אוכל  טעם החיים
מרק מהברנז'ה: גונדי עם קציצות בשר ואורז
ynet
פורסם: 02.02.09, 10:58
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 39 תגובות ב-39 דיונים
1. הצעות שידרוג
שרית ,   נגב   (02.02.09)
אפשר להעשיר את המרק בגרונות הודו (למי שאוהב) אני אישית מכניסה לתוך כל קציצה חביבה כזאת שזיף מיובש.... מה שיוצר הפתעה אצל מי שאוכל את זה (אמא שלי מרים ז"ל היתה מחביאה שם תמר...) בתאבון
2. זה לא גונדי..אלא כופתה..גונדי עשוי מקמח חומוס
טאג'י   (02.02.09)
3. חסרים מרכיבים חשובים!!!
אוא" ,   צפון   (02.02.09)
חזה עוף טחון אמור להדביק את הקציצה. כוסברה ופטרוזיליה, מרכיב חשוב בקציצה. מומלץ מרק חמצמץ עם עלי מנגולד {עלי סלק}
4. אורז?
גיל ,   גבעתיים   (02.02.09)
תמיד חשבתי שגונדי עושים עם חומוס, לא אורז.
5. גונדי לא אמור להיות עם חומוס/קמח חומוס???
yael   (02.02.09)
6. זה אולי מוצלח אבל גונדי זה לא.
תנו לבשלנית פרסייה ,   לתת לנו מתכון   (02.02.09)
7. זה לא גונדי
(02.02.09)
חוץ מהפרסים אף אחד לא יכול להכין אוכל פרסי. וזה כמובן לא גונדי.
8. אם זה גונגדי...אני (גם)קציצה !!!!
לא פרסיה ובכל זאת...   (02.02.09)
9. קדימה פרסים,תנו מתכון לגונדי
לא פרסייה   (02.02.09)
10. תגובה לכולם
מוטי ,   ירושלים   (02.02.09)
לידיעתכם ישנם 2 סוגי גונדי. יש גונדי נחותי חומוס קלוי טחון שמכינים עם חזה עוף. ויש גונדי ברנשי אורז שמכינים עם בשר בקר
11. קוראים לתבשיל "שבטה ברנז'י" ולא גונדי
בשלנית פרסיה   (02.02.09)
ככה זה כשנותנים לאשכנזי לבשל אוכל פרסי
12. באופן ההכנה אין התייחסות לאורז
לא מבין   (02.02.09)
13. גונדי זה לא
כבר נכתב הכל   (02.02.09)
14. לא כתוב באיזה בשר משתמשים.
בארץ ובחו"ל   (02.02.09)
גונדי רגיל זה עם עוף אבל כאן זה משהו אחר האם להשתמש בעוף או בבקר?
15. קוראים לזה כופתה ברנדזי(כופתאות אורז)
חובה ירק רצוי גם פול   (02.02.09)
16. מרק מאבקה?!?!? השתגעתם?!?!?
אהוד   (02.02.09)
17. אני כבר בא לאכול!! אחלה של מתכון
אוהב קציצות אנוכי   (02.02.09)
18. מה אכפת לי גונדי או לא גונדי - המתכון נפלא!!!
מייקי   (02.02.09)
מרק עם כופתאות בשר בתוכו - נשמע טעים
19. נודניקים - כתוב בפרוש גונדי ברנז'ה..אז דיי להערות על החומס
(02.02.09)
20. קוראים למתכון כופתה-יה ברנג'י או טבריזי
פרסי מדונה ,   רחובות   (02.02.09)
21. גונדי ברנדז'י
viv   (02.02.09)
אם אתם לא יודעים אכן קוראים לזה גונדי ברנדז'י. כל עיר ושמות מאכליה. אחת שיודעת.
22. תרגיעו ! יש גונדי טהרני ויש גונדי ברנז'י
פרסיה   (02.02.09)
הראשון מקמח חומוס ועוף. השני מבשר בקר ואורז -כמו במתכון הזה.
23. תגובה ל 1
ליאור ברנט ,   alob9@walla.com   (02.02.09)
כל הכבוד על משפט המחץ הצעות לשדרוג שכל אחד יעשה במתכון כאוות נפשו וראות עיניו
24. יש שני סוגי גונדי
נשוי ,   לפרסיה   (02.02.09)
כמי שנשוי לפרסיה, אני מכיר 2 סוגי מאכלים תחת השם "גונדי" שאשתי מכינה. האחד נקרא " גונדי נחודי" ומבוסס על גרגירי חומוס קלוי וטחון שמכינים ככופתא עם חזה עוף. השני נקרא "גונדי ברננזי" שגם אותו מכינים ככופתא עם אורז אבל עם בשר בקר. מקווה שהחכמנו.
25. בשר טחון רגיל
ניסו ,   תל אביב   (02.02.09)
בשר טחון רגיל אל תילחצי
26. גונדי שבת למס' 9
נשואה לפרסי ,   ר"ג   (02.02.09)
250 גר' בשר בקר טחון 250 גר' עוף טחון (*אני משתמשת ב-500 גר' בקר טחון) 1/3 כוס אורז שטוף 1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה דק כמה עלי נענע קצוצים דק (2-10) 1 בצל בינוני מגורר דק (או קצוץ דק-דק) 1 בצל גדול קצוץ גס (בסיס לגונדי) פלפל, מלח, כורכום וכמון - לפי הטעם אופן ההכנה: את הבצל הגס מטגנים עם כף שמן ,שן שום קצוץ וכפית כורכום כדקה בסיר, מערבבים את כל החומרים ויוצרים כדורים בערך בגודל של ביצה מס' 2 ומניחים על הבצל ברווח של כסמ' כי הם מטנפחים, סוגרים את המכסה ומאדים כשתי דקות, מוסיפים מים עד סמ' מעל גובה הכדורים (כאשר מוזגים המים לא על הכדורים שלא יתפרקו) מביאים לרתיחה מורידים לאש בינונית לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות, מורידים האש לנמוכה מאוד ומבשלים עוד כשעה וחצי עד שעתיים, מוסיפים מים לפי הצורך אחרי כשעה בישול. טיפ: אפשר לשים שוקי עוף מתחת לגונדים לאלה שלא אוהבים בקר או "קציצות". ובתאבון, (ד"א מתכון זה הוא מחמותי)
27. שכחתם לשאול אם אפשר במקום אורז להשתמש בשעועית ......
סעידה ,   אור יהודה   (02.02.09)
28. גונדי
תמרה ,   שוהם   (02.02.09)
אתה טועה ומטעה. זה גונדי הנקרא "גונדי ברנג'י" והוא היה נפוץ באיזורים מסויימים בפרס. אני מניחה שאינך מכירו מאחר והוא נפוץ פחות אך טעמו נפלא.
29. עד היום מגישים את שני סוגי הגונדי בקשת
מעריץ של רבקה ,   תל אביב   (02.02.09)
המסעדה בתחנה המרכזית הישנה, ברחוב הנעליים, לפי המתכון של רבקה המדהימה. לאכול שם זה כמו לאכול בבית. רבקה.. מתגעגעים אליך רבקה..
30. אין כמו הבשר של אדום אדום
גלית   (02.02.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה