרסניות אם תאכילו עכברים בכמויות גדולות של מלח/ברזל/אשלגן/זרחן/ויטמינים/נוגדי חימצון וכו' מה שלא אומר ששימוש מוגבל בחומרים אלה מזיק לבריאות.
14. מכתבות כאלו אפשר לשאוב 0 אינפורמציה
בלבלושה ,   קולולושה   (18.01.09)
כל מילה כתובה, בכתבה או בתגובות חשודה כמגמתית. יצאתי מבולבלת.
15. חבר'ה אני משתמש בממתיק המשולם!
איתי   (18.01.09)
זה נקרא סוכר.. זה קצת ישן אולי לא שמעתם על זה - אבל זה הכי טעים! מה נהיה ממכם? עזבו שטויות. עלים שמלים.. הכי טוב סוכר.. והקלוריות? אז אל תהיו שמנים ותשתו פחות קפה או פחות עוגה או פחות שוקולד. העיקר הבריאות הא?
16. שמעתם על סירופ אגבה - כמו מייפל אך איננו מעלהרמת סוכר
דן מלר   (18.01.09)
17. די כבר.. אוף.. אני עייפה
סוכרה ,   לוד   (18.01.09)
מלגלות שכולנו בעצם אוכלים, שותים, נושמים, וחיים דברים מסרטנים ומסוכנים..
18. סוכרלוז כמו סוכר
אורנה ,   ירושלים   (18.01.09)
מעניין מי כתב את הכתבה? מי שילם ? מה המניע הכלכלי לכתבה. זוכרים מה שעשו המתחרים לציקלומט? די נמאסתם.
19. דבש הכל דבש
דבש   (18.01.09)
מה רע בכוס תה עם דבש?
20. תודה על הכתבה-מהיום מפסיקה לגמרי.....
מיכל   (18.01.09)
21. אפשר לדעת מהו סירופ האגבה?? לא מכירה יש בסופר?
מתוקה עם סכרת נעורים   (19.01.09)
22. כבר ראיתי מאות אנשים שנפגעו מסוכר וחלו בסוכרת אבל...
sari ,   rehovot   (19.01.09)
מעולם לא ראיתי מישהו שנפגע ממתתיק מלאכותי...מכירים אחד כזה, שכן?! למי שלא יודע בשנים האחרונות שכיחות הסוכרת בעולם ובארץ עלה פלאים תודות למה? סוכר, קוראים לתיאוריה "glucotoxicity" אם אפשרי בלי כלום עדיף! אבל מי שחייב מתוק...ולא מסתפק בחצי כפית ושתיית מים...שיילך על הממתיק וכמובן בלי להגזים!
23. תודה על הכתבה החכמתי
ofir   (19.01.09)
24. משוגע מי שנוגע בתחליפי סוכר
יוני   (19.01.09)
אם כבר אז רק סוכר חום. או דבש כמובן
25. רק שכחתם להגיד שהסוכרלוז תורם להתחממות גלובלית
אור ,   השרון   (19.01.09)
26. האם מישהו מהמדענים המודאגים טרחו לערוך מחקר נגדי???
אבנר ,   רעננה   (19.01.09)
27. ל-21 סירופ אגבה
רותי   (19.01.09)
יש בחנויות טבע, לא בסופרים רגילים
28. בסוף נגלה שאין שום מאכל אכיל...
רז   (19.01.09)
29. להשתדל להמנע מסוכר לבן וממתיקים מלאכותיים
אלון ,   רמת גן   (19.01.09)
מומלץ ביותר לקרוא את הספר-אני ערב לו-ריפוי מחלות ומניעתם (לקוח מהרמבם).ספר שהאיר את עיניי ושינה את חיי. השתמשתי בעצותיו (מאוד רציונלי- ומפורט לעומק). ואני מרגיש מצויין -כמו שלא הרגשתי מעולם.
30. דופקים אותכם. אתם קורבנות.
Resident Mockery   (19.01.09)
לא פשוט זורמים עם ההרגלים הישנים והטובים. כמה שהארוחות שלכם יהיו מאוזנות פתאום יבוא מישהו ויגיד לכם "זה לא מספיק טוב", ואז יצוצו בשוק כל מיני תחליפים דיאטטטיים ותוספי תזונה. ומי יוצא נשכר מזה? לא אתם. אתם רק תוציאו על זה עוד ועוד כסף. ותצדדו גם בחקיקה שתגביל את החופש שלכם שממילא מצומצם ביותר ע"י בתי הספר, הצבא, העבודה, המשפחה ומסגרות נוספות. ?Where are the feasts we were promised
תגובות נוספות
חזרה לכתבה