אוכל  טעם החיים
מאפה פסטה וגבינה - מנה שכולם יאהבו
ynet
פורסם: 20.01.09, 13:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 51 תגובות ב-51 דיונים
1. למה להתאמץ וללכלך כלים...
דנה ,   ראשל"צ   (20.01.09)
על פסטה מבושלת ומסוננת אני שמה את כל מוצרי החלב הפתוחים שבמקרר כמו: קוטג', גבינה לבנה, גבינת שמנת, אשל, צהובה וכו' 2-3 ביצים ותיבולית שום ופטרוזיליה של קנור או אוסם - שופכת לתבנית בינונית חד פעמית משומנת ומעל גבינה צהובה מגורדת. מעדן.....בלי מאמץ ובלי כלים.
2. שימו לב - מומלץ לא לחמם חלב במיקרו, זה פוגע בערכיו התזונתיים
בשלנית ,   רחובות   (20.01.09)
3. נשמע מצוין אבל - אלוהים אדירים כמה קלוריות
אופיר ,   חיפה   (20.01.09)
4. נראה אחלה לערב קר
ריקי   (20.01.09)
5. מסכימה עם 1!
(21.01.09)
למה להשתגע וללכלך כלים, מחבתות, להרתיח, לערבב, להמיס.. יותר מידי שטויות. מתכון ביתי לארוחת ערב יומיומית צריך להיות כמה שיותר פשוט וקל להכנה... המתכון שלה נראה מצויין מקווה שהוא גם טעים......
6. באיזה טמפרטורה לאפות ?
ישוחחרו הקופים ,   ממכון ויצמן   (21.01.09)
7. כמה כמות קמח צריך?!?
(21.01.09)
לא מובן בכלל!
8. "פשטידת פסטה וגבינה" - למה ציפית?
ל-3   (21.01.09)
9. מאפה פסטה
מרגלית ,   חדרה   (20.01.09)
כמה קמח מוסיפים.
10. אין ביצים בכלל? מה יתפוס את הפשטידה|?
(21.01.09)
11. לא יודע אבל נשמע מחשיי כולסטרול
(21.01.09)
12. פשטידת פסטה וגבינה - מתכון חלופי דל יותר בקלוריות
שרון ,   מרכז   (21.01.09)
במשפחתנו מכינים כבר שנים גרסה שונה לפשטידת המקרוני וגבינה היא נקראת מקרוני אוגרטין כלומר מקרוני אפוי - macaroni au-gratin. מערבבים חבילת פסטה עם קופסת גבינה למריחה - 500 גר' (אנחנו משתמשים בגרסה הדלה של הגבינה 1/2% אבל אפשר כמובן לשים גבינה 5%), שתיים או שלוש ביצים (שתי ביצים יתנו פשטידה דחוסה ושלוש ביצים יתנו פשטידה אווריירית יותר) ומגרדים גבינה צפתית קשה לאפייה (גם גבינה זו ניתן להשיג במרכולים ב 5% שומן וב - 9% שומן). מוסיפים קצת מלח ומערבבים. אופים בתנור עד להשחמה עדינה (יש כאלה שאוהבים את זה יותר קרנצ'י ומשאירים בתנור זמן ארוך יותר) מתקבלת פשטידה, עסיסית, מזינה וממש לא שומנית. הטעם מצויין ועם סלט ירקות זו ארוחת צהריים קלה או ארוחת ערב נפלאה לארבעה אנשים, בתאבון
13. ספק אם החלב בריא
Freya ,   רחובות   (21.01.09)
יש החושבים שחלב ומוצריו לא בריאים בכלל, ושהם קשורים לשכיחות הגבוהה של סרטן (בעיקר שד ופרוסטטה) במערב. במזרח הרחוק אין את סוגי הסרטן הללו, אבל אסיאטים שעוברים לגור לארה"ב, למשל, גם בקרבם בעבור כמה שנים מופיעים סוגי הסרטן הללו. זה מוכיח שיש קשר לאוכל והרגלים אחרים, ושהשכיחות הנמוכה של סוגי סרטן אלו במזרח לא תלויה בגורמים גנטיים. שווה בדיקה.
14. תגובה ל-1
רויטל ,   תל אביב   (21.01.09)
מה שאת מתארת זו פשטידת פסטה. וכאן בטעות ניתן לחשוב שזוהי פשטידה אבל המתכון הוא מתכון למקרוני אנד צ'יז המסורתי של האמריקאים.שזה לא ממש פשטידה אלא יותר פסטה עם גבינה וחמאה בתנור..שצריכה להתבשל בדיוק כפי שנרשם כאן...
15. לאופיר,מגיב3: לא חייבים לזלול את כל הפשטידה
תסתפק בפרוסה אחת.   (20.01.09)
16. נראה טעים, אבל גבינות שמנות מוציאות חצ'קונים
יאמי   (21.01.09)
בקיצור טעים טעים, השאלה איך זה ייצא עם גבינה דלת שומן ובלי חמאה?
17. בלי ביצים ??? הכיצד ???
(20.01.09)
18. אפשר פחות קלוריות כנסו
חיפאית   (21.01.09)
הפסטה זה בסדר ,החלב והגבינות שיהיו דלות שומן ,זה עדיין טעים כי השילוב מנצח בכל מצב
19. 2 וזה שהחלב נכנס אחר כך לאפייה לא פוגע בערכיו התזונתיים?
ממש גאונה   (21.01.09)
20. ל-1: צודקת! ככה בדיוק אנחנו עושים בבית. יוצא 10!!
(20.01.09)
21. כמה כבד, כמה עבודה!
תמר ,   ת"א   (20.01.09)
22. נשמע כמו חיקוי של פשטידת אטריות
אופה   (20.01.09)
פשוט לקוחים אטריות עם ביצים חלב גבינה בולגית ולבנה, מכניסים לתנור ואחלה פשטידה יוצאת. וד"א גם לא עתירת קלוריות כמו זו. שיהיה בתיאבון!
23. ל- 1: כדאי אולי לחשוב גם על עתיד הילדים
אכפתית   (21.01.09)
שימוש בתבנית חד פעמית (בפרט מאלומיניום - שכשהוא נשרף במזבלות משחרר גזים רעילים ביותר) - הוא דבר שאנחנו כבר משלמים עליו את המחיר, שלא לדבר על ילדינו. אפשר בכיף להשתמש בתבנית רגילה ופשוט לשטוף אותה בסבון... מאמץ קטן שעושה טוב! מקווה שזה ידבר אלייך...
24. כי תבנית חד פעמית (מאלומיניום אני מניחה) לא מתכלה כ 500 שנה
ענבל   (20.01.09)
25. במקום החלב - שמנת מתוקה.
(21.01.09)
נכון - משמין, לא בריא... אבל רבאק, זה כ"כ הרבה יותר טעים. אה, וכמובן שהמנה הזאת דורשת שידרוגים כמו פיטריות מטוגנות עם בצל. בכל אופן, זה עושה חשק לרוץ למטבח.
26. טיפ למי שרוצה לשדרג את הטעם...
לילוש   (21.01.09)
במקום גבינה רגילה להשתמש בשילוב של גבינת צ'דר וגבינה צהובה מעושנת. ואת רביכת החלב לתבל באגוז מוסקט מגורר טרי - שילוב הטעמים הנ"ל ממכר :)
27. למה רק גבינה צהובה?
פשטידנית   (21.01.09)
הייתי מחליפה לפחות שני שליש מהגבינה הצהובה בגבינות אחרות (בולגרית, לבנה, קוטג) פחות כבד ויותר טעים...
28. קצת יותר טעים והרבה יותר משמין
אורית   (21.01.09)
מערביבים עם הפסטה המבושלת: גביעה שמנת של פעם קוטג' גבינה לבנה 1/4 חמאה 100 ג"ר קשקבל מגורר 100 ג"ר גבינת עזים 16% ניתן להוסיף פרמזן 3 ביצים וגבינה צהובה לציפוי בתאבון.....
29. שאלה ל-12
אודי   (21.01.09)
יכול להיות שהשאלה טפשית, אבל המתכון שלך נשמע טוב אפילו לבשלן מתחיל כמוני... האם צריך קודם לבשל במים את הפסטה או לשים אותה ישר מהקופסה בתבנית יחד עם כל שאר המצרכים ואז היא מתבשלת בתנור? תודה
30. דנה 1 - פרטי כמויות בבקשה
מאותגרת מטבח   (21.01.09)
כמה פסטה? כמה גבינות? תודה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה