אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
פצצה עיראקית - טבית לשבת
רותי קינן
פורסם: 22.01.09, 10:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 186 תגובות ב-165 דיונים
61.  טבית זה החמין הכי טעים מעדן ! ויוצאי עירק הכי חמודים בעולם!
צברית ליוצאי עירק   (22.01.09)
המתכון כאן ממש קיצור דרך אולי אנסה.אצלנו ממלאים את העוף השלם או החלקים ותופרים את העוף עם חוט ומחט שהמילוי נשאר בפנים ,זה מעדן של שבת. לכול עדה יש מעדנים משלה ....
62. ל-4 במקום בהרט
פליט עיראקי ,   מסצ'וסטס   (23.01.09)
כמו שאמרו זה תערובת תבלינים הכי חשוב לדעתי פלפל אנגלי באנגלית זה נקרא allspice
63. ל 2 2!!!!!!!!!!!!!!
נ ח   (22.01.09)
כנראה שהריח בא ממך ולא שמת לב !!!
64. למספר 4
ליאורה ,   ירושלים   (23.01.09)
אפשר לשים קינמון טחון
65. 22 - תגובה לא אמיתית! לא מאמינה שזה אמיתי!
אשכנזיה ,   תל אביב   (23.01.09)
ואין על אוכל מזרחי! אין!!!
66. אויש נו אף אחד לא יודע ממה מורכב בהרט
אני   (23.01.09)
קינמון,פלפל אנגלי, הל וכמון לטחון את הכל ביחד במטחנת קפה ויוצא נפלא
67. האורז מתבשל מדי-לא טעים-עדיף לבשל על האש
בשלנית   (23.01.09)
68. ל-22 סיפרו לך פעם על דג מלוח אשכנזי ? אבל גם את זה אני אוהבת
עירקית אסלית   (23.01.09)
69. לא יפה לקלקל מתכון, סבתי זכרונה לברכה הייתה כועסת
דליה   (23.01.09)
מה עשיתם מזה סתם אורז ועוף? טרחו על זה כל ערב שבת, צריך למלא לתפור לקצוץ לתבלן , זה ממש לא כזה פשוט צריך לדעת איך לא לשרוף ובכל זאת שיהיה לזה תחתית אורז שרופה כמו שצריך, ואז כלום משתגעים על החלק הזה. בקיצור זה מעדן והריח שיגעון. וימותו הקנאים. כי אין על העדה הזאת.
70. לאוהד הצפונבון מ-32
ואהבת לרעך כמוך,   (22.01.09)
תגיד למדת את ביאליק בע"פ? או שאתה סטודנט של שקספיר ? תרד מהעץ שעליו אתה יושב ותתחיל לדבר בשפתך האמיתית, לדבר גבוה, גבוה ולרדת על מישהו רק מכער את פרצופך. יש לך מה להגיב, תפדל ! עשה זאת בטעם ,אחרת אתה בדיוק כמו הנאוה מ-22 !
71. 22, תלמדי לכתוב ממי.
הגיונית ,   רחובות (תימן במקור)   (22.01.09)
גפילטע פיש, ולא איך שכתבת. פירוש המילים הללו הן דג ממולא, כי הקציצות האיומות של ימינו התגלגלו למצבן הנוכחי מדג ממולא. איך זה תמיד ככה, אנשים שלא יודעים קרוא וכתוב מתנשאים על אחרים, שכל חטאם הוא אוכל טעים שהביאו מהבית. לכי תטפלי בלקוח הבא בבקשה.
72. הדבר הכי חשוב בטבית לא נמצא
טל   (23.01.09)
תבלין שבת. שזה קצת בעייתי לבית שמבשים בו ירקות בשבת... טוב, מה אפשר לצפות אפילו ממדור בישול בווינט החילוני-שמלאני. מה יהודי בתבשיל? הדבר היהודי בתבשייל הוא שמכינים אותו בשבת. ולא מדובר על היום בשבוע שנקרא שבת. אלא על שמירת השבת. תבורכו יהודים יקרים.
73. ועלייך אומרים את המילה-תפאק!!!חחח
יחזקאל נאג'י ,   חולון   (22.01.09)
74. מתכון
אילנית   (22.01.09)
חותכים בצל לקוביות ומטגנים במחבת עד שיזהיב לאחר ההזהבה מוסיפים חתיכות בשר בקר שחותכו לקוביות מטגנים משתי הצצדים עד שנהיה חום ואז שמים בסיר ומבשלים למשך 40 דקות . במשך הבישול מטגנים פיטריות שימורים במחבת עד שנהיים רכים ואז מוסיפים לבשר שמוכן! ויוצא לנו בשר עם פיטריות יאמי יאמי!
75. בסך הכל אורז עם עוף, מה אתם עושים עניין?
(23.01.09)
נשמע טעים. מתאים לכם , תנסו. לא מתאים לכם, תעשו אורז עם עוף. גם טוב.
76. 22 היא סתם טרולית, מה אתם מתייחסים?
סביחה ,   רמת גן   (22.01.09)
איזה שטויות, אתם לא רואים שזאת סתם המצאה? סתם בשביל להכפיש את הפרידמנית המסכנים. לא עשו כלום ועכשיו איזו ילדה מפגרת צוחקת עליכם שאתם מתעצבנים! בדוק!
77. נראה טעים...
(23.01.09)
אני בת למרוקאית ורומני, נשואה לעירקי ובכל פעם שאני נתקלת במתכון עירקי אני מרגישה פיספוס ענק. לצערי אומנות הבישול רחוקה מאוד מחמתי, ואם תראו או תטעמו את הטבית שלה ספק אם אי פעם תמליצו עליו למישהו. הייתי אמורה להנות מהמאכלים הטעימים ביותר: עירקי מרוקאי ורומני.... אבל לא. אני אנסה לפי המתכון הנ"ל ואביא לה לטעום. חוץ מהבישול היא אחלה חמות...וסבתא מדהימה...
78. נראה מקסים וטעים ו...
עיראקית שכמותי ,   פרדס כץ   (23.01.09)
רק שאנחנו העיראקים קוראים לתבשיל שמכיל חלקי עוף בתוך אורז- פלאו בג'יג' ומבשלים כחצי כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה, ובמי הבישול של החומוס, משתמשים לבישול התבשיל. סתם שתדעי.. בברכת שבת שלום..
79. 32 - אתה במקרה זוהר בהלול?
ברבאנבון ,   ירושלים   (23.01.09)
אני אוהב את הכתבות האלה רק בגלל הטוקבקים. לא זוכר שפעם ניסיתי מתכון עדתי כלשהו מהאינטרנט, אבל הטוקבקים... ללקק את האצבעות. אנשים, תשתדלו להיות נחמדים אחד לשני.... האנונימיות היא לא סיבה להיות רשעים.
80. אח'לק?
(23.01.09)
שידרוגי טביט לפי הטעם: גרגירי הל נתחי בשר בקר קורקבנים מעיים ממולאים
81. נאווה בדאלק, ואיך מריח הדג מלוח של אמא שלך? כשושנים?
(23.01.09)
82. רק זה טבית אמיתי- תלמדו
שרף   (22.01.09)
עוף שלם ממולא בעודו חי באורז (מאכילים את התרנגולת כל יום ב-100 גרם אורז) ויין (האלכוהול גורם לתרנגולת להרגיש משוחררת ולבשר להתרכך) יום לפני ההכנה עושים לתרנגולת אמבטיה של שמן זית פושר עם בחרט (תערובת של מלח לימון כורכום קקאו ו וואט דה הל) והכי חשוב אין להוריד את הנוצות, הן מתרככות באפייה ונותנות לכל המנה את הקלות שכה מאפיינת את המטבח העיראקי. לחיי יצפאן
83. "תבית"
(22.01.09)
אצל העירקים אין הקלות .מה שהכנת נקרא " ,תנורי, ואכן גם זה אוכל עירקיץ
84. תבית
חני הכהן ,   הר אדר   (22.01.09)
המתכון שנתת נקרא ,,תנורי" ,במטבח העירקי אין קצורי דרך.
85.  גפילטפיש זה סביר מינוס אבל פולניות זה מסוכן
אלון הפולני   (23.01.09)
בגלל זה התחתנתי עם ספרדייה ונאווה מה את קופצת את לא יודעת שאבי אבות האשכנזים היו מעירק זה שאבותינו התחתנו עם שיקצה זה לא הופך אותך ליותר טובה שבת שלום
86. לריקי 57 נראה לי שאין זו הפעם הראשונה שאנו מסכימים בנידון
(דני) 46   (22.01.09)
לפני כחודש הופיעה כאן כתבה ששוב גלשה לתחומים של מוצא וכדומה. במקום לחגוג את ההבדלים אנשים מחפשים לצאת חוצץ נגדם. כמה עצוב....וכל זה בקושי שבוע לאחר המלחמה בעזה.....זה מה אנשים עם זיכרון קצר. שימי לב לקללה ששחרר 59
87.  המלחמה נגמרה...
בשלנית   (22.01.09)
"נגמרה המלחמה אז אתם מתחילים לאכול אחד את השני..." כמה את צודקת ! עם ישראל משועמם, זקוק תמיד לאיזה גירוי. בהחלט , למה לא ליהנות מהמתכון ??
88. טבית
אוהבת המטבח ,   דרום   (22.01.09)
נכון מאוד וחשוב לשמר את המסורת ....
89. נראה מאוד טעים. תודה!
(23.01.09)
90. איזה כיף, בדיוק עמדתי לחפש מתכון לטבית והמדור הזה הופיע
הדסה   (23.01.09)
דרך אגב, סתם כדי לקפוץ לתוך הדיון הדבילי שלכם על עדות, אני אשכנזיה שמכינה טבית לבקשת בעלי הפולני- תימני, ואף אחד מאיתנו לא מתקרב לאוכל אשכנזי. טוב, אולי רק לממליגה של אבא.... שבת שלום!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה