אוכל  טעם החיים  שיעור בישול
לטרוף אותו: המיונז הביתי המושלם
מאיר דנון
פורסם: 12.02.09, 10:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 102 תגובות ב-101 דיונים
1. איזה מעולה!! תודה!
חולה על מיונז   (12.02.09)
2. ומה עם הסלמונלה
ע   (12.02.09)
3. האם אין חשש מסלמונלה מביצה טריה?
קצת רגיש   (12.02.09)
תודה מראש על התשובה
4. סלמונלה
ענת   (12.02.09)
ומה עם הסלמונלה בביצים לא מבושלות?
5. חביב ביותר
VVV   (12.02.09)
רק תזהרו, אם לא מסיימים את הרוטב ביום שמכינים אותו תזרקו ואל תנסו לשמר איכשהו אם אתם לא רוצים לחטוף סלמונלה.
6. לא מסוגל אפילו להריח מיונז
דניאל   (12.02.09)
7. נמאס ממאכלים דחוסים בחומר משמר!! תודדדה
דוריאן   (12.02.09)
גר
8. מה עם החברה סלמונלה? ביצים לא מבושלות, לפחות תסבירו איך לעקר
(12.02.09)
9. שאלה האם ניתן לערבב במערבל
מיכל ,   מרכז   (12.02.09)
10. לטרוף=להקציף במהירות נמוכה?
תוהה   (12.02.09)
תודה
11. מה עם הסולומנלה
אלי ,   ב"ש   (12.02.09)
בביצה חיה קימים סיכונים רבים וקשים כמו סלומונלה שפעת העופות ועוד כאלה לא מומלץ
12. אכן טעים יותר מקנוי, אבל מה עם הסלמונלה?
מיכה   (12.02.09)
סיכון מיותר...
13. ביצים לא מפוסטרות הן סכנת חיים !!
אורי רסלר ,   גבעתיים   (12.02.09)
במידה ומישהו שכח, בפעם האחרונה שמישהו ניסה להכין מיונז בחיל אויר זה הסתיים במותו של נגד בכיר. בארה"ב חל איסור מוחלט להגיש במסעדות אפילו ביצה רכה. ביצים טריות עלולות להכיל חידקי סלמונלה המושמדים רק בבישול/טיגון/פיסטור. ראו הוזהרתם !!
14. המלצה חסרת אחריות, ההביצה לא מפוסטרת
hagit   (12.02.09)
ועלולה להוות מקור לסלמונלה
15. חשוב לזכור שיש סלמונלה בקליפת הביצה
ויש להיזהר!   (12.02.09)
16. הסברים נפלאים וברורים!
נורית   (12.02.09)
17. צבע!
קרולין ,   מרכז   (12.02.09)
הישראלים אוהבים מיונז לבן, אפשר להלבין אותו עם לימון. אבל כדי לעשות את זה בסוף, כשהמיונז כבר עומד על ידי אוספת כמת טיפות של מיץ (ולא להחליף את החומץ). למתקדמים יותר, אפשר גם להקציף את החלבונים ולאוסיף למיונז. מקבלים רוטב אוורירי מאוד...
18. נראה טעים מאוד, והתמונות מאוד עוזרות להבנת התהליך!
יאמי   (12.02.09)
19. וואוו כל הכבוד על ההשקעה והפירוט
מאיר   (12.02.09)
הלוואי וזה חהיה הסטנדארט של כל האתרים.
20. מה עם עניין הסלמונלה?
רפי גינת   (12.02.09)
עד היום לא הכנתי מיונז בגלל שתמיד יש את הפחד מהסלמונלה, או שאר מני דברים רעים שבאים עם ביצים לא מבושלות. אז מה העניין עם זה?
21. mayonnaise
rachel ,   ashdod   (12.02.09)
and what about the salmonella?????
22. כמויונז
ז.א. ,   שומרון   (12.02.09)
האם ניתן להכין לבד כמויונז - ז"א פחות קלוריות?? ואם כן, הכיצד? אשמח לקבל תשובה. תודה
23. נשמר רק ליום אחד?!
חובבת מיונז ,   מנוחה ונחלה   (12.02.09)
כל העבודה ורק ליום??!!!
24. מיונז ביתי-סכנת נפשות
מיקרוביולוג   (12.02.09)
להכין מיונז בבית מסוכן! ניתן להידבק בסלמונלה. חובה להשתמש בביצים מפוסטרות. למי שמתעקש להכין מיונז לבד-ניתן לחפש ברשת דרכים לפיסטור ביתי של ביצים. לבריאות
25. סלמונלה
ניקולס ,   שרון   (12.02.09)
בביצים טריות יש סיכוי רב למציאת חיידקי סלמונלה אשר יהפכו את המיונז לפצצה מתקתקת. חשוב לדעת זאת. סלמונלה מושמדת בבישול אך במיונז הביצים אינן מבושלות. מחלת המעיים שתיגרם, חריפה מאד, בעיקר אצל רגישים (ילדים, זקנים וחולים במחלות כרוניות). תישארו עם המיונז הקנוי, יש טובים מאד בשוק.
26. לא מכינים מיונז עם חומץ אלא עם מיץ לימון-ולא צריך חרדל
(12.02.09)
27. "שומרים את המיונז בקירור לא יותר מיום" מה זה שווה??
עדיף לקנות.   (12.02.09)
28. מסוכן מאוד להשתמש בביצים לא מבושלות...
אביטל חן ,   ירושלים   (12.02.09)
בגלל הסלמונלה. עדיף לקנות מיונז מוכן מאחר והביצים עוברות תהליך של פסטור שמשמיד כל חשש לחיידק.
29. מיונז ביתי - סכנה בריאותית
יובל   (12.02.09)
הביצים שאנחנו קונים עלולות להיות נגועות בחידקים מסוכנים כמו הסלמונלה ועוד כמה סוגים אלימים. בתהליך הכנת המיונז לא מבשלים את הביצים, וכך מגיעים חיידקים חיים אל האוכל. אם המיונז לא נאכל מיידית, כמותץ החיידקים מכפילה את עצמה בכל כ 15 - 20 דקות ויכולה להגיע למימדים של גרימת מחלות קשות. במיונז התעשייתי מפסטרים את הביצים. ומחסלים את החיידקים. זהו תהליך מדוייק הדורש ציוד תעשייתי עם אפשרות שליטה מדוייקת על הטמפרטורה. לא ניתן לבצע זאת במטבח הביתי. (נסיון לעשות זאת יגרום לבישול הביצים או לאי חיסול החיידקים). להזכירכם, לפני מספר שנים נגרם מוות לאיש קבע בבסיס בדרום, ויתר החיילים חלו באופן קשה ביותר בגלל שטבח הבסיס הכין מיונז בעצמו (בניגוד לנהלי צה"ל).
30. מה עושים עם החלבונים?
(12.02.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה