אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
טעם של התחדשות: ארוחת ליל הסדר של רפי כהן
רפי כהן
פורסם: 27.03.12, 12:24
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 119 תגובות ב-77 דיונים
1. עושה חשק
כל הכבוד   (03.04.09)
מכל כתבות הפסח שראיתי, ואלהים יודע שהעיתונים מלאים בהן, זו נראית היפה ביותר.
2. מי שחפץ במרק עןף או בשר צח - ראוי שלא יוסיף תפו"א
(03.04.09)
תפו"א מעכיר את המרק; חג שמח לכולם!
3. מה לך ולקנידלך? איזה מתכון כרשה יכול להיות מצויין
אמנון ,   תל אביב -יפו   (03.04.09)
כרשה = לא הירק ........קיבת העגל
4. רפי...כל הכבוד!
משה ,   צפון   (03.04.09)
אתה המלך
5. תפו"א מעכיר את המרק?
אחד שתיים ,   אינטרנט, ישראל   (03.04.09)
מאיפה הבאת את השטות הזאת? אתה מודע לעובדה שיש המון זני תפוחי אדמה וייתכן שהשתמשת בזן שגוי או אף תפו"א מקולקל...
מעולם אבל מ ע ו ל ם לא העכיר לי המרק מתפו"א...!
6. איפה אתם בסדר ?
יוסי ,   רמת גן   (03.04.09)

בצד שלה , או בצד שלו ?

 

אני כבר מרגיש את הדם אוזל מפניי .

 

להורים שלי אין לי כח לנסוע , עוד צריך לשניהם !

 

לעזאזל עם החג הזה !!!

7. מלך! אלוף!!
(03.04.09)

איזה השקעה! כל הכבוד.

 

רוצים עוד כתבות של רפי כהן!!!

8. למה חומץ?? מישהו יודע??
(03.04.09)
9. האם אפשר לעשות את העוגה בלי המרנג?
שלומית   (03.04.09)
10. אין על רפי כהן
לירז ,   ת"א   (03.04.09)

השף מס' 1 בארץ!!!

11. בראבו על האמירה הנבונה!
מינרוה ,   מרכז   (03.04.09)
זו הפעם הראשונה בה קראתי אמת כל כך ברורה - יותר מדי מנות פוגעות בחגיגיות והופכות את הארוחה לבליסה בהמית. כל הכבוד לכותב הכתבה על כך שמדגיש איכות, ולא כמות.
12. שאלה לגבי המרק
ספי   (03.04.09)

שאלה לגבי המרק: האם משתמשים במים שהרתחנו בהם את הבשר בשלב הראשון

גם בשלב השני או במים חדשים ?

13. איזו עוגה פלצנית.....
(03.04.09)
קיבלתי סחרחורת רק מההוראות הכנה
14. תודה כתבה מאלפת
מארק ,   צפון   (03.04.09)
תודה רבה על ההשקעה והטיפים למדתי המון חג שמח
15. יחסי ציבור
טבח ,   אנונימי   (03.04.09)
מי ייחצנ של רפי
16. רפי כהן, איזה כיף שחזרת.
(03.04.09)
17. רפי כהן, למה למסעדה שלך אין תו חברתי?
שרון ,   תל אביב   (03.04.09)
18. לידיעת כבוד השף
עופצלוחעס   (03.04.09)
קניידעל זו כופתאה ולא קציצה. ואגב, "קציצה טיפשית" זה בדיוק מה שיוצא מהמתכון שלך לקניידעלך עם עוף טחון. שומו שמיים.
19. תחי הגפילטעפיש הקניידעלך הקרפעלך והצ'ולנט, תחי המטבח האשכנזי
קיבוץ מגן   (03.04.09)
20. תענוג לקרוא!
שי   (03.04.09)

חסרות כתבות בישול רציניות כאלה

תודה

ותודה שלא התפלצנת והסכמת לכתוב "מרגרינה". תכלס יש כאלה שאין להם ברירה אלא להשתמש במרגרינה בארוחה בשרית גם אם אנחנו ממש לא רוצים

21. שאלה לגבי הקניידלעך
(03.04.09)
האם משאירים אותם בתוך מי הבישול או מוציאים החוצה?
22. התפריט שלי יותר טעים ויותר מעניין.
דקל   (03.04.09)

סתם מתכונים . התפריט שלי יותר טעים. אצלי בליל הסדר מנה ראשונה מרק המכיל גזר, סלרי, תפו"א,פולים טריים קלופים מ-2 הקליפות , בצל, פטרוזיליה הכל מבושל עם בשר. מנה שניה דג דנים מבושל עם פלפלים אדומים, שום, כוסברה, בתוספת פולים ירוקים טריים ללא הקליפה החיצונית  מבושלים עם פלפלים , שום וכוסברה וכן ביצי דגים מבושלים עם פלפלים, כוסברה ושום.

למנה עיקרית: פיטריות כמהין עם בשר, ארטישוקים טריים ממולאים בבשר ומבושלים עם אפונה עדינה וסלרי, ועוף מבושל עם שום וזעפרן.

כמובן לפני הכל - מבחר סלטים מרוקאים כמו: מטבוחה, פלפלים חריפים ומתוקים קלויים בשמן זית, לימון שום ומלח, סלט סלק אדום עם חריסה מרוקאית, סלט גזר, חצילים קלויים על האש בתוספת פלפלים חריפים, שום, כמון שמן זית ולימון, חצילים מטוגנים ומתובלים בחריסה מרוקאית, סלט סלק ירוק מבושל, מבחר סלטים חיים כמו: שומר, קולורבי , סלט מלפפונים ועוד.

לקינוח: מבחר עוגיות מרוקאיות לפסח על טהרת השקדים והאגוזים והבוטנים וכן מבחר ריבות תוצרת בית כמו: ריבת חבושים, ריבת  תפוזים, ריבת אבטיח ועוד.

אז שיהיה לכולנו חג שמח וכשר. אמן !!

23. רפי, אחלה כתבה, אתה מס' 1, חג שמח !
רונית   (03.04.09)
24. קניידלך במרק עוף תימני
בשלנית   (03.04.09)

את אותם הקניידלך אפשר לעשות במרק עוף תימני

ולאכול עם חילבה ולימון.

טעים כל פעם מחדש.

25. שידרוג למרק הקניידלך
שוש   (03.04.09)

ניתן להכין מרק אדום.

לטגן בצל, להוסיף טבעות של גזר, סלרי חתוך קטן, עגבניה חתוכה לקוביות

לשים מים רותחים, מלח, פלפל, פפריקה ואבקת מרק

ורק אחרי שזה רותח לשים את הקניידלך.

חשוב לשים את הקניידלך כשמרק רותח כך הקניידלך לא יתפרקו בבישול.

כשהקניידלך צפים למעלה, ניתן להמשיך לבשל עוד מעט על אש קטנה.

פסח כשר ושמח.

26. תותים זה דבר פסול ולא כשר לפי פסק הלכה חדש!
אחש ,   תל אביב -יפו   (03.04.09)
27. רפי כהן וחיים כהן - השפים הכי טובים בארץ
אורי ,   תל אביב   (03.04.09)
28. רפי!!!
לא יודע   (03.04.09)
רפי!!! תעשה לי כבש!!!
29. אין על האוכל של רפי כהן אכלתי בהרבה מדינות ולא היה טעים כמו
אורחת קבועה במסעדתך   (03.04.09)
30. רפי הוא אמן הבישולים
אדווה   (03.04.09)

אני אוכלת אצלו הרבה ולאחרונה אף בנה עיסקית ב65 ש''ח מנה יפה ומשאירה טעם של עוד,

 

תגובות נוספות
חזרה לכתבה