אוכל  טעם החיים
ירוק כובש: 4 מתכוני כרוב כבוש
ynet
פורסם: 02.03.09, 13:13
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 17 תגובות ב-13 דיונים
1. לא אומרים כרוב כבוש
ג'ורג' אורוול ,   בית האח הגדול   (02.03.09)
כעת, עם הקמת הממשלה החדשה בראשות נתניהו וליברמן - יש לומר כרוב משוחרר!

הגיע הזמן לעשות סדר - כרוב משוחרר לא יוחזר!!!
2. כרוב כבוש
מנחם 23 ,   חדרה   (02.03.09)

כבר תקופה ארוכה שאין להשיג כרוב כבוש במרכולים.

 

יש כל מיני קופסאות בלתי מזוהות תוצרת הארץ אין וחבל.

3. פששש...מבט מלמעלה על כרוב כבוש...מדהים. לא מגיע לנ
(02.03.09)

צילום תקריב של כרוב כבוש?! למה הקיפוח הזה?

 

והרי תהייה קלה:

יש מישהו ש ל א יודע איך נראה כרוב כבוש?

4. איך מכינים כרוב כבוש??חשבתי שזו מטרת הכתבה!!!
רנו   (02.03.09)
5. אפשר לקנות נקניקיות גם במעדניות שלא מוכרות
האיש החושב ,   דוכן הנקניקיות   (02.03.09)

בשר כשר.

תאמינו או לא נקניקיות של מיזרע הן משהו משהו תפור במיוחד למאכלי כרוב כבוש.

 

לחמניה חמה, חרדל טוב, כרוב כבוש, פלח עגבניה, נקניקיה מבשר לבן,עננים נמוכים, יעשו לכם את היום .

שתי לחמניות עוד יותר טוב, וכן......

בירה טובה לא תזיק.

6. נו חיכיתי למתכון לכרוב כבוש!!! איך מכינים כרוב כבו
הילה   (02.03.09)
7. ואם יכנס לכאן איזה דוס ויצעק געוואלד
אני אצווח ,   :P   (03.03.09)
לא כשר!!!
נקנקיה לבנה!!!
אני אזעם!!
8. הכנת כרוב כבוש
אילנית ,   סביון   (03.03.09)
כרוב חמוץ (Savanyú káposzta)

תהליך התסיסה נמשך כחודש ימים. כמויות הכרוב והמלח משתנות לפי גודלה של הצנצנת.

 

המרכיבים:

כרוב

מלח

אופן ההכנה: שוטפים את הכרוב וקוצצים אותו לרצועות דקות מליחים: על כל כל ק"ג של כרוב מוסיפים 20 גרם מלח – ומניחים בצד למשך כשעה להגרת נוזלים סוחטים היטב את הכרוב ודוחסים אותו לצנצנת. סוגרים ומניחים לו לתסוס הארה: יש המעשירים את טעמו של הכרוב בעלי דפנה, בפלפלים חריפים, בפלפל אנגלי, בקימל או בשמיר.
9. תודה ! לא ידעתי שניתן לבשל כרוב כבוש :)
(03.03.09)
תמיד אכלנו אותו כתוספת (לפלאפל, לסלט, לתבשיל) אבל אף פעם לא חשבנו להשתמש בו כמרכיב עיקרי בתבשיל.
10. תתעדכנו, כבר מינואר שונה השם לכרוב כאובאמה. כבוש ז
רונן   (03.03.09)
11. כרוב כבוש= מעולה, כנסו....
משה ,   נתניה   (03.03.09)

האמינו  לי    אין   בזה    כלום.......

ממש  קל    להכנה:

לשטוף  במים  ראש   כרוב   שלם   טוב   טוב,   לאחר  שחתכנו   אותו   לחצי,  לאחר   השטיפה   במים    פושרים,   לחתוך   אותו   מחצי,לרבע,ולאחר  מכן     לחתיכות  קטנות.

להוסיף    לצנצנת   כוס   מלח,לערבב   את     המלח   בכוס   מים   רותחים,    ולאחר   שנמס   המלח,    להוסיף   לצנלנת     את    כול   כוס   המלח+כוס    חומץ  רגיל(לא    בלסמי!!!).

למלאות      את    הצנצנת   במי   ברז   עד    הסוף,  ע"מ    שייכסה   את   כל   עלי   הכרוב=      וזהו....

להניח    במקום   מוצל   ללא   שמש    במשך   כשבוע   ימים    יש   לכם   אחלה    כרוב   שבעולם.

12. כרוב כבוש
אודליה ,   קרית ביאליק   (03.03.09)
יש מספיק מתכונים באינטרנט ,לגבי הנקנקיות של מעדני מיזרע  לשומרי כשרות   הם לא  כשרות.
13. יצא מעולה
חדשה   (24.06.21)
הכנתי ויצא מאוד טעים
חזרה לכתבה