אוכל  טעם החיים
מאפה פסטה וגבינה - מנה שכולם יאהבו
ynet
פורסם: 20.01.09, 13:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 51 תגובות ב-51 דיונים
31. מאכל אהוב? אולי בארה"ב
איכס   (21.01.09)
מה אהוב בגבינה בשקית שמתיכים במיקרוגל ושופכים על פסטה מאיכות ירודה? משמין ולא בריא!
32. ל-1 - אני מעדיף לשטוף 10 סירים ומחבתות
ארז   (21.01.09)
ולא להשתמש בתבניות חד פעמיות שמזהמות את הסביבה. הפעמים היחידות שאשתמש בחד"פ הן להביא פשטידה לחברים או משפחה. ובכלל, אלומיניום מעבר לזיהום הסביבתי, הוא גם רל לא קטן - אחת הסיבות העיקריות הגורמות לאלצהיימר.
33. ל29 יש לבשל את הפסטה קודם לפי הוראות היצרן
(21.01.09)
לסנן מהמים ורק אז לערבב עם כל החומרים ולאפות בתנור... בהצלחה רבה! ובתיאבון!
34. 31 - איזה גבינה בשקית? על מה אתה מדבר בשם שמיים?
ערן   (21.01.09)
קראת את הכתבה בכלל?
35. גיוונים/תוספות
(21.01.09)
אפשר להוסיף טונה מקופסא (ואז זה טונה קסרול), עגבניות מיובשות, זייתים ועוד כיד הדמיון הטובה. ואז אפשר להוריד קצת גבינה כדי לחסוך קלוריות
36. ל-30
דנה ,   ראשל"צ   (21.01.09)
מחמיא לי מאד שמצא חן בעינייך. אני לא מודדת כמויות, בערך חצי חבילת פסטה לתבנית בינונית, וכ-גביע קוטג' וגביע גבינה. כמובן שאם יש גביעים פתוחים אז להשתמש בהם (בולגרית, שמנת וכו') לפי רמת הסמיכות תדעי כמה ביצים (2-3) אם דליל מידי 2 ביצים ואם סמיך-3 ביצים. אין צורך בקמח ולא בחמאה. וכך יוצאת הפשטידה גם בריאה. לא לשכוח גבינה צהובה מעל (אפשר גם בפנים). התיבולית גם מוסיפה המון... תהני.
37. 33 - תודה!
אודי   (21.01.09)
38. בלי ביצים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לילי   (21.01.09)
לכל אוהבי הביצים ששואלים שוב ושוב "בלי ביצים????" - זאת ל-א פשיטדה, קפיש??? אין ביצים!! זאת לא פשטידה!!! זה מתכון אמריקני "מקרוני וצ'יז" נחתתם ממאדים??
39. רצוי להוסיף ביצים למתכון... יוצא מצוין
פנינה ,   חיפה   (21.01.09)
40. פשטידת איטריות
רננה   (21.01.09)
אני קוראת לזה פשטידת איטריות עם גבינות. בסוף השבוע לפני הקניות אני לוקחת את כל הגבינות שנשארו במקרר קוטג', ג.לבנה מכל סוג מעט ג. בולגרית או צפתית מערבבת את על הגבינות מוסיפה 2 ביצים ואיטריות לא משנה הסוג בכמות של שליש מכמות הגבינות מערבבים הכל יחד משמנים תבנית עגולה שופכים לתוכה הכל ומעל מעט ג. צהובה מגורדת. וזהו לתנור עד שמשחים. מעולההההההה
41. מתכון מצוין
חנה ,   חיפב   (21.01.09)
3-4 קופסאות קוטג' + 2 ביצים- לערבב עלי לזניה ללא בישול. לסדר עלי לזניה בתחתית תבנית, לצקת חצי מכמות הקוטג', לסדר מעל שוב עלי לזניה ולצקת את יתרת הכמות. להכניס לתנור - מצוין ולא עתיר קלוריות
42. תודה לדנה רשלא"צ
המאותגרת מ 30   (21.01.09)
43. תגובה ל 41
ורדה   (21.01.09)
הלזניה צריכה רוטב כל שהוא גם בתחתי וגם על העלים אחרת זה יוצא יבש ובלתי אכיל.
44. ענבל, באמת אכפת לך איך ייראה העולם בעוד 500 שנה?
סיון   (21.01.09)
אם כן-מפרגנת! אני ממחזרת כמעט הכול! הכול!
45. חבר'ה-כנסו דחוףףףףףףף
שמה הלב   (21.01.09)
האתר מיחזר כתבה שלו מימי איית בן יוסף (שם בודי) שקוראים לה"ענבל קליין" וכתבה ספר בישול מאוד פשוט ולא מוצלח. הוריגו את הכתבה, אז היא הת הכובת על חבר שלה כאילו ועל ההריון שלה וכו' ועשו מזה מטעמים. עכשיו נשאר רק המתכון והוא לא בדיוק מאפה, הכול בעריהמ אחת כמו מגיבה מס' 1 שצודקת.
46. המתכון אמריקאי ...למי שמעוניין מעולה!!!
(22.01.09)
TRIPLE-CHEESE MAC ATTACK Makes 6 servings 2 cups cottage cheese 1 cup sour cream 1 egg, beaten 1 teaspoon salt Garlic salt and freshly ground black pepper to taste 2 cups extra-sharp cheddar cheese, shredded ½ cup Swiss cheese, shredded 1 (7-ounce) package elbow macaroni, cooked and drained Preheat oven to 350 degrees F. In a large mixing bowl, combine cottage cheese, sour cream, egg, salt, garlic salt, and black pepper. Add cheddar and Swiss cheeses and blend well. Cook macaroni as directed on package and drain well. Add cooked macaroni to cheese mixture and blend until well coated. Add macaroni mixture to a greased 2- or 2½-quart baking dish and bake, uncovered, for 25-30 minutes.
47. הכנתי אתמול, יצא מעולה!!!
sweety27   (22.01.09)
רק תוסיפו אגוז מוסקט לתערובת.
48. ל-45 - דחוףףףףףףףףףףףף
(22.01.09)
מה את רוצה?
49. 45: "שמה הלב": תנשמי בין מילה למילה
תמי ,   ראשל"צ   (22.01.09)
בקושי מבינים מה רצית לכתוב.....
50. מקרוני&צ'יז עם חצי הקלוריות והעבודה
יעל ,   ירושלים   (24.01.09)
מקור המתכון הזה במתכון של מרתה סטיוארט, אך לאט לאט התחלתי להוריד את כמות החמאה והגבינה ולהחליפה בקוטג'. מצויין! מותר וכדאי לשנות, להוריד את כמות החמאה ולאלתר. (החמאה+קמח=ממצק את הפשטידה, אבל לדעתי אפשר גם עם ממש מעט חמאה, אפילו 25 גר') מצרכים: פסטה, חלב, קוטג', חמאה, כוס גבינת צ'דר מגוררת, טבסקו. ממיסים 50-25 גר' חמאה בסיר קטן. מוסיפים שתיים שלוש כפות קמח - הקמח ממש "נמס" לתוך החמאה. להמשיך להוסיף קמח עד שהמרקם שמתקבל נעשה ג'לי. מוסיפים מלח, פלפל וטבסקו לפי הטעם (בערך חצי כפית מלח ופלפל ו7 טיפות טבסקו) מוסיפים לתערובת תוכן חבילת קוטג' אחת (5%). מוסיפים לתערובת את הפסטה ומערבבים. בתבנית עמוקה, שמים שכבה של פסטה, מעליה שכבה של גבינת צ'דר מגוררת ושוב שכבה של פסטה. מעל הכל מוזגים חלב עד שמגיע ל3/4 מגובה התבנית. בתנור, 175 מעלות, בין 45-60 דק'. כמובן, לא לשכוח לשים קצת גבינה מעל שיצא שחמחם ויפה.
51. נראה לי שלזה אמא שלי קראה לזניה
יובל   (24.01.09)
לקח זמן עד שהתפכחתי
תגובות קודמות
חזרה לכתבה